Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Zakładam ten wątek w związku ze wzmożonym ruchem w pytaniach o kupno danego egzemplarza 125 ccm. Do tej pory wszystkie zapytania ginęły w natłoku informacji oraz najczęściej pozostawały bez odpowiedzi. Wszystkie pytania dotyczące zakupu pojemności zbliżonej- mniejszej do 125 ccm proszę zadawać tylko tu, bez przeładowywania działu oraz wątku w ogólnych o skuterach większej pojemności. Tu zapytania o tą klasę pojemności skuterów będą najlepiej widoczne.
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 17 Marca 2023 -
http://prawo.rp.pl/artykul/793781,1102516-Motocyklem-z-prawem-jazdy-na-samochod.html Rzekłbym, w końcu. 125 będą schodzić jak ciepłe bułeczki.
Ostatnia odpowiedź: kenobi, 30 Sierpnia 2018 -
Porady Forum Burgmanii
przez ADMINISTRACJA- 0 odpowiedzi
- 9.4 tys. wyświetleń
Dodatkowe porady dla Użytkowników Forum Burgmanii. 1. Pamiętaj, że niedozwolone jest zakładanie wątków o treści reklamowej, wypisywanie tych samych wątków w różnych działach oraz powielanie wątków podobnych sobie. Takie działanie będzie prowadziło do skasowania wypowiedzi. 2. Umieszczaj wątek tam, gdzie jego miejsce. Pamiętaj także, że wątek umieszczony w niewłaściwym dziale może zostać przeniesiony. 3. Staraj się pisać na temat, nie „produkuj“ postów, których nikt nie chce czytać. Podstawowa zasada: forum to nie czat. Używaj możliwości komunikowania się za pomocą PM lub emaili oraz stosuj się do zasad Netykiety. 4. Jeśli masz problem, lub potrzebujesz po…
Ostatnia odpowiedź: ADMINISTRACJA, 13 Sierpnia 2014 -
Regulamin Forum
przez ADMINISTRACJA- 0 odpowiedzi
- 10.7 tys. wyświetleń
Regulamin Forum Burgmanii 1. Podstawą rejestracji na forum jest dokładnie wypełniony profil użytkownika. 2. Wybrany nickname nie może zawierać w nazwie określeń obraźliwych, kontrowersyjnych społecznie oraz treści o charakterze reklamowym. 3. Użytkownik może korzystać wyłącznie z jednego forumowego konta. Korzystanie z większej ilości kont dostępu przez tego samego Użytkownika jest zabronione. Proceder ten skutkował będzie skasowaniem takich kont bez ostrzeżenia. 4. Głównym priorytetem jest wymiana doświadczeń, wzajemna pomoc, informacje o spotkaniach i imprezach oraz tematy dotyczące techniki związanej z tematem skuterowym. Wątki osobiste nie mogą dominować i przesł…
Ostatnia odpowiedź: ADMINISTRACJA, 13 Sierpnia 2014 -
Peugeot Satelis proszę o pomoc w wycenie.
przez dzik6004- 0 odpowiedzi
- 141 wyświetleń
Ostatnia odpowiedź: dzik6004, 6 Września -
Satelis 125 - 2006 rok czy pasuje silnik od satelis 2 ?
przez miszel7- 7 odpowiedzi
- 736 wyświetleń
Witam, pytanie jak w temacie, czy przełożenie silnika od satelis 2 do mojego - satelis 1 będzie wymagało zmiany ECU, itp. ? Chciałbym wymienić, bo wysłużony już silnik (ponad 33 tys. km) zaczął brać olej. Przy dodaniu "gazu" z rury lecą kłęby dymu. Zastanawiam się czy warto go remontować, czy może samo przełożenie używki z nalotem poniżej 20 kkm byłoby tańsze ? Orientuje się ktoś? Przełożyłbym sam, o ile nie trzeba diagnoskopu, zmiany ECU itp... Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: miszel7, 28 Lipca -
Honda PCX wysokie obroty na biegu jałowym.
