Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Tuningowe czę?ci
przez Gość mcse- 0 odpowiedzi
- 914 wyświetleń
Czy wiecie może gdzie dostanę tuningowe czę?ci do hondy Pantheon? dokładniej chciałbym przeĽroczyste kierunkowskazy & oryginalne naklejki AR/CBS Honda ..
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Września 2006 -
czy to sie u nas przyjmie ?
przez Gość nedlog- 1 odpowiedź
- 1.6 tys. wyświetleń
Jaki? czas temu powstal portal wymiany wszelkich rzeczy uslug itp "cos za cos" bubbler.pl , nie znalazlem wiele odpowiednikow tego portalu na polskim gruncie. Jak myslicie czy cos takiego sie przyjmie ? Pomysł trafiony ?
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 8 Września 2006 -
Straż miejska 1 2
przez rafałek- 31 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Cze?ć Czy Straż Miejska ma prawo zatrzymać mnie i dowalić mandat za jazdę bez kasku? Do tej pory my?lałem, że oni s? od parkowania i dawania kar za psy sraj?ce na trawniki!!!! Wczoraj miałem taki przypadek przy preparkowywaniu skutera. Nie chiało mi się na 50 metrowy odcinek wygrzebywać kasku spod kanapy no i taki jeden pożal się Boże stróż prawa chybn?ł mi pod koła i skończyło sie na 100zł i dwóch punktach. On miał wogóle do tego prawo (nie policjant, tylko cieć ze Straży Miejskiej)??? Pozdrowienia
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 5 Września 2006 -
Uwaga, informacja, ostrzeżenie
przez Gość Raq- 10 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
opis przygody - może się omu? przyda. jedzie sobie wczoraj skuteromaniak na rezerwie, już od dłuższej chwili do ulubionej stacji cirka 3,0 km choć po drodze mija jedn? konkurecji. wydaje mu się, że dojedzie. po przejechaniu za nia około 0,5 km juz wie, że się pomylił - przed ?wiatłami skuter ga?nie. no tak nie dojechał. coż zawraca i poboczem pcha swojego rumaka lekko na siebie wkurw..ny. na stacji podchodzi do dystrybutora i postanawia wlać paliwko o większej liczbie oktanowej - o wdziecznej nazwie - żeby nie było kryptoreklamy - powiedzmy "Wigor". POdnosi w?ż z takim logo i mocno naciska klamkę. Troche chlupnęło i przestaje. Jednak nie zgadza mu się cena na wy?wiatl…
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 4 Września 2006 -
panteon a koleiny
przez Gość J23PL- 14 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Cze?ć! Mój panteonik dziwnie zaczowuje sie na koleinach - nawet takich bardzo małych - prawie niewidocznych. Otóż mam wrażenie, że tylne kółko odjeżdża tak jak na ?iskiej nawierzchni, tyle, że to trwa moment, ale jest bardzo nieprzyjemne - kólka sprawdzałem - s? OK, ci?nienie też - zastanawiam się, czy mam sie do tego przyzwyczić, !guns bo tak juz jest, czy jest jaka? inna przyczyna takiego zachowania sie maszynu - np opony - bo pamiętam, ze kiedy? w mojej beczce (mercu) miałem podobnie i po wymianie opon przeszło - proszę o porady. Pozdro. J23
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Września 2006 -
pantheon vs spacy
przez Gość J23PL- 11 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Cze?ć! Znalazłem dwa skuterki: panteona i spacy - rocznik 99 i 98. pojemno?ć 125 - panteon 2t, a spacy 4t. No i mam problema - z jednej strony panteon kusi, z drugiej z tego co wiem to spacy to takie brzydkie kacz?tko, ale niezawodne, no i ten oszczędny i trwały 4t. Jutro jadę je oblukać - s? jakie? haczyki w tych modelach - bo o panteonie sporo na forum jest , ale o spacy mało. Co Wy by?cie brali zakładaj?c teoretycznie , że stan jest taki sam. Ceny - panteon 3700, spacy 3500. Do pantheona jest przy okazji troche czę?ci, - go?ciu mówi, że co? było potrzebne i kupił jaki? nieużytek. Pozdrawiam J23
