Administrator Artix Opublikowano 16 Marca 2005 Administrator Opublikowano 16 Marca 2005 Mam pytanie czy ktos z was sie orientuje za ile i gdzie mozna dorobic podkladke pod rejestracje, ale nie taka typowa plastikowa, tylko z minimum 8 cm marginesem wytlaczane czarne litery na bialym tle. Jesli ktos kojarzy chodzi mi mniej wiecej o taka jak mial Qwaki, chcial bym tam umiescic swoj nick name. Adres tego miejsca najchetniej w Warszawie, ale jesli nic nie znajde to oczywiscie gdziekolwiek, w koncu przesylka nie kosztuje fortuny. Pozdrawiam ps. oczywiscie pod rejestracje motocyklowa
Gość Svempas Opublikowano 17 Marca 2005 Opublikowano 17 Marca 2005 Jak pamiętam to takie ogłoszenie ukazywało się w gazecie Giełda Motocykli ale to bylo jakie? pół roku temu I wła?nie go?ć się ogłaszał że takie podkładki do moto wykonuje. Ale dokładniejszych informacji nie mam
Administrator Artix Opublikowano 18 Marca 2005 Autor Administrator Opublikowano 18 Marca 2005 No sek w tym ze mi nie chodzi o zwyczajna podkladke z obwoluta, taka to nie problem kupic, czy nawet samemu zrobic. No coz liczylem ze w tym temacie pomoze mi Qwaki ale on nie zajmuje sie takimi drobiazgami jak podkladka. Gdybym chcial kupic Burgmana czy cos od niego to pewnie odezwal by sie w ciagu godziny, a tak bede musial postarac sobie zalatwic w inny sposob. Reasumujac poza spamem od Qwakiego w postaci jego dopisku pod kazdym postem "jesli chcesz cos kupic to tylko u Qwakiego" nie wiele mozna od niego oczekiwac. ps. Qwaki moze ustaw sobie jakis automat reagujacy na slowa "kupie, burgman, szukam, gdzie kupic" zebys nawet nie musial tu wchodzic a posty beda dopisywane automatycznie "Tylko u Qwakiego LCM Sokol"
wentyl Opublikowano 18 Marca 2005 Opublikowano 18 Marca 2005 Artix...może poszukaj na allegro. Sptkałem tam ofertę tego typu tylko,że było to do?ć artystyczne wykonanie z aluminium-chyba pełen wypas i pewnie drogo.Ale....? pozdr. Wentyl
Sympatycy Kubo Opublikowano 18 Marca 2005 Sympatycy Opublikowano 18 Marca 2005 No to znowu ja ... Art powiem Ci, ze mam podobny problem od X czasu... odk?d pamietam(ze 3 lata) szukam wła?nie takich podkładek pod rejestracje motocyklowe i motorowerowe, jednak NIC nie mogę znaleĽć... Znam pare salonów w Katowicach, gdzie przy zakupie motocykla, skutera dostaje się takie wła?nie podkładki, z wła?nie szerokim miejscem na reklamę, jednak ŻADEN z nich nie chciał dac cynku sk?d bierze takowe plastiki... Niestety sam na internecie także nie mogę znaleĽć... jedyna szansa moim zdaniem, to możnaby jeszcze poszukać w Giełdzie motocyklowej, czy Diżmarze... Jakby? jednak co? znalazł, to byłbym wdzięczny za cynk, bo zarówno Ja chciałbym tak? dla siebie, jak i tata NAPEWNO wzi?łby X sztuk na salonowe skuterki... A co do Qwakiego, to chłopak ma może dużo pracy i st?d taka rozł?ka z forum... |wiadczyć o Tym może nawet fakt, ze napisałem do Niego na gg CO|... i odpowiedział po 3 dniach, więc musi mieć ZWAŁ pracy... Czasem każdemu się zdarza... Teraz Zima się kończy, wychodza dziury, więc władze od drogi będ? wysyłały takiego JEDNEGO żeby nam wmawiał, ze wsyztsko jest na dobrej drodze i ten KTO| też będzie miał chyba teraz dużo pracy, więc niedługo to zrozumie, nie Art?? . Pozdrowionko, Kuba
-=Dee Jay=- Opublikowano 18 Marca 2005 Opublikowano 18 Marca 2005 takie podkladki reklamowe zaznajomiony sklep zamowil jako zwykle czarne prostok?ty z jakiegos tworzywa... na co albo naklejaja napis .. .albo tworz? sitodruk ... a co do OT odno?nie Qwakiego... mowcie co chcecie ... ja uwazam ze odwala dobr? robote, a jego pomoc jest natychmiastowa !!! pozdrawiam
wentyl Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 Znalazłem. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=44610806 ..ale to chyba nie do końca to.. ..diamenciki.. Pozdrawiam.. wentyl
