Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
- 1 obserwujący
- 43 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
Witajcie Czas szybko biegnie i juz niedlugo wiosna wiec trzeba zagescic ruchy i powaznie zabrac sie za kupno skuta Bede bral w leasing Jesli ktos ma jakies doswiadczenie ( a wierze ze tak jest ) , konkretne firmy do polecenia , a moze i odradzic to bede wdzieczny Pozdrawiam wszystkich i przy okazji Wesolych , Spokojnych i Sytych !w00t |wi?t
Ostatnia odpowiedź: MAXIMUS, 30 Maja 2006 -
Skradziono Skuter Bajaj
przez ortos- 9 odpowiedzi
- 4.1 tys. wyświetleń
Witam! Wczoraj skradziono "zabytkowy" skuter, który sprzedałem Arturowi z Warszawy. Gdyby Kto? zauważył ten skuter gdzie? na ulicy, bazarze itp. to proszę o kontakt. pozdr... ortos vel mr. C1 ps. zamieszczem jeszcze list wła?ciciela, który zamie?cił na forum vespiarzy: Nigdy nie spodziewałem się, ze mój debiut na forum będzie miał tak smutny wydĽwięk. Wczoraj około 21 na Jelonkach na Borowej Góry w Warszawie został skradziony skuter Bajaj Chetak, którego kupiłem od Ortosa. W ?rodę przywiózł mi go Parowóz i wieczorem pojechałem na parking gdzie miesi?c temu wstępnie uzgodniłem, ze będę go tam trzymał. Niestety zapewnienia okazały się konfabulacj? jednego z pracowni…
Ostatnia odpowiedź: scott77, 29 Maja 2006 -
Promocja na kartę pojazdu ! Teraz tylko 75 pln :-) 1 2
przez MariuszBurgi- 27 odpowiedzi
- 4.8 tys. wyświetleń
Miało to wej?ć od maja ale... Oto najnowsze newsy o których informuje agencja PAP: Opłata za wydanie karty pojazdu, rejestrowanego w Polsce po raz pierwszy motocykla, ma zostać od 15 kwietnia obniżona z 500 zł do 75 zł -dowiedziała się agencja PAP w pi?tek w ministerstwie transportu i budownictwa. Obniżka opłaty jest skutkiem wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 17 stycznia tego roku. Trybunał orzekł wówczas, że przepis okre?laj?cy na 500 zł wysoko?ć opłaty za wydanie karty pojazdu rejestrowanego w Polsce po raz pierwszy jest niezgodny z konstytucj? i prawem o ruchu drogowym. My?lę, że jak kto? aktualnie sprowadził jaki? jedno?lad to warto wstrzymać się z rejestracj? t…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Maja 2006 -
umowa kupna-sprzedazy
przez Gość Donu?- 0 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam!!! Czy kto? przypadkiem nie posiada umowy kupna-sprzedaży. W języku niderlandzkim ( Holandia ) najlepiej na motorower. i czy mógł by mi przesłać. Z góry dziękuję !w00t
Ostatnia odpowiedź: Gość, 22 Maja 2006 -
Skuter z USA
przez Gość adslandrzej- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich i mam pytanko czy kto? interesował sie sprowadzeniem nowego skutera z USA, jakie cło,koszt transportu, rejestracji itd... Ceny dużo nizsze jak unas,np burgman 650 Exec. cennikowo 8799dolarów czyli ok. 26 tys. złotych,w polsce cennikowo 39900PLN(z vat oczywi?cie),lub na ebayu stoi nowka an400 z 2006 za 5150usd. Pytanie tylko ile to w Polsce wyniesie??? !w00t
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 22 Maja 2006 -
Gor?ca pro?ba
przez Gość Izzy- 0 odpowiedzi
- 902 wyświetleń
