Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Czy kto? ogl?dał ?Pilne!!!
przez Gość ziutas- 16 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Witam Ogl?dał kto? z was tego T-maxa z Mińska Mazowieckiego który od jakiego? czasu jest wystawiony na allegro??? eżeli tak to proszę o szybk? odpowiedĽ jeżeli to możliwe! pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Czerwca 2005 -
Wypadek kolegi Gregor'a.
przez Hoffi- 11 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witajcie - aczkolwiek wcale mi nie do ?miechu. Dzisiaj z rana pojechałem na drugi dzień zlotu w Boszkowie. Po przyjeĽdzie dowiedziałem się, że wczoraj wieczorem niedaleko Włoszakowic (ok.15 km od Leszna) kolega Gregor, który przyjechał na swoim Burgmanie 250 na Zlot, miał wypadek. Na łuku we wsi wypadł z drogi, wjeżdżaj?c w rz?d skrzynek pocztowych. Burgman nadaje się do kasacji. Był to wieczór - nie wiem, czy było jeszcze jasno. W każdym razie zaj?ł się nim Artix (reprezentuj?cy Wawę) . Zapewne on poda nam więcej szczegółów. Jak się dowiedziałem, Gregor leży w Szpitalu w Lesznie, ma pęknięt? miednicę i uraz kręgu szyjnego oraz ogólne potłuczenia, ale jego stan jest sta…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Czerwca 2005 -
Wygoda-wzrost-skuter
przez zibi- 12 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Czy w Silverze jest więcej miejsca na wyci?gniecie nóg niz w An400? Przy wzro?cie 180cm jest na dłuższa metę niewygodnie(dla mnie)
Ostatnia odpowiedź: RobB., 24 Czerwca 2005 -
- 1 obserwujący
- 42 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Co to jest ? odp.: to jest s_ _ _ _ _ B_ _ _ _ _ _ _ _ _K5 R_ _ _ _ _ _
Ostatnia odpowiedź: ultras, 23 Czerwca 2005 -
Do SZAREGO!!!!!
przez Gość GREGOR- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
czy jedziemy do Boszkowa ??
Ostatnia odpowiedź: Szaary, 23 Czerwca 2005 -
mam go !!!...
przez Gość Piotr Tym- 6 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witajcie wszyscy... Chcialem sie z wami podzielic moja radoscia... otoz od wczoraj stalem sie posiadaczem jak to ktos gdzies stwierdzil... jedynego slusznego skutera...czyli B 650. Skuter jest sliczny.. niebieski. Ma 9500 km przebiegu i jest z 2003 roczku. Ciesze sie nim niezmiernie.... tylko zastanawiam sie co bedzie dalej ? .. moja kariera skuterowa rozpoczela sie od 150... potem 250... potem 400.. i jeszcze raz 400... a traz 650. No coz... na razie sie ciesze i dziele taz radoscia z wami. Piotr.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 20 Czerwca 2005 -
POSZUKUJE PLASTIKOW DO AN650
przez Gość dadzio- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
POSZUKUJE KILKU CZESCI OBUDOWY BURGIEGO W SUZUKI CENY SA ZAWROTNE, MOZE KTOS WIE GDZIE MOGE KUPIC TANIEJ ?.
Ostatnia odpowiedź: Qw@ki, 18 Czerwca 2005 -
diesel raz jeszcze
przez rudy_56- 6 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam kiedy? kto? co? mówil o silniku Tdi w skutrze BMW, może juz nideługo http://www.scigacz.pl/index.php?document=644
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Czerwca 2005 -
Wła?nie miałem konkretn? glebę...
przez szorstki- 5 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Czołem ludzie, Pechowy dzień dzisiaj mam... Jadę sobie Czerniakowsk? w stronę Chełmskiej i na skrzyżowaniu ze Szwoleżerów wali we mnie pani skręcaj?ca z naprzeciwka z Czerniakowskiej w Szwoleżerów... Jechałem wolniutko, bo był korek, prawym pasem, na lewym i ?rodkowym TIR-y. W momencie jak wysun?łem się zza jednego z nich dostałem w przedni widelec. Pani w Focusie która mnie uderzyła to znana reżyser. Troszkę się po?cierałem i skręciłem nogę w kostce. Skuter ma połamane plastiki ale jeĽdzi. Niestety nie miałem czasu czekać na policję (awaria w pracy) a pani reżyser obiecała, że nie będzie robiła żadnych trudno?ci (podpisała o?wiadczenie że z własnej winy...). …
Ostatnia odpowiedź: Mario, 10 Czerwca 2005 -
Burgman 650
przez ortos- 14 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam! Jestem nowym na tym forum, ale strona bardzo mi się podoba. Mam now? Vespę GT 200 i trochę starych skuterów /http://lambretta.aha.pl/index.phtml?mgid=szymon_chojnowski/ A ostatnio mnie wzięło na zakup prawdziwego turystyka. I jak szaleć to szaleć - my?lę o 650 !!! Poradzcie mi gdzie szukać ofert - czy na allegro, czy w jaki? gazetach ogłoszeniowych, czy sprowadzać /ale przeczytałem w?tek o sprowadzaniu i się załamałem/ Czym kierować się przy zakupie? A poza tym chciałbym wydać nie więcej niż 25-26 tys. Czy mam szansę? pozdr... Ortos
Ostatnia odpowiedź: ortos, 9 Czerwca 2005 -
zmieniłem skuter!