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Września 2006 -
Wa-wa go?ci Roberta Kubicę
przez Matador- 3 odpowiedzi
- 956 wyświetleń
Słyszałem newsa że w Warszawie w niedzielę na Placu Teatralnym bedzie go?cic Robert Kubica i jego bolid! !guns Czy fani Roberta i BMW Sauber z Burgmani wybieraj? się na spotkanie, ja tak !guns
Ostatnia odpowiedź: Gość, 29 Sierpnia 2006 -
Silver Wing FJS600 1 2
przez Gość białko- 32 odpowiedzi
- 10.9 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem FJS600 i mam kilka pytań odno?nie tej maszynki: - podczas powolnej jazdy, ok 3500 obrotow slychac popiskiwanie, pewnie pasek, czy to znak, ze nadaje sie do wymiany? skuter ma przejechane 30 000km i na 100% mial wymienione co trzeba przy 25 000km - hamulce s? jakie? takie niemrawe, może mi się wydaje ale jako? kiepsko hamuj?, klocki i tarcze s? ok, można co? z tym zrobić? - czy po odpaleniu można od razu jechać czy powinno się troszkę odczekać na zagrzanie silnika? - jak to jest z dodatkowym kufrem? trzeba kupić mocowanie i do tego dopiero kufer? z tego co widziałem to najbardziej popularne sa Givi, czy kto? w kraju sprzedaje takie…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 28 Sierpnia 2006 -
Suzuki Burgman 400 K6 2006r. NEW!!!
przez Gość Raq- 1 odpowiedź
- 1.5 tys. wyświetleń
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M150101 przytaczam w temacie, ponieważ zafacynował mnie system przeniesienia napedu. nie miałem pojęcia, że Suzuki wprowadziło tak? wydaje sie innowację wał kardana w Burgmanie!!! w zwi?zku z tre?ci? ogłoszenia, powiedzcie mi proszę, jak to jest z fachowo?ci? dealerów w naszym pięknym kraju. Jestem daleki od wrzucania wszyskich do jednego worka, ale byłem przekonany, że taki przedstawiciel danej firmy powinien udzielać raczej rzetelnych informacji. tak ignorancja dla tematu raczej nie wróży nic dobrego. mam oczywi?cie ?wiadomo?ć, że jak Suzuki to kupujemy w Lublinie i kropka. Jednak inni potencjalni klienci mog…
Ostatnia odpowiedź: Geni, 25 Sierpnia 2006 -
czy ktos posiada skuter aprilia atlantic ?
przez Gość Pablo274- 7 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam czy moze ktos posiada skuter marki aprilia atlantic lub wie cos na jego temat ?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Sierpnia 2006 -
Z przymrużeniem oka. 1 2
przez Jerzyk- 27 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Co Wy na to?: „Dlaczego ci inni nie odpowiadaj?(?) na drodze na gest powitania”?! Nie wiem, jak koleżanki i koledzy, ale ja osobi?cie to nie mam w tym względzie podstaw do narzekania. Wprost przeciwnie, szereg razy przyłapałem się, ze to wła?nie ja jestem tym dopiero (!) drugim – czyli o odpowiadaj?cym na gest powitania. Tak wiec, jak co złe – to nie ja! Zapożyczone z BURGMANUSA. Temat wzajemnych powitań na drodze kieruj?cych 200. W wersji oryginalnej: Top Ten Reasons Why Harley Riders Don't Wave Back 10. Afraid it will invalidate warranty. 9. Leather and studs make it too heavy to raise arm. 8. Refuse to wave to anyone whose bike is already paid for. 7. …
Ostatnia odpowiedź: Jerzyk, 24 Sierpnia 2006 -
Pytanie !!!
przez Gość camorra- 5 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
chce przywiezc skuter z wloch,i nie wiem jakie dokumety musze miec zeby nie bylo problemu na granicy tzn.umowe kupna bede mial co jeszcze trzeba.i czym go przywiezc ,jezeli dalbym go do busa a sam polecial samolotem ?Mozna tak?,czy musze byc przy nim na granicy?Bardzo prosze o odowiedz.pozdrawiam pilne!!!
