Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Kymco Downtown 125 V-max 1 2
przez Sqad- 41 odpowiedzi
- 13.8 tys. wyświetleń
Mam do was pytanie głównie do posiadaczy downtownów, ewentualnie do znawców tematu. Mój DT rozpędza się do dokładnie 112km/h i prędkość zatrzymuje się na mur beton. Na obrotomierzu jest idealnie 9krpm. Czy jadę pod górkę czy z górki z wiatrem lub pod wiatr, z pasażerem lub bez prędkość maksymalna zawsze jest taka sam. Bardzo mnie to dziwi bo rozpędza się bardzo fajnie i nagle "staje". Czy te modele mają jakieś ogranicznik elektroniczny lub mechaniczny na wariatorze? Zapas mocy musi być bo pod górki i to nawet strome idzie z taką samą prędkością.
Ostatnia odpowiedź: Rzbikosław, 17 Października 2019 -
Yamaha xmax 125 vs Honda forza 125
przez Porter- 6 odpowiedzi
- 6.8 tys. wyświetleń
Witam Chcę kupić nowy skuter i zastanawiam się między tymi dwoma. Wizualnie podobają mi się oba z przewagą x maxa - bardziej agresywny wygląd. Miał ktoś możliwość przetestowania obu?
Ostatnia odpowiedź: Slawomir, 5 Października 2019 -
Piaggio X8 - lepsze osiągi ??
przez kuba_kubi- 6 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Witam, Zastanawiam się czy jest szansa na ciut lepsze osiągi w moim X8?? Widziałem że można kupić większy tłok i cylinder 209 cm - czy ma to sens ?? Czy może lepsza była by wymiana silnika na jakąś 250 ?? Czy ktoś coś podobnego przerabiał ?? Czy np silnik 250 z X9 podchodzi bez problemu ???
Ostatnia odpowiedź: kuba_kubi, 2 Października 2019 -
Piaggio Skipper LX125 2T AC tuning wariator
przez Jerzyk1985- 0 odpowiedzi
- 862 wyświetleń
Witam Po zakupie nowego / starego skutera zacząłem szukać części tuningowych. Sklep gdzie zaopatrywałem się kilka lat temu niestety nie funkcjonuje a mianowicie skutercentrum. W zimie będę robił kosmetykę i przy okazji chciałem lekko podnieść osiągi bez zmiany pojemności. W przystępnej cenie znalazłem jedynie wariator Top Racing MV1 czy jest on w ogóle warty zainteresowania. Dodam że skuter jest super dynamiczny do 90 rozpędza się bardzo dobrze jedzie jakieś 105km/h. To co chce osiągnąć do jakieś 115km/h i prędkość przelotową 90km/h bez męczenia silnika. W grę wchodzi także wydech ale jedyny jaki znalazłem to dość drogi Tecnigas RSII teraz nie chce wydawać takic…
Ostatnia odpowiedź: Jerzyk1985, 25 Września 2019 -
Burgman 125 K8 Zegary
przez Mody- 7 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam Jestem nowym użytkownikiem forum , a także od 3 miesięcy posiadaczem Burgmana 125 K8 Niestety mam z nim mały problem , który nie daje mi spokoju ? Mianowicie , po przekręceniu kluczyka wskaźnik paliwa jak i temperatury idzie na full, wraca na rezerwę i znów idzie do góry i tam zostaje. Wymieniłem już czujnik temperatury , pływak został zmierzony miernikiem (wszystko jest tak jak powinno) , a niestety dalej problem nie zniknął ? Czy ktoś spotkał się z takim problemem i może pomóc usunąć usterkę ?? Z góry dziękuję :) Pozdrawiam :)
Ostatnia odpowiedź: kamil1995-26, 23 Września 2019 -
- 16 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
Spałiła się żarówka do jazdy dziennej,ta po prawej stronie.Palą się więc tylko postojówki i długie.Rozumiem,że normalnie powinienem wymienić na H4 35 W.Ale może Wy macie jakieś ciekawe pomysły na zastąpienie tych tradycyjnych czymś co świeci nieco ładniej i lepiej ? Może LED ? Dzięki za sugestie.
Ostatnia odpowiedź: Rączy Emeryt, 18 Września 2019 -
Problem z wyświetlaczem na liczniku K7
przez zaciur99- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam, mam problem z wyświetlaczem na liczniku. Nie wyświetla poprawnie liczb w sposób naprawdę zmienny . W jaki sposób można to naprawić ? Jest jakiś sprawdzony sposób ? Dziękuję z góry za podpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: zaciur99, 25 Sierpnia 2019 -
Hej wszystkim. Czy ktoś z was podróżował gdzieś dalej na swojej 125? Jakie macie z tym doświadczenia? Da się? Warto próbować czy to za mini maxiskuter na takie wyprawy?