przez granat110- 5 odpowiedzi
- 573 wyświetleń
Witam , odpaliłem dzisiaj moją maszynkę a tu niespodzianka, weszła na wysokie obroty tak że tylne koło się kręci a prędkościomierz pokazuje prędkość 30km/h. Odłączyłem akumulator myśląc że to pomoże , ale nic z tego, po kilkukrotnym odpalaniu jest to samo wysokie obroty i zapaliła się teraz jeszcze do tego kontrolka awarii silnika. Macie koledzy jakieś pomysły. ??
Ostatnia odpowiedź: granat110, 30 Czerwca -
Burgman 125 zgasł podczas jazdy
przez piterek1414- 3 odpowiedzi
- 388 wyświetleń
Witam wszystkich pacjent 2012 Suzuki burgman uh 125 Kupiłem go kilka dni temu z przebiegiem 4000km od starszego pana który miał go od początku, ale że zachorował musiał go sprzedać. Pierwszy dzień było ok pojechałem do pracy i wróciłem, ale drugiego dnia wracając z pracy po prostu mi zgasł podczas jazdy i już nie mogłem go odpalić. Rozrusznik kręcił ale nie odpalał. Dopchałem go do domu, zostawiłem na jakieś 2h i wróciłem żeby spróbować go odpalić - odpalił na 3 sekundy, i znowu zgasł. Zostawilem go i wróciłem rano żeby go znowu odpalić i odpalił. Ale gdy przekręcam stacyjka nie zawsze słychać pompę np ( 5 razy przekręcam kluczyk i słychać ale już za 6, 7 nie …
Ostatnia odpowiedź: Kazekkazek, 18 Czerwca -
Dodatkowe lusterko (wklejane?) - SYM GTS 1 2 3 4
przez ArturSYM- 99 odpowiedzi
- 10.2 tys. wyświetleń
Witajcie koledzy, właśnie kupiłem skuter SYM GTS Evo z 2014 roku, który ma tragiczne pole widzenia lusterek. Wynika to z tego, że lusterka są dosyć wąsko rozstawione i w odbiciu widać jedynie łokcie i nadgarstki. Czy może macie jakiś patent na to ? np. małe wklejane lusterko martwego pola ale zamontowane odwrotnie - czyli aby pokazywało to co jest za motorem ?
Ostatnia odpowiedź: falco, 9 Czerwca -
Książka serwisowa Honda Forza nss125ad
przez blindman- 4 odpowiedzi
- 458 wyświetleń
Witam Jak w tytule poszukuje książki serwisowej do hondy forza nss125ad z 2019 roku. Nie mylić z instrukcją posiadacza otrzymywaną podczas zakupu. Generalnie interesuje mnie siła dokręcania poszczególnych śrub podczas wymiany ew. rolek wariatora, uszczelek. Dysponuje ktoś?
Ostatnia odpowiedź: Bomber, 5 Czerwca -
Generic xor 125ccm olej w lagach
przez jogo- 2 odpowiedzi
- 438 wyświetleń
Hejka, poszukuję informacji na temat uszczelniaczy i ilości oleju lag w Generic xor 125. Mam jakąś serwisówkę, ale nic tam nie ma w tym temacie. Prawdopodobnie wersja 50ccm ma takie same, ale nie jestem pewny. Może mnie ktoś poratować dobrą radą. Dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedźi.
Ostatnia odpowiedź: jogo, 1 Czerwca -
Wymiana oleju burgman 125 - śruby spustowe.
przez Krzychu32- 25 odpowiedzi
- 18.3 tys. wyświetleń
Witam Wymieniając w dniu dzisiejszym olej w swoim burku zauważyłem dwie śruby spustowe, oczywiście obie odkręciłem, z jednego otworu leciało jak krew z nosa, natomiast z drugiego spoko. Na tym filmiku gość spuszcza olej pierwszą śrubą a na tym drugą Jak pisałem wcześniej ja odkręciłem obie, ale moje pytanie brzmi na cholerę są dwie śruby ?
