Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
czy warto importowac?
przez Gość adami12- 12 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
własnie rozmawiałem ze znajomym i mówił mi ze jak kupie skuter we Włoszech to bez problemu go tu zarejestruje i nie bede miał zadnych dodatkowych opłat typu cło,akcyza i podatki,mowa o nówce z salonu czy ktos ma jakies doswiadczenie w tym?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Lipca 2006 -
Honda Helix cn 250 1996 rok porada
przez Gość xedos1- 4 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam wszystkich jestem nowy i mysle ze doł?cze do was Zamierzam kupić honde cn250 rocznik 1996, przebieg 24tyskm, kolor bordo. Na co mam zwrócić uwage przy zakupie tego maxiskutera? Co sprawdzic. Kole? dba o niego, regularne przegl?dy itp... Stan niby jest bardzo dobry, ma zarysowan? tyln? obudowę. Cena za skuter 5500zł, czy nie za drogo czy akurat? Dziękuje z góry za odpowiedzi
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Lipca 2006 -
Czy znacie takie miejsce?
przez Gość zrazik- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Na wstępie przepraszam, że jako jeden z pierwszych zaczynam nowy temat i przerywam nasz? żałobę po stracie MAXIMUSA ["]. Ale to chyba dzięki ostatnim wydarzeniom, każdy z nas zrozumiał jak niebezpiecznie jest na drogach. Jako użytkownik szybkiego maxi, szukam możliwo?ci bezpiecznego doskonalenia swojej techniki jazdy, poznania możliwo?ci swojego sprzętu, dania upustu stresowi jaki towarzyszy mi w zwi?zku z prac?, bież?cymi problemami. Chyba w każdym z nas ukrywa się potrzeba pój?cia na cało?ć, stopniowego odkręcania kurka z adrenalin? aż do momentu kiedy staje się to niebezpieczne dla nas i innych użytkowników dróg. Dlatego szukam miejsca gdzie mógłbym robić takie r…
Ostatnia odpowiedź: rudy_56, 10 Lipca 2006 -
Skuterowy klub kielce zaprasza...
przez Gość glina- 4 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Zapraszamy wszystkich z Kielc i okolic na nasze forum. http://skuterowyklubkielce.forumer.pl/
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 9 Lipca 2006 -
YAMAHA MAXSTER
przez Gość potekk- 2 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam! Mam taki mały dylemat i my?le, że Wy mi pomożecie go rozwi?zać mianowice mam zamiar kupić skuter dokładnie to YAMAHA MAXSTER i mam z nim zwi?zane następuj?ce pytania: 1. Czy kto? posiada z Was taki skuter i jest zadowolony z jego posiadania? 2. Jaki jest w nim silnik, czy się szybko psuje, czy raczej jest bardzo dobry?, 3. Jaki może być v-max tego skutera? 4. Czy opłaca się go kupić za 5000zł on jest z 2001 roku, 5. ostatnie pytanie pozostawiam dla Was, żeby?cie to Wy mi napisali co? o nim jakie? wady itd. Z góry dziękuje za odpowiedzi pomocnicze
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Lipca 2006 -
Rozmiary schowka w Silver Wingu
przez Gość Michał Kupczyk- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam, Taka mam ogromna prosbe do posiadaczy FJS600: Czy ktos moglby mi podac rozmiary schowka? A jezeli jest nieregularny to moze chociaz mala fotka z linijka albo standardowym przedmiotem?np litrowm mlekiem? dziekuje i pozdrawiam -- Michal
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 8 Lipca 2006 -
Pomocy
przez Gość Kamil- 5 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam Mam wielki kłopot z jutrzejszym odprowadzeniem Maximusa. W moim skuterku padł regulator napięcia i na potęgę przepala mi ?wiatła, przez co nie bardzo mogę jeĽdzić :/ Dostałem na jutro urlop, Natalia ma wolne a nie bardzo mamy czym jechać. Regulator będzie dopiero w poniedziałek a bardzo by?my chcieli pojawić się jutro w Pruszkowie... może znajdzie sie kto? kto ma drugi skuter którym nie jeĽdzi za często i pożyczy mam go na te kilka godzin? Nawet 50-tkę. Oddam w cało?ci a i przy okazji przewietrzy się on troszkę !sciana Pomóżcie nam, proszę.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Lipca 2006 -
Kochani! Odszedł od nas człowiek, który dla wszystkich nas był wspaniałym koleg? a dla niektórych serdecznym, od lat, przyjacielem. Nic już go nam nie przywróci. Zróbmy jednak co?, co tę bezsensown? ?mierć uczyni choć trochę mniej bezsensown?. Prosze Was wszystkich, potraktujmy to jako ostrzeżenie od Boga, Opatrzno?ci czy jak kto woli. Zaapelujmy do naszego rozs?dku, naszym zachowaniem na drodze dawajmy zawsze ?wiadectwo temu, że to nie z naszej winy odchodz? od nas podczas tragicznych wypadków tak wspaniali ludzie jak MAXIMUS. Niech nasza rozwaga i m?dro?ć ust?pi czasem miejsca na drodze czyjej? głupocie i szpanerstwu. Może czasem warto zachować tylko dla siebie ?wi…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Lipca 2006 -
Silver Wing 2004
przez Gość Vlodi75- 1 odpowiedź
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam.Pozwolicie ze powrócę do takiego ogłoszenia.Otóż wcze?nij kto? już w tym dziale pisał na temat takiej oferty ale nic z niej nie wynikało.: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=111805847 Ponieważ przymierzam się do zakupu jakiego? maxi w podobnej cenie, to czy ta oferta może być dobrym zakupem..?? Jak my?licie.?? Wydaje mi sie że cena zbyt mocno atrakcyjna..?? Pojazd ze USA przygotowany do rejestracji.Jutro może się przejadę obejrzeć ten pojazd ale obawiam się że skoro stan jak sprzedawca sie okre?la - jest nowy ( przebieg około 70 mil ), to może z papierami co? nie tak? Czy wiecie jakie papiery potrzebne s? do rejestracji skutera z USA..?? Mam chrapke na …
Ostatnia odpowiedź: regis, 2 Lipca 2006 -
Jaki to skuter?