przez Gość yatzec- 5 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Witam! Wiem że pisanie o tym na Burgmanii pachnie profanacj?, ale w dziale 50-si?tek mogę sobie chyba na to pozwolić. Z braku większej gotówki chwilowo zmieniłem chińczyka na taiwańczyka. Czyli Keeway Hurricane na Kymco Super 9 LC . Kilka zdań o pierwszych wrażeniach. Nieporównywalne jest zawieszenie i hamulce. 12 calowe koła i oba hamulce tarczowe (przedni dwutłoczkowy) przy masie 106kg daj? ogromn? różnicę. Zatrzymywanie się wreszcie mam skuteczne i komfort jazdy przyzwoity. Przyspieszenie - Super 9 jedzie równo do jakich? 60 potem stopniowo słabnie do 80km/h. Hurricane zrywał sie od zera, potem miał doła między 30 a 50 i po prostu nie jechał, potem przy 50 odzyskiwa…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Maja 2005 -
Ludzie zdałem dzisiaj egzamin na kat. A...
przez Gość CzarnyR- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
... czy to nie jest piękne?!? Hm, im człowiek starszy tym bardziej ciesz? go takie chwile.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Maja 2005 -
Ile wołać za maszyne?
przez Gość K K- 0 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Ile wołac, może sa tutaj jacys wlasciciele Majesty i cos doradza? Moze ktorys sprzedal swoja maszynke?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Maja 2005 -
2004????
przez Gość K K- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
No wlasnie jak pamietam to nowa stylizacja wyszla od chyba 2001roku czy nawet 2000. ok, link wycinamy aby nie robic kolesiowi reklamy A dwa to od 2003 jak pamietam przestali juz klepac 250.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 20 Maja 2005 -
Ciekawostka - Burgman w Polityce
przez Tetsuo- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Przegladam sobie dzisiaj Polityke i patrze a tam na 9-tej stronie reklama Suzuki Burgman 650 Executive "Twój własny odrzutowiec " czy jako? tak, Mam nadzieję , że dzięki takim działaniom bedzie nas jeszcze wiecej .... Polityka datowana na 14.05.2005.
Ostatnia odpowiedź: Artix, 18 Maja 2005 -
Zakup skutera Burgman 650
przez Gość conan- 5 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Cze?ć, Jestem nowym uzytkownikiem tego forum, ale tak sie sklada ze od dluzszego czasu obserwuje tematy tutaj zadane i powoli przymierzam sie do zakupu skutera 650 AN. W Niemczech nadarzyla sie okazja aby zakupic taki skuter rocznik 2003 przebieg 1 km ( inaczej mowiac nowka ale z 2003 r. ). Tak sie sklada ze szczegoly dotyczace ceny itd. mam juz uzgodnione ale chciałbym uzyskac pare informacji na temat przepisow w Polsce poniewaz poraz pierwszy kupuje cos takiego jak "duzy" skuter: - w przypadku zakupu nowego skutera z Niemiec ( z salonu ) jak wyglada rejestracja takiego pojazdu tutaj w Polsce ( jaki jest koszt rejestracji ? ) - liczę się z tym że prawdopodobnie żaden…
Ostatnia odpowiedź: Artix, 18 Maja 2005 -
Yamaha X-Max
przez Gość SeRo- 9 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Yamaha XMax Bez zapowiedzi Yamaha wydała konkurenta dla Sportcity i całej reszty miejskich 250...hmm i zdaje mi sie ze wbiła gola do własnej bramki...bo przecież ma w stajni vercity 300 Z reszt? Xmax wygl?da jak przerobiona Vercity ...And pozdro for All...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Maja 2005 -
Napisali o nas...