Ostatnia odpowiedź: Kazekkazek, 10 Maja -
Honda PCX 125 - moja opinia po 3000 km.
przez SingSing74- 1 odpowiedź
- 2.6 tys. wyświetleń
W filmie omówiłem wady i zalety skutera, być może przyda się osobom, które zastanawiają się nad zakupem PCX`a.
Ostatnia odpowiedź: Piootr, 24 Kwietnia -
Burgman 125 K7 nie pali z przycisku
przez ijido- 9 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Dzień dobry. Mam burgman 125 K7, nie wiem czy na wtrysku czy nie, ale jak ktoś powie jak to sprawdzić to sprawdzę. Natomiast, przestał nagle palić z przycisku. Stopka złożona, czujnik stopki działa (tylko on dziwny jest bo to nie jest poprostu przerywacz obwodu - pokazuje dużą rezystancje, ale jak go wpiąłem ponownie to załączyła się pompka). Przy procedurze odpalania po naciśnięciu przycisku gaśnie lampa główna i nic się nie dzieje po puszczeniu lampa się zaświeca. Rozrusznik sprawny bo pali ze zwarcia na krótko śrub przekaźnika, przekaźnik sprawny sprawdzałem na krótko załączając z aku. Czy ktoś ma jakieś pomysły albo schemat elektryczny to może …
Ostatnia odpowiedź: GrzechoCnik, 14 Kwietnia -
błąd sel3 gdzie szukać przyczyny
przez zibi1960- 1 odpowiedź
- 849 wyświetleń
Maluch wyrzucił po zimie błąd sel3 na wyświetlaczu. Uruchamia się, jedzie ok 1 km i gaśnie. Trzeba go chwilę wystudzić i znowu przejechać kawałek. Może ktoś wie gdzie szukać przyczyny?
Ostatnia odpowiedź: zibi1960, 7 Kwietnia -
Forza 125 -rozrusznik nie reaguje na przycisk
przez ktm69- 7 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witajcie. Wczoraj kupilem Forze 125 i od razu skucha.Na jezdzie probnej bylo wszystko OK,przyjechalem do domu (65km) i postawilem w garazu.Wieczorem chcialem sprawdzic jak sprawuja sie swiatla w nocy i ...nic.Boczna podstawka uniesiona,nacisnieta klamka tylnego hamulca(stop sie swieci) i rozrusznik milczy.Po przekreceniu zaplonu sluchac chwile pracujaca pompe paliwa.Nie slysze zadnego klikniecia przekaznika od rozrusznika-ale nawet nie wiem czy powinno byc cos slychac bo jak powiedzialem mam ten skuter pierwszy dzien.Podladowalem na wszelki wypadek akumulator-ale po jezdzie byl i tak praktycznie naladowany.Czy Forza ma immobiliser?Czy jakis posiadacz moglby poradz…
Ostatnia odpowiedź: cezzar, 2 Marca -
Suzuki Address125
przez finlandian- 0 odpowiedzi
- 936 wyświetleń
Witam. Czy ktoś z forum posiada książkę serwisową do Suzuki Address125 rok 2022 w wersji pdf język polski.
Ostatnia odpowiedź: finlandian, 4 Stycznia -
Honda S-wing remont
przez Harry_123- 2 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam jakie części do silnika polecacie ? Chodzi mi o wał korbowy łożyska, wariator? Może ktoś poleci co kupic ? Proszę o pomoc
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 30 Października 2023 -
Honda vision 110 czy Kymco Agility s125 ?
przez artek77- 22 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Mam zarezerwowany skuter honda vision ale ciągle się jeszcze waham który kupić.Agility ma fajny wygląd,jakościowo plastiki wyglądają dobrze ale z tego co czytałem ma chiński silnik.Pali dużo i jest mniej trwały od hondy.Honda znów ma wąziutkie opony i może być problem z przyczepnością,zachowuje się niepewnie przy wyższych prędkościach.Może ktoś z Was ma któryś z tych skuterów i może coś powiedzieć jak się sprawuje.
