Skocz do zawarto艣ci
Forum Burgmania
  • 0

honda,yamaha,sym, kymco?

Pytanie

Opublikowano

temat do posiadaczy skuterk贸w 125:聽 w gr臋 wchodzi honda forza, x-max, sym cruisym lub downtown. troch臋 mi szkoda t艂uc si臋 do pracy swt, dlatego mam zamiar kupi膰 jeden z tych modeli. prosz臋 o sugestie. przede wszystkim spalanie/komfort/niezawodno艣膰. oczywi艣cie czytam na forum info o tych skuterkach, ale jednak postanowi艂emm za艂o偶y膰 oddzielny temat.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Jak dla mnie Forza nr 1.

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano

Nie ma na "li艣cie" - polecam pcx-a.聽

• 0
Opublikowano

tylko forza jest szybsza pali porownywalnie聽 do pcxsa duzo wygodniejsza i dlatego ja mam

ps. sory kenobi

• 0
Opublikowano

Chyba tez zalezy jakiego jestes wzrostu.

Jesli jestes niski to na Forzie bedziesz lepiej sie czul niz na Xmaxie.

• 0
Opublikowano

175cm. wiem, 偶e generalnie yamaszki s膮 wy偶sze. mia艂em kilkana艣cie lat majesty 180. kupuj膮c 8 lat temu聽 SWT聽 najpierw przetestowa艂em jak to b臋dzie. w przypadku 125 te偶 mam zamiar tak zrobi膰 (je艣li trafi膮 si臋 w okolicy jakie艣 oferty).

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano

Forza fajna ale sporo wy偶sza od sw ( mam 173 cm dostaje na palcach), za to podobna pakowno艣膰.

• 0
Opublikowano

SYM

• 0
Opublikowano

Polecam Hond臋 Forza, w艂a艣nie zacz膮艂em 5 sezon na niej. Zero awarii, tylko standardowe przegl膮dy i wymiany zu偶ytych cz臋艣ci eksploatacyjnych.

• 0
Opublikowano

Podpisuj臋 si臋 pod Hondami, a kt贸ra z nich - to ju偶 kwestia tego jak wygl膮daj膮 dojazdy. 艢wietnie podsumowa艂 to jeden ze sprzedawc贸w jak kupowa艂em: "je艣li mia艂by doje偶d偶a膰 30km do miasta, wzi膮艂by Forz臋. Je艣li przeciska膰 si臋 w korkach z jednego ko艅ca miasta na drugi - to PCX". I podpisuj臋 si臋 pod tym po paru latach na PCX i jednym sezonie na Forzy.聽

Forza jest w pewien spos贸b wygodniejsza - aczkolwiek to w PCX mog臋 sobie bardziej wyci膮gn膮膰 nogi. Du偶o lepiej si臋 prowadzi, ale to w trasie i na zakr臋tach. Widoczno艣膰 w lusterkach gorsza. Pojemno艣膰 schowka bardzo na plus. Spalanie por贸wnywalne.聽

Z kolei niezaprzeczaln膮 zalet膮 PCX jest to 偶e jest mniejszy, sprytniejszy, lepiej przeciska si臋 nim w korku i nie rzuca si臋 w oczy jak parkuj臋 na parkingach dla rower贸w pod sklepami czy w og贸le w takich dziwnych miejscach pod urz臋dami, przychodniami itd. Forza wygl膮da jednak na "doros艂y" skuter.聽

• 0
Opublikowano

dojazd z miasta do miasta, czyli "normalna" trasa. przeciska膰 w korkach raczej si臋 nie musz臋.

• 0
Opublikowano

forza ma lepsze hamulce聽 sporo miejsca pod kanapa聽 nogi wyciagam jak chce bez problemu a korki omijam

• 0
Opublikowano
15 godzin temu, nierob napisa艂(a):

dojazd z miasta do miasta, czyli "normalna" trasa. przeciska膰 w korkach raczej si臋 nie musz臋.

To zdecydowanie celowa艂bym w Forz臋.

Jest te偶 lepsza ochrona przed wiatrem/deszczem - w PCX bierze si臋 to na klat臋. Acz - i to nie tylko moja obserwacja - do艣膰 specyficznie szyba w Forzie, Forzy, niewa偶ne聽kieruje struj臋 powietrza - mnie to bardzo irytowa艂o w otwartym kasku. W integralu problem nie wyst臋puje. Pono膰 po pewnym czasie szyba p臋ka od wyboj贸w w miejscach mocowa艅 - a偶 jestem ciekaw, ja j膮 na szutr贸wce do bloku obni偶am, zawsze to ni偶ej 艣rodek ci臋偶ko艣ci itd. a potem i tak 艂atwiej do pokrowca schowa膰. Ale to nieistotne szczeg贸艂y, maszyna godna polecenia jak to pisz膮 w og艂oszeniach聽:scooter:

• 0
  • U偶ytkownicy
Opublikowano

*Sym* nadal jest w czo艂贸wce鈽濓笍

Ciep艂ym powietrzem ogrzewa Ci nogi (prosto z ch艂odnicy, kiedy tego chcesz)- 偶aden inny tego nie ma馃槣

Du偶y, wygodny i... przemy艣lany - tak go wspominam馃憣

• 0
Opublikowano

by艂em "przymierzy膰" si臋 do forzy 125 (2020). faktycznie wy偶sza i to sporo od swt. og贸lnie skuterek ok. cho膰 jak dla mnie gdyby by艂a ciut ni偶sza, by艂oby lepiej.

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano
3 godziny temu, nierob napisa艂(a):

jak dla mnie gdyby by艂a ciut ni偶sza, by艂oby lepiej.

Najgorsze pierwsze wra偶enie. Po pewnym czasie ( dosy膰 szybko ) cz艂ek si臋 przyzwyczaja.馃槈

• 0
Opublikowano

tez sie przyzwyczailem dotykam palcami a nie cala stopa

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...