Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Burgman 125 zgasł podczas jazdy


piterek1414

Pytanie

Witam wszystkich 

pacjent 2012 Suzuki burgman uh 125

Kupiłem go kilka dni temu  z przebiegiem 4000km od starszego pana który miał go od początku, ale że zachorował musiał go sprzedać. Pierwszy dzień było ok pojechałem do pracy i wróciłem, ale drugiego dnia wracając z pracy po prostu mi zgasł podczas jazdy i już nie mogłem go odpalić. Rozrusznik kręcił ale nie odpalał. Dopchałem go do domu, zostawiłem na jakieś 2h i wróciłem żeby spróbować go odpalić - odpalił na 3 sekundy, i znowu zgasł. Zostawilem go i wróciłem rano żeby go znowu odpalić i odpalił. Ale gdy przekręcam stacyjka nie zawsze słychać pompę np ( 5 razy przekręcam kluczyk i słychać ale już za 6, 7 nie słychać potem znowu słychać i za którymś razem nie słychać ) zamówiłem nowy filtr i pompę. Gdzie się znajduje przekaźnik pompy paliwa bo na internecie nie mogę znaleźć. Czy może myślicie że problem leży gdzieś indziej 

pozdrawiam i dziękuję za pomoc 

Odnośnik do komentarza

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1

Może mieć 🙂, zacznij od świecy.  Zadzwoń i spytaj sprzedawcy od kiedy te paliwo jest w zbiorniku. 

Odnośnik do komentarza
  • 0

Całkiem możliwe, że filtry i czort wie co w tym zbiorniku jeszcze było.  Sprzedawca kiedy ostatni raz jeździł?  Paliwo z którego roku? 

Świeca? Sprawdziłeś? 

Wbrew pozorom ten rocznik z takim przebiegiem to niekoniecznie okazja. 

Odnośnik do komentarza
  • 0

No właśnie nie wiem kiedy ostatni raz jeździł, ale bak był prawie pełny, świecy nie sprawdzałem( a myslisz ze ma to coś wspólnego  z tą sytuacją? )

 

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...