Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Zakładam ten wątek w związku ze wzmożonym ruchem w pytaniach o kupno danego egzemplarza 125 ccm. Do tej pory wszystkie zapytania ginęły w natłoku informacji oraz najczęściej pozostawały bez odpowiedzi. Wszystkie pytania dotyczące zakupu pojemności zbliżonej- mniejszej do 125 ccm proszę zadawać tylko tu, bez przeładowywania działu oraz wątku w ogólnych o skuterach większej pojemności. Tu zapytania o tą klasę pojemności skuterów będą najlepiej widoczne.
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 17 Marca -
http://prawo.rp.pl/artykul/793781,1102516-Motocyklem-z-prawem-jazdy-na-samochod.html Rzekłbym, w końcu. 125 będą schodzić jak ciepłe bułeczki.
Ostatnia odpowiedź: kenobi, 30 Sierpnia 2018 -
Porady Forum Burgmanii
przez ADMINISTRACJA- 0 odpowiedzi
- 8.8 tys. wyświetleń
Dodatkowe porady dla Użytkowników Forum Burgmanii. 1. Pamiętaj, że niedozwolone jest zakładanie wątków o treści reklamowej, wypisywanie tych samych wątków w różnych działach oraz powielanie wątków podobnych sobie. Takie działanie będzie prowadziło do skasowania wypowiedzi. 2. Umieszczaj wątek tam, gdzie jego miejsce. Pamiętaj także, że wątek umieszczony w niewłaściwym dziale może zostać przeniesiony. 3. Staraj się pisać na temat, nie „produkuj“ postów, których nikt nie chce czytać. Podstawowa zasada: forum to nie czat. Używaj możliwości komunikowania się za pomocą PM lub emaili oraz stosuj się do zasad Netykiety. 4. Jeśli masz problem, lub potrzebujesz po…
Ostatnia odpowiedź: ADMINISTRACJA, 13 Sierpnia 2014 -
Regulamin Forum
przez ADMINISTRACJA- 0 odpowiedzi
- 7.7 tys. wyświetleń
Regulamin Forum Burgmanii 1. Podstawą rejestracji na forum jest dokładnie wypełniony profil użytkownika. 2. Wybrany nickname nie może zawierać w nazwie określeń obraźliwych, kontrowersyjnych społecznie oraz treści o charakterze reklamowym. 3. Użytkownik może korzystać wyłącznie z jednego forumowego konta. Korzystanie z większej ilości kont dostępu przez tego samego Użytkownika jest zabronione. Proceder ten skutkował będzie skasowaniem takich kont bez ostrzeżenia. 4. Głównym priorytetem jest wymiana doświadczeń, wzajemna pomoc, informacje o spotkaniach i imprezach oraz tematy dotyczące techniki związanej z tematem skuterowym. Wątki osobiste nie mogą dominować i przesł…
Ostatnia odpowiedź: ADMINISTRACJA, 13 Sierpnia 2014 -
Suzuki Burgman 2011 - silnik 125 a 200
przez keres1- 3 odpowiedzi
- 186 wyświetleń
Dzień dobry. Od ponad roku posiadam Burgmana uh125 2011r. Chciałbym zapytać, czy można rozpoznać zamontowany w Burgmanie silnik? Czy jest to 125 czy 200 cm? Moja wersja jest według vin 125ką, licznik wyskalowany do 140 km/h, ale mam wątpliwości. Czy wizualnie są jakieś różnice. Dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: minimi1, Piątek o 17:54 -
Piaggio Xevo 125 gaźnik ze złaczem wodnym
przez Robert66- 3 odpowiedzi
- 120 wyświetleń
Tak jak pisałem mój Piaggio po kupnie przeszedł już naprawę całego tyłu razem z wahaczem, teraz przyszła kolej na gaźnik. Muszę go wyczyścić bo ma zresztą jak u wszystkich problemy z odpalaniem na zimnym. Przeglądając serwisówkę doczytałem się że ma on jakieś złącze płynu chłodzącego , i faktycznie pod spodem są doprowadzone wężyki z płynem chłodzącym. Może ktoś wykręcał taki gaźnik i może napisać czy trzeba spuszczać znowu cały płyn? Chce się do tego zabrać wiedząc co mnie czeka i nie mieć niespodzianki. Być może jest to prosta sprawa bo piszą cytuję,, wyjmij gaźnik i obróć go tak aby wykręcić śrubę ze złączem wodnym i rury. UWAGA ta ostatnia operacja jest konieczna ż…
Ostatnia odpowiedź: MarcinMMz, 22 Maja -
- 8 odpowiedzi
- 224 wyświetleń
Witam. Jak skasować "OIL SERVICE" w skuterze ROMET GT 125 MAX z 2023 roku ? Serwis olej wymienił w przepisowym przebiegu , ale zapomniał o wpisaniu tego faktu w komputer motoru, a pan serwisant poszedł na dłuugie chorobowe.
