Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
KULTURA BYCIA 1 2 3
przez PITer- 51 odpowiedzi
- 5.7 tys. wyświetleń
Od jakiego? czasu czytam sobie rozne posty na forum burgmani i widze jakas dziwna niechec oraz antypatie odnosnie uzytkownikow tzw 50-tek. Mam nadzieje, ze sa to pojedyncze przypadki takiego podejscie do uzytkownika mniejszego jednosladu. Nie rozumiem tego czym rozni sie czlowiek na 50 a czym rozni sie czlwiek na 600? Zasobem pieniedzy w portwelu?? A moze tym, ze jedzie 80 km/h a nie 120? Moze ktos bedzie potrafil mi to wytlumaczyc? A i jeszcze jedno. Ponoc jest niepisany zwyczaj pomiedzy prowadzacymi jednoslady do witania sie na drodze....jadac swoja 50 zauwazylem, ze witaja sie ale tylko ludzie jadacy na klasycznych motorach i skuterach zas uzytkownicy scigaczy??? uuuu…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 30 Października 2005 -
Helix czesci
przez Gość MaciekStepol- 23 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Szukam czesci do helixa. Kierunki, lusterka, lewe plastiki.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 30 Października 2005 -
Powracaj?c do tematu Vadera i gwiezdnych wojen
przez PITer- 0 odpowiedzi
- 864 wyświetleń
FILM POLECAM (kliknij na napis FILM powyzej)
Ostatnia odpowiedź: PITer, 28 Października 2005 -
Rysiu odszedł... 1 2 3
przez Gość Iro- 1 obserwujący
- 54 odpowiedzi
- 6.4 tys. wyświetleń
Moi drodzy. Dzisiaj, w godzinach popołudniowych odszedł od nas, nasz kolega, przyjaciel - Rysiu. Pogrzeb odbędzie się jutro o godz. 16.00 w Sławatyczach. |MIERĆ JEST ZAWSZE PUNKTUALNA, ALE NIGDY NIE W PORĘ.... NIE ŻEGNAMY SIĘ, BO WIERZYMY ŻE SPOTKAMY SIĘ W DOMU NASZEGO OJCA. KOCHAMY CIĘ I ZAWSZE BĘDZIESZ Z NAMI W NASZYCH SERCACH. POKÓJ DUSZY TWOJEJ. Iro
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Października 2005 -
Mocy Przybywaj
przez PITer- 10 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Niech Moc Będzie z Wami pozdrawiam:) POLECAM FILMIK HEPI LORD
Ostatnia odpowiedź: PITer, 25 Października 2005 -
jest nas coraz mniej....
przez Misiek_500V- 16 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Sorry, ze pisze o innym odlamie braci motocyklowej a mianowicie wlasciceli scigaczy. Moj znajomy i MackaStepola wyjechal na ostatnia podroz na swojej zielonej Kawie Darek vel "Łysy" zmarł tak jak chciał, na motocyklu. osierocił dwójkę dzieci. Wbił się w golfa, który nie ust?pił mu pierwszeństwa bo nie zdawał sobie sprawy , że Piotr jedzie z prędko?ci? 200km/h na swojej ZX9R Jeszcze zginal Wojtek z Bydgoszczy.... 26 lat.... Tragiczny dzien.... [']['][']']['] :D:lol:
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 25 Października 2005 -
Nie mogłem się powstrzymać ! 1 2 3
przez MariuszBurgi- 69 odpowiedzi
- 6.5 tys. wyświetleń
Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać... !OK http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=67159784 Ratunku, pomocy, gdzie się wył?cza ten komputer? Jak można było tak ukarać An' tka 650 ??? To powinno być karalne !USA Proponuje I- wsze miejsce za brak dobrego smaku i wyczucia !!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Października 2005 -
blokady
przez Gość adamj5- 8 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
hejka kto ma keewaya fokusa niech sie odezwie do mnie na gg 2693082 ponieważ potrzebuje pomocy co do blokad i stiuningowania mojego fokusa czekam na pomoc........