Ostatnia odpowiedź: djpj1, 25 Sierpnia 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Weekendowy wypad w góry zaowocował takim oto porównaniem :
Ostatnia odpowiedź: djpj1, 21 Sierpnia 2019 -
HONDA FES 125 S-WING
przez adolf1010- 0 odpowiedzi
- 761 wyświetleń
Witam mam pytanie odnośnie tego gdzie znajduje się wlew oleju do przekładni przydany był by rysunek lub zdjęcie nie posiadam książki serwisowej
Ostatnia odpowiedź: adolf1010, 31 Lipca 2019 -
HONDA FES 125 S-WING
przez adolf1010- 0 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Orginalne lusterka HONDA FES 125 S-WING COD. 88210KRJ791 pilne wymiary Wysokość lustra w najwyższym miejscu - mm Szerokość lustra w najszerszym miejscu - mm Długość całkowita ramienia - mm
Ostatnia odpowiedź: adolf1010, 31 Lipca 2019 -
Yamaha xmax momo 125 2015 vs Honda forza 125 2016
przez mir2000- 10 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Mam dylemat co kupić , Yamaha xmax 125 desing momo tłumik akropowic 2015 sprowadzona do Polski w 2016 , czyli trzy lata w Polsce cena 10700 zł , czy Honda Forza 2016 salon Polska pierwszy właściciel cena 12900 zł . Właściciele twierdzą że oba nie leżały i tak wyglądają. Temat mnie męczy od kilku dni. Co o tym sądzicie ? dodam że oba mają ten sam przebieg 17000 km.
Ostatnia odpowiedź: mir2000, 26 Lipca 2019 -
Wydech Ixil w 125ccm 4t
przez prefo86- 8 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Witam, Zastanawiam się nad zakupem wydechu sportowego Ixil edykowanego do mojej Hondy S-Wing 125 , jakie korzyści są z takiego wydechu poza lepszym dzwiekiem ? Czy może dać sobie spokój i jeździć na oryginale? koszt tego wydechu to 1300zł z niemiec.
Ostatnia odpowiedź: alkir, 21 Lipca 2019 -
Honda SH 125 2004-2014
przez pawellkox- 4 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam, Od prawie 2 lat jeżdzę Honda SH 125 2004 - ostani rocznik na gaźniku około 14 KM. Motorek zbiera się bardzo sympatycznie, prędkość V max na GPS 108 km/h (licznikowo około 120). Ma oczyscie mankamenty typu urwane zaczepy plastików czy wyjąca przekładnia. Pomyślalem ze nadszedł czas na zmiany - najpierw oglądałem X-maxa 125 z 2009 roku. Wsiadłem odpaliłem i... pierwsze wrażenie co za muł totalnie gorzej się zbiera niz moja stara Honda... Szukałem dalej .. wczoraj jechałem SH 125i z 2014 roku. Wrażenia .. do 80 km/h tak subiektywnie idzie odrobine gorzej niż moj strary sprzet pozniej jest juz znacznie gorzej - V-max na liczniku 105km/h. Teraz moje pytanie czy t…
Ostatnia odpowiedź: RONIN, 17 Lipca 2019 -
Chorwacja 125 uprawnienia
przez patryq010- 3 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam, jako ze planuje jechac na chorwacje w przyszlym tygodniu, chcialem sie dowiedziec nt uprawnień skuterów 125 w Chorwacji. Mam tylko kategorie B wiec w polsce 125 moge pojezdzic, a jak to wyglada w Chorwacji jak bym tam chcial wypożyczyć skuter 125? Z gory dziekuje za odpowiedź
Ostatnia odpowiedź: KriSSo, 7 Lipca 2019 -
Burgman pływak paliwa gdzie jest
przez emillio1983- 1 odpowiedź
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam serdecznie proszę o poradę gdzie znajduje się pływak czujnik poziomu paliwa i jak to wymienić mam burgman 125 2012r.
Ostatnia odpowiedź: coca76, 26 Maja 2019 -
Komis skuterowy
przez MCypress- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam, Czy możecie polecić komis skuterowy w Warszawie lub tuż pod nią, z dużym wyborem 125'ek, gdzie można byłoby pojechać i przymierzyć się do różnych skuterów? Patrząc po ofertach na otomoto, czy OLX nie trafiłem na żaden, który by był blisko, a nie za bardzo widzę sens jechania w tym celu na drugi koniec Polski. Z góry serdecznie dziękuję.
Ostatnia odpowiedź: MCypress, 21 Maja 2019 -
- 9 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
witam wszystkich mam problem z suzuki burgman 125 a dokladnie z gaznikiem membrana nie podciaga przepustnicy . Tak wogole to przepustnica ma straszne luzy iglica rowniez goni na wszytskie strony tak jakby brakowało jej prowadnicy przez co tez gaznik pluje paliwem nowy gaznik kosztuje 500zł i zastanawiam sie czy zakładał ktos moze podrobe keihina za 150zł taka jak jest montowana w chinskich 125 czy to by zdało egzamin ? zakładał ktos moze taki gaznik do burgmana? srednica na filtr jest taka sama a do krocca rozni sie o milimetr wiec powinno to podejsc jednak ciekawy jestem waszej opini czy warto zaryzykowac czy nie kombinowac i zainwestowac w nowego keihina dedykowanego …
Ostatnia odpowiedź: lukasi, 11 Maja 2019 -
xmax 125 - dużo pali
przez vqsoft- 6 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Panowie coś się stało xmaxmowi mojemu - pali 5 -6 l na 100.. robie 200km na baku.. dawniej 350 380.. na poczatek wymienie swiece i filtry.. zastawnawiam się nad lambdą. macie jakieś doświadczenia ?
