Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Zakładam ten wątek w związku ze wzmożonym ruchem w pytaniach o kupno danego egzemplarza 125 ccm. Do tej pory wszystkie zapytania ginęły w natłoku informacji oraz najczęściej pozostawały bez odpowiedzi. Wszystkie pytania dotyczące zakupu pojemności zbliżonej- mniejszej do 125 ccm proszę zadawać tylko tu, bez przeładowywania działu oraz wątku w ogólnych o skuterach większej pojemności. Tu zapytania o tą klasę pojemności skuterów będą najlepiej widoczne.
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 17 Marca 2023 -
http://prawo.rp.pl/artykul/793781,1102516-Motocyklem-z-prawem-jazdy-na-samochod.html Rzekłbym, w końcu. 125 będą schodzić jak ciepłe bułeczki.
Ostatnia odpowiedź: kenobi, 30 Sierpnia 2018 -
Porady Forum Burgmanii
przez ADMINISTRACJA- 0 odpowiedzi
- 9.5 tys. wyświetleń
Dodatkowe porady dla Użytkowników Forum Burgmanii. 1. Pamiętaj, że niedozwolone jest zakładanie wątków o treści reklamowej, wypisywanie tych samych wątków w różnych działach oraz powielanie wątków podobnych sobie. Takie działanie będzie prowadziło do skasowania wypowiedzi. 2. Umieszczaj wątek tam, gdzie jego miejsce. Pamiętaj także, że wątek umieszczony w niewłaściwym dziale może zostać przeniesiony. 3. Staraj się pisać na temat, nie „produkuj“ postów, których nikt nie chce czytać. Podstawowa zasada: forum to nie czat. Używaj możliwości komunikowania się za pomocą PM lub emaili oraz stosuj się do zasad Netykiety. 4. Jeśli masz problem, lub potrzebujesz po…
Ostatnia odpowiedź: ADMINISTRACJA, 13 Sierpnia 2014 -
Regulamin Forum
przez ADMINISTRACJA- 0 odpowiedzi
- 10.8 tys. wyświetleń
Regulamin Forum Burgmanii 1. Podstawą rejestracji na forum jest dokładnie wypełniony profil użytkownika. 2. Wybrany nickname nie może zawierać w nazwie określeń obraźliwych, kontrowersyjnych społecznie oraz treści o charakterze reklamowym. 3. Użytkownik może korzystać wyłącznie z jednego forumowego konta. Korzystanie z większej ilości kont dostępu przez tego samego Użytkownika jest zabronione. Proceder ten skutkował będzie skasowaniem takich kont bez ostrzeżenia. 4. Głównym priorytetem jest wymiana doświadczeń, wzajemna pomoc, informacje o spotkaniach i imprezach oraz tematy dotyczące techniki związanej z tematem skuterowym. Wątki osobiste nie mogą dominować i przesł…
Ostatnia odpowiedź: ADMINISTRACJA, 13 Sierpnia 2014 -
burgman 125 kilka pytań. 1 2
przez erson- 37 odpowiedzi
- 13.7 tys. wyświetleń
Cześć wszystkim. Mam na imię Robert i od niedawna jestem posiadaczem biało-kremowego Burgmana 125 2009r K7. Motorek wypatrzyłem sobie nie daleko mojego miejsca pracy i zakwaterowania w okolicy Koloni(DE). Motorek ma licznikowe 36xxx, i posiada wymienioną jednostkę napędową, płyny oleje itp. 1.Pytanie moje jest takie , bo gdzieś wyczytałem ze w tym motocyklu po naciśnięciu przedniego hamulca załącz się również tył. Czy to jest prawda?(u mnie to nie działa) 2.Wygląda na to ze zawiesza mi się pływak w baku gdyż zawsze pokazuje ful zbiornik, czy ten element można jakoś samodzielnie naprawić i wymienić?(czy ktoś ma może zdjęcie tego nie wiem czy dobrze nazwę potencjo…
Ostatnia odpowiedź: PABLO.CZ, Środa o 10:09 -