Gość Rob R Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 Cze?ć! Dokładnie tak? sam? ramkę lub ewentualnie inn? wersję zupełnie gładk?, bez ozdobników kupisz za ok. 200 zł w salonie Harleya w przy rondzie w Zielonce. Sam ogl?dałem, ładnie wykonana z polerowanego aluminium ze sprytnym i trwałym systemem "zamykania" nr rejestracyjnego. Pozdrawiam
dr.big Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 Ale lipa za 2 paki . I nie ma nawet gdzie umiescic nicka. Artix, ja Ciebie nie rozumiem , zamast cieszyc sie malutka rejestracja, starasz sie ja doprowadzic do wielkosci mojego spadochronu .
Gość Rob R Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 W zasadzie Big ma rację, aczkolwiek powierzchnia ramki jest niewiele większa od nr rej. Oczywi?cie co do ceny to całkowicie popieram lipa , ale od biedy nick można umie?cić na dolnym lub górnym marginesie ramki.
dr.big Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 (...)ale od biedy nick można umie?cić na dolnym lub górnym marginesie ramki... ... albo dac wysadzic "sztucznymi diamencikami" . Ale to tylko zarty z mojego smutnego losu posiadacza spadochronu na tylnym blotniku .
Gość Rob R Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 No z tymi "diamencikami" to już lipa do kwadratu, ewentualnie do tego piórko na kierownicę.
dr.big Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 Wlasnie znalazlem taki "diamencik "-->> chetni moga tu korzystac i czerpac pelnymi garsciami z tego dziela ... Prawda ze piekny ? I jest nawet do kupienia... Dal tylko ciala z podkladka pod rejestracje . PS. Chyba tez zamontuje sobie antenke do kufra .
wentyl Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 Piękne antenki... A tak serio chyba rozs?snie i ładnie może wypa?ć umieszczenie swojego osobistego napisu na odzielnie spreparowanej małej tabliczce. Sam się nad tym zastanawiam. wentyl. ps.Bigu jaka cena tego cuda ? oczywi?cie bez dodatków
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 19 Marca 2005 Sympatycy Opublikowano 19 Marca 2005 ... to pewnie odezwal by sie w ciagu godziny, a tak ..... Przez kilka dni nie siedziałem przy kompie, nie odbierałem maili, nie czytałem ulubionego forum (czy to grzech) i proszę co sie narobiło: stałem się nagle goni?cym za złotówkami sprzedawc? (w/g w/w opini) a ja jedynie staram się aby można było w Polsce kupić troszkę taniej to co potrzebujemy do swoich skuterów, sklep motocyklowy to nie jest biznes znosz?cy złote jajka, naprawde nie ma tu kokosów, ale tego nie widać może na "zewn?trz"(dziesięć procent marży przed rabatami, a tego większo?ć kupuj?cych wymaga przy pojazdach i 32sztukiSuzuki w 2004r oraz 20% przy czę?ciach dzielone na 12 miesięcy =jaka? dochód minus koszta typu ZUS,czynsz, podatek, rachunek telefoniczny itd.=pensja ....i w cale nie do pozazdroszczenia). Chętnie porozmawiam na ten temat z zainteresowanymi np. na zlocie Burgmanii. dużo rzeczy robię całkowicie harytatywnie, ale tym nie chwalę się na publicznych forach, jest to mój wybór i mnie przynosi rado?ć, a mam nadzieję, że również tym którym pomagam (w tym miejscu pozdrawiam dzieci z hospicjum Małego Księcia i z lubelskich domów dziecka). Wracaj?c do tematu.... tablice, tabliczki itd. http://www.tabal.pl/tabal.php?i=14&d=6 Jeżeli u nich zamówisz mogę odebrać osobi?cie i wysłać Ci lub przywie?ć do Wwy. P.S. MaciejNocny również chce tak? tabliczkę i wie co robiłem w pi?tek 18-tego. ...ps. Qwaki moze ustaw sobie jakis automat reagujacy na slowa "kupie, burgman, szukam, gdzie kupic" zebys nawet nie musial tu wchodzic a posty beda dopisywane automatycznie "Tylko u Qwakiego LCM Sokol" .... a jednak boli....
