Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Jak Wy to robicie?
przez Gość CzarnyR- 10 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Wiatm wszystkich! Jestem nowy na forum. Niestety nie posiadam Burgmana (nad czym boleję!), a nawet jeżdż?c ponad 20 lat autem nie mam prawa jazdy kat. A (mam zamiar jak najszybciej nadrobić obie zaległo?ci - łatwiej kupić skuter niż zdobyć to prawo jazdy?). Czytaj?c bardzo interesuj?cy opis wyjazdu do HR i równie ciekawe plany na BG zastanawiam się jak godzicie te eskapady z Waszymi Rodzinami (tzn. żona, dzieci...)? CzarnyR
Ostatnia odpowiedź: Artix, 10 Marca 2005 -
Burgman zza Wielkiej Wody
przez wentyl- 7 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam.. Zapu?ciłem ostatnio wyszukiwanie na e-bayu, całkowite zdziwienie cenami. Np.650 z 2003 za 4300$, albo bezprzebiegowa 650 za 6400$.(zielone s? po 3 zeta.. Czy co? tu nie gra, czy tam s? takie ceny ?.Toż ja tyle dałem za K1 Tyle,że przywiozłem j? sobie z Wrocka.. Jak wygl?da cło i możliwo?ci sprowadzenia ?.Pewnie najwygodniej..gdyby co?..byłoby posłużyć się kim? znajomym za Wielk? Wod?. Ciekawe jakie s? koszta transportu (chyba wod?).Wiem, że s? firmy sprowadzaj?ce z Japonii..a nie słyszałem o USA. Musi być jaki? powód ku temu.Je?li to miałoby sens robili by tak wszyscy. Chyba ,że odstraszaj? calowe gwinty . Jestem ciekaw opinii koleżeństwa. Tych za i …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Marca 2005 -
Komentarz do tekstu Airbag w Maxi Skuterze
przez Artix- 5 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
W komentarzach padlo pytanie co sie dzieje z nogami kierowcy motocykla podczas wypadku. Na tych 2 filmikach wyraznie widac ze nogi kierowcy az tak bardzo podczas wypadku nie sa narazone, a cale uderzenie idzie na klatke piersiowa i stad wlasnie w FJS poducha ktora ma za zadanie chronic to co najbardziej ulega uszkodzenia. Zastanawia mnie jedno, co sie dzieje w FJS po odpaleniu poduchy z szyba ? No ta teraz podglad na crash test i nogi kierowcy zderzenie czolowe z motocyklem Zderzenie boczne Na filmach wyraznie widac ze gdyby byla poducha z przodu, obrazenia nie byly by takie tragiczne, a po wyladowaniu na ziemi swoja role najlepiej by wlasnie spelnila kurtka z podu…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Lutego 2005 -
Sami zobaczcie!!
przez Gość dzimi- 9 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Co my?liciena temat tego sprzętu??Czy jest to godne uwagi?? http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=41865739
Ostatnia odpowiedź: Gość, 15 Lutego 2005 -
Kilka fotek na zakretach i nie tylko... 1 2
przez dr.big- 30 odpowiedzi
- 5.9 tys. wyświetleń
Widzialem juz kilka AN650 ktore mialy przeszlifowane plastiki od zbytniego pochylania sie w zakretach... Dziwnym trafem nie zadzialala tam centralna podstawka? Kto z posiadaczy 650 bral juz tak zakrety jak to robi ten na zdjeciu? Dodatkowo dla niedowiarkow, przedstawiam zdjecie T-Maxa bez bagazu i 40- kilogramowym typkiem na grzbiecie. T- Max tez potrafi sie wylozyc , fakt ze juz sie iskrzy spod centralki, ale jeszcze troche i zostalyby przeszlifowane plastiki. Nikt mu nie powiedzial, ze przy wykladce na prawo trzeba uwazac na tlumik ? PS. Nie wiedzialem ze Mario zapuscil wlosy ...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 15 Lutego 2005 -
Cio to?
