Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Kolejny wypadek
przez -=Dee Jay=-- 23 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
jak w temacie, ok godziny 20 Radgda mial powazny wypadek. Samochod podczas zawracania wymusil pierszeństwo i radek wjechal w niego, kompletnie niszcz?c caly przod swojej majesty. Radek ma połamane kończyny i co najgorsze złamany kręgosłup (odcinek szyjny o ile dobrze pamietam - bo troche nerwy mnie nosz?...) na prawde, uwazajcie na drogach bo w samochodach nie maj? pojęcia o bezpieczęństwie i zachowaniu na drogach ... mimo iz wina została ustalona bezproblemowo, kierowca samochodu nie poczuł sie nawet do przepraszam ...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 29 Kwietnia 2005 -
Jaka kara?
przez Gość Soprano- 5 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam! Tak siedze i mysle czy majac prawojazdy na kat. A mozna jeĽdzić bez wiekszych przeszkód samochodem tzn chodzi mi o wysokosc kary czy jest to 500zł i 0 punktów czy jakos inaczej, czy zabieraja wtedy prawko na kat A.? Ogolnie chodzi mi o jazde pojazdami na ktore nie posiada sie uprawnien, pdobno taki temat byl poruszany w tvn turbo (tak mowil mi kolega) chcialbym wiedziec cos wiecej. Pozdrawiam Kamil
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Kwietnia 2005 -
CO WY O TYM SˇDZICIE ???
przez Gość Krzych- 8 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
podaje wam link do ciekawej aukcji - chodzi o Burgmana 400 w nietypowym wykonaniu . Stoi w Berlinie - można jeszcze licytować http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...ssPageName=WDVW Ciekawe jaka będzie cena końcowa
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 27 Kwietnia 2005 -
Majówki Majówki i Suwalszczyzna
przez rudy_56- 0 odpowiedzi
- 966 wyświetleń
Witam serdecznie. Je?li kto? wybiera się na długi weekend skuterem w moje rejony to służe pomoc?. Chętni prosze na priv to podam numer tel. Pozdrawiam Paweł
Ostatnia odpowiedź: rudy_56, 25 Kwietnia 2005 -
Co? nie tak...
przez ultras- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Czy nie macie wrażenia, że jest co? nie tak? Jako? Ľle rozpoczęli?my sezon - czy jak? Trochę mi się w robocie przedłużyło, bo byłem na zakupach na Bemowie, teraz wróciłem wła?nie do domu. To tylko jakie? 40 kilometrów. My?lałem, że jak wracali?my z Pisza było słabo. Bo to grudzień i w ogóle... A może jako? nie chc?cy zaczęli?my wtedy sezon i jak powszechnie wiadomo jaki pocz?tek - taki i cały. Na termometrze -2 stopnie... nie macie wrażenia, że co? nie tak? Gdzie jest wiosna?
Ostatnia odpowiedź: Artix, 24 Kwietnia 2005 -
Jazda "bez prawka" ?!
przez Gość Soprano- 7 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam! dzisiaj jak już wczesniej pisałem zdałem na prawko na kat "A" oczywiscie Mam pytanie czy mogę już jeĽdzić tzn. przed odebraniem plastykowego prawa jazdy?Czy wlepiaj? za to jak?s kare? Ile ona wynosi? Pozdrawiam Kamil
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Kwietnia 2005 -
Gdzie porównanie 400-500-tek?
przez Gość yatzec- 18 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Przydałoby się bardzo testowe porównanie: Suzuki Burgman 400 - 26.900 Yamaha Majesty 400 - 27.900 Kymco Xciting 500 - 20.900 To już jest chyba konkurencja w klasie!?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Kwietnia 2005 -
EGZAMIN! PANIKA!!!
przez Gość Soprano- 14 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam! W poniedzialek mam egzamin na prawko A w Warszawie, czy ktos moze mi powiedzieć jak wyglada na palcu "ruszanie pod góre" i jak to zrobic zeby nie zespuć... ile mozna miec bledów itd itp. Bardzo prosze, stres mnie pochałania.... Pozdrawiam Kamil
Ostatnia odpowiedź: Gość, 18 Kwietnia 2005 -
Co po 50 ccm?
przez Gość CzarnyR- 13 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam Co polecicie takiemu "amatorowi" jak ja (20 lat w samochodzie i od roku 50 ccm) po zaliczeniu kat. A? Czy "etap po?redni" np. 150-250ccm, czy od razu co? większego np. 400 ccm? CzarnyR
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 17 Kwietnia 2005 -
Nexus 850 ??!!!!
przez Gość SeRo- 5 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Jak w temacie...przegl?daj?c Cyberscooter natkn?łem sie na 1 info o gilerce...prawdopodobnie silnik to ten sam v-twin zaprezentowany jaki? czas temu w Gilerze Ferro...To jest link do artykułu ...And pozdro for All...