Przeróbka 50 na 125 w "świetle" prawa
przez robert1973- 3 odpowiedzi
- 821 wyświetleń
Krótko, mam na podorędziu od kilku lat "50-kę" od Ojca...niestety, raczej więcej nie będzie już z niej korzystał więc powstał pomysł zrobienia z tego 125... Generalnie: Piaggio Liberty 50 buda taka sama jak z 125 ( w tym roczniku nie musiał być ABS), więc silnik z całym dobrodziejstwem napędu byłby OK, ( a nawet całe rozbite 125) Tylko droga prawna... czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie w przeciągu 1-2 lat ( przepisy lubią się zmieniać) lub czy nie lepiej/prościej w komisie zakupić skuter ( do 400) i tego zostawić "w rozliczeniu"? tyle że skuter naprawdę ma nikły przebieg ( chyba nawet nie 1500) co rok "serwis olejowy".... ostatni był po...... 2…
Ostatnia odpowiedź: robert1973, 19 Listopada 2024 -
SYM CRUISYM 125 rok prod.2022
przez Ziółek- 25 odpowiedzi
- 5.8 tys. wyświetleń
Cześć. Mam pytanie czy ktoś dosiada SYMA CRUISYM 125? Posiadam ten skuter w roku prod. 2022 i chętnie podzielę się spostrzeżeniami z użytkowania. Przejechałem dotąd 8500 km.
Ostatnia odpowiedź: Ziółek, 18 Listopada 2024 -
Honda Forza 125, model 2025
przez Piootr- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Honda Forza 125 to skuter zaprojektowany specjalnie dla wymagających europejskich nabywców, oczekujących pod każdym względem bardzo dużo od swojego pojazdu. Forza 125 już od premiery trafiła w gusta klientów, udowadniając to natychmiastowym sukcesem sprzedażowym, uzyskanym dzięki udanemu połączeniu elementów sportowych i cechom ‘GT’ w niepowtarzalnym projekcie stylistycznym. Z każdym rocznikiem przechodziła ewolucje, zgodne z oczekiwaniami użytkowników – do września 2023 roku skuter zdobył ponad 115 000 nabywców. Przyczyn jego nieustannej popularności jest kilka: żwawa, czterozaworowa wersja silnika Hondy eSP ("enhanced Smart Power"), kompaktowe wymiary, sport…
Ostatnia odpowiedź: snajper-psg1, 8 Października 2024 -
Peugeot Satelis proszę o pomoc w wycenie.
przez dzik6004- 0 odpowiedzi
- 556 wyświetleń
Ostatnia odpowiedź: dzik6004, 6 Września 2024 -
Satelis 125 - 2006 rok czy pasuje silnik od satelis 2 ?
przez miszel7- 7 odpowiedzi
- 923 wyświetleń
Witam, pytanie jak w temacie, czy przełożenie silnika od satelis 2 do mojego - satelis 1 będzie wymagało zmiany ECU, itp. ? Chciałbym wymienić, bo wysłużony już silnik (ponad 33 tys. km) zaczął brać olej. Przy dodaniu "gazu" z rury lecą kłęby dymu. Zastanawiam się czy warto go remontować, czy może samo przełożenie używki z nalotem poniżej 20 kkm byłoby tańsze ? Orientuje się ktoś? Przełożyłbym sam, o ile nie trzeba diagnoskopu, zmiany ECU itp... Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: miszel7, 28 Lipca 2024 -
Honda PCX wysokie obroty na biegu jałowym.
przez granat110- 5 odpowiedzi
- 736 wyświetleń
Witam , odpaliłem dzisiaj moją maszynkę a tu niespodzianka, weszła na wysokie obroty tak że tylne koło się kręci a prędkościomierz pokazuje prędkość 30km/h. Odłączyłem akumulator myśląc że to pomoże , ale nic z tego, po kilkukrotnym odpalaniu jest to samo wysokie obroty i zapaliła się teraz jeszcze do tego kontrolka awarii silnika. Macie koledzy jakieś pomysły. ??