przez Gość dudi- 5 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Czy to jest burgman, czy to co z niego zostalo?: http://www.xtra.pl/devil.jpg
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Lutego 2005 -
K5 a K4 (uh150)
przez Zachary- 5 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Czesc Podpowiecie jakie s? różnice w Burgmanie 150 w wersji z 2005 w stosunku do wersji z 2004 ? Pozdrówka Zachary
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 13 Lutego 2005 -
Smutne wnioski z wyprawy do Niemiec
przez bartosinski- 8 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Wybrałem się w miniony łykend za Odrę, żeby poszukać jakiej? urodziwej YP'ki. Pełen nadziei, z dwoma "randkami" umówionymi (na więcej i tak nie miałbym czasu), po przejechaniu razem ponad 1500 km, wróciłem.... z pustymi rękami (a raczej z pust? przyczepk?)... Pierwszy sprzęt z wygl?du piękny. Cud miód malyna. Lakierek prawie bez skazy. Ot tu plastik lekutko niespasowany, ot tam jaki? zaczep wyłamany. Drobnostka... Wszystko czyste i schludne. Motor załapał na lekkim mrozie szybciutko, po kilku chwilach ssanie już odpu?ciło, silnik był w miarę ciepły. No to się przejechałem. I tu był szkopuł. Po puszczeniu kierownicy, nie dało rady utrzymać prostego kierunku jazdy. Balans …
Ostatnia odpowiedź: dacja, 11 Lutego 2005 -
Test 650 Executive
przez Ravenka- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Pod tym adresem klik znajduje się test 650 Ex. Co o tym s?dzicie??
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Lutego 2005 -
Burgi 150,częsci(pilne)
przez Gość dzimi- 3 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam wszystkich!! Ostatnio zakupiłem suzuki burgman 150 i mam pewien problem, a tym problemem jest to że nie moge znalezc do niego czę?ci,głównie chodzi mi o przedni? owiewke i lampe.Bym był bardzo wdzięczny je?li kto? by mi pomógł w odnalezieniu tych czę?ci,choćby jednej z nich.Z góry dzieki!!!!!!
Ostatnia odpowiedź: Qw@ki, 8 Lutego 2005 -
Pomoc merytoryczna potrzebna
przez -=Dee Jay=-- 8 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam .. jak niektórzy wiedz? postanowiłem kupic Burga 400 w dodatku na firme - to jest jedyna opcja gdzie stać mnie na K4 ... i teraz problem. ksiegowa oswiadczyla ze wszytko jest OK z wyj?tkiem tego jak uzasadnic zakup takiego pojazdu, w przypadku gdy w firmie s? juz 3 pojazdy (Berlingo, Astra i Polonez), Astr? i Berlingiem jeżdzi szefostwo , a polonezem jeĽdzili kiedy?, teraz należy do jednego z pracowników i koleżka go spłaca ... od razu mowie... ze względy reklamowe księgowa z jakichs powodów odrzuciła - nie jest to kosz uzyskania dochodu, czy jakos tak ... help !!!
Ostatnia odpowiedź: Mario, 1 Lutego 2005 -
Skuter a firma.