przez MariuszBurgi- 9 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Kolega Artix lubi być medialny... Zarówno jego praca jak i dzisiejszy artykuł w prasie o tym ?wiadcz? . Niestety nie obyło się bez wpadek w artykule typu: model skutera BURGMANARTIX ale ogólnie cało?ć jest OK . Jakby kto? nie kupił gazetki a chciał poczytać to proszę... SKAN 1 SKAN 2
Ostatnia odpowiedź: ŻABA, 9 Maja 2005 -
kolejny wypadek tym razem mój
przez rudy_56- 8 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Wracam sobie dzi? z eliminacji gokartowych mistrzostw Litwy i o to co mnie spotkało. Podjeżdżam do pracy na prawym pasie stoi citroen c25 - całkiem spora bryka. Ma wrzucony kierunek w prawo ja też chcę w prawo to grzecznie zatrzymuje sie i czekam za nim. Mija z 1,5-2 sekundy a on mi wsteczny Ja po klaksonie i powoli przebieram nóżkami w tył, kole? dalej swoje .... Uderzył mnie w przód, wyłożyłem się na praw? stronę mocno podpieraj?c się nog?, o on dalej jedzie teraz już razem ze mn? sun?cym się pod autem i zaczyna wjeżdżać mi na przednie koło. Jestem w wielkim szoku Wyskakuje spod auta i do niego w drzwi uderzam dopiero mnie usłyszał debil jeden Jeszcze z ryj…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 8 Maja 2005 -
Sprzegło czy bez sprzęgła o to jest pytanie :D
przez Gość Soprano- 6 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich serdecznie! Wiem ze to forum skuterowe ale pewnie macie jakies doswiadczenie w jeĽdzie "biegówk?" Ja mam FZR'ke i mam pytanie bo jestem swiezo upieczonym "ridersem" hehe I nie wiem jak zmieniac biegi. Tzn chodzi mi o to czy mam robic to bez sprzegła czy ze sprzęgłem? Jakie to niesie konsekwencje? Czy poprostu tak sie jeĽdzi? Czy tak samo bez sprzegla redukować? Czy "zapinanie" bez sprzegła powoduje jakie? "drgania" albo jakies nieprzewidziane "akcje". Prosze tylko na mnie nie krzyczeć bo slyszalem rózne opinie. Pozdrawiam Kamil
Ostatnia odpowiedź: ultras, 5 Maja 2005 -
Na Cyberscooter też s? znani polscy skuteromaniacy
przez MariuszBurgi- 17 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Burgmania i inne fotki z Polski s? widoczne na jednym z największych portali skuterowych... Polacy nie gęsi... swoje maxi też maj? http://www.cyberscooter.it/sx/cartoline05.htm
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Maja 2005 -
Wycieczka do Budapesztu
przez Gość sipor 2- 11 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Wła?nie wróciłem z pierwszej zagranicznej wycieczkido budapesztu. Wyrószyli?my w sobotę, pogoda wymażona słońce, białe obłoczki i zero wiatru. Cała podróż przebiegała bez żadnych niemiłych niespodzianek. Na stacji benzynowej przed granic? pomiędzy słowacj? a węgrami co? mnie "tknęło" żeby obejżeć tyln? oponę. OOOO k. jedna szczelina w oponie druga trzecia i tak dalej ok. 10 -ciu rozpruta guma tak, ze widać oplot, zreszt? zobaczcie sami. Dodam, przebieg ok. 8tkm. W tym miejscu chciałem wkleić zdjęcie ale nie wyszło Nie mogę pokazac więc opiszę w miejscu gdzie s? zagłebienia bierznika guma jakby dostała rozstępów, maj? one ok. 4- 5 cm. długo?ci. Zadzwoniłem…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 4 Maja 2005 -
Weekend w siodle
przez Artix- 14 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Jakos tak wychodzi ze ostanio w weekendy nie moge usiedziec w domu, choc budzac sie i otwierajac oko kole 12 w pd mam jak zwykle dylemat czy przespac cala niedziele czy jednak wyruszyc na kolejna wyprawe. Zwykle okazuje sie ze jednak wsiadam na skuter kolo 13 i wyruszam w Polske. W zwiazku z tym ze jakos pomyslow mi nie brakuje na kolejne wycieczki 1-dniowe doszedlem do wniosku ze moze jednak czas napisac przewodnik motocyklowy i poddac pomysl innym na 1-dniowe wyprawy z opisaniem trasy, miejsc do zwiedzania i miejsc gdzie mozna cos zjesc. Czyli cos dla ducha i cos dla ciala. Moje pytanie brzmi: jak myslicie czy na taka ksiazke byl by popyt, czy np zainteresowala by was t…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Maja 2005 -
Yamaha Majesty 250
przez Gość radgda- 15 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Witam. Tak się zastanawiam, czy jest tu parę posiadaczy maxiskuterów z Trójmiasta. Chętnia nawi?załbym z nimi kontakt. Pozdr Radek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Maja 2005 -
BMW 850 C2
przez Gość CzarnyR- 3 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Czyżby nowy król maxi? W marcowym "Roller" jest mała wzmianka i zdjęcie.
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 1 Maja 2005