Ostatnia odpowiedź: kamenos, 9 Maja -
Honda vision 110 czy Kymco Agility s125 ?
przez artek77- 16 odpowiedzi
- 641 wyświetleń
Mam zarezerwowany skuter honda vision ale ciągle się jeszcze waham który kupić.Agility ma fajny wygląd,jakościowo plastiki wyglądają dobrze ale z tego co czytałem ma chiński silnik.Pali dużo i jest mniej trwały od hondy.Honda znów ma wąziutkie opony i może być problem z przyczepnością,zachowuje się niepewnie przy wyższych prędkościach.Może ktoś z Was ma któryś z tych skuterów i może coś powiedzieć jak się sprawuje.
Ostatnia odpowiedź: Artur WW, 6 Maja -
125
przez Krzynio66- 7 odpowiedzi
- 454 wyświetleń
gdzie za granica mozna jezdzic na skuterze 125
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 29 Kwietnia -
Honda swing 125 gaśnie tylko po dodaniu gazu.
przez TomaszAgent- 12 odpowiedzi
- 800 wyświetleń
Witam Mam problem z silnikiem. Mianowicie po odpaleniu lekkim podgrzaniu skuter momencie dodaniu gazu gaśnie. W innych sytuacjach zachowuje się normalnie. Sprawdziłem test błędów miałem jeden błąd 23. Pod tym błędem kryje się sonda lambda. Po sprawdzenie parametrów sondy lambda okazało się że jest sprawna. Usterkę wykasowałem z ECU. Problem istnieje dalej tzn dodaję gazu energicznie z poziomu wolnych obrotów, a on gaśnie.Gdy robię to dość spokojnie wchodzi na wyższe obroty i pracuje -jeździ normalnie. Proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem. Podejrzewam przepustnicę wraz z czujnikiem TP to znaczy czujnik położenia przepustnicy. Jest on niestety zintegrowany ra…
Ostatnia odpowiedź: TomaszAgent, 23 Kwietnia -
Piaggio x9 125 nie odpala
przez Daniel5- 1 odpowiedź
- 221 wyświetleń
Witam, mam problem z Piaggio x9 125 po wymianie gaźnika i świecy skuter nie chce odpalić ,świeca jest sucha,czyli brak paliwa w gaźniku dodam iż sprawdzona została szczelność czyli kruciec i opaski,co jest moim błędem iż skuter nie zasysa paliwa z baku ,bak w 80% napełniony paliwem.Prosze o pomoc .
Ostatnia odpowiedź: cris76, 20 Kwietnia -
Honda sh125i
przez kamilek3- 2 odpowiedzi
- 231 wyświetleń
Stuki sinika wałek głowicy do wymiany przebieg 43700 gdzie taki wałek mogę kupić w serwisie jest nie dostępny sprzedaży .