przez Gość Kamil- 4 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam. Podobny temat już kiedy? był ale to był temat... podobny Jak pewno wiecie (albo i nie ) mam skuter. Jestem jego wła?cicielem od jego maleńko?ci czyli od 2001 roku i jest to 50-tka. Obecnie jestem wła?cicielem jako osoba fizyczna a ponieważ zakładam działalno?ć gospodarcz? (start od 1 II 05) to co trzeba zrobić by przepisać go na firmę? Czy wogóle mogę? Na co muszę zwrócić uwagę? Chodzi mi o papierkologię. Co, gdzie i kiedy? Bestyjka sie powoli sypie więc firma (?) będzie mieć na dzień dobry naprawy - może tak być? Odliczę to od podatku? Zwracam uwagę jeszcze na taki fakt iż meldunek stały mam w Wawie a czasowy w Markach - do których i jakich urzędów mam i?ć …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Stycznia 2005 -
2 Takt a UE
przez Gość Siepex- 7 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Niebawem planuje zakup motocykla Mz z serii 25x. Zaraz po zakupie i sprawdzeniu maszyny mysle o dluzszej wycieczce. Beda to kraje UE. I tu powstaje problem (?), poniewaz jak pamietacie Mz-ki sa maszynami 2 suwowymi, ktore jak pamietam (?) nie maja juz wstepu do niektorych krajow zachodnich. A moze sie myle? W kazdym razie jak sobie przypominam wstepu nie maja do Szwajcarii. Nie wiem natomiast jak z krajami UE. Włochami, Francja, Niemcami ? Mam pewne watpliwosci. Może znacie odpowiedz?
Ostatnia odpowiedź: Artix, 19 Stycznia 2005 -
Ladownosc sqtera
przez Gość majon- 6 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Kto z Was ma wpisana ladownosc swojej maszyna w dowodzie???Jezeli tak to jaka?? pozdr Majon
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Stycznia 2005 -
Majesty pro?ba
przez Szaary- 0 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
Jak wynika z mojego wcze?niejszego ogłoszenia chcę zmienić sprzęta na majesty No i tak się złożyło że znalazłem dwa ciekawe ogłoszenia o sprzedaży majesty 250 w Siedlcach. St?d moja pro?ba do Was. Jeżeli kto? jest czasami w okolicach Siedlec to czy mógłby podjechać w dwa miejsca i ogl?dn?ć te skutery? Po porstu nei wiem czy s? to na tyle interesuj?ce suktery że jest sens jechać tyle km Tu s? linki do ogłoszeń. A może już kto? je widział i wie co? o nich? http://mikocar.otomoto.pl/index.php?sect=s...1&dealer_id=154 i http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=39628837 Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Szaary
Ostatnia odpowiedź: Szaary, 18 Stycznia 2005 -
Koszty sprowadzenia SKUTERKA (?)
przez Kacza- 1 odpowiedź
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam ponownie. Chcial bym sie dowiedziec jakie sa koszty sprowadzenia skutera 125 ccm chodzi mi glownie o oplaty ... papierki itp ..i czy sa od czegos zalezne ??? Pozdrawiam s3m
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Stycznia 2005 -
Dla Żaków
przez Gość Siepex- 3 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
To JUŻ TERAZ !!!???????!!!!!!!!!!! http://www.toya.net.pl/~tokser/1.mp3 miłego słuchania studenciaki.
Ostatnia odpowiedź: Artix, 16 Stycznia 2005 -
Pytanie do sprzedajacych...
przez dr.big- 5 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Czytajac roznego rodzaju, internetowe ogloszenia o sprzedazy skuterow zastanawia mnie jeden fakt... wielu sprzedajacych nie podaje zadnej ceny w opisach. Skuter jest owszem opisany, ale o cenie ani mru- mru. Czy panowie boicie sie, podac swoja cene? Czy jest to jakas strategia sprzedazy? Albo moze lubicie miec w poscie trzy zapytania o cene? Nie wiem... Moim zdaniem jest troche smieszne ze w ogloszeniu o sprzedazy... NIE MA CENY . Bo co to za ogloszenie?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 15 Stycznia 2005 -
Karta pojazdu