Ostatnia odpowiedź: granat110, 30 Czerwca 2024 -
Burgman 125 zgasł podczas jazdy
przez piterek1414- 3 odpowiedzi
- 532 wyświetleń
Witam wszystkich pacjent 2012 Suzuki burgman uh 125 Kupiłem go kilka dni temu z przebiegiem 4000km od starszego pana który miał go od początku, ale że zachorował musiał go sprzedać. Pierwszy dzień było ok pojechałem do pracy i wróciłem, ale drugiego dnia wracając z pracy po prostu mi zgasł podczas jazdy i już nie mogłem go odpalić. Rozrusznik kręcił ale nie odpalał. Dopchałem go do domu, zostawiłem na jakieś 2h i wróciłem żeby spróbować go odpalić - odpalił na 3 sekundy, i znowu zgasł. Zostawilem go i wróciłem rano żeby go znowu odpalić i odpalił. Ale gdy przekręcam stacyjka nie zawsze słychać pompę np ( 5 razy przekręcam kluczyk i słychać ale już za 6, 7 nie …
Ostatnia odpowiedź: Kazekkazek, 18 Czerwca 2024 -
Dodatkowe lusterko (wklejane?) - SYM GTS 1 2 3 4
przez ArturSYM- 99 odpowiedzi
- 10.6 tys. wyświetleń
Witajcie koledzy, właśnie kupiłem skuter SYM GTS Evo z 2014 roku, który ma tragiczne pole widzenia lusterek. Wynika to z tego, że lusterka są dosyć wąsko rozstawione i w odbiciu widać jedynie łokcie i nadgarstki. Czy może macie jakiś patent na to ? np. małe wklejane lusterko martwego pola ale zamontowane odwrotnie - czyli aby pokazywało to co jest za motorem ?
Ostatnia odpowiedź: falco, 9 Czerwca 2024 -
Książka serwisowa Honda Forza nss125ad
przez blindman- 4 odpowiedzi
- 753 wyświetleń
Witam Jak w tytule poszukuje książki serwisowej do hondy forza nss125ad z 2019 roku. Nie mylić z instrukcją posiadacza otrzymywaną podczas zakupu. Generalnie interesuje mnie siła dokręcania poszczególnych śrub podczas wymiany ew. rolek wariatora, uszczelek. Dysponuje ktoś?
Ostatnia odpowiedź: Bomber, 5 Czerwca 2024 -
Generic xor 125ccm olej w lagach
przez jogo- 2 odpowiedzi
- 505 wyświetleń
Hejka, poszukuję informacji na temat uszczelniaczy i ilości oleju lag w Generic xor 125. Mam jakąś serwisówkę, ale nic tam nie ma w tym temacie. Prawdopodobnie wersja 50ccm ma takie same, ale nie jestem pewny. Może mnie ktoś poratować dobrą radą. Dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedźi.
Ostatnia odpowiedź: jogo, 1 Czerwca 2024 -
Wymiana oleju burgman 125 - śruby spustowe.
przez Krzychu32- 25 odpowiedzi
- 18.9 tys. wyświetleń
Witam Wymieniając w dniu dzisiejszym olej w swoim burku zauważyłem dwie śruby spustowe, oczywiście obie odkręciłem, z jednego otworu leciało jak krew z nosa, natomiast z drugiego spoko. Na tym filmiku gość spuszcza olej pierwszą śrubą a na tym drugą Jak pisałem wcześniej ja odkręciłem obie, ale moje pytanie brzmi na cholerę są dwie śruby ?
Ostatnia odpowiedź: Kazekkazek, 10 Maja 2024 -
Honda PCX 125 - moja opinia po 3000 km.
przez SingSing74- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
W filmie omówiłem wady i zalety skutera, być może przyda się osobom, które zastanawiają się nad zakupem PCX`a.