Ostatnia odpowiedź: kamilek3, 16 Kwietnia -
Odblokowanie hondy Sh 125i
przez kamilek3- 19 odpowiedzi
- 461 wyświetleń
Witam chciałem odblokować Hondę Sh 125i znajduje blokada
Ostatnia odpowiedź: Geni, 12 Kwietnia -
- 80 odpowiedzi
- 4.6 tys. wyświetleń
Dzień dobry, witam wszystkich - krótko o sobie: doświadczenie praktycznie zerowe - jako nastolatek dojeżdżałem do szkoły na Simsonie S51, jakieś 20 lat temu 🙂 Czego szukam - Skutera na dojazd do pracy, głównie miasto. Wygody. "niskiego spalania" - przy czym ja przez to rozumiem spalanie ok 2-3L/100km (orientacyjnie), bo na co dzień jeżdżę samochodem, gdzie spalanie raczej poniżej 8L nie spada, więc już będzie dla mnie niże o połowę + różnica wynikająca z ceny/litr. Do czego się przymierzałem - ano pomysłów było wiele 😄 Kierując się swoją wyobraźnią i fanaberią początkowo nastawiłem się mocno na MP3 - z racji na większe pojemności (wtedy nie pomyślałem wgl o spal…
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 5 Marca -
SYM GTS 125 2017 - PRZEBIEG 54 500 warto?
przez Kaczas73- 5 odpowiedzi
- 492 wyświetleń
Witam Szanowne grono użytkowników 125. Jako że dopiero noszę się z zamiarem zakupu skutera przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałbym nurtujące mnie obawy skonsultować z bardziej doświadczonymi użytkownikami. Obiektem mojego zainteresowania jest jak w tytule SYM 125 z 2017 15km/ start stop / ABS. Sprzęt zamierzam kupić ze sprawdzonego i wiarygodnego źródła stąd pewność że licznikowy przebieg 54 500 jest prawdziwy. Czy i jakie jakieś ryzyko ( na co jeszcze w szczególności zwrócić uwagę co skontrolować, poniżej kilka zdjęć) zakupu motoru z takim przebiegiem. Dodam że po odpaleniu po ponad 3 miesięcznym garażowaniu pod chmurką odpalił od pierwszego razu pracując bar…
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 28 Lutego -
Honda Forza 125 my19 VS Sym Gts 125i
przez Marko7- 12 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Jako, iż po dwóch latach jeżdżenia Symem zachciewa mi się czegoś "innego"- odwiedziłem dealera Hondy, aby przyjrzeć się dokładnie nowej Forzie 125. Obecnie jeżdżę Symem Gts 125i, którego kupiłem jako nowy na przełomie 16/17 roku. Przejechałem nim niecałe 20 tys. kilometrów więc odnośnie Syma mogę się z pewnością wypowiedzieć, odnośnie Hondy chwilowa jazda i przymiarki mogą być bardziej lub mniej obiektywne więc proszę to mieć na uwadze, jak i to że pisze to ze swojego punktu widzenia jako osobnik nie za wysoki (170cm). Oba skutery podobają mi się bardzo, oba moim zdaniem są bardzo dobrze wykonane. Sym aktualnie nowy kosztuje w wyprzedaży rocznika 16 tyś, Honda kata…
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 5 Lutego -
- 12 odpowiedzi
- 605 wyświetleń
Witam wszystkich, mam problem. Otóż zakupiłem skuter Yamaha Majesty 125 - wymieniłem od razu olej i skasowałem na wyświetlaczu komunikat "Change oil". Podczas pierwszej jazdy zauważyłem że licznik nie działa. Tzn. działa w ten sposób, że nie pokazuje aktualnej prędkości, ale po przejechaniu około 1 km na liczniku dziennym zwiększa się dystans o 0,1. Wymieniłem ślimak w kole na inny ale nic się nie zmieniło. Poczytałem trochę w internecie, ale nic konkretnego nie znalazłem. Nie jestem pewien, ale przy okazji klikania mogłem wyłączyć działanie licznika (nieświadomie). I tutaj pytanie: czy możecie mi pomóc i podpowiedzieć czy faktycznie kombinacją klikania p…
Ostatnia odpowiedź: oloalek, 1 Lutego -
Jak maxi 125ccm (?) 1 2 3
przez Kacza- 59 odpowiedzi
- 10.4 tys. wyświetleń
Tak jak w temacie: chcial bym sie zdecydowac w koncu na jakis maxi choc tylko 125 ale maxi Pod wzglad biore Aprilie Atlantic,Malagusa Madisona,Burgera 125 (choc nie wiem czy dostal bym u nas), no chyba ze macie jeszcze inne ciekawe propozycje...apropo YP'ki 125 to zbytnio nie biore jej pod wzglad po prostu nie podoba mi sie ... Aaa i skuter moze byc lekko uzywany lub nowy po okazyjnej cenie ... Pozdrawiam skutery3miasto
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 30 Stycznia -
Honda PCX 125 - moja opinia po 3000 km.