Ostatnia odpowiedź: sebkins, 4 Maja 2019 -
Zgubiony klucz -co teraz Burgman 125
przez pablos0- 20 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
Hej Mam pytanie .Otoz wydaje mi sie ze zgubilem klucz, bede nadal plądrował swoje mieszkanie ,ale wyglada że wsiąkł.Teraz pytanei do Was czy jest jakis normlany sposb by nie wymieniac calej stacyjki.Czy pozostaje teraz tylko kupci stacyjke i wyminiac ja.Mozliwe ze zastasznalem tez to pod siedzeniem ale chyba awaryjne otwerania siedzenia brak.Trzeba demontowac plastiki. Bede wdzieczny z ainfomacje c w takiej sytuacji radzicie. Pozdrawiam Paweł
Ostatnia odpowiedź: EndriuBis, 24 Kwietnia 2019 -
Licznik burgman 125 2011r
przez misiorowski- 0 odpowiedzi
- 852 wyświetleń
Witam potrzebuje licznik może być uszkodzony elektrycznie a dokładnie potrzebny mi jest mechanizm prendkosciomierza
Ostatnia odpowiedź: misiorowski, 15 Kwietnia 2019 -
Burgman 125- reflektory przednie
przez marta9marta- 1 odpowiedź
- 946 wyświetleń
Cześć! Mam głupie pytanie, stałam się posiadaczem Burgmana 125 i pierwszy raz mam skuter który ma dwa reflektory z przodu. Rzuciło mi się w oczy, że prawy świeci słabiej - jedna żarówka górna a w lewym obie i na żarówce jest srebrny "kapturek rozpraszający (?) światło. Dopowiadam sobie, że pewnie to dla lepszego doświetlenia ze strony wyprzedzania lub coś ale szczerze mówiąc nie wiem czy tak powinno być i jeśli tak to dlaczego ? Pomożecie?:)
Ostatnia odpowiedź: Krzysno, 13 Kwietnia 2019 -
Burgman 125 żarówka podświetlenia licznika
przez Krzysno- 0 odpowiedzi
- 800 wyświetleń
Witam Brakuje mi jednej żarówki podświetlenia licznika, wraz z oprawką Nie mogę znaleźć, ktoś podpowie, gdzie kupić i jakie są symbole żarówki i oprawki?
Ostatnia odpowiedź: Krzysno, 13 Kwietnia 2019 -
Stary-Nowy temat...co na pierwszą 125 ? 1 2
przez musashi- 49 odpowiedzi
- 7.9 tys. wyświetleń
Witam ponownie... Po uprzejmościach w serdecznościach przyszedł czas na konkrety....A więc szukam czegoś fajnego dla siebie,mam 190 cm i 95kg.Będę często jeździł z żoną (55kg) . Po kilkugodzinnym wertowaniu forum mam już jakieś swoje typy.Prosiłbym bardziej zaawansowanych "skuterowców" o weryfikację poniższych propozycji.Czy warto się tym interesować ? A może ktoś,coś ma ciekawego do sprzedania lub wie o jakiejś ciekawej ofercie ? xmax xevo satelis daelim s3 - podoba mi się i cena atrakcyjna . Jest jeszcze jakiś handlarz w mizerowie ma dużo ofert,ale doczytałem tu,że sprzedaje padaki.Potwierdzacie ? Z góry dzięki za sugestie.
Ostatnia odpowiedź: Nazir, 12 Kwietnia 2019 -
BURGMAN 125 UH K7 2008, OLEJ, TARCZE, KLOCKI
przez Stecu- 1 odpowiedź
- 1.7 tys. wyświetleń
Cześć, potrzebuję parę porad: 1. Olej, producent zaleca: API: SF lub SG, JASO: - lun API: SH lub SJ, JASO: MA Czy jest sens brać: Motul Scooter Expert 4T MB 10w40 1L cena, ok. 31zł/litr https://sklep.texpert.pl/motul-motocykle-motul-scooter-expert-4t-mb-10w40-1l,c1098,p13425,pl.html czy raczej: Motul 5000 4T 10w40 4L półsyntetyk cena, ok 25zł/litr https://sklep.texpert.pl/motul-motocykle-motul-5000-4t-10w40-4l-polsyntetyk,c1098,p10252,pl.html ewentualnie(nie wiem czy ten się nadaje): Motul 5100 4T 10w40 4L półsyntetyk+estry, cena ok 30/litr https://sklep.texpert.pl/motul-motocykle-motul-5100-4t-1…
Ostatnia odpowiedź: wazzki, 7 Kwietnia 2019