Witam Burgmaniaków. Jestem w trakcie poszukiwania dla siebie używanej Hondy Silver Wing. Po obejrzeniu oferty znalazłem ten oto model : Link Według opisu wygl?da na to, że zadbany sprzęt. Zadzwoniłem i facet potwierdził, że stan jest bardzo dobry, regularnie serwisowany, może dać gwarancje (to chyba potwierdza dobry stan) plus ma dużo dodatków. Zarezerwowałem sobie go do poniedziałku i na 99% jade z zamiarem kupna. Jednak jest to całkiem sporo kilometrów, dlatego też chciał bym poznać wasze zdanie na jego temat. Pozdrawiam Izzy
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Maja 2006 -
Dla graczy komputerowych
przez ortos- 1 odpowiedź
- 976 wyświetleń
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=105013681 pozdr... !tut ortos
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Maja 2006 -
Co? co w końcu Suzi dobrze zrobiło
przez Mario- 3 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
http://www.myburgman.com/ chodzi mi oczywi?cie o stronę www !V ale poważnie fajny sprzet i strona ps. jak kto? juz dał tego linka wczesniej to skasujcie mojego posta
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 17 Maja 2006 -
Burgman 650 - przebieg 19.000 km
przez Gość Andy1- 4 odpowiedzi
- 973 wyświetleń
Witam, Prosze o porade. Czy przebieg 19.000 km dla Burgmana 650 to dużo czy mało ? Moto serwisowane od pierwszego wła?ciciela z Niemiec. Stan wizualny OK. W opisie podano, że bezwypadkowy. Jaka jest cena oparcia dla AN650 ewent. kufra z oparciem ? ( może kto? się orientuje jaki to koszt ) Dzięki za info !! Pozdr. Andy
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 16 Maja 2006 -
Zagadka
przez Mario- 1 obserwujący
- 20 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Kolega skuter kupił , zamiast korka-bagnetu w misce olejowej ,wsadzili mu zwiniet? szmate , mysleli chyba ze sie nie pokapuje Co to za firma ?
Ostatnia odpowiedź: ortos, 11 Maja 2006 -
Jadę po Burga
przez michal_k- 18 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Witajcie !tut Jadę do Niemiec po upragnionego Burgiego... Trochę się naszukałem no i w końcu znalazłem. Burgi AN 400 K2 z przebiegiem 9000 km od pierwszego wła?ciciela. Stan "super gutem Zustand". Jestem trochę "napalony" na niego, ale postaram się przy ogl?daniu zachować zimn? krew !tut i podej?ć rzeczowo do tematu. Odkopalem w?tek Meniosa i wiem na co zwrócić uwagę podczas transportu itp. Mam jeszcze pytanie: ile kompletów kluczy powinien mi dać sprzedawca? No i co oprócz kluczy? Jaka? instrukcja obsługi? Je?li macie jakie? sugestie i uwagi - proszę podzielcie się ze mn?. Nie mam również kasku. Czy opłaca się kupić kask w Niemczech, czy szkoda czasu na szukanie …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 11 Maja 2006 -
I znów co? na lawecie ... widziano 1 2
przez pablos- 25 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
I znowu co? przyjechało do Wawy na lawecie.... ale równowaga skuterowa pomiędzy miastami została zachowana także jeden z Wawy wyjechał ot taki przypadek. Gdzie? na drodze Warszawa... (?) Nowy nabytek już w drodze powrotnej Helcia już u fachowca dobrze Wam znanego Czyj to nabytek jak my?licie??? i jak Wam się podoba ???? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: zyzio, 10 Maja 2006 -
Suzuki Moto Szkoła
przez Gość Krakus- 5 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Co my?licie o programie Suzuki Moto Szkoła? Pieni?dze niezbyt duże, w zamian trochę teorii i praktyki, co? na z?b. Może człowiek się czego? faktycznie nauczy. Nie wiem czy się zdecydować. Zastanawiam się.