Ostatnia odpowiedź: Artix, 14 Kwietnia 2005 -
Czy to jest skuter?
przez Gość yatzec- 5 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Przeczytajcie: http://motoryzacja.interia.pl/premiery/mot...ul?art_id=21512 i powiedzcie co my?licie o takim projekcie?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 7 Kwietnia 2005 -
Sens maksiskuterów
przez Olsen- 5 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Podsyłam link do w?tku mog?cego zainteresować burgmaniaków: http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=24006
Ostatnia odpowiedź: Artix, 4 Kwietnia 2005 -
Sezon rozpoczety!?
przez RYSZARD- 11 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Niestety rozpoczecie kolejnego sezonu to kolejny rok walki o przezycie na drodze. Tak się złożyło, że wczoraj przejeżdzałem obok wypadku motocyklisty. Uderzył w lewy tylny narożnik samochodu osobowego. Chyba to kieruj?cy samochodem chciał przeskoczyć trzy pasy ( ale tego do końca nie wiadomo). Dzisiaj przeczytałem o tym zdarzeniu w Kurierze Lubelskim. Artykuł jak każdy inny, ale komentarze poniżej mnie ruszyły. http://www.kurierlubelski.pl/modules.php?o...order=0&thold=0 Jak mamy bezpiecznie jeĽdzić skoro niektórzy traktuj? motocyklistów jak zło na drodze. Pozdrawiam i życzę aby nikomu nie zdarzyła się podobna sytuacja. Dodaje tre?c publikacj…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 2 Kwietnia 2005 -
Burgman z Anglii
przez rudy_56- 7 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam, bede miał okazje aby znajomy wracaj?c z pracy przywiózł mi jaki? większy skuter a Anglii. Z tego co wiem ceny s? tam całkiem przyjemne. Nie ukrywam, że będe szukał co? ?wieżego po małym szlifie. Zna kto? jakie? strony z ogłoszeniami. Transport do Polski licze na około 500-1000 pln Opłaty chyba takie jak w przypadku sprowadzania z innych krajów UE. Pozdrawiam Paweł
Ostatnia odpowiedź: ŻABA, 31 Marca 2005 -
prawo jazdu a skuter
przez Gość Mirek- 8 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witajcie, Czy kto? może mnie o?wiecić, czy na burgmana jest wymagane prawo jazdy kat. A?
Ostatnia odpowiedź: Artix, 31 Marca 2005 -
Wiecie cos czego ja nie wiem? 1 2
przez dr.big- 30 odpowiedzi
- 5.1 tys. wyświetleń
Na skutery.net ukazala sie informacja wypuszczona przez jednego z moderatorow o rozpoczeciu produkcji megaskutera BMW 850 C2. Mamy dzisiaj prima- aprilis, czy moze ja juz stracilem kontakt z rzeczywistosca ? Text tego "objawienia": "Bynajmniej nie chodzi mi o samochod, ani o motocykl... Szanowni Państwo chyba powoli wchodzimy w now? erę motoryzacji jedno?ladowej... BMW wyprodukowało nowy pojazd, nowy maxi skuter o pojemno?ci 850 cm3 i mocy ponad 80KM To jest naprawde dosc ciekawa propozycja zastępuj?ca potężne motocykle turystyczne i eliminuj?ce przez niektórych nielubiane manualne skrzynie biegów. Maxi skuter prezentuje sie calkiem niezle (w internecie nie znalazle…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 29 Marca 2005 -
Nadeszla wiosna 1 2
przez Artix- 25 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
No i stalo sie. Wreszcie temperatury jakos sie unormowaly, nie pada, nie ma moze 20 C ale mimo wszystko, wreszcie da sie jezdzic normalnie. Coz z dniem dzisiejszym wreszcie na dobre otworzylem swoj sezon motocyklowy, zamieniajac debilna komunikacje PKP, z wiecznie spozniajacymi sie pociagami, zatloczonymi i smierdzacymi na czyste powietrze i wolnosc w postaci 2 kolek. No i najwazniejsze do pracy jade tyle ile zajmowalo mi dojscie na dworzec. No i wreszcie z przyjemnoscia jechalem do pracy, niby nic a jednak daje tyle frajdy. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: MAXIMUS, 28 Marca 2005 -
Czy kto? w swięta sie gdzie? wybiera????
przez Gość majon- 7 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Czy ktos w czasie nadchodzacych swiat sie gdzies wybiera???Oczywiscie na sqterze !!!Bo ja chyba nie wysiedze w domu. pozdro majon
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Marca 2005 -
Kwiatek ?? c
przez -=Dee Jay=-- 1 odpowiedź
- 1.3 tys. wyświetleń
kwiatek czy ja jestem niedoinformowany .... b650 zobaczcie rodzaj napedu ... czy to jest poprawne ???