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 23 Sierpnia 2006 -
Tata kazał mi się pochwalić...
przez Gość deleted1- 23 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Witam serdecznie! Jak pewnie niektórzy z Was, szanowni koledzy i kolezanki, wiedz? zdałam egzamin na prawo jazdy kategorii A. Jeszcze większa czę?ć z Was wie, że moim największym marzeniem było posiadanie Yamahy Majesty 400. Z pewnych względów, nie bójmy się powiedzieć materialnych, ten skuter pozostał na swoim dotychczasowym miejscu czyli w mojej głowie. Jednakże, dzięki mojemu wspaniałemu ojcu oraz mojej wrodzonej zawzięto?ci, stałam się szczę?liw? posiadaczk? nowej (przynajmniej przebiegiem) Yamahy Versity 300 . Chciałam mieć rozpoznawalny z daleka sprzęt i tak się stało, gdyż skuter ten nie jest dostępny w Polsce i z tego co wiem to generalnie nie występuje w naszym…
Ostatnia odpowiedź: VoYtaZ, 23 Sierpnia 2006 -
Pokaz sztucznych ogni ... dla Naszego Maxia
przez pablos- 1 odpowiedź
- 953 wyświetleń
Witam jako, że już za tydzień zlot w Stegnie ... niestety nie będzie już na nim Naszego kolegi Maćka, który zawsze roz?wietlał na niebo na zlotach proponuję zorganizować wspólnie pokaz dla Niego. Pro?ba do wszystkich z całego kraju ... zakupcie po kilka rac każdy z Was , Wawa zone mam nadzieję zakupi wspólnie większ? czę?ć ... i w pi?tek podczas rejestracji przekażmy do depozytu a już w sobotę roz?wietlimy maxymalnie niebo dla Niego. Proszę o ew. opinię jak i uwagi dot. w/w pomysłu. Pozdrawiam PS. Z uwagi, że niestety do stegny udaję się katamaranem ... mogę większy bagaż zabrać. Niestety chyba nic z tego nie wyjdzie ... Spinka o?wieciła mnie że trzeba załatwić mas…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 22 Sierpnia 2006 -
okazja
przez Mario- 17 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Tylko z wrzesniowymi numerami SM i Motocykla do dostania u jednego z najwiekszych dealaerów motocykli w Krakowie Motor FAN Xciting za 7.900 PLN nowy rocznik 2006. A powaznie mowiac taka cena jest na reklamie nie ma zadnych zastrzezen ze to nie jest oferta, takze mysle ze sa bardzo duze szanse uzyskania tego sprzetu w tej kwocie, choć pewnie trzeba by o sad sie oprzec ale by mieli nauczke by głupot nie pisać.
Ostatnia odpowiedź: zyzio, 21 Sierpnia 2006 -
gdzie jeszcze
przez Gość nedlog- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Szukam miejsc no oczywiscie poza dzialem handlowym forum gdzie mozna sie bezplatnie wymieniac wszelakimi gadgetami, czesciami itd. Chodzi mi o cos jak bubbler.pl , jakies duze serwisy takie z wymiana cos za cos. Nie chodzi mi o kupno sprzedaz.
Ostatnia odpowiedź: bogumilek, 16 Sierpnia 2006 -
Podkladka pod rejestracje 1 2
przez Artix- 42 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
Mam pytanie czy ktos z was sie orientuje za ile i gdzie mozna dorobic podkladke pod rejestracje, ale nie taka typowa plastikowa, tylko z minimum 8 cm marginesem wytlaczane czarne litery na bialym tle. Jesli ktos kojarzy chodzi mi mniej wiecej o taka jak mial Qwaki, chcial bym tam umiescic swoj nick name. Adres tego miejsca najchetniej w Warszawie, ale jesli nic nie znajde to oczywiscie gdziekolwiek, w koncu przesylka nie kosztuje fortuny. Pozdrawiam ps. oczywiscie pod rejestracje motocyklowa
Ostatnia odpowiedź: Gość, 14 Sierpnia 2006 -
e-skuter [OT]
przez Gość J23PL- 14 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Cze?ć! Przepraszam za OT Co by?cie polecili dla starszej pani na lokalne dojazdy - max 10 km w jedn? stronę? Powinno być: lekkie, proste w obłudze i tanie. W ten schemat wpisuj? się e-skutery - niestety nigdy nie miałem z tym ustrojstwem styczno?ci. Może co? wiecie na ten temat? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam J23