przez SingSing74- 0 odpowiedzi
- 705 wyświetleń
W filmie omówiłem wady i zalety skutera, być może przyda się osobom, które zastanawiają się nad zakupem PCX`a.
Ostatnia odpowiedź: SingSing74, 8 Listopada 2022 -
Piaggio xevo 125 napęd
przez dawid793- 10 odpowiedzi
- 662 wyświetleń
Witam wszystkich mam pytanie co do xevo 125 jakie dac rolki do pelnej serii ewentualnie czy poprawi sie cos po wymianie sprezyny centralnej na polini niebieska ??
Ostatnia odpowiedź: MarcinMMz, 21 Października 2022 -
Pomoc w wyborze żwawe 125
przez subaru gtb320- 20 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Chciałbym dopytać użytkowników 125cm . Mam zamiar zakupu czegoś 125 warunek w miarę duży coś jak piagio X8 X9 Majesty lub coś podobnego .Główne pytanie coś co pojedzie przelotowo 120km/h A nie max 120 bo go zajade. Budżet max 7tys Czy jest coś takiego lub w czym mogę zmienić rolki pasek itd aby te 120 jechał bez mąki i był w miarę żwawy. Przeglądam szukam i chyba ciężko ale może ktoś pomoże.
Ostatnia odpowiedź: Geni, 12 Września 2022 -
Piaggio Liberty 125 czy Peugeot Belville 125 ?
przez artek77- 2 odpowiedzi
- 676 wyświetleń
Mam dylemat.Chcę kupić nowy skuter 125.Nie wiem który wybrać.Mam wzrost 186 cm i wiem że Liberty jest trochę małe.Peugeot jest większy ale znów wyczytałem że ma słaby silnik.Oprócz tego nie wiem jak z dostępnością częsci do Belville,ten skuter byl chyba produkowany tylko przez 2 lata.Ktoś ma może belville i może cos powiedzieć?
Ostatnia odpowiedź: Pehowiec13, 14 Sierpnia 2022 -
Manual piaggio X7 125
przez Pehowiec13- 2 odpowiedzi
- 483 wyświetleń
Witam. Szukam manuala do Piaggio x7 125. Przejrzałem co mogłem i nie znalazłem , może słabo szukam , jeszcze nie obczaiłem tego forum . Jeśli byłby ktoś uprzejmy podpowiedzieć gdzie go szukać ( jeśli tu jest ) , to z góry dziękuję....
Ostatnia odpowiedź: Pehowiec13, 28 Lipca 2022 -
- 3 odpowiedzi
- 435 wyświetleń
witam mam s-winga 125 z 2011r. pojazd sprawuje sie idealnie jednak ostatnio po przekręceniu stacyjki nie zapala sie tablica zegarów i zaczyna cos brzęczec w okolicy silnika proszę o jakąś wskazówkę
Ostatnia odpowiedź: cezzar, 20 Lipca 2022 -
Gdzie jest czujnik temperatury Beverly 125
przez Tomasz67- 4 odpowiedzi
- 580 wyświetleń
Szanowni użytkownicy skuterów Piaggio chciałem zapytać w którym miejscu na silniku znajduje się czujnik temperatury skuter Piaggio 125 bewerly dziękuje
Ostatnia odpowiedź: cezzar, 19 Lipca 2022