Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
- 3 odpowiedzi
- 954 wyświetleń
witam mam s-winga 125 z 2011r. pojazd sprawuje sie idealnie jednak ostatnio po przekręceniu stacyjki nie zapala sie tablica zegarów i zaczyna cos brzęczec w okolicy silnika proszę o jakąś wskazówkę
Ostatnia odpowiedź: cezzar, 20 Lipca 2022 -
Gdzie jest czujnik temperatury Beverly 125
przez Tomasz67- 4 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Szanowni użytkownicy skuterów Piaggio chciałem zapytać w którym miejscu na silniku znajduje się czujnik temperatury skuter Piaggio 125 bewerly dziękuje
Ostatnia odpowiedź: cezzar, 19 Lipca 2022 -
Co polecicie do miasta?
przez biela- 4 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Miałem Kymco Agility City 125 - małe, zwinne, było całkiem ok... ale trochę ciut ciasne na 180cm wzrostu. Downtown to wielka krowa przy nim. Co byście polecili ciut większego niż agility ale nadal zwinne i lekkie? Pojemność od 125 w górę (raczej 125 wystarczy). Budżet do 10k używka lub nowe.
Ostatnia odpowiedź: cezzar, 4 Lipca 2022 -
Ktoś podpowie
przez coobraa2- 4 odpowiedzi
- 830 wyświetleń
Chciałbym zmienić silnik w Yamaha Majesty 125 albo na 125 lub 250 Czyli muszę zmienić razem ze wszystkim instalacja itp Bo mam możliwość kupić cały skuter bez prawa rejstracji
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 18 Czerwca 2022 -
Dinkstreet 125 / Downtown125- czy to normalne?
przez Orion- 13 odpowiedzi
- 4.1 tys. wyświetleń
Jak w tytule. Tak to jest jak się kupuje używkę bez fachowca. Niby wszystko w porządku, wybór świadomy. Teraz stoi u mechanika ,pierwszy zrobił wszystko o czym wyczytałem, ale nic od siebie. Teraz to mechanik samochodowy,zaufany, motocykle i skutery naprawia ,sam ujeżdża. Oddany do niego, bo zaczął łapać temperaturę na światłach. Wymieniony (uszkodzony) czujnik temperatury, wentylator się nareszcie włącza, ale nie na ,,luzie", potrzebuje lekko wyższych obrotów. To jest pierwsze pytanie, drugie to czy bez kluczyka ten model ma prawo kręcić , bez odpalania. W poprzednim chińczyku tego nie miałem. Również lewa klamka, czy jest wciśnieta, czy nie, to mogę kręcić silnikiem. Be…
Ostatnia odpowiedź: Orion, 13 Czerwca 2022 -
Honda Pantheon 125 4T 2007
przez UltraMario- 5 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Hej, rozglądam się za skuterem na codzienne dojazdy do pracy - ok 13km w jedną stronę, miasto 70/30 trasa. Szukałem różnych modeli, SR Max, S-Wing, Madison, X-Evo, X-Max, PCX, Burgman… ale nie ma w okolicy Wrocławia nic, co zachęciło by mnie do wyjazdu za miasto żeby pooglądać. Ale trafił mi się dzisiaj do oglądania Pantheon 🙂 wiem, ze design nie powala ale powiem Wam, ze się tak na niego nagapiłem na tej ulicy i… no spodobał mi się 😄 Pan pozwolił mi od razu na niego usiąść, zdjąć ze stopek, sprawdzić jak się siedzi itd i powiem Wam, ze jeszcze w życiu nie miałem pod dupą tak wygodnej kanapy! 😄 z przejażdżką był problem bo Pan chciał cala kwotę a…
Ostatnia odpowiedź: EndriuBis, 1 Czerwca 2022 -
Piaggio Beverly 125/250 1 2
przez PawelP112- 27 odpowiedzi
- 8.7 tys. wyświetleń
Witam was forumowicze, Kupiłem piaggio beverly 125 2003r Silnik zajechany zrobiłem swap na 250 od aprili sportcity, silnik był na wtrysku ale zmieniłem koło magnesowe na takie od silnika na gaźniku. Gaźnik pozostał od 125 Walbro. Teraz mam parę pytań do uzytkownikow 250cc lub tych bardziej doswiadczonych, Jakie rolki w wario załozyć ? obecnie mam 9,5g takie były przy silniku 250cc ,gaźnik bd musiał chyba zmienić bo z tego co wyczytałem to roznią sie dyszami, ile to powinno jechać bo na obecnym setupie jedzie do 120licznikowych i to chyba mało, ale może jest to spowodowane gaźnikiem, chociaż pracuje bardzo dobrze. lub po prostu ten licznik oszukuje, …
Ostatnia odpowiedź: MarcinMMz, 16 Maja 2022 -