Ostatnia odpowiedź: szorstki, 25 Października 2005 -
Rosja ...jazda w grupie
przez Gość rybka- 12 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
jaka masakra !w00t ... reszta zdjeć http://ueba.com.br/forums/index.php?showtopic=19607&hl
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Października 2005 -
Peugeot Satelis- Blizniacze podobieństwo z X9 1 2
przez MariuszBurgi- 27 odpowiedzi
- 4.9 tys. wyświetleń
|wieżo zaprezentowany Peugeot Satelis w moim odczuciu jest pojazdem ciekawym stylistycznie ale po głębszym przyjrzeniu się dwóm fotkom, obok siebie odnoszę wrażenie, że Peugeot zapożyczaj?c od Piaggio silniki do nowego Satelisa zapożyczył także rame a nawet wzorował się na X9- tce. Spójrzcie i oceńcie sami. Peugeot Satelis 2006 Piaggio X9 2000 Jak dla mnie podobieństwo jest wręcz bliĽniacze !OKK . Moim zdaniem nie jest to dobrze... Nie to żebym uważał, że X9 jest brzydki ale każda firma wprowadzaj?c na rynek nowy model powinna się starać zachować indywidualno?ć własnej konstrukcji i własnego pomysłu linii karoserii. Podejrzewam, że Peugeot poszedł na łatwiznę id…
Ostatnia odpowiedź: ŻABA, 20 Października 2005 -
Drogi po remontach
przez Gość Kamil- 9 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam. I od razy zapytuję: Gdzie i czy w ogóle można zgłaszać wadliw? naprawę nawierzchni drogowych? A co się tak rzucam? A no dlatego że 1. w lipcu wymieniano tory na skrzyżowaniu Solidarno?ci/Targowa (przy Wileniaku). To skrzyżowanie jest jedno z kluczowych w Wawie… krzyżuj? się tu Grochowska, Radzymińska, Jagiellońska i Solidarno?ci - więc ruch tam jest ogromny. Wymieniono tory i położono now? nawierzchnię. Sama jako?ć asfaltu jest super ale sposób położenia woła o pomstę do nieba. Bez kitu… jak można co? takiego zrobić kład?c na idealne podłoże przecinane tylko czy raczej aż torami? 2. Ostatnio zakończono wymianę rur czy czego? tam na ulicy Fabrycznej w Marka…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Października 2005 -
Honda Elysium
przez ortos- 9 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Witam! Wprawdzie Honda Elysium 750 Honda Elysium to juz do?ć stary prototyp Maxi-skutera i pewnie po porażce BMW C1 nie doszło do dalszego rozwoju tego typu konstrukcji. Ale ja jako miłosnik dwóch kółek z dachem mam pytanie o Wasze opinie ta ten temat??? pozdr Ortos vel Mr.C1
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 15 Października 2005 -
Czy co? tu ?mierdzi???
przez rafałek- 7 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
http://www.mobile.de/SIDC39xJndmQXE3Y2ewtm...11111181148411& No własnie wietrzę tu jaki? podstęp tylko nie wiem jaki, może kto? co? poradzi? Pozdrowienia
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 15 Października 2005 -
Wystawa w Japonii - Ladny skuter hondy
przez Gość Michał Kupczyk- 11 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Honda ma ostatnio bardzo duzy rozrzut pomyslow stylistycznych. Ten mi sie podoba. !pomidor caly news: http://world.honda.com/news/2005/c051005.html pozdrawiam Michal
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 14 Października 2005 -
Zna ktos to cos ??
przez Pavulon- 13 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
http://allegro.pl/show_item.php?item=67918504 Nie ten dział! Przenosze do działu "Ogólne". MariuszBurgi
Ostatnia odpowiedź: rudy_56, 14 Października 2005 -
Jadzia Majesty 125
przez Gość dirtbike rider- 15 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
Witam, Piszę może w nietypowej sprawie ale mysle ze trafilem w dobre miejsce gdzie otrzymam zadowalajace mnie odpowiedzi. W temacie skuterow jestem kompletnym laikiem, pytania moga byc banalne ale prosze o wyrozumialosc. Chciałem wypytać o skuter Yamaja Majesty 125. Ten motocykl prawdopodobnie wymienie na moja Honde CR 125 (motocross). Wymiany dokonuje tylko z jednego powodu, mianowice wydaje mi się że łatwiej bedzie ze sprzedaża skutera aniżeli motocykla crossowego (wymieniam na skutera, którego pózniej sprzedaję- troche dziwne dzialanie ale do tego zmusza sytuacja na rynku o bardzo malym popycie na motycykle crossowe). Chcialabym zapytac czy nie myle się w moich przeko…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Października 2005 -
Pierwsze maxi
przez regis- 15 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Na poczatku witam wszystkim. Jedni mnie znaja drudzy niekoniecznie ale nie o tym prawic zamierzam. Przychodzi w zyciu 90% skuterzystow taki moment, ze w portfelu laduje maly kawalek plastiku z magicznym A nadrukowanym na odwrocie. Takowoz i u mnie sie ladny rok temu stalo. Ten czas poswiecilem uskutecznianiu techniki jazdy na MZ ETZ 150...brak pieniedzy na cos mlodszego i bardziej plastikowego musi usprawiedliwic moje poczynania. Niemniej jednak spodziewam sie na poczatku przyszlego roku, a co za tym idzie na poczatku przyszlego sezonu jednosladowego, torby z piniedzmi. Reasumujac, po przejsciach z roznymi biegowymi jednosladami doszedlem do wniosku, iz jazda biegowc…
Ostatnia odpowiedź: regis, 11 Października 2005 -
Test dla kierowcow.
przez dr.big- 10 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
Szybki tescik dla kierowcow: http://autotest.onet.pl/ Musze przyznac ze mialem 24 na 30 mozliwych, zakreslane intuicyjnie . Lepiej niz sie spodziewalem .
