Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Motor za 30 zl
przez Gość Kozaczka- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Oto propozycja dla tych, ktorym brakuje funduszy, ale maja duzo fantazji. Cos na dluuuugie zimowe wieczory http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3063927.html Najbardziej podoba mi sie fragment: "Każdy może co? sobie takiego zrobić. I postawić przed domem zamiast krasnali czy plastikowych krówek." Pozdrawiam Kozaczka
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 13 Grudnia 2005 -
Zimowa jazda :)
przez Kubus- 1 obserwujący
- 21 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Czesc Chcialem sie was zapytac czy ktos z was mimo takiej pogody jezdzil ostnio na skuterku? Ostnio odwazylem sie pojechac na skuterku do pracy (samochud mi sie zepsuł. Było minus 2C asfalcik suchy wiec wzielem Skuterka Wracałem o 3 rano i wracało sie super przyznam niebylo zbyt ciepło. Brrr... Chyba jestem maniakiem. Chciałem was zapytac czy tylko ja jestem na tyle zakrecony ze jezdze w taka pogode?? Nawet probowałem dzis namowic Dacie na przejazdke pozdrowionka Kuba
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 13 Grudnia 2005 -
TVN Turbo-"JEDNO|LAD" - MARIUSZ BURGI W ROLI GŁ.!
przez laguna- 2 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam. No, no, gratulacje. Ogl?dam każdy odcinek i nie ukrywam, że byłem miło zaskoczony jak w przedostatnim odcinku rozpoczęto temat maxi skuterów, my?lę - kurde to powinien poprowadzić Mariusz, no i oczywi?cie po upływie kilku sekund - na ekranie pojawia się - !!!!! Bardzo fajnie. Nawet w ostatnim odcinku, pokazuj?c now? 400 K7 jeszcze pokazywano Mariusza i jego sprzęcik. Pozdrawiam gor?co Jarek
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 12 Grudnia 2005 -
Skuter po Grecku
przez rafałek- 11 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Typowy pojazd do codziennego stosowania... http://www.bikepics.com/pictures/082416/
Ostatnia odpowiedź: Artix, 10 Grudnia 2005 -
Relacja z Dni Otwartych Honda Boldor
przez MariuszBurgi- 0 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
No cóż... jako, że dostałem oficjalne zaproszenie do Boldoru, salonu Hondy, Kawasaki, BMW, Malaguti, Daelim, Hyosung, Ducati czy Polaris to nie wypadało tam nie podjechać i wszystkiego zrelacjonować. Ogólnie nie liczyłem na jakie? rewelacje i tak też się okazało na miejscu... Oto kilka fotek i pare słów o tym co zobaczyłem i usłyszałem>>> Oczywi?cie pierwsze co rzuca się w oczy zaraz po wej?ciu do salonu to zupełnie nowy, z ABS' em, jedyny w Polsce w roczniku 2005 Silver Wing 600 . Jego oficjalna cena to 39.900 PLN. Je?li kto? chciałby zanabyć t? sztukę to podczas dni otwartych w Boldorze dostanie niezły rabat, którego oficjalnie nie mogę zdradzać. Wszystkic…
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 9 Grudnia 2005 -
Majesty mini maxi :)
przez Gość scottie- 1 obserwujący
- 13 odpowiedzi
- 5.9 tys. wyświetleń
Popatrzcie co znalazlem w sklepie kupujac prezent na mikołaja dla mojego bratanka Po prostu zaniemiałem i wzi?łem do domu zapłaciwszy oczywi?cie ogromn? sumę 14zł Skala to 1:18 idealnie zrobiona... Kanapa z fajnego materiału Nóżka centralna Nóżka boczna http://www.bikepics.com/members/scottie/02majesty250/ zobaczcie sami
Ostatnia odpowiedź: Gość, 9 Grudnia 2005 -
From Pinsk
przez Gość RuddeR- 0 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Привет всем!!! И особенно тем кто был у нас 9-11 сентября, Dacja hi!!! Мы вот наконец доделали диски с 4 Bike Festival Pinsk 2005 На какой адрес мне их высылать вам?? Напишите пожалуйста полный точный адрес! to Dacja Я бы конечно мог выслать на обратный адрес который был на конверте с тем диском которы йты мне выслала , но почерка там не могу понять! Боюсь не туда дойдёт!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Grudnia 2005 -