przez rafałek- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Cze?ć. Wła?nie wróciłem z Włoch - krainy skuterów. Znalazłem tam fajny model. Kto zgadnie co to za sprzęt? Jak nagrodę ufundowałem piękny, nowoczesny skuter o poj. 500cm i mocy 40 koni. Rok produkcji 2006 Kto pierwszy ten lepszy !sciana Pozdrowienia
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Lipca 2006 -
Instrukcja Yamaha Majesty 250
przez ure- 12 odpowiedzi
- 6.2 tys. wyświetleń
Witam ! Zakupiłem kilka dni temu Yamahę Majesty 250. Poszukuje do niej instrukcji w języku polskim. Je?li kto? posiada i mógłby mi j? skopiować (odpłatnie oczywi?cie) to będe bardzo wdzięczny. Proszę o ewentualny kontakt na: daniel0323@tlen.pl lub 695 106 427 z góry dziekuje Daniel
Ostatnia odpowiedź: ure, 30 Czerwca 2006 -
Szkoda calkowita
przez Gość dudi- 0 odpowiedzi
- 927 wyświetleń
Powitac, pytanie mam nastepujace, czy kots mial tzw szkode calkowita pojazdu zakupionego poza granicami naszego kochanego kraju? zdrav
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Czerwca 2006 -
Co kupić ? 1 2
przez Gość Enzo- 27 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Witam, taki temat na pewno na tym forum jest nie mało, ale mam nadzieje że nikt się nie obrazi o to że zrobiłem nowy ( co forum to obyczaj ) A więc tak nie wiem co kupić, mam do wyboru 3 następuj?ce maxiskutery a tylko takie wchodz? w gre ( na drugim moto zdrowo sobie poobijam, kilka miejsc więc drugie moto musi być wygodne !wchair ) : Honda Pantheon 125 - wersja nie ta najnowsza, poprzednia. Sprowadzony z Francji w Polsce użytkowany może z miesi?c, naprawde zadbany, ładnie przygotowany i nie katowany bo znam wła?ciciela. ( nie wiem jak we Francji ) No i motorek z silniczkiem 2T Cena - co? koło 5000zł Peugeot Elystar 125 - nie widziałem nie wiem o nim zbyt wiele,…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Czerwca 2006 -
Nowy król w?ród maxi skuterów !!!
przez Mr.T- 1 odpowiedź
- 958 wyświetleń
Od dzisiaj Burgman 650 nie jest skuterem o największej pojemno?ci Mega Skuter
Ostatnia odpowiedź: kfcent, 26 Czerwca 2006 -
Xciting 500 po dystansie 5000 ty?
przez Maciek- 5 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam wł??nie się zbliżył Xciting do przegl?du może jakie? rady tych co już zrobili po 5000 ty? taki przegl?d .?
Ostatnia odpowiedź: Artix, 22 Czerwca 2006 -
Majesty 250 1 2
przez rafałek- 49 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
Cze?ć Pozwoliłem sobie wzorem Kubo założyć w?tek o moim maxi. Wczoraj przejechałem piewrwsz? jazdę. Pisze dzi? na gor?co, bo wczoraj po przejażdżce spokałem się ze szwagrem no i.... i nic juz nie bylem w stanie napisać. Co do stanu technicznego - zero zatrzerzeń. Co prawda tylna opona będzie chyba do wymiany bo lekko bije pionie,ale facet od wyważania powiedział, że to jest na tyle małe bicie, że nie będzie miało żadnego negatywnego wpływu. Co do wygl?du to jedyne co zuważyłem to wrażenie, że kierownica jest nie całkiem prostopadła do kierunku jazdy, ale może to złudzenie. Co do samej jazdy... to cieszę się że nie zacz?łem od czego? większego. W pierwszych chwilach …
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 20 Czerwca 2006 -
Co? nie dane mi jest sie nacieszyć ...