Ostatnia odpowiedź: Geni, 30 Października 2023 -
Barton X-Trail 125
przez finlandian- 18 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Witam. Znajdę tu użytkownika Barton x-trial 125 ,bo mam dylemat co wybrać Bartona czy lepszym opcją będzie kupienie Hondy pcx 125 lub Yamahy nmax 125
Ostatnia odpowiedź: bogdi, 19 Października 2023 -
Yamaha cyngus flame 125 2000r
przez łebi- 7 odpowiedzi
- 679 wyświetleń
Witam jestem nowy kupiłem Yamahę cyngus flame nie miałem styczność z skuterem szarpie przy jeździe wolnej dałem do majstra wymienił wariator i pasek i oleje wróciłem do domu i szarpie znów nie zawsze ale szarpie proszę o pomoc z góry dziękuje
Ostatnia odpowiedź: Fudo, 16 Października 2023 -
Stacyjka burgman 125 UH
przez Kamilos84- 0 odpowiedzi
- 990 wyświetleń
Cześć mam problem ze stacyjką, kluczyk kręcił sie w koło, zacząłem rozbierać i okazało się ze stacyjka jest stacyjka jest w 2 miejscach pęknięta. Próbuje odpalic na krótko, mam 6 kabli stały + podłączam pod 2 przewody. Jest zapłon i kręci rozrusznik ale nie odpala. Ma ktoś schemat ewentualnie na priv jak odpalić Dość pilna sprawa Ewentualnie kupię używaną stacyjkę suzuki burgman 125 UH 2006r
Ostatnia odpowiedź: Kamilos84, 13 Września 2023 -
Pokrywa schowka
przez zibi1960- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam, tym razem w innym dziale. Pomagam koledze złożyć w całość burgmana 125 (rozebrał go do remontu i nie pamięta jak poskładać). Daliśmy do lakierowania klapki kokpitu i teraz mam problem z prawą klapką. Wydaje mi się, że zgubiliśmy jakiś element (dystans). Mam klapkę, gumową podkładkę i śrubkę, ale nie bardzo mi to pasuje, bo jak skręcę, to klapka jest luźna. Może ktoś podpowie co zgubiliśmy.
Ostatnia odpowiedź: zibi1960, 23 Lipca 2023 -
Suzuki burgman 123 K7- raz odpala a raz nie
przez Burgman125- 0 odpowiedzi
- 856 wyświetleń
Witam Mam taki problem iż Suzuki Burgman 125 K7 na wtrysku czasami odpali a czasami nie. Nie wiem o co chodzi, Świeca wymieniona paliwo jest, iskra też a skuter nie odpala. Jak jest wilgotno to nawet nie podchodź, a jak jest ciepło to odpali częściej. jak już odpali to czuć benzynę tak jak by mieszanka była za bogata i może wtrysk leje( moje przypuszczenie). Jak już odpali to trzeba go trzymać na gazie przez parę minut bo inaczej gaśnie, ale tak po paru minutach już jest ok. Może ktoś coś podpowie
Ostatnia odpowiedź: Burgman125, 5 Lipca 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam, Mam taki problem z suzuki burgman 125 2010 rok, brak reakcji na uruchomienie silnika po naciśnięciu lewej manetki hamulca, jak nacisnę prawą to bez problemów odpala. Stawiam na problem z przyciskiem (switchem) na który klamka hamulca naciska, czy to jest wymienne lub jak to spróbować sprawdzić czy naprawić ? :) Bardzo dziękuję za info. Pozdr, Robert
Ostatnia odpowiedź: Darek400, 29 Czerwca 2023