Ostatnia odpowiedź: ciochin, 10 Października 2005 -
B400 - stracilem idola
przez Gość Michał Kupczyk- 9 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Otoz w zeszlym tygodniu mialem okazje przejechac sie Burgmanem 400. K3/2003r, 8.5kkm. Cala przejazdzka trwala 20min. Troche w korku, troche na podmiejskich drogach, kilka rondek. Moze zbyt wiele wrazen sobie obiecywalem, ale niestety rozczarowalem sie. !NOT Przyspieszenie - klapa !sciana . Tak jakos myslalem ze miedzy 8kW a 24kW poczuje WYRAZNA roznice . Owszem, przyspiesza lepiej, ale tak 1.3 raza lepiej. Z efektow dodatkowych to podczas przyspieszania ma sie wrazenie za sklada sie z dwóch czesci '--' i one robia tak '/\' , tzn srodek(siedzenie) unosi sie lekko do gory. Oczywiscie przy 90km/h, tam gdzie YP125 juz sie konczy, on nadal ma ochot…
Ostatnia odpowiedź: MAXIMUS, 10 Października 2005 -
Tego jeszcze nie widzieli?cie !!!!!
przez -=Dee Jay=-- 10 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
NAJWIĘKSZE KONGO |WIATA !USA
Ostatnia odpowiedź: -=Dee Jay=-, 9 Października 2005 -
Nareszie co? urosło między nogami ...
przez rudy_56- 22 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
W nawi?zaniu do mojego słynnego terkstu chciałem poinformować kolegów z forum, że nareszcie dzi? stałem sie wła?cicielem swojego własnego maxi Pojazd jest ze stajni suzuki, Buger 400 K3, ładna sztuka z polskiego salonu. Jutro postaram sie zamie?cić wstepne fotki. Pozdrawiam Wielce zadowolony Paweł p.s Ide jeszcze po?migać
Ostatnia odpowiedź: rudy_56, 7 Października 2005 -
KUPIŁEM !!!!
przez pawko- 9 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam... Chciałem się pochwalic ( je?li jest czym ) że wła?nie wczoraj kupiłem Yamahe Majesty 250 DX, która wszem jest znana jako była maszynka Artixa. Bardzo się cieszę że już nie jestem platonicznym a praktycznym miło?nikiem maxi Pozdrawiam - Pawko W?tek przeniesiony z działu "Ogłoszenia" do "Ogólnego" MariuszBurgi
Ostatnia odpowiedź: rafałek, 4 Października 2005 -
No i stało sie.
przez mudrek- 10 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
No i stało się. Jestem teraz pełnopranym członkiem burgmanii, a to z powodu Burgmana 400 . Długo to trwało, ale już jest. Pozdrawiam wszystkich Burmaniaków. Mudrek
Ostatnia odpowiedź: mudrek, 3 Października 2005 -
TVN Uwaga
przez Artix- 14 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
W poniedzialkowym TVN Uwaga bedzie program o nielegalnych wyscigach ktore odbywaja sie na nie oddanej do ruchu autostradzie A2 pod Strykowem, na ktorej ostatnio w takich nielegalnych wyscigach zginal motocyklista. Z tego co wiem znowu bedzie sie mowilo ze debile jezdza na motocyklach, a firma budujaca autostrade bedzie sie zalila ze wszyscy wjezdzaja na pusta autostrade zeby sie poscigac a policja nic nie robi. Program bedzie na zywo nagrywany wlasnie na tym odcinku.
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 2 Października 2005 -
Piaggio X9 250
przez drogowiec- 9 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Wyczaiłęm u handlarza sprowadzony z Francji skuter Piaggio X9 250 z roku 2004. DOstałem mailem foty tego sprzęta. Z rozmowy telefonicznej dowiedziałęm się, że przebieg to 500km. Lewa strona przyszlifowana lekko.. Brak lewego lusterka. Wołaj? za to 8500 PLNów. Ja mam chwilowy zastój w dostawach biletów NBP i nie kupię (chyba, że maszyna "poczeka"). Po pierwsze: czy w ogóle warto wzi?ć ten sprzęt? Po drugie: Dla zainteresowanych mogę podać maila do handlarza oraz wysłać przesłane foty lub opublikować je w tym w?tku. Pozdrówka W?tek przenoszę z działu "Ogłoszenia" do działu "Ogólne" gdzie zdecydowanie bardziej pasuje jego umieszczenie. MariuszBurgi
Ostatnia odpowiedź: Hoffi, 2 Października 2005