przez Gość Marcin Z.- 1 odpowiedź
- 943 wyświetleń
Witam, Co? chyba kl?twa nad moim epicuro wisi nadal dzis pod praca kolo przywalil moje cacko, przeciagnal po aswalcie i zatrzymal sie z nim na krawezniku. Autor tego wydarzenie to baaaa, przewodniczacy Trybunalu Konstytucyjnego z malzonka, awantura byla niezla. Zonke ma pyskata ... zobaczymy jak potocza sie sprawy, cos mi sie wydaje, ze wycena naprawy przewyzszy wartosc skutera !tut najgorsze jest to, ze zrobilem juz w nim wszytsko, wyszykowalem na zlot i nacieszylem sie 3 dni !tut mysle, ze na jakis miesiac spokojnie moge zapomniec o jezdzie !tut
Ostatnia odpowiedź: pablos, 18 Czerwca 2006 -
Przywiozłem Burgiego 1 2
przez sentek- 27 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Witam, Chciałbym się pochwalić swoim nowym nabytkiem, czyli AN 400 K3. Krótka historia zakupu. W poprzednim tygodniu znalazłem na motoscout24 ogłoszenie, które mi się spodobało. Wysłałem do go?cia maila (napisanego przez kolegę) z pro?b? o zdjęcia w większej rozdzielczo?ci oraz z pytaniem czy możemy korespondować po angielsku (niestety niemiecki jest dla mnie do?ć obcy). Ku mojemu zdziwieniu do?ć szybko otrzymałem odpowiedĽ zaczynaj?c? się od zdania „My możemy korespondować po polsku” … Okazało się, że sprzedawc? jest Polak, który od prawie 20 lat mieszka w Niemczech (i nie jest to DR.BIG ). Obejrzałem do?ć dokładnie zdjęcia, kieruj?c się wszystkimi radami, jaki…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Czerwca 2006 -
sprzedaż na forum
przez Gość raff- 16 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
witam wszystkich ! poszukuje od niedawna większego skutera i postanowiłem doł?czyć do szacownego grona burgmaniaków...poleconego zreszt? przez mojego dobrefo kumpla Cappo... który przekonywał mnie do zakupu w klubie... dzisiaj znalazłem w dziale ogłoszeń http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=1708 no i zacz?łem trochę szukać...znalazłem http://www.burgmania.net/forum/index.php?s...t=0entry13390 co już niektórzy widzieli, ale znowu dalej szukałem no i... http://www.burgmania.net/forum/index.php?s...t=0entry18685 z dat? 1 kwietnia 2006, prima aprilis więc może to żart ale ... raff poznań
Ostatnia odpowiedź: regis, 6 Czerwca 2006 -
umowa
przez Gość tadzik- 4 odpowiedzi
- 991 wyświetleń
szukałem na forum, ale nie znalazłem, byc może przeleciało mi. Mam pytanie chce kupic skuter sprowadzony z niemiec , problemem jest to ,że facet ma umowę po polsku z niemcem, nie będzie z tym problemu? Oczywi?cie brif i wymeldowanie jest
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Czerwca 2006 -
Burgman 400
przez Gość Melon- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam, Mam pytanie czy kto? zna człowieka lub widział sprzęt oferowany w poniższym linku? Czy sprzęt jest wart zainteresowania? Dzięki za jakiekolwiek info. Pozdrawiam, http://allegro.pl/show_item.php?item=106402751 Temat przeniesiony z "Techniczne" do działu "Ogólne". MariuszBurgi
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Czerwca 2006 -
Stronka poswiecona an 400
przez Gość LukBoski- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
znalazłem fajna stronke na temat an 400, niewiem czy juz kiedys ktos dawal ten link(jak jest to przepraszam za spamowanie) Stronka zroiona moim zdaniem rewelacyjnie, wszytsko na temat, fajna muzyczka, grafika no i mozliwosci http://myburgman.com/ pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 3 Czerwca 2006 -
Auto dla klubu Burgmania?
przez matrixclan- 5 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
strzalka to chyba jest niezly wozek dla klubu??: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAP...item=4643233305 pa arek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Czerwca 2006 -
yamaha majesty 150
przez Gość raff- 1 odpowiedź
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam serdecznie ! mam okazje kupic sprowadzon? z włoch yamahe majesty 150cc. nie za bardzo mogę znalezc w necie opinie na temat tego skutera wiec moze ktos ma jakies info, opinie na temat tej maszynki. ma przebieg 13 000 i proponowana cena 5000 pln warto czy też nie ???????????? proszę o info pozdro rafał
Ostatnia odpowiedź: Szaary, 31 Maja 2006 -
zakup skutera
przez Gość tadzik- 24 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Jestem nowym na tym forum. Chciałbym rzeczowej i konkretnej porady:) Obecnie jeszcze jestem posiadaczem elyseo, ale na dniach go sprzedaje i chciałbym zakupić co? większego. Niestety moje fundusze s? do?ć ograniczone w tej chwili i na pocz?tek muszę zamie?cić się w tym co mam czyli około 6000 zł Z tego co się orientowałem to zbyt wielkiego pola manewru to nie będę miał !tut Dodam ,że mam 43 lata i nie chciałbym wygl?dać ?miesznie Pozdrawiam i czekam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 30 Maja 2006