Ostatnia odpowiedź: Piootr, 24 Kwietnia 2024 -
Burgman 125 K7 nie pali z przycisku
przez ijido- 9 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Dzień dobry. Mam burgman 125 K7, nie wiem czy na wtrysku czy nie, ale jak ktoś powie jak to sprawdzić to sprawdzę. Natomiast, przestał nagle palić z przycisku. Stopka złożona, czujnik stopki działa (tylko on dziwny jest bo to nie jest poprostu przerywacz obwodu - pokazuje dużą rezystancje, ale jak go wpiąłem ponownie to załączyła się pompka). Przy procedurze odpalania po naciśnięciu przycisku gaśnie lampa główna i nic się nie dzieje po puszczeniu lampa się zaświeca. Rozrusznik sprawny bo pali ze zwarcia na krótko śrub przekaźnika, przekaźnik sprawny sprawdzałem na krótko załączając z aku. Czy ktoś ma jakieś pomysły albo schemat elektryczny to może …
Ostatnia odpowiedź: GrzechoCnik, 14 Kwietnia 2024 -
błąd sel3 gdzie szukać przyczyny
przez zibi1960- 1 odpowiedź
- 976 wyświetleń
Maluch wyrzucił po zimie błąd sel3 na wyświetlaczu. Uruchamia się, jedzie ok 1 km i gaśnie. Trzeba go chwilę wystudzić i znowu przejechać kawałek. Może ktoś wie gdzie szukać przyczyny?
Ostatnia odpowiedź: zibi1960, 7 Kwietnia 2024 -
Forza 125 -rozrusznik nie reaguje na przycisk
przez ktm69- 7 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witajcie. Wczoraj kupilem Forze 125 i od razu skucha.Na jezdzie probnej bylo wszystko OK,przyjechalem do domu (65km) i postawilem w garazu.Wieczorem chcialem sprawdzic jak sprawuja sie swiatla w nocy i ...nic.Boczna podstawka uniesiona,nacisnieta klamka tylnego hamulca(stop sie swieci) i rozrusznik milczy.Po przekreceniu zaplonu sluchac chwile pracujaca pompe paliwa.Nie slysze zadnego klikniecia przekaznika od rozrusznika-ale nawet nie wiem czy powinno byc cos slychac bo jak powiedzialem mam ten skuter pierwszy dzien.Podladowalem na wszelki wypadek akumulator-ale po jezdzie byl i tak praktycznie naladowany.Czy Forza ma immobiliser?Czy jakis posiadacz moglby poradz…
Ostatnia odpowiedź: cezzar, 2 Marca 2024 -
Suzuki Address125
przez finlandian- 0 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam. Czy ktoś z forum posiada książkę serwisową do Suzuki Address125 rok 2022 w wersji pdf język polski.
Ostatnia odpowiedź: finlandian, 4 Stycznia 2024 -
Honda S-wing remont
przez Harry_123- 2 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam jakie części do silnika polecacie ? Chodzi mi o wał korbowy łożyska, wariator? Może ktoś poleci co kupic ? Proszę o pomoc
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 30 Października 2023 -
Honda vision 110 czy Kymco Agility s125 ?
przez artek77- 22 odpowiedzi
- 5.2 tys. wyświetleń
Mam zarezerwowany skuter honda vision ale ciągle się jeszcze waham który kupić.Agility ma fajny wygląd,jakościowo plastiki wyglądają dobrze ale z tego co czytałem ma chiński silnik.Pali dużo i jest mniej trwały od hondy.Honda znów ma wąziutkie opony i może być problem z przyczepnością,zachowuje się niepewnie przy wyższych prędkościach.Może ktoś z Was ma któryś z tych skuterów i może coś powiedzieć jak się sprawuje.
Ostatnia odpowiedź: Geni, 30 Października 2023 -
Barton X-Trail 125
przez finlandian- 18 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
Witam. Znajdę tu użytkownika Barton x-trial 125 ,bo mam dylemat co wybrać Bartona czy lepszym opcją będzie kupienie Hondy pcx 125 lub Yamahy nmax 125
Ostatnia odpowiedź: bogdi, 19 Października 2023 -
Yamaha cyngus flame 125 2000r
przez łebi- 7 odpowiedzi
- 781 wyświetleń
Witam jestem nowy kupiłem Yamahę cyngus flame nie miałem styczność z skuterem szarpie przy jeździe wolnej dałem do majstra wymienił wariator i pasek i oleje wróciłem do domu i szarpie znów nie zawsze ale szarpie proszę o pomoc z góry dziękuje
Ostatnia odpowiedź: Fudo, 16 Października 2023