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 12 Sierpnia 2006 -
Kolejny ?wietny pomysł drogowców 1 2
przez Gość Svempas- 35 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Dzi? w Teleexpresie rozbawiła mnie jedna z informacji. Jako że od dzisiaj GDDKiA wprowadziła do odwołania zakaz poruszania się pojazdów o masie powyżej 12T (czyli popularnych TIRów) w godzinach od 11 do 22 pozbawiaj?c tym samym nasz? rodzinn? firmę transportow? możliwo?ci zarobku !w00t Dobra ale ja nie o tym. Kto? genialny wpadł na pomysł, żeby drogi podczas upałów posypywać... PIASKIEM !!! (ma to niby pomóc). No naprawde pogratulować inteligencji. Nie do?ć że zakazy które jeszcze jestem w stanie zrozumieć, to opłakany stan dróg które jeszcze teraz zostan? zasyfione i to w taki sposób, że jazda na 2oo stanie się wybitnie niebezpieczna i praktycznie niemożliwa !TAZ D…
Ostatnia odpowiedź: rudy_56, 11 Sierpnia 2006 -
Piaggio MP3
przez kfcent- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Napewno kilku z was już widziało to cudeńko,ale może nie wszyscy na burgmani nie znalazłem nic na jego temat - ciekawy jestem co my?licie o nowym wynalazku Piaggion ...przyznacie sami że wygl?da bardzo nowatorsko,ciekawe jak sie prowadzi co? takiego...chyba cieżko złapać szlifa na takiej maszynie (nie mówie że to jest niemożliwe) wiem że konstruktorzy zrezygnowali z nużki centralnej i bocznej...skuter ma poprostu blokade kół i tak stoi pionowo. Ma to być rewolucja na skale Vespy...ciekawe co z tego wyniknie. jedno jest pewne....nie da się pozostać niezauważonym na takim skuterze podoba sie?
Ostatnia odpowiedź: Mario, 11 Sierpnia 2006 -
Piaggio X9
przez Gość Mario X9- 4 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam wszystkich bardzo serdecznie Jako że jestem nowy na forum i jeszcze nie za dobrze poruszam sie w ?wiecie skuteromaniaków chciałbym sie dowiedzieć od was drodzy forumowicze wszelkich informacji na temat Piaggio X9. Interesuje mnie wszystko dotycz?ce tego modelu. Jestem zainteresowany kupnem i bardzo mnie interesuje na co zwrócić uwagę. Napiszcie jeszcze czy ten model jest wart swojej ceny bo jestem wła?nie w trakcie rozmów z wła?cicielem tego modelu. http://cgi.ebay.fr/x9-evolution-top-du-sco...1QQcmdZViewItem
Ostatnia odpowiedź: kfcent, 11 Sierpnia 2006 -
twardziele
przez matrixclan- 11 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
strzalka 125ccm; dookola swiata???? !scooter !scooter http://www.tavooo.com/index-eng.htm przez polske tez beda przejezdzac! niezle swirki, pa arek
Ostatnia odpowiedź: matrixclan, 10 Sierpnia 2006 -
różnica honda pantheon 2T 4T
przez Gość tomi5551- 11 odpowiedzi
- 5.9 tys. wyświetleń
Jestem nowy w tych sprawach ale zamieżam kupić honde pantheon 150 rok 2000 tylko czym się różni? bo widziałem opisy 2T i 4T ? i czy to prawda,że nie wymienia się oleju w silniku?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Sierpnia 2006 -
?mierć motocyklisty 1 2 3 4
przez Gość omegajurek- 1 obserwujący
- 80 odpowiedzi
- 9.6 tys. wyświetleń
Dzisiaj zgin?ł motocyklista w miejscowo?ci Chodel woj. Lubelskie ,został zastrzelony przez policjanta po tym jak niezatrzymał się do kontroli. Miał 22 lata.
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 5 Sierpnia 2006 -
Pomocy Malaguti madison gdzie czę?ci ??
przez Gość majti- 1 odpowiedź
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam serdzecznie! W ostatnim czasie zostałem posiadaczem super maszyny Malaguti Madison 250ie z roku 2006. No i pytanie gdzie w polsce można nabyć czę?ci do w/w skutera, brakuje mi ?wiatło pozycyjne (pomiędzy reflektorami). Pozdrawiam Jarek z Poznania nr gg 786143
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Sierpnia 2006