Uchwyt na telefon do x-maxa sprzed liftu? :)
przez Rączy Emeryt- 16 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Przeglądam allegro, ale tam jest tego tyle, że nic znaleźć nie można. Chciałbym na x-maxie zamocować telefon w funkcji nawigacji w jakimś etui - tak, żeby go deszcz nie załatwił od razu - przykręcając / klejąc do osłony zegarów. Coś jak na załączonym foto. W żadnym przypadku nie chcę mocować futerału do lusterek - ma być na środku 🙂 Nie będę w nim w czasie jazdy gmerał raczej... Może ktoś z Was przetestował na sobie i może polecić konkretny model? Jakub
Ostatnia odpowiedź: Paul, 29 Kwietnia 2022 -
Silnik Burgman uh125 - gaśnie
przez karamba26- 17 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Cześć. Posiadamy autko dla seniora JDM ALBIZIA. Padł w nim silnik i został zastąpiony SERCEM z suzuki Burgman uh125 2010r wtrysk. Problem jest z gaśnięciem auta. Zbiornik paliwa jest bez wielmożności zamontowania pompki w środku. Dlatego oryginalna pompka została zmodyfikowana i umieszczona przy silniku. [url=https://obrazki.elektroda.pl/7336998600_1647524386.jpg][img]https://obrazki.elektroda.pl/7336998600_1647524386_thumb.jpg[/img][/url] [url=https://obrazki.elektroda.pl/5168020600_1647524410.jpg][img]https://obrazki.elektroda.pl/5168020600_1647524410_thumb.jpg[/img][/url] [url=https://obrazki.elektroda.pl/8590435400_1647524424.jpg][img]https://ob…
Ostatnia odpowiedź: cris76, 30 Marca 2022 -
Skuter 125 dla konusa...
przez ktm69- 11 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
...takiego jak ja☹️ Rozwazam wlasnie zakup nowego skutera i targaja mna watpliwosci.Niestety mieszkam w grajdolku gdzie nie ma blisko zadnych sprzedawcow a i brak czasu nie pozwala na przymierzenie sie do wielu modeli.Pomyslalem ze bractwo ktore jezdzilo na wielu roznych skuterach pomoze w potrzebie.Wzrost to 168 cm i do takiego chcialbym dobrac skuter.Mialem Tweeta-swietny ,poreczny.Mialem Beverly-niestety za ciezki i nieco zbyt wysokie siodlo-poskutkowalo to dwoma glebami.Mialem X city-genialny skuter,mimo ze parametry mial podobne do Beverly wydawalo sie ze jest zaczarowany i zawsze wychodzilem z kazdej opresji obronna reka.Wiec interesowalo by mnie cos pomiedzy H…
Ostatnia odpowiedź: ktm69, 29 Marca 2022 -
Piaggio MP3 125
przez Bacam3- 2 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Mam taki problemik w Piaggio MP3 125 zaświeciła się kontrolka zawieszenia No i zawieszenie się nie blokuje sprawdziłem płyn jest jak by ktoś mógł coś poradzić
Ostatnia odpowiedź: cris76, 21 Marca 2022 -
Luzy zaworowe AN200 K7
przez janek133- 3 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Jaki jest luz zaworów Burgman 200 k7 rok 2009 Tytuł tematu poprawiony, bo pierwotny nic nie mówił. Administracja
Ostatnia odpowiedź: kenobi, 16 Marca 2022 -
Piaggio x10 co o nim wiadomo ?? 1 2
przez gekonppg- 27 odpowiedzi
- 11.1 tys. wyświetleń
Witam zakupiłem sobie x10 125 cmm zastąpił w moim garazu miejsce x8 z którego byłem bardzo zadowolony, czego do końca nie da się powiedzieć o x10. Na plus dla x8 był v-max 127km/h x10 to już tylko 101km/h są to dane z gps nie licznika. X8 zero problemów x10 potrafi zgasnąć lub się przyksztusic wymieniony olej świecą filtry. Lecz zauważyłem ze w zbiorniku powstaje podciśnienie bo w momencie dokręcania korka słychać jak wciąga powietrze do zbiornika. Pytanie gdzie jest w nim odpowietrznik zbiornika ?? Na plus dla x10 z pewnością ABS oraz zsynchronizowane hamulce oraz komfort jazdy no i oczywiście walory estetyczne. Niestety internet jest biedny w …
Ostatnia odpowiedź: X10, 27 Lutego 2022 -
Jak zdiąć plastiki z kierownicy w Burgman 125
przez teomax- 2 odpowiedzi
- 842 wyświetleń
Witam chciałem zdiąć plastiki z kierownicy w Bergman 125 , oba boczne odkręciłem , został ten duży środkowy i na nim utknąłem może ktoś pomóc .