Nowy Burgi 400 ... i inne 1 2
przez Gość SeRo- 39 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
Witam! Pewnie za? ubiegne newsa na stronie, ale musiałem napisać o nowym burgim. Jak dla mnie jest boski(szkoda ze zostanie w sferze marzeń), przód nabrał sportowego wygl?du, zadupek mimo ze jest duży wizualnie wydaje sie zgrabny. Cała sywletka troche przypomina Majesty 400. Troche zawiedzony jestem faktem, że silnik na stałe nie jest zamocowany do ramy... Link do tekstu po włosku Galeria zdjęć Aprilia pokazała kolejnego klona beverly 500(Peugeot Geopolis) czyli Scarabeo 500 '06. Już po sylwetce widać, że pod skorup? tego zuka czai sie konstrukcja Piaggio...szkoda, ze globalizacja następuje tak szybko !YES Scarabeo - tekst Kolejn? nowo?cia jest Benelli Adiva...nie…
Ostatnia odpowiedź: Qw@ki, 2 Grudnia 2005 -
Kymco Exciting 250
przez rafałek- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam Z róznych nieoficjalnych Ľródeł (czytaj z knajpy) doszły mnie wie?ci, że w przyszłym sezonie w Polsce ma pojawić się na rynku Kymco Exciting 250 w cenie około 15 kafelków. Czy kto? wie co? konkretnie w tym temacie? PS wiem, że na forum był już temat Excitinga 250 ale nie mogłem zlokalizować.
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 1 Grudnia 2005 -
Kolejny chińczyk
przez rudy_56- 17 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
To, że na allegro jest juz sporo chińczyków łudz?co podobnych do majesty 250 to zd?rzyłem sie przywzyczaić, ale to widze pierwszy raz. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73170645 wytwór hondo podobny
Ostatnia odpowiedź: rudy_56, 29 Listopada 2005 -
Jak jeste?my postrzegani przez media...
przez Hoffi- 1 obserwujący
- 23 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Hej, wczoraj jak to w pi?tek czytam od deski do deski Wyborcz? i w dodatku lokalnym "Poznań" uwagę zwróciłem na artykuł traktuj?cy o tym, jak się maj? fotoradary do motocyklistów, przykład m.in. z podpoznańskiego Swarzędza...Zreszt? poczytajcie sami i się wypowiedzcie !tut Oto ten sam artykuł w formie elektronicznej: http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3031788.html
Ostatnia odpowiedź: Gość, 29 Listopada 2005 -
Burgman 150?
przez rafałek- 10 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam Jak to w zimie bywa czasami wieczorami z braku innych zajeć nachodz? różne przemy?lenia. A moje, od paru miesięcy kr?ż? czały czas wokół tego, o co wzbogaci się mój garaż na wiosnę po pozbyciu się ostatniej przeszkody w kupnie maxi, czyli mojego obecnego potwora:-). Pod uwagę biorę 2 możliwo?ci Burgman 400K2 albo Yamaha Majesty 250 (mam już na oku konkretny egzemplaż). Yamaha u mnie ma spor? przewagę, ale w wyniku rozmy?lań i grzebania w necie naszło mnie trzecie rozwi?zanie - Burgman 150. Za 15 kafli nówka, z dwuletni? gwarancj?... no i co? tam na kreske można wzi??ć, co nie jest osi?galne przy zakupie z drugiej ręki. Tylko czy 150 jest wystarczaj?ca. Na miasto na…
Ostatnia odpowiedź: dacja, 29 Listopada 2005 -
Nostalgia letnich dni... 1 2
przez Gość Svempas- 41 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
Dzi? jak co dzień zrobiłem "trasę" do szkoły. Jak wróciłem do domu to naszły mnie wspomnienia letnich dni... Jazda w spodenkach i T-shirt'cie często bez kasku... Tylko pełen bak i jazda gdzie oczy ponios?... A teraz: ubrany we wszelkiego rodzaju ochraniacze, grub? skurzan? kurtkę, kalesony i inne "wynalazki" byle ciepło było... jazda już nie jest tak przyjemna . I pomy?leć że za kilka dni spadnie ?nieg i będzie jeszcze gorzej niż teraz, kilka miechów zimy... płakać się chce. Jednym słowem: CHLERNA ZIMA !!!!!!!! Zaraz się rozpłacze