przez Gość dudi- 2 odpowiedzi
- 4.8 tys. wyświetleń
Poitac Czy ktos sie moze orientuje czy skuter o pojemnosci do 50 cm3 musi miec karte pojazdu czy tez jest tego obowiazku pozbawiony. chodzi mi konkretnie o rejestracje skuta sprowadzonego z zagranicy. pzdr
Ostatnia odpowiedź: Gość, 14 Stycznia 2005 -
Co? na wesoło
przez Gość JurskY- 9 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Spotyka Jasio stara nauczycielke z liceum po latach - No co u ciebie slychac Jasiu, co porabiasz? - A wie Pani, chemie wykladam. - Niemozliwe, a gdzie Jasiu? - W "Biedronce". Jedzie student (Murzyn) autobusem do akademika, siedzi i czyta skrypt. Wszystkie miejsca zajęte. Wchodzi paniusia i staje koło Murzyna. Zniecierpliwiona mówi: - U nas tacy młodzieńcy to ustępuj? miejsca starszym. Murzyn podnosi wzrok znad skryptu i odpowiada: - A u nas tak? babę to się zjada! Jaka jest najdłuższa ?winia w W?chocku? 4 metrowa - 3 metry ogona i metr ciała. Jak to się stało? Gospodarz codziennie odsuwał coraz dalej miske z jedzeniem przywi?zanej ?wini za ogon. …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Stycznia 2005 -
mekka ceskych motorkaru
przez pawel883- 0 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
cze?ć ,znalazłem w czeskim motoexpresie(co? w stylu ?wiat motocykli)ciekawy artykuł o motocyklowej knajpie we wnętrzu góry.artykol ciekawy,ta knajpa to czeska mekka bikerów,atmosfera miła a wła?ciciele bardzo serdeczni.można by j? uwzględnić przy jaki? wyjazdach.można tam przenocować.w artykule znalazłem adre? strony:www.pekelnedoly.cz \ ps.latem postaram się tam być pozdrawiam pawel883
Ostatnia odpowiedź: pawel883, 12 Stycznia 2005 -
Apteczka motocykowa
przez Gość Siepex- 3 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Moze kogos dopiero uswiadomilem , moze niektorym przypomnialem. Bardzo zachecam do kupienia niewielkiej motocyklowej apteczki. Warszawiacy moga dostac w Larssonie po 30 blaszek. bez Vat taniej o 5tke Wyglada o tak - http://motormania.pl/test_apteczek.php Zachecam bezdyskusyjnie do kupna. ps. instrukcje w paczce lepiej przeczytac wcze?niej.
Ostatnia odpowiedź: Artix, 11 Stycznia 2005 -
Wasze wyniki w spalaniu
przez Kubo- 12 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam, Jako, ze dzi? uzyskałem Moim Burgmankiem CHYBA spalanie jeszcze nie osi?gnięte przez żadnego Burgmaniaka(oczywi?cie od poj. 400ccm, bo 150ccm, to napenwo tyle moze spalić). Otóż jak wszyscy wiecie po moim pierwszym tankowaniu przejechałem 135km, przez ok. 3 miesi?ce, jeżdż?c po kilkaset metrów dziennie, koło domu. Spodziewałem się SKANDALICZNIE wielkiego spalania... Gdy pojechałem na stację, okazało się iż Burgi spalił mi przez ten czas 7,09l/100km, co uważam za SUPER wynik, jak na tak? jazdę... Dzi? wróciłem z traski, któr? przejechałem w towarzystwie forumowego kolegi, Zenka24. Pod koniec traski zajechali?my na stację... Ja jeszcze nawet rezerwy nie miałem, a …
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 10 Stycznia 2005 -
Inny maxi skuter
przez Gość JurskY- 13 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
http://www.cyberscooter.it/cx/model/malagu...idermax500c.htm Na dole namy podział na paginy .
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Stycznia 2005 -
Rajd Paryz- Dakar 2005
przez dr.big- 5 odpowiedzi
- 11.3 tys. wyświetleń
Wiem ze nigdy nie pojada w nim Burgmany , jednak mimo to podaje info o tej imprezie, jako ze uczestnicza w niej dwaj Polacy majacy szanse na miejsce w pierwszej piatce. Ciekawy serwis informacyjny na: http://www.orlenteam.pl Sam trzymam kciuki za Dabrowskiego, ktory po zeszlorocznym pechu powinien pokazac na co go stac .
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Stycznia 2005