Ostatnia odpowiedź: teomax, 18 Lutego 2022 -
Czas na zmianę Paggio X8 na coś nowszego ? 1 2
przez kuba_kubi- 31 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Witajcie, od prawie 4 lat jeżdżę Piaggio X8 125cm i nadszedł czas na coś nowszego może i mocniejszego ? Szukam czegoś rozmiarów podobnych do X8 by nie wyglądać na nim jak na kucyku jak również wygodnego na dłuższe trasy. X8 nie jednokrotnie robiłem po 200km w ciągu dnia. Szukałem i mam kilka typów lecz może ktoś będzie w stanie się do nich odnieść z perspektywy użytkowania ? Z góry zaznaczę iż budżet to ok 8-10 tyś i rocznikowo nie starszy niż 2010 – obecny X8 2005r … – Sym GTS – na chwilę obecną jeden z faworytów -Yamaha X-max – drugi z faworytów – Piaggio Mp3 – tu rozczarowanie … oglądałem, przymierzałem się do 250 cm i mam wrażenie że mniejszy a na pewno mniej miej…
Ostatnia odpowiedź: skala, 10 Lutego 2022 -
Burgman 125 z Angli
przez Pietrek- 3 odpowiedzi
- 812 wyświetleń
Witam Wszystkich Moje pytanie jest takie, czy można w burkmanie 125 z 2016 r przestawić licznik z mil na kilometry?
Ostatnia odpowiedź: Darek400, 1 Lutego 2022 -
Honda szykuje na sezon 2015 zupełną nowość w klasie 125. Forza 125 MY2015 ma mieć idealne wyważenie w czasie jazdy, posiadać dużą przestrzeń bagażową (48 litrów mieszczące 2 pełnowymiarowe kaski), światła w technologii LED, system Start-Stop (idle) oraz opcjonalny ABS. Nową Forzę 125 napędzać będzie 4 zaworowy, chłodzony cieczą motor o mocy 14.2 KM... Oczywiście zasilany wtryskiem. Maksymalny moment obrotowy 12Nm przy 8250 obr/min. Zapowiadane spalanie w mieście ma nie przekraczać 2.5 litra na 100 km (wg.normy WMTC). Przy pojemności zbiornika paliwa 11.5 litra możemy mówić więc o sporym zasięgu bez tankowania. Informację na zegarach: Wskaźnik paliwa, Wskaźnik temp. …
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 25 Stycznia 2022 -
Ściągacz magneta yamaha Majesty 125
przez bemeuwe- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, reanimójąc moją Majesty 125,rocznik 99, zatrzymałem się przy kole magneta, do którego potrzebuję ściągacz i tu pojawił się problem, żeden sprzedawca nie jest pewien jaki powinienem kupić. Proszę o podanie wymiaru, skoku gwintu i rodzaju gwintu L/P?
