Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Burgman 125 zgasł podczas jazdy

piterek1414

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich 

pacjent 2012 Suzuki burgman uh 125

Kupiłem go kilka dni temu  z przebiegiem 4000km od starszego pana który miał go od początku, ale że zachorował musiał go sprzedać. Pierwszy dzień było ok pojechałem do pracy i wróciłem, ale drugiego dnia wracając z pracy po prostu mi zgasł podczas jazdy i już nie mogłem go odpalić. Rozrusznik kręcił ale nie odpalał. Dopchałem go do domu, zostawiłem na jakieś 2h i wróciłem żeby spróbować go odpalić - odpalił na 3 sekundy, i znowu zgasł. Zostawilem go i wróciłem rano żeby go znowu odpalić i odpalił. Ale gdy przekręcam stacyjka nie zawsze słychać pompę np ( 5 razy przekręcam kluczyk i słychać ale już za 6, 7 nie słychać potem znowu słychać i za którymś razem nie słychać ) zamówiłem nowy filtr i pompę. Gdzie się znajduje przekaźnik pompy paliwa bo na internecie nie mogę znaleźć. Czy może myślicie że problem leży gdzieś indziej 

pozdrawiam i dziękuję za pomoc 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Opublikowano

Może mieć 🙂, zacznij od świecy.  Zadzwoń i spytaj sprzedawcy od kiedy te paliwo jest w zbiorniku. 

• 0
Opublikowano

Całkiem możliwe, że filtry i czort wie co w tym zbiorniku jeszcze było.  Sprzedawca kiedy ostatni raz jeździł?  Paliwo z którego roku? 

Świeca? Sprawdziłeś? 

Wbrew pozorom ten rocznik z takim przebiegiem to niekoniecznie okazja. 

• 0
Opublikowano

No właśnie nie wiem kiedy ostatni raz jeździł, ale bak był prawie pełny, świecy nie sprawdzałem( a myslisz ze ma to coś wspólnego  z tą sytuacją? )