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 27 Marca 2005 -
Burg Version II
przez Kubo- 11 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witka, jak już dzi? obiecywałem tak też robię, lecz wczesniej. Jakie? 30 minut temu wróciłem Burgiem od fachowca, który załatwił Mi nowy tłumik do burgasa. Tłumik jest samochodowy, lecz chromowany i dopasowany został IDEALNIE do Burgaska, z czego jestem zadowolony. DĽwięk zmienił się DIAMETRALNIE, gdyż tłumik jest przelotowy, sportowy... Gwarancję dostałem dożywotni?, więc nie mam się oco martwić.... http://www.bikepics.com/pictures/315045/ http://www.bikepics.com/pictures/315047/ http://www.bikepics.com/pictures/315049/ Oto foty tłumiczka. Mam także filmik, ale bikePics nie chce Mi go przyj?c więc zainteresowani, niech pisz? tu albo na gg maila, to wy?lę. Po usły…
Ostatnia odpowiedź: Kubo, 25 Marca 2005 -
Mam juz swoje Suzuki
przez -=Dee Jay=-- 17 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
tak jak w temacie .. w koncu zmienilem kategorie pojazdu z 50'tki ... i kupiłem sobie (po wielu trudach i bólach) Suzuki ... zaraz pewnie wszyscy mnie zaatakuj? .. ponieważ jest to Suzuki gsx 600 f ... czyli .. NIE SKUTER chociaz większo?ć się ucieszy .. ponieważ bedziecie pewnie chcieli go spalic razem z GPZ't? Rybki na zlocie Burgmani ... w kazdym wypadku .. bez zagłębiania sie w szczegóły z pewnych powodów nie kupiłem Burgmana... lecz tym którzy mi pomagali i towarzyszli w kupowaniu... tym którym trułem przez pare dni d*** DZIĘKUJE BARDZO !!!!!!!! moja Suza (1) moja Suza (2)
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Marca 2005 -
Prędko?ć po mojemu
przez Gość duopiotr- 8 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich po raz pierwszy jako ?wieżo upieczony dyskutant tego zacnego forum. Przedstawię się na dzień dobry. Mam na imię Piotr, mieszkam w Płocku i jeżdżę Hond? Silver Wing. Do napisania kilku słów nakłoniła mnie lektura bardzo udanego, aczkolwiek troszkę ujmuj?cego Hondzie testu trzech megaskuterów. Szczególnie zainteresowałem się spraw? pomiaru prędko?ci poprzez ciekawe urz?dzonko zwane GPS-em. Drug? spraw? była zdumiewaj?ca mnie rzecz, a mianowicie wyskalowany do 180 km/h licznik testowanego Silvera, z którym spotkałem się po raz pierwszy. Tak więc obiecałem sobie i wszystkim, którzy czytali artykół, a przede wszystkim Hondzie, na któr? nie dam złego słow…
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 22 Marca 2005 -
Idzie wiosna...
przez dr.big- 9 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
W koncu mamy juz wiosne, dzisiaj naprawde zalowalem ze pojechalem samochodem. W dzien bylo 19- 20°C i przeswiecalo slonce. Od przyszlego tygodnia ma byc dosyc stala sloneczna pogoda w okolicach 20°C. Nareszcie !!!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 20 Marca 2005 -
Przerejestrowanie skutera w UE.
przez dr.big- 7 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Teraz juz wiem dlaczego Niemcy nie chca sprzedawac zarejestrowanych sprzetow... Wczoraj wlasnie dostalem wezwanie do zaplaty podatku za Hexagona, po kilku telefonach i straconej ok. godzinie, dowiedzialem sie ze dalej jest on zarejestrowany na mnie w Niemczech , mimo ze sprzedalem go i zostal przerejestrowany w maju 2004 w Polsce!!! Podobna jazda z Yp250 sprzedana ok. czerwca 2004. W pale sie nie miesci!!! W urzedzie poinformowano mnie ze te pojazdy NIE POWINNY byc w Polsce przez urzad zarejestrowane bez uprzedniego wyrejestrowania w Niemczech! Fajne urzedy sa w tej UE... Cale szczescie podatki za moto nie sa takie wysokie, jednak wkurza mnie, ze bede musial doplacic za …
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 19 Marca 2005 -
przywiozłem Burgmana 400 z Niemiec 1 2
przez Gość MirekBurgman- 33 odpowiedzi
- 6.6 tys. wyświetleń
Dzisiaj o 5.00 rano wróciłem z okolic Hanoweru z Burgmanem 400 na przyczepie. Po sprzedaniu Burgmana 150 ,posranowiłem co? poszukac w Niemczech. Udało sie super, znalazłem Burgusia 1,5 rocznego ,jeszcze z półroczn? gwarancj?. Wygl?da rewelacyjnie, technicznie absolutny Top. Ma wygl?d nowego ,jest poprostu wspaniały . Teraz powoli przeglad i rejestracja. Polecam chc?cym co? kupić ,aby zrobić to teraz ,w zimie. Jest duży wybór. Pozdrawiam MirekBurgman
Ostatnia odpowiedź: ŻABA, 14 Marca 2005