Ostatnia odpowiedź: bemeuwe, 2 Grudnia 2021 -
Burgman 125 2011 przekładnia
przez Baxior- 1 odpowiedź
- 632 wyświetleń
Witam czy ktoś wymieniał łożyska w przekładni i ma rozmiary łożysk i simerigów na stronie Suzuki są tylko numery części i ceny z kosmosu z góry dziękuję
Ostatnia odpowiedź: kenobi, 22 Listopada 2021 -
Burgman 125 czy silnik 200 pasuje
przez Przemo1234- 13 odpowiedzi
- 8.2 tys. wyświetleń
Witam Czy silnik 200ccm pasuje w bude 125ki? tzn wiem ze pasuje, bardziej pytanie brzmi czy nie będzie to wymagać podmiany tylnego wahacza, zawieszenia. Czy w 125 i 200 montowany był ten sam wariator i różnica polega tylko na pojemności cylindra?
Ostatnia odpowiedź: Baxior, 20 Listopada 2021 -
Piaggio mp3
przez Mateusz5552- 1 odpowiedź
- 1.2 tys. wyświetleń
Witajcie. Potrzebuje prostej instrukcji jak wyregulowac gaznik w piaggio mp3 125. Czujniki są skalibrowane. Ktoś poradzi? A drugie pytanie; jak sprawdzic czy ssanie dziala?
Ostatnia odpowiedź: cris76, 18 Października 2021 -
Skuter 125cm na dużych kolach
przez kosior899- 25 odpowiedzi
- 5.7 tys. wyświetleń
Witam, na jesień chcialbym kupić swój pierwszy skuter aczkolwiek już od około 10 lat jestem aktywnym motocyklista i przejezdzilem już trochę kilometrów na różnych sprzetach. Skuter będzie mi służył tylko, do jazdy wokół komina i musi być 125 bo też będą jezdzic czasami nim bliskie mi osoby które nie posiadają kat A. Najbardziej mi zależy żeby skuter posiadał duże koła i abs. Do wydania mam 6.5tys max 7 tyś. Na serwis pozakupowy oczywiście oddzielny budżet mam, tak samo ciuchy mam wszystko. Najbardziej wpadła mi w oko honda sh 125i ponieważ posiadając kiedyś motocykle tej marki daze ja dużym szacunkiem za bezawaryjnosc. Interesuje mnie dokładnie tą wersją sh 125i ht…
Ostatnia odpowiedź: kosior899, 27 Sierpnia 2021 -
Witam w tym wątku będziemy zamieszczać pytania, opinie zdjęcia na temat naszych X-maksów Na początku co mnie wkur.. Schowek na kaski niestety nie mieści mojego AGV Kiepsko docięte szkło na lusterkach zarówno prawym jak i lewym - będę to reklamował podczas najbliższego przeglądu bo nie da się na to patrzeć To obecnie jedyne minusy. Reszta fotek Zakup moto polecam w wariancie kredytowym - dzięki czemu możemy spokojnie go spłacać a gdyby dostaliśmy zastrzyku gotówki to odsetki są minimalne, do tego dochodzi obowiązkowe ubezpieczenie AC, w moim przypadku prawo jazdy B od około 7 lat - koszt 1300zł. Do tego jakieś ciuszki - tu przedział cenowy jest kosmiczny. …
Ostatnia odpowiedź: uno0, 12 Sierpnia 2021 -
nie reaguje rozrusznik
przez CARISMA- 6 odpowiedzi
- 4.9 tys. wyświetleń
Witam moi drodzy Szukam przyczyny braku reakcji na próbę odpalania, myślałem, że to aku winne, ale nie bo wsadziłem nowy. Po włączeniu nie słychać pompki paliwa...i tutaj szukałem winowajcy, lecz dziwi mnie, że nie startuje rozrusznik. Czy Burgman ma jakieś zabezpieczenie, że jak pompka nie podpompuje paliwa, to rozrusznik nie działa? Mam jeszcze trop na czujnik bocznej stopki, pomożecie i wprowadzicie mnie na jakiś trop?
Ostatnia odpowiedź: kenobi, 18 Lipca 2021 -
Ludziska jakie paliwo lejecie do swoich 125 ? 1 2 3
przez keniol91- 58 odpowiedzi
- 32.8 tys. wyświetleń
Ja osobiście leje różnie raz 95 raz 98
Ostatnia odpowiedź: tommac, 15 Lipca 2021