Szaary Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 Witam Qwaki tak z ciekawo?ci jak jest mocowana ta tabliczka z nickiem? To jest integralna czę?ć podkł?dki pod rejestracje czy też jest to mocowane do podkładki lub tablicy? No i oczywi?cie jaki jest koszt takiego bajeru Pozdrawiam P.S. Bigu proponuję żebysmy wszyscy zamontowali antenki do kufrów no i oczywi?cie flaga burgmanii musowo powinna tam powiewać
Hoffi Opublikowano 19 Marca 2005 Opublikowano 19 Marca 2005 Znalazłem na allegro chyba te tablice, o które chodziło Artixowi, oto adres: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=45398703 Cena nie jest chyba zbyt wygórowana, ale ciekawe, czy różni? się czym? od tych, które polecił Qw@ki...(?) Pozdrawiam
Administrator Artix Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Administrator Opublikowano 20 Marca 2005 Sprawa podkladki zostala juz wyjasniona z Qwakim i mysle ze przez telefon juz sobie wyjasnilismy wiele rzeczy. Nikogo nie chcialem urazic, ale czasem mogl bys Qwaki podzielic sie swoim doswiadczeniem na temat jednosladow, a nie tylko tym ze mozna cos u ciebie kupic za rozsadna cene, bo to juz chyba i tak wszyscy wiedza. Tym bardziej ze sam nie raz polecalem ciebie jako godnego partnera do interesow jesli chodzi o zakup motocykli, czesci etc. W kazdym razie mam nadzieje ze podkladke o ktorej mowa bede mogl zamontowac pod rejestracja. Nie wnikam nigdy czy ktos goni za zlotowka czy nie, sam za nia gonie bo hobby to droga rzecz. Wiec tez rozumiem ze starasz sie jak mozesz. No coz chyba wiecej sie nie da w tym temacie powiedziec. Pozdrawiam
-=Dee Jay=- Opublikowano 20 Marca 2005 Opublikowano 20 Marca 2005 czy ktos moglby zamiescic fotke takowej podkladki ????????
Gość SZPAK Opublikowano 20 Marca 2005 Opublikowano 20 Marca 2005 Witam Skoro juz sie wyja?niły kwestie gdzie mozna dostać takie tabliczki i co robi Qwaki , to ja mam pytanie troszeczke w inna stronę - a co na to przepisy . Czy policja nie czepia sie takich oznakowań i czy nie jest to gdzie? w kodeksie zabronione czy dozwolone ? A może nie ma nic na ten temat i wykorzystujemy to w sposób co nie jest zabronine to jest dozwolone . Pozdrawiam do Dee Jay - w tym linku z allegro s? dobre zdjęcia z różnymi napisami i kolorami http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=45398703
wentyl Opublikowano 20 Marca 2005 Opublikowano 20 Marca 2005 Ależ w tym słynnym linku jest tylko tabliczka... Zdaje mi się , że wci?z chodzi o podkładkę i pod rejestrację i pod tę tabliczkę.. Chociaż ja sobie tak? tabliczkę..je?li j? zamówię..po porostu przykręcę pod rejestracj?... Wentyl.. ps.towarzystwo sie budzi..naliczyłem kilka ?cigaczy pod oknem dzi?..