Ostatnia odpowiedź: Kubus, 27 Listopada 2005 -
Skywave vs Burgman
przez -=Dee Jay=-- 1 obserwujący
- 8 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
przegl?daj?c ostatnimi czasy okno na ?wiat jakim jest internet, napotkałem ogłszenie na antka 650, w którym autor zaznacza "burgman 650 - wersja sky wave" wcze?niej wiele razy, spotkałem sie juz z tym mianem i wiem ze to wersja "stuki-puki" dla Dżapońców ... o ile pamiętam to Komar (pozdro) posiada takie cu? tylko ze 400ccm .. jak stałem przed wyborem swojego motocykla, znajomi ostrzegali mnie przed np Hond? CB 750 w wersji japońskiej, bo jej bebechy s? u nas cięzko dostępne ... z reszt? mówili tak o każdy moto przygotowanym na rynek japoński i amerykański ... - a przyznać musze że ich cena była bardzo atrakcyjna ... cena antka z allegro nie jest taka super atrakcyjna…
Ostatnia odpowiedź: Ravenka, 24 Listopada 2005 -
Koniec sezonu - BUM 1 2
przez Artix- 35 odpowiedzi
- 6.7 tys. wyświetleń
Zeby nie robic zamieszania w innych watkach to moze tu cos nie cos opisze. No coz mozna powiedziec ze tegoroczny sezon zakonczylem z przebiegiem 23 500 km a martwilem sie ze jak bedzie pogoda to i 30 tys w tym roku zrobie. Otoz nie zrobie. W drodze do pracy jeden taxowkarz postanowil mi pomoc zakonczyc sezon wczesniej niz planowalem wyjezdzajac mi pod kola z podporzadkowanej drogi. 5 metrow hamowania zakonczylo sie trafieniem w przod auta. Swoje szanse na unikniecie wypadku oceniam na zerowe, mimo ze predkosc byla symboliczna 40 km/h moze zdziebko wiecej. Straty sa i duze i male. Poszly glownie plastiki, szyba zegary, wydech. Czyli drozej nie moglo byc, no ale to juz bedz…
Ostatnia odpowiedź: -=Dee Jay=-, 20 Listopada 2005 -
łza się w oku kręci - nowy Tmax znowu w Polsce
przez Mario- 9 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam Nowy Tmax wraca oficjalnie do polskich dealerów a o to ceny: 33.900 standard 34.900 black 35.900 ABS Takze ceny s? mysle s? ok. Ceny dotycza wersji K6 dostepnej na przełomie luty/marzec
Ostatnia odpowiedź: Mario, 19 Listopada 2005 -
Daelim S2 250 vs Grand Dink 250
przez Pavulon- 3 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Witajcie Z testem Dealim-a ze strony zapoznalem sie teraz zbieram informacje na temat Kymco Czekam na sugestie w ktora strone sie kierowac Skut bedzie raczej exploatowany ( niemylic z explozja !YES ) w miescie i ewentualnie czasem dalsze wypady Czy bedzie test Kymco 250 przeprowadzony przez kogos z Burgmanii ?? A moze gdzies w necie jest ( ja nieznalazlem ) Z gory dzieki za opinie - choc zdaje sobie sprawe ze moze byc ich niewiele bo skuty raczej narazie malo spotykane jednak mam nadzieje na kilka konkretnych wypowiedzi P.S. W tym temacie rowniez mozna gratulowac mi zrobionej Kat. A P.S. W temacie testu Daelima na stronie jest blad czeski ( a-e ) Pozdrawiam…
Ostatnia odpowiedź: Pavulon, 17 Listopada 2005 -
Cud czy co???
przez rafałek- 0 odpowiedzi
- 925 wyświetleń
Czesc Sory, że nie w temacie, ale musze sie z kims tym podzielic bo mnie zaraz h.. strzeli. Sprawa dotyczy sie mojego samochodu. Krótko powiem. Po założeniu gazu wolne obroty zaczely mi pływać do?ć mocno. Pojechalem z reklamacj? a fact mówi - Nie ma sprawy, to silnik krokowy, wyczy?cimy i bedzie OK. Zostawilem samochód i dzwonie dzisiaj z pytaniem jak mu poszlo. - Paaanie ten silnik krokowy to złom. Kup pan nowy, bo wyczy?cili?my i nie pomoglo. No to dzwonie do autoryzowanego salonu i pytam o ten silnik. Facet kazal podać numer nadwozia i slychacac bylo jak cos w kompter wklepuje. Potem jakies szepty i konsternacja w końcu mowi mi - przepraszam ale w tym modelu nie ma s…
Ostatnia odpowiedź: rafałek