Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
X max 125 stopka centralna
przez Hetmann- 0 odpowiedzi
- 864 wyświetleń
Witam. Czy ktoś podpowie jak zdemontować stopka centralną? Wiem że trzeba wyjąć bolec, ale jak zdjęcia zabezpieczenie? Proszę o usuniecie prostu. Tematu nieaktualny
Ostatnia odpowiedź: Hetmann, 25 Lutego 2017 -
Yamaha X city 125
przez ktm69- 7 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam! Prosilbym o opinie o w/w skuterze.Mam na oku dokladnie ten-cena jest bardziej niz atrakcyjna.Sa jakies slabe punkty? No i czy nadaje sie dla niskiego osobnika-169 w kapeluszu Z gory dzieki
Ostatnia odpowiedź: ktm69, 10 Lutego 2017 -
X max 125 blotnik chlapak tył
przez Hetmann- 2 odpowiedzi
- 880 wyświetleń
Proszę o pomoc i porade. Jak zdemontować tylny blotnik- ten co mocowana jest do niego rejestracja. Jest porysowany i wymyslilem pomalowanie go gumą (folia) w sprayu. Czy to dobry pomysł i jak go zamontować żeby nic nie polamac?
Ostatnia odpowiedź: Hetmann, 6 Lutego 2017 -
Olej w lagach
przez Szopen484- 0 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć ile oleju nalać do lagi w Burgmam 125 z 2006 r.Z góry serdecznie dziękuję pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Szopen484, 4 Lutego 2017 -
Kawasaki J125 czy Forza125, a może X- Max125? 1 2 3 4
przez marcinde- 100 odpowiedzi
- 25.5 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Jestem tu nowy, bo dopiero rozpoczynam (a w zasadzie mam zamiar) przygodę ze skuterem. Moją uwagę podczas poszukiwań przykuł skuter kawasaki j125. Czy ktoś z Was, bardziej doświadczonych użytkowników, miał do czynienia z tym pojazdem? Warto iść w stronę kawasaki?
Ostatnia odpowiedź: szyszon, 18 Stycznia 2017 -
Poziom Oleju X Max
przez zbys.ko- 20 odpowiedzi
- 8.2 tys. wyświetleń
Panowie mam pytanie odnośnie poziomu oleju, a mianowicie: Instrukcja Obsługi, czy Instrukcja Serwisowa mówi tak o poziomie oleju. I z tego rozumiem, że stan oleju powinien być mniej więcej gdzieś koło tego napisu na bagnecie 1B9, czyli gdzieś tak mniejsza połowa bagnetu, A ostatnio byłem na przeglądzie w ASO i był między innymi wymieniany olej w silniku i tak wczoraj wieczorem z nudów poszedłem zobaczyć jaki jest stan i co memu zdumieniu na bagnecie jest zaznaczony prawie cały bagnet olejem, ( oczywiście wcześniej dostosowałem się do instrukcji powyżej jak sprawdzić poziom oleju ) I tak myślę, że jest dużo za dużo tego oleju według inst…
Ostatnia odpowiedź: Wombat, 9 Stycznia 2017 -
Honda PCX 125 - skuter dla oszczędnych ekologów 1 2 3
przez MariuszBurgi- 74 odpowiedzi
- 49.1 tys. wyświetleń
Jakiś czas temu zamieszczaliśmy newsa o Honda PCX 125. Skuter trafił do Europy w połowie zeszłego roku. Np. we Włoszech od maja do końca 2010 znalazł 2045 właścicieli. Faktem jest, że w IT dostawy tego modelu były okrojone. PCX miałbyć prezentowany na naszym zlocie *Burgmania 2010*, jednak pojazdy dojechały do PL z opóźnieniem w śladowych ilościach i na zlocie niestety go nie mieliśmy. Ostatnio zauważyłem, że pojazd miał prezentację w USA... w kraju w którym jeszcze niedawno obywatel nawet nie spojrzałby na auto typu Smart czy jednoślad pokroju PCX 125... a teraz... proszę... <span style='font-size:14pt;line-height:100%'> </span>Kilka ciekawostek... sk…
Ostatnia odpowiedź: Drek, 1 Stycznia 2017 -
- 1 odpowiedź
- 1.4 tys. wyświetleń
Witajcie zna ktos nominaly przerwy w Yamaha Majesty 125/150/180 Na zawory ssacy i wydechowy jak i przerwe na swiecy
Ostatnia odpowiedź: Nibiru, 28 Grudnia 2016 -
Peugot elyseo 125
przez matuch26- 1 odpowiedź
- 914 wyświetleń
Witam ma ktoś namiar na stacyjkę do mojego elyseo jest problem skuter ma silnik 125 cm.a zarejestrowany jest jako 50.......... skradziono mi go i złodzieje mi rozwalili stacyjkę co najgorsze jest ona z imobilajzerem POMOCY!!!!!!!
Ostatnia odpowiedź: powalla, 18 Grudnia 2016 -
jaki może być koszt naprawy?
przez emil82- 3 odpowiedzi
- 992 wyświetleń
Witam, Chciałem się was dopytać jaki może być koszt naprawy takiego elementu ? Pozdrawiam Emil
Ostatnia odpowiedź: Długi 1973, 14 Grudnia 2016 -
125 cm co da radość z jazdy przy tej pojemności 1 2 3
przez 1kera- 55 odpowiedzi
- 11.8 tys. wyświetleń
właśnie sprzedałem 250.. i zastanawiam się nad mniejszą pojemnościa... co polecacie z własnego doświadczenia?
Ostatnia odpowiedź: dudekmotorek, 12 Grudnia 2016 -
Czy ktos posiada Yamahe Majesty Na czesci
przez Kaiser- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witajcie szukam kogos bo moze jest kto ma Yamahe Majesty 125/150/180 na czesci przegladalem i fora i gieldy strony ale nie moge znalesc to czego szukam
Ostatnia odpowiedź: Kaiser, 10 Grudnia 2016 -
Tak się zastanawiam jakie są najszybsze 125-tki... Mój Peugeot Compressor 135km/h licznikowe... Jakie prędkości rozwijają Wasze maszynki ?
Ostatnia odpowiedź: Jerales, 3 Grudnia 2016 -
Jesienne jazdy Kymco X-town
przez MariuszBurgi- 2 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Piękna Polska złota jesień to dobry moment aby przyjrzeć się bliżej nowemu Kymco X-town, który stylistycznie nawiązuje już do AK550
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 27 Listopada 2016 -
Keeway Silverblade 125
przez MISIEK- 4 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
Kochani potrzebuję pomocy dla mojego kolegi z pracy, który nie posiada prawka A, a koniecznie chce kupić w miarę dobry i niedrogi skuter. Podoba się chyba najbardziej Kymco New Downtown 125i ABS, ale cena niestety go skutecznie odstrasza. Tanie dość sa Romety, ale opinie w necie nie są najlepsze. Zastanawiamy się jeszcze nad Silverblade. W "szukajce" nie znalazłem nic na temat tego chińskiego skuterka ze stajni Keeway'a: Silverblade 125. http://www.keeway.pl...ilverblade-125/ Pojawił sie na rynku chyba w 2014 r. Wygląda dość ciekawie... ale wygląd to nie wszystko -Jakość ! liczy się jeszcze jakość i trwałość ! Natrafiłem na stronach zagranicznych na informacje, że je…
Ostatnia odpowiedź: erixon, 21 Listopada 2016 -
Warszawka Pomocy trza mi pozyczyc sciagacz
przez Kaiser- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witajcie potrzeba mi pozyczyc za 4pak sciagacz magneta do Yamahy Majesty 125/150/180
Ostatnia odpowiedź: Kaiser, 10 Listopada 2016 -
piaggio x9 125
przez krzychu3308- 17 odpowiedzi
- 8.7 tys. wyświetleń
Jestem od miesiąca właścicielem pierwszego w życiu większego skutera jestem mega zadowolony proszę i podzielenie się spostrzeżeniami czy może jest coś lepszego w tej cenie i o podobnej pojemności na prawko B
Ostatnia odpowiedź: mario3101, 19 Października 2016 -
Zegarek do Burgmana 125 2003r.
przez HabsBurg- 0 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam, chętnie odkupię zegarek na bateryjkę do zegarów Burgmana gdyż mój wypadł dziś podczas jazdy i niestety nie udało się go znaleźć. Może komuś leży coś takiego i odsprzeda mi ?
Ostatnia odpowiedź: HabsBurg, 1 Października 2016 -
Zakup Burgmana 125 pytania 1 2
przez Yarorot- 46 odpowiedzi
- 10.5 tys. wyświetleń
Witam Powolutku przymierzam się do zakupu swojego pierwszego skutera o pojemności 125cm. I mam parę pytań odnośnie Burgmana bo na 90% ten model zakupię, zawsze zostaje te 10% na inny model. Interesuje mnie różnice pomiędzy najnowszym modelem a K7. Zależy mi na ABS i jestem ciekaw czy w K7 był ten system montowany. Jak wygląda oświetlenie drogi. Mam już parę modeli upatrzonych, ale sprawę zakupu będę realizował gdzieś w połowie sierpnia. Jak wygląda porównanie burgmana 125 do kymko downtown 125 jeśli chodzi o komfort, i prowadzenie. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Yarorot, 6 Września 2016 -
Yamaha Nmax 125 - opinie użytkowników
przez xcfun- 1 odpowiedź
- 4.5 tys. wyświetleń
Witam, Dwa miesiące temu zakupiłem Yamahę Nmax - nowa bez przebiegu. Najechane ok 1300 km, po wymianie oleju na 1k. Mam pytanie do użytkowników tego modelu: jaki Vmax uzyskaliście? Ważę ok 105kg. Liczę, że z plecakiem, kurtką kasiem obciążenie wynosi ok 115kg. Jazda przy bezwietrznej pogodzie to ok 100-105 km/h licznikowe. Pod wiatr max 100km/h. Wydaje mi się to nieco mało. DO 80km/h idzie jak burza (oczywiście jak na 125tkę). Silnik dotarty wg instrukcji - pierwsze 100km falujące obroty do 80%, max dystans 10 km i przerwa na ostygnięcie. Olej oczywiście Yamalube. Kolejne obserwacje dotyczą paliwa: Shell Vpower 95okt - silnik nierówno chodzi, wyraźnie słabiej przyspie…
Ostatnia odpowiedź: everst, 1 Września 2016 -
Kymco Romeo 125
przez MariuszBurgi- 0 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Po RacingS 125 kolejna nowość od Kymco... >Romeo 125.
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 31 Sierpnia 2016 -
burgman uh 125 nie wchodzi na obroty
przez Klakier 8059- 1 odpowiedź
- 5.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Sprawa ma sie tak. na cieplum silniku odpala od strzala normalnie wchodzi na obroty ale gdy pusci mu sie gaz to albo zgasnie albo wejdzie na wolne obroty telepiac silnikiem i mimo dodana gazu nie wchodzi na obroty, manetka gazu na full a silnik chodzi jak na wolnych obrotach, puszcze gas to gasnie, swieca czarna. a druga sprawa dotyczy "klepania" silnika ustawilem zawory na 0,05 -0,10 ssacy 0,10-0,15 wydech i silnik nadal klepie. czy to sa odpowiedznie luzy zaworowe dla uh125 2005r?
Ostatnia odpowiedź: Szopen484, 24 Sierpnia 2016 -
Test porównawczy New Downtown 125 vs Forza 125
przez MariuszBurgi- 6 odpowiedzi
- 3.6 tys. wyświetleń
Właśnie popełniamy START, myślę że ciekawego testu porównawczego skuterów klasy 125 z górnej półki. Była już Forza 125 vs X-max 125 -> http://www.burgmania.net/index.php?option=com_content&view=article&id=886:krolowie-segmentu-test-porownawczy-honda-forza-125-vs-x-max-125&catid=45〈=pl ... teraz w szranki z Forzą 125 staje New Downtown 125 No to zaczynamy...
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 22 Sierpnia 2016 -
Jaki skuter 125cm wybrać? 1 2 3
przez EdwardAktywista- 60 odpowiedzi
- 22.4 tys. wyświetleń
Witam, jako że jestem nowym użytkownikiem miło mi się zameldować Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli zostanę tu na dłużej Potrzebuję pomocy w związku z chęcią przesiadki na jakiś duży skuter o pojemności 125. Aktualnie jeżdżę na okazyjnie kupionym motocyklu 125, ale nie jestem zadowolony... Zrobił się już człowiek wygodny Ma tragicznie twarde zawieszenie (moto w stylu sportowym) i oczywiście manualną skrzynię A ciągłe pilnowanie obrotów mnie męczy, i zamiast podczas jazdy odpoczywać to się ciągle muszę skupiać No nieważne W każdym razie motor już wisi na olx, a ja zaczynam się zastanawiać nad zabawką na kolejny sezon I w sumie na kilka następnych, bo nie chc…
Ostatnia odpowiedź: Alien, 21 Sierpnia 2016 -
Gilera Nexus 125 2010 wtrysk
przez Alien- 0 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Witajcie ,poszukuję informacji nt Gilery Nexus 125 z 2010 r na wtrysku, jak się ten sprzęt spisuje ,mocne i slabe strony,serwis,części i parametry typu szybkość i spalanie,dzięki z góry
Ostatnia odpowiedź: Alien, 20 Sierpnia 2016