Gość MaciejNocny Opublikowano 20 Marca 2005 Opublikowano 20 Marca 2005 Qwaki potwierdzam że wiem co robiłe? w pi?tek - opijałes ze mn? kaw? burgiego. I w tym miejscu muszę powiedzieć - QWAKI TO FAJNY GO|Ć - kupno burgiego, transport, faktury i rozliczenie załatwili?my tylko za po?rednictwem internetu i telefonu - nawet nie wiem gdzie ma firme (będę musiał się dowiedzieć bo do pierwszego przegl?du blisko) Chciałbym mieć do czynienia tylko z takimi ludżmi - szkoda że tak sie nie da. pozdrawiam
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 21 Marca 2005 Sympatycy Opublikowano 21 Marca 2005 Jeszcze raz o tabliczkach: Moja z napisem "QWAKI" jest zrobiona z blachy aluminiowej, tłoczone czarne litery, rozmiar tablicy motocyklowej rejestracyjnej i wsunięta pod t? tablicę wykorzystuj?c do mocowania ?ruby trzymaj?ce nr. cena tabliczki o szeroko?cio 19cm i wysoko?ci ok.6-7cm kosztuje w Tabalu 5-7zł Taka jak moja kosztuje 12-18zł Na zdjęciu widoczna jest jeszcze plastikowa podkładka, jak? większo?ć dealerów samochodowych i motocyklowych zakłada do pojazdów w celu reklamowania swojej firmy. W moim przypadku takie czarne podkładki z z adresem i nazw? mojej firmy daje każdemu klientowi naszego salonu. Odszukałem namiary warszawskiej firmy więc je podaje do publicznej wiadomo?ci: http://www.em-sj.pl/prod02.htm Mam nadzieję, że przekazałem już swoje wiadomo?ci na ten temat i zadowoliłem wszystkich zainteresowanych.
Sympatycy Kubo Opublikowano 21 Marca 2005 Sympatycy Opublikowano 21 Marca 2005 Qwaki, napisałes to pieknie i całkowicie zrozumiale. Zdjęcie zał?czone po raz drugi obrazuje to wszystko. Ceny metalowych tabliczek znamy... Ale mnie interesuje jeszcze GDZIE można załatwić takie obramówki na rejestracje, które jak mówisz, DAJESZ każdemu do kupionego jedno?ladu. Ja własnie chciałbym takie co? kupić i chciałbym mieć doj?cie do kogo? kto robi takie rzeczy hurtowo, bo mój tata na salon też własnie chciałby takie zrobić, a na necie NIKOGO znaleĽc nie mogę kto by robił takie obramówki plastikowe... Chodzi Mi o obramówki całe czarne, BEZ reklam, bo mamy tu na miejscu go?cia co nam wszystkie reklamy robi, to takie tabliczki by obkleił... Czekam na jakie? namiary, możesz na maila, możesz tu, jak Ci wygodniej. A co do tabliczki aluminiowej, to może kiedy? sobie tk? sprawię, ale narazie nie w głowie mi takie duperele.... Trzeba ci?ć metal i krzesać iskry... Pozdrówka, Kuba
Szaary Opublikowano 21 Marca 2005 Opublikowano 21 Marca 2005 Qwaki wielkie dzięki za wyja?nienia Ponieważ cenowo s? to naprawdęneiwielkie kwoty to czy mógłbym mieć do ciebie pro?bę? Chciałbym zamówić u nich tabliczkę o wymiarach 19 X 6 cm z nickiem SZAARY oczywi?cie i zastanawiam się czy miałby? możliwo?ć odebrania i wysłania do mnie? Jeżeli nei byłby to jaki? wielki problem? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi