Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3219 tematów w tym forum
-
Idzie wiosna...
przez dr.big- 9 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
W koncu mamy juz wiosne, dzisiaj naprawde zalowalem ze pojechalem samochodem. W dzien bylo 19- 20°C i przeswiecalo slonce. Od przyszlego tygodnia ma byc dosyc stala sloneczna pogoda w okolicach 20°C. Nareszcie !!!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 20 Marca 2005 -
Przerejestrowanie skutera w UE.
przez dr.big- 7 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Teraz juz wiem dlaczego Niemcy nie chca sprzedawac zarejestrowanych sprzetow... Wczoraj wlasnie dostalem wezwanie do zaplaty podatku za Hexagona, po kilku telefonach i straconej ok. godzinie, dowiedzialem sie ze dalej jest on zarejestrowany na mnie w Niemczech , mimo ze sprzedalem go i zostal przerejestrowany w maju 2004 w Polsce!!! Podobna jazda z Yp250 sprzedana ok. czerwca 2004. W pale sie nie miesci!!! W urzedzie poinformowano mnie ze te pojazdy NIE POWINNY byc w Polsce przez urzad zarejestrowane bez uprzedniego wyrejestrowania w Niemczech! Fajne urzedy sa w tej UE... Cale szczescie podatki za moto nie sa takie wysokie, jednak wkurza mnie, ze bede musial doplacic za …
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 19 Marca 2005 -
przywiozłem Burgmana 400 z Niemiec 1 2
przez Gość MirekBurgman- 33 odpowiedzi
- 6.7 tys. wyświetleń
Dzisiaj o 5.00 rano wróciłem z okolic Hanoweru z Burgmanem 400 na przyczepie. Po sprzedaniu Burgmana 150 ,posranowiłem co? poszukac w Niemczech. Udało sie super, znalazłem Burgusia 1,5 rocznego ,jeszcze z półroczn? gwarancj?. Wygl?da rewelacyjnie, technicznie absolutny Top. Ma wygl?d nowego ,jest poprostu wspaniały . Teraz powoli przeglad i rejestracja. Polecam chc?cym co? kupić ,aby zrobić to teraz ,w zimie. Jest duży wybór. Pozdrawiam MirekBurgman
Ostatnia odpowiedź: ŻABA, 14 Marca 2005 -
Jak Wy to robicie?
przez Gość CzarnyR- 10 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Wiatm wszystkich! Jestem nowy na forum. Niestety nie posiadam Burgmana (nad czym boleję!), a nawet jeżdż?c ponad 20 lat autem nie mam prawa jazdy kat. A (mam zamiar jak najszybciej nadrobić obie zaległo?ci - łatwiej kupić skuter niż zdobyć to prawo jazdy?). Czytaj?c bardzo interesuj?cy opis wyjazdu do HR i równie ciekawe plany na BG zastanawiam się jak godzicie te eskapady z Waszymi Rodzinami (tzn. żona, dzieci...)? CzarnyR
Ostatnia odpowiedź: Artix, 10 Marca 2005 -
Burgman zza Wielkiej Wody
przez wentyl- 7 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Witam.. Zapu?ciłem ostatnio wyszukiwanie na e-bayu, całkowite zdziwienie cenami. Np.650 z 2003 za 4300$, albo bezprzebiegowa 650 za 6400$.(zielone s? po 3 zeta.. Czy co? tu nie gra, czy tam s? takie ceny ?.Toż ja tyle dałem za K1 Tyle,że przywiozłem j? sobie z Wrocka.. Jak wygl?da cło i możliwo?ci sprowadzenia ?.Pewnie najwygodniej..gdyby co?..byłoby posłużyć się kim? znajomym za Wielk? Wod?. Ciekawe jakie s? koszta transportu (chyba wod?).Wiem, że s? firmy sprowadzaj?ce z Japonii..a nie słyszałem o USA. Musi być jaki? powód ku temu.Je?li to miałoby sens robili by tak wszyscy. Chyba ,że odstraszaj? calowe gwinty . Jestem ciekaw opinii koleżeństwa. Tych za i …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Marca 2005 -
Komentarz do tekstu Airbag w Maxi Skuterze
przez Artix- 5 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
W komentarzach padlo pytanie co sie dzieje z nogami kierowcy motocykla podczas wypadku. Na tych 2 filmikach wyraznie widac ze nogi kierowcy az tak bardzo podczas wypadku nie sa narazone, a cale uderzenie idzie na klatke piersiowa i stad wlasnie w FJS poducha ktora ma za zadanie chronic to co najbardziej ulega uszkodzenia. Zastanawia mnie jedno, co sie dzieje w FJS po odpaleniu poduchy z szyba ? No ta teraz podglad na crash test i nogi kierowcy zderzenie czolowe z motocyklem Zderzenie boczne Na filmach wyraznie widac ze gdyby byla poducha z przodu, obrazenia nie byly by takie tragiczne, a po wyladowaniu na ziemi swoja role najlepiej by wlasnie spelnila kurtka z podu…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Lutego 2005 -
Sami zobaczcie!!
przez Gość dzimi- 9 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Co my?liciena temat tego sprzętu??Czy jest to godne uwagi?? http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=41865739
Ostatnia odpowiedź: Gość, 15 Lutego 2005 -
Kilka fotek na zakretach i nie tylko... 1 2
przez dr.big- 30 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
Widzialem juz kilka AN650 ktore mialy przeszlifowane plastiki od zbytniego pochylania sie w zakretach... Dziwnym trafem nie zadzialala tam centralna podstawka? Kto z posiadaczy 650 bral juz tak zakrety jak to robi ten na zdjeciu? Dodatkowo dla niedowiarkow, przedstawiam zdjecie T-Maxa bez bagazu i 40- kilogramowym typkiem na grzbiecie. T- Max tez potrafi sie wylozyc , fakt ze juz sie iskrzy spod centralki, ale jeszcze troche i zostalyby przeszlifowane plastiki. Nikt mu nie powiedzial, ze przy wykladce na prawo trzeba uwazac na tlumik ? PS. Nie wiedzialem ze Mario zapuscil wlosy ...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 15 Lutego 2005 -
Cio to?
przez Gość dudi- 5 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Czy to jest burgman, czy to co z niego zostalo?: http://www.xtra.pl/devil.jpg
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Lutego 2005 -
K5 a K4 (uh150)
przez Zachary- 5 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Czesc Podpowiecie jakie s? różnice w Burgmanie 150 w wersji z 2005 w stosunku do wersji z 2004 ? Pozdrówka Zachary
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 13 Lutego 2005 -
Smutne wnioski z wyprawy do Niemiec
przez bartosinski- 8 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Wybrałem się w miniony łykend za Odrę, żeby poszukać jakiej? urodziwej YP'ki. Pełen nadziei, z dwoma "randkami" umówionymi (na więcej i tak nie miałbym czasu), po przejechaniu razem ponad 1500 km, wróciłem.... z pustymi rękami (a raczej z pust? przyczepk?)... Pierwszy sprzęt z wygl?du piękny. Cud miód malyna. Lakierek prawie bez skazy. Ot tu plastik lekutko niespasowany, ot tam jaki? zaczep wyłamany. Drobnostka... Wszystko czyste i schludne. Motor załapał na lekkim mrozie szybciutko, po kilku chwilach ssanie już odpu?ciło, silnik był w miarę ciepły. No to się przejechałem. I tu był szkopuł. Po puszczeniu kierownicy, nie dało rady utrzymać prostego kierunku jazdy. Balans …
Ostatnia odpowiedź: dacja, 11 Lutego 2005 -
Test 650 Executive
przez Ravenka- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Pod tym adresem klik znajduje się test 650 Ex. Co o tym s?dzicie??
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Lutego 2005 -
Burgi 150,częsci(pilne)
przez Gość dzimi- 3 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich!! Ostatnio zakupiłem suzuki burgman 150 i mam pewien problem, a tym problemem jest to że nie moge znalezc do niego czę?ci,głównie chodzi mi o przedni? owiewke i lampe.Bym był bardzo wdzięczny je?li kto? by mi pomógł w odnalezieniu tych czę?ci,choćby jednej z nich.Z góry dzieki!!!!!!
Ostatnia odpowiedź: Qw@ki, 8 Lutego 2005 -
Pomoc merytoryczna potrzebna
przez -=Dee Jay=-- 8 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam .. jak niektórzy wiedz? postanowiłem kupic Burga 400 w dodatku na firme - to jest jedyna opcja gdzie stać mnie na K4 ... i teraz problem. ksiegowa oswiadczyla ze wszytko jest OK z wyj?tkiem tego jak uzasadnic zakup takiego pojazdu, w przypadku gdy w firmie s? juz 3 pojazdy (Berlingo, Astra i Polonez), Astr? i Berlingiem jeżdzi szefostwo , a polonezem jeĽdzili kiedy?, teraz należy do jednego z pracowników i koleżka go spłaca ... od razu mowie... ze względy reklamowe księgowa z jakichs powodów odrzuciła - nie jest to kosz uzyskania dochodu, czy jakos tak ... help !!!
Ostatnia odpowiedź: Mario, 1 Lutego 2005 -
Skuter a firma.
przez Gość Kamil- 4 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam. Podobny temat już kiedy? był ale to był temat... podobny Jak pewno wiecie (albo i nie ) mam skuter. Jestem jego wła?cicielem od jego maleńko?ci czyli od 2001 roku i jest to 50-tka. Obecnie jestem wła?cicielem jako osoba fizyczna a ponieważ zakładam działalno?ć gospodarcz? (start od 1 II 05) to co trzeba zrobić by przepisać go na firmę? Czy wogóle mogę? Na co muszę zwrócić uwagę? Chodzi mi o papierkologię. Co, gdzie i kiedy? Bestyjka sie powoli sypie więc firma (?) będzie mieć na dzień dobry naprawy - może tak być? Odliczę to od podatku? Zwracam uwagę jeszcze na taki fakt iż meldunek stały mam w Wawie a czasowy w Markach - do których i jakich urzędów mam i?ć …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Stycznia 2005 -
2 Takt a UE
przez Gość Siepex- 7 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Niebawem planuje zakup motocykla Mz z serii 25x. Zaraz po zakupie i sprawdzeniu maszyny mysle o dluzszej wycieczce. Beda to kraje UE. I tu powstaje problem (?), poniewaz jak pamietacie Mz-ki sa maszynami 2 suwowymi, ktore jak pamietam (?) nie maja juz wstepu do niektorych krajow zachodnich. A moze sie myle? W kazdym razie jak sobie przypominam wstepu nie maja do Szwajcarii. Nie wiem natomiast jak z krajami UE. Włochami, Francja, Niemcami ? Mam pewne watpliwosci. Może znacie odpowiedz?
Ostatnia odpowiedź: Artix, 19 Stycznia 2005 -
Ladownosc sqtera
przez Gość majon- 6 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Kto z Was ma wpisana ladownosc swojej maszyna w dowodzie???Jezeli tak to jaka?? pozdr Majon
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Stycznia 2005 -
Majesty pro?ba
przez Szaary- 0 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
Jak wynika z mojego wcze?niejszego ogłoszenia chcę zmienić sprzęta na majesty No i tak się złożyło że znalazłem dwa ciekawe ogłoszenia o sprzedaży majesty 250 w Siedlcach. St?d moja pro?ba do Was. Jeżeli kto? jest czasami w okolicach Siedlec to czy mógłby podjechać w dwa miejsca i ogl?dn?ć te skutery? Po porstu nei wiem czy s? to na tyle interesuj?ce suktery że jest sens jechać tyle km Tu s? linki do ogłoszeń. A może już kto? je widział i wie co? o nich? http://mikocar.otomoto.pl/index.php?sect=s...1&dealer_id=154 i http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=39628837 Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Szaary
Ostatnia odpowiedź: Szaary, 18 Stycznia 2005 -
Koszty sprowadzenia SKUTERKA (?)
przez Kacza- 1 odpowiedź
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam ponownie. Chcial bym sie dowiedziec jakie sa koszty sprowadzenia skutera 125 ccm chodzi mi glownie o oplaty ... papierki itp ..i czy sa od czegos zalezne ??? Pozdrawiam s3m
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Stycznia 2005 -
Dla Żaków
przez Gość Siepex- 3 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
To JUŻ TERAZ !!!???????!!!!!!!!!!! http://www.toya.net.pl/~tokser/1.mp3 miłego słuchania studenciaki.
Ostatnia odpowiedź: Artix, 16 Stycznia 2005 -
Pytanie do sprzedajacych...
przez dr.big- 5 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Czytajac roznego rodzaju, internetowe ogloszenia o sprzedazy skuterow zastanawia mnie jeden fakt... wielu sprzedajacych nie podaje zadnej ceny w opisach. Skuter jest owszem opisany, ale o cenie ani mru- mru. Czy panowie boicie sie, podac swoja cene? Czy jest to jakas strategia sprzedazy? Albo moze lubicie miec w poscie trzy zapytania o cene? Nie wiem... Moim zdaniem jest troche smieszne ze w ogloszeniu o sprzedazy... NIE MA CENY . Bo co to za ogloszenie?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 15 Stycznia 2005 -
Karta pojazdu
przez Gość dudi- 2 odpowiedzi
- 4.9 tys. wyświetleń
Poitac Czy ktos sie moze orientuje czy skuter o pojemnosci do 50 cm3 musi miec karte pojazdu czy tez jest tego obowiazku pozbawiony. chodzi mi konkretnie o rejestracje skuta sprowadzonego z zagranicy. pzdr
Ostatnia odpowiedź: Gość, 14 Stycznia 2005 -
Co? na wesoło
przez Gość JurskY- 9 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Spotyka Jasio stara nauczycielke z liceum po latach - No co u ciebie slychac Jasiu, co porabiasz? - A wie Pani, chemie wykladam. - Niemozliwe, a gdzie Jasiu? - W "Biedronce". Jedzie student (Murzyn) autobusem do akademika, siedzi i czyta skrypt. Wszystkie miejsca zajęte. Wchodzi paniusia i staje koło Murzyna. Zniecierpliwiona mówi: - U nas tacy młodzieńcy to ustępuj? miejsca starszym. Murzyn podnosi wzrok znad skryptu i odpowiada: - A u nas tak? babę to się zjada! Jaka jest najdłuższa ?winia w W?chocku? 4 metrowa - 3 metry ogona i metr ciała. Jak to się stało? Gospodarz codziennie odsuwał coraz dalej miske z jedzeniem przywi?zanej ?wini za ogon. …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Stycznia 2005 -
mekka ceskych motorkaru
przez pawel883- 0 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
cze?ć ,znalazłem w czeskim motoexpresie(co? w stylu ?wiat motocykli)ciekawy artykuł o motocyklowej knajpie we wnętrzu góry.artykol ciekawy,ta knajpa to czeska mekka bikerów,atmosfera miła a wła?ciciele bardzo serdeczni.można by j? uwzględnić przy jaki? wyjazdach.można tam przenocować.w artykule znalazłem adre? strony:www.pekelnedoly.cz \ ps.latem postaram się tam być pozdrawiam pawel883
Ostatnia odpowiedź: pawel883, 12 Stycznia 2005 -
Apteczka motocykowa
przez Gość Siepex- 3 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Moze kogos dopiero uswiadomilem , moze niektorym przypomnialem. Bardzo zachecam do kupienia niewielkiej motocyklowej apteczki. Warszawiacy moga dostac w Larssonie po 30 blaszek. bez Vat taniej o 5tke Wyglada o tak - http://motormania.pl/test_apteczek.php Zachecam bezdyskusyjnie do kupna. ps. instrukcje w paczce lepiej przeczytac wcze?niej.
Ostatnia odpowiedź: Artix, 11 Stycznia 2005