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 10 Maja 2006 -
Rozwiewanie mitów
przez rafałek- 9 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Cze?ć Po ostatnim te?cie YP 400 w porównaniu z AN 400 pozostała mi tylko jedna w?tpliwo?ć. Chodzi mi o opinię (wiele takich słyszałem), że Yamaha to jest Yamaha a Suzuki to nie za bardzo jest godne zaufania. Czy kto? z dużym motocyklowym do?wiadczeniem ma jakie? zdanie na ten temat? Czy produkty Yamahy s? generalnie lepsze niż Suzuki? Chodzi mi nie tylko o skutery, ale ogólnie o motocykle. Fakt jest taki, że Yamaha (jeżeli chodzi o maxiskutery) ma na koncie leciwy, ale niezniszczalny model Majesty 250 a Suzuki, chociaż wyprodukowało legendarnego Burgmana to niestety w swojej pierwotnej wersji (K1) nieco się sypie, czego nie można powiedzieć o YP. Ja nie mam zadnia na t…
Ostatnia odpowiedź: Artix, 9 Maja 2006 -
Skuter z dachem- projekty, arty?ci, styli?ci...
przez ortos- 22 odpowiedzi
- 7.6 tys. wyświetleń
Witam! O gustach się nie dyskutuje... Dla większo?ci BMW C1 jest pojazdem ładnym inaczej... Ten pojazd na zdjęciu to nie Honda Helix z dachem tylko pierwszy prototyp BMW c1 z 1992 roku pozdr... ortos vel mr.c1
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 9 Maja 2006 -
Co my?licie o tym skuterze
przez Gość Pitaspp- 5 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam, skuter sie odnalazł no i sprzedaj?cy chce mi go nadal sprzedać. Choć teraz sam nie wiem co pocz?ć i co zrobić. Rok 2003, przebieg nico ponad 2000. Cena 4500. Zarejestrowany w polsce i jakie? 100km odemnie. Brak dwóch plastików. Oto zdjęc: Fotka 1 Fotka 2 Fotka 3 Fotka 4 Niedługo powinienem mieć więcej zdjęć, przedewszystkim z drugiej strony skutera. Szyba która stała się łupem złodziei, jest juz nowa zamówiona... Proszę o opinie..
Ostatnia odpowiedź: Lucjan73, 8 Maja 2006 -
Skuter z Czech/Słowacji ?
przez Gość Rafal_akros- 2 odpowiedzi
- 4.8 tys. wyświetleń
Witam! Czy kto? tutaj my?lał o imporcie skutera z Czech lub Słowacji :?: Od pewnego czasu porównuję ceny maxi w różnych krajach i doszłem do wniosku iż w ww. krajach skutery s? o wiele bardziej zadbane i tańsze na rynku używanych. Ciekawi mnie procedura prawna zarejestrowania takiego pojazdu w RP. Na koniec zamieszczam parę linków z Czeskimi ogłoszeniami. 1zl = 0.14kc http://www.tipmoto.com/inzerat.php?tid=17217&fid= http://www.tipmoto.com/inzerat.php?tid=26770&fid= http://www.tipmoto.com/inzerat.php?tid=26460&fid= http://www.tipmoto.com/inzerat.php?tid=26063&fid= http://www.tipmoto.com/inzerat.php?tid=24295&fid= http://www.tipmoto.com/inzera…
Ostatnia odpowiedź: Artix, 8 Maja 2006 -
Skradziono skuter z dachem
przez Gość Pitaspp- 5 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam Dzi? rano skradziono skuter Benelli Adiva, granatowy. 2003r. Znaki wiod?ce to brak dwóch plastików, przy chlodzeniu oraz plastik co idzie od kufra do siedzenia. Nr ZBND10000YP100236 LEN22E20P004 Prosze o jaki? kontakt, gdy ktos co? zauważy. Skuter nalezał do kolegi, od którego mialem go kupić..Ja to zawsze mam pecha.. nigdy nic nie kupie Skuter został zarejestrowany wczoraj na motorower... Skradziono go w Ciechocinku k/Torunia Oto zdjęcia: Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Proszę o jaki? kontakt ze mn? - 332684 a ja już przekażę co trzeba. Je?li mozna to rozgło?cie to gdzie się da....
Ostatnia odpowiedź: Artix, 8 Maja 2006 -
Apel
przez Gość M@JKI- 1 odpowiedź
- 1.2 tys. wyświetleń
Być może słyszeli?cie już o tej inicjatywie, ale mimo to postanowiłem dać znać. http://www.bractwo-suzuki.pl/forum/viewtopic.php?t=2924 Uważam że wszelkie akcje tego typu s? warte uwagi i ?ledzenia co do przyst?pienia do takiego ruchu... to decyzje pozostawiam każdemu z was z osobna do podjęcia. Ja wysłałem. Choćby nie było odzewu wiem, że chociaż co? zrobiłem, chociaż w jaki? sposób dałem znać, że mi zależy. Pozdrawiam Mikołaj
Ostatnia odpowiedź: MONTER307, 7 Maja 2006 -
Znalezieni ...
przez Gość siwy- 4 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Ten temat ma na celu pokazanie znalezionych maxi skuterów, a nie wiemy kogo to s? Moi rodzice jak byli na zlocie Gold Winga w Warszawie spotkali takie Burgolota Dowiem się kto jest jego wła?cicielem Po tablicy wiem że jest z Wrocławia ...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 7 Maja 2006 -
Łuków - www.skuterymotory.pl - opinie? 1 2 3
przez Gość Darek F6C- 51 odpowiedzi
- 6.7 tys. wyświetleń
Czy może kto? z szanownych maxi-maniaków zna tego importera? Jak ich oceniacie? Maj? w atrakcyjnej, jak na ten rocznik, cenie SilverWinga...Umówiłem się na jutro na oględziny i je?li wszystko będzie ok to nabywam. Kto? może już ogl?dał ten egzemplarz: http://www.skuterymotory.pl/oferta.php?op=...=Skutery&oid=31 Pro?ba więc o szybk? poradę - na co zwrócić uwagę od strony technicznej? No i ogólnie - każda sugestia mile widziana. A może jest kto? z was z tamtych okolic, chętny do pomocy w oględzinach?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Maja 2006 -
125-200
przez Gość adslandrzej- 24 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Witam i pytam o opinnie bardziej do?wiadczonych.Rozgl?dam sie za nowym skuterem pojemno?c 125-200,co? niedużego,do miasta,dobre osi?gi,najlepiej 4t,mała awaryjno?c,podoba mi się honda dylan cenowo i silnik,aprilla sport city 200,a moze co? innego.Wszelkie propozycje i rady mile widziane,pozdro.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Maja 2006 -
SYM GTS 250
przez Gość Zbyszek- 5 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Panowie, co powiecie na temat tego skutera? Ostatni test w majowym MOTOCYKLU niczego mi nie rozja?nił, a cena 13500 jak za 250 ccm to chyba całkiem przyzwoicie, może uda się przeprowadzić test tego skutera tak solidnie przez naszych fachowców. Czekam na wasze opinie, jest naprawdę ładny. Pozdrawiam Zbyszek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Maja 2006 -
co wybrać
przez Gość kawa750- 1 odpowiedź
- 1.7 tys. wyświetleń
!scooter Witam wszystkich mam straszny problem gdyż nie wiem co wybrać. Mogę kupić piaggio hexagona 180 lub 250, różnica w cenie to 500zł. 180 ma 20 koni mocy a 250 16 koników i nie wiem co wybrać, dodam tylko, że oba skutery to fabryczne nówki.Pomocy!!!, sprawa pilna.
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 2 Maja 2006 -
Jako miło?nik pojazdów ŁADNYCH inaczej chciałbym zaproponować udział w małej sondzie na temat Skarabeusza. Zdjęcia przedstawiam poniżej: 1.Stara Aprilia Skarabeo 500: 2.Nowa Aprilia Skarabeo 500: pozdr... ortos vel mr. c1 ps. muszę wreszcie pomy?leć o maxi - ja zjawiłem się na tym forum, żeby kupić maxi, a nie po to by propagować C1
Ostatnia odpowiedź: Artix, 1 Maja 2006