Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Bulwersuj?cy artykuł. 1 2
przez Gość Cie?lik- 31 odpowiedzi
- 5.8 tys. wyświetleń
Apeluję do wszyskich czlonków Burgmanii. Porszę o reakcję w sprawie tego artykułu http://www.paslek.com/forum.php?cmd=show&i...ory=26&pg=0#607 . Prosze dlatego że członkowie skutery.net i nie tylko zostali nazwani terrorystami.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 15 Grudnia 2004 -
wybory
przez rudy_56- 11 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam Zaczołem kampanie sprzedaży swojego hexagona, ale nie o tym mowy. Jestem coraz bardziej w kropce. Mój hexagon mimo, że tylko 150 ale swoje potrafi, choć czasami przy zadziornych automaniakach za mało. Do tej pory cały czas myslałem nad zakupem majesty 250 - przystępna dla mnie cena. Teraz zaczynam mieć rozterki ... Mam pytanko do osób, które widziały kiedy? (moze nawet jeĽdził ) te dwa skutery obok siebie. Czy majesty prezentuje sie bardziej okazale ?? Jak wygl?da z osi?gami ... Jest duża i odczuwalna różnica ?? My?lałem może burgman 400(choć kieszeń mówi nie) ale patrz?c po tabelach przy?piecha do 100 jest niewiele szybsza. Co do majesty czy komfort jazd…
Ostatnia odpowiedź: -=Dee Jay=-, 13 Grudnia 2004 -
Yamaha Majesty YP250
przez Gość Vinchi- 0 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Cze?ć Wszystkim, mam pytanie czy ma może kto? czę?ci do Yamahy Majesty YP250 z 2002r W wakacje zakupiłem owy model z uszkodzon? cał? przedni? i praw? boczn? owiewk? i chciałem się dowiedzieć jak jest z czę?ciami do tego skutera. Je?li kto? posiada jakie? informacje na ten temat lub dysponuje czę?ciami proszę o kontakt na e-mail piotrkw@go2.pl
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Grudnia 2004 -
Zdałem na Prawo jazdy
przez Kubo- 11 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
CZĘ|Ć I Kochani, wczoraj(czyt. wtorek,30.11.2004) koło godzinki 14 zakończyłem zdawanie w Tychach na prawo jazdy kat. A+B. Bardzo się denerwowałem w dzień egzaminu. Powodem nerwów były testy teoretyczne, gdyż bałem się, że mogę zrobić o 1 bł?d za dużo i BĘC.... Aleokazało się, że pytania wyuczyłem się super i zdałem od ręki... PóĽniej plac... Losowałem manewry na samochód... Wszyscy z grupy modlili się i prosili mnie zebym nie wylosował "pi?tki"(parkowanie), wyci?gam zestaw, patrzę a tu :"Pi?tka i podjazd pod górkę", no to my?lę, spoko, ale reszta mnie zabije... Poszli?my na plac, ja jako pierwszy(na li?cie) poszedłem do samochodu i... IDEALNIE, bezbłędnie wszystko…
Ostatnia odpowiedź: Szaary, 2 Grudnia 2004 -
Kymco Xciting 500
przez Artix- 3 odpowiedzi
- 3.6 tys. wyświetleń
Jako ze mimo ze nie widzialem osobiscie Kymco Xciting 500 postanowilem troche pogrzebac w sieci na jego temat. Na poczatek filmik http://www.motorroller-info.de/xciting.mpeg Taki maly pokaz tego skutera, choc salonowy, a nie w czasie jazdy. Doczytalem tez ze pojemnosc zbiornika paliwa wynosi 9,1 l co daje do myslenia, ze albo to malo pali, albo co bardziej prawdopodobne ktos nie pomyslal ze turystyk nie moze miec malego zasiegu, ale zeby osiagnal wynik przecietnego skutera, czyli tankowanie co chociaz 250 km musial by przy tym baku spalac 3,64 litra na 100 km, co jest raczej nie osiagalne przy pojemnosci 500 ccm. Mozna tez zauwazyc brak schowka pod kierownica bo to co…
Ostatnia odpowiedź: Kacza, 21 Listopada 2004 -
Kupiłem WYMARZONEGO maxi
przez Zenek- 13 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Hejka! Wkońcu udało mi się kupić wymarzony skuter Honde Silver Wing 600. Nie jest to coprawda Burgman, jednak chciałem się z Wami podzielić moim szczę?ciem. My?le, że się spotkamy na jednym ze zlotów w przyszłym roku. Mam jeszcze takie małe pytanko: jako, że coraz bardziej identyfikuje się ze stron? burgmania.net , jako stron? o maxi skuterach : czy jest możliwo?ć zakupić naklejke, naszywke z logiem burgmani?? Pozdrawiam i do zobaczenia gdzie? na trasie Piotrek vel Zenek
Ostatnia odpowiedź: Zenek, 13 Listopada 2004 -
fajna strona - dużo maxi
przez Gość maciek_dm- 0 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam! Lubię t? stronę bo dużo tam testów, opisów, prezentacji nowo?ci, a także tego co juz w produkcji, no i dużo maxi, czy cos dla Was. Maj? też wg mnie jedne z ładniejszych galerii zdjeciowych jakie widziałem na internecie. Polecam: http://www.motorbox.com/Moto/VisteeProvate...er/default.html maciek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Listopada 2004 -
Nowe przepisy dotyczace przegladu technicznego ?
przez Artix- 6 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Witam Czy moze ktos wie czy zmienily sie przepisy dotyczace przegladu technicznego motocykla. Mianowicie, na jaki okres czasu powinienem miec wg obecnych przepisow wbite badania techniczne motocykla z roku 1998. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 4 Listopada 2004 -
Co to jest????
przez Gość bieniek- 8 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
WItam!!!Lezy juz to u mnie ponad 2 lata i nie wiem co to jest.Wygralem to za zlocie w LEborku w 2002r...Jak juz bede wiedzial co to jest to bede szukal na to kupca...[][]Produkt jest firmy TUCANO Bieniek--YAMAHA AEROX (NINJA STREET CUP) gg-2142826
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Listopada 2004 -
sprowadzenie nowego skutera z CZ czy SK
przez ultras- 8 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
wygrzebałem ofertę salonu z Czech z cenami nowych skuterów i w ogóle motocykli, ze zdziwieniem stwierdzam, że ceny s? sporo niższe od naszych krajowych. I jak wiadomo im droższy sprzęt tu tym mniej trzeba za niego zapłacić tam. Czy kto? wie jak jest z zakupem takiego pojazdu za nasz? południow? granic? i rejestracj? go w naszym kraju raju. Opłata akcyzowa chyba się do nowych nie stosuje, a poza tym to ceny rejestracji i chyba nic więcej. Co Wy na to?
Ostatnia odpowiedź: ultras, 28 Października 2004 -
Czasopisma niemieckojęzyczne o skuterach
przez Hoffi- 9 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Tak jak w temacie, a mianowicie kiedy bywam w Niemczech kupuję niemiecki "Roller" czy też "Scooter & Sport". Ponieważ bardzo lubie i posługuję się coraz lepiej językiem niemieckim, a artykuły i testy zamieszczone w owych pismach s? naprawdę niezłe, chciałbym kupować choćby jedno z nich w Polsce. Ale po odwiedzeniu salonów prasowych w Poznaniu (wraz z EMPIKiem) nie znalazłem żadnego z nich. I może pomoże mi DR.BIG. Czy te pismaq można zamówić do domu poczt? przez internet? Znacie jak?? sprawdzon? firmę albo macie jaki? pomysł? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 26 Października 2004 -
Prawo jazdy - miedzynarodowe
przez -=Dee Jay=-- 5 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam... czy wiecie co? na temat wspomnianego w tytule dokumentu ... ?? tzn jak je uzyskac, czy jest sens sie o nie starac .... itp ?? wybieram sie do Francji, i jestem ciekawy czy jest konieczne wybieranie sie do urzędu komunikacji... z góry dzieki za wszelk? pomoc :-) pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: -=Dee Jay=-, 19 Października 2004 -
Opony robione na miare
przez Gość JurskY- 13 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Witam Możecie zaprzeczyć lub potwierdzić czy istniej? firmy w których można wykonać nacięcia w oponie (bieżnik) według własnego projektu. CZytałem o takim bajerze w zachodnich czasopismach , ale czy dobrze to zrozumiałem ? Być może to nie firma ale zestawy typu - dostajesz slicka , wyrzynarke do gumy i tnij ? Możecie powiedzieć co? więcej. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Października 2004 -
Wracam na skuter:)
przez Gość Paweł_87- 9 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
Witam! Po długich namysłach, doszli?my z Tata do wniosku, że lepiej będzie jak kupię skuter. Ja chę, on woli skuter więc decyzja zapadła:) Sprzedaje sende i szukam Gilery Runner 180(to maxi?). Jeżeli zd?żę kupić go przed Chmielnem, to postaram się przyjechać. Za rok przymierzam się do kupna Majesty 250(98-99r) Jednak człowiek do skuterów się przywi?zuje... Pozdrawiam!
Ostatnia odpowiedź: Kacza, 15 Października 2004 -
umowa kupna - sprzedaży
przez Gość maciek_dm- 2 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Witam! Mam pytanie, czy zna kot? liniki do formularza umowy kupna - sprzedaży pojazdu? pozdrawiam maciek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Października 2004 -
prognozy pogody w internecie
przez ultras- 6 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam, ponieważ do końca sezonu jeszcze trochę, a pogoda nie rozpieszcza staram się sprawdzać pogodę przed wyjazdem do fabryki bo jadę ponad 20 km do Warszawki(mieszkam na wsi). Zagl?dam na http://pogoda.onet.pl albo na stronę reklamowan? na naszej głównej stronie. Zastanawiaj?ce, że prawie wszystkie te prognozy granicz? z wróżbami, teraz 16:46 http://pogoda.onet.pl/0,196,38,0,3,0,0,pogoda.html wskazuje, że nie pada (mapka opadów deszczu) a za oknem ??? !!! Macie może jakie? sprawdzone serwisy? Nie żeby deszcz powodował przesiadkę na 4 kółka, ale lepiej wiedzieć.
Ostatnia odpowiedź: ultras, 10 Października 2004 -
poznajmy naszych s?siadów
przez dacja- 4 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Dla zainteresowanych w temacie jak wygl?da otwarcie sezony motorowego w Moskwie, poł?czone ze spotkaniem Moskiewskiego Klubu Skuterowego podaje link do paru zdjęć http://smile.indusoft.ru/msk/10.04.04.%20o...sezon/index.php
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 8 Października 2004 -
Wojna o pasek do YP cd...
przez Artix- 11 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
Tak sie sklada ze musze wymienic pasek, a pamietam jaka byla goraca dyskusja na temat oryginalnej ceny paska do Yamahy Majesty 250, wiec postanowilem zrobic sobie dobrze i kupic oryginalny pasek w Mitsui. Jego cena niestety mocno mnie zniechecila gdyz na dzien dzisiejszy jako ze euro stoi niezej niz zwykle, cena ow wynosi 407 zl PLN, wiec jak za kawalek gumy, a raczej kawalek sznurka powleczonego guma, cena jest jak by z kosmosu. Wiec jesli ktos zna cene w salonie Yamahy na poziomie 260-270 zl to poprosze o kontakt i z radoscia dokonam tam zakupu. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 7 Października 2004 -
Aprilia Leonardo 150/250
przez Kacza- 0 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Witam! Mam zamiar sprowadzic Leonardo ... Tylko troche malo wiem o tym modelu/madelach...moze macie jakas wiedze o nich?? Chcial bym sie dowiedziec jakie sa ceny(nowych/uzywanych) tych egzemplazy(leo 250 prod jest od 2002r[oczywiscie chodzi mi o "nowa bude"])(a leo 150 w "nowej budzie"???od ktorego???) I jakie sa osiagi...?? Bede wdzieczny za wszystkie Info Pozdroo skutery3miasto gg:6770782
Ostatnia odpowiedź: Kacza, 6 Października 2004 -
Uwaga w czasie jazdy
przez Artix- 7 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Sezon motocyklowy wlasciwie sie konczy, ale ze wyszukalem strone w sieci pokazujaca co nam grozi w czasie jazdy, to tak sobie mysle, ze nie tylko jestesmy banitami, my poprostu mamy narabane we lbie ze jezdzimy na 2 kolach co nie znaczy ze jutro nie wsiade i nie pojade gdzies ot poprostu bo lubie. Wiecej filmow nie tylko zdjecia znajdziecie na stronie http://www.winterthur.com/worldwide/pro/pr...04_pictures.htm
Ostatnia odpowiedź: lamus, 6 Października 2004 -
zdałem....na A
przez wentyl- 10 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Udało mi się za 1 razem....i dobrze bo zima idzie.. Ale może uda mi się troszkę pojeĽdzić Pozdrawiam wszystkich!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Września 2004 -
Majestymania...
przez Gość Counterox- 14 odpowiedzi
- 4.1 tys. wyświetleń
Cze?ć Wiecie może, czy Yoshi stworzył już portal na temat Majesty (yamahy) ??? Swoj? drog? zastanawiam się czy jest sens tworzenia takiego wortalu, ponieważ raczej mało YPek ?miga w Polsce. Przedstawcie swoje opinie na temat takiego serwisu (nawet Big miałby co? dla siebie ) Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Artix, 12 Września 2004 -
Majesty pomocy
przez rudy_56- 16 odpowiedzi
- 4.6 tys. wyświetleń
Witam. Czas mija, kilometry lec? i mi coraz bardziej potrzeba większego, silniejszego skutera z silnikiem 4T. Wybór padł na Majesty250(stary model). Zdecydowały względy cenowe. Prosze o wstępn? ocene tego co wybrałem. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29998549 i druga oferta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30317185 - to mój osobisty faworyt. Może kto? z Gdańska sprawdziłby to ????? Pozdrawiam Paweł p.s Prosze o przeniesienia do działu inne skutery - inne maxi skutery.
Ostatnia odpowiedź: rudy_56, 7 Września 2004 -
Aprilia Habana
przez Gość Michał- 7 odpowiedzi
- 8.2 tys. wyświetleń
,..
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Sierpnia 2004 -
Umowa Kupna- Sprzedazy?
przez dr.big- 5 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
Potrzebuje jakiejs porzadnej umowy kupna- sprzedazy, ma moze ktos jakis odpowiedni link?
Ostatnia odpowiedź: Szaary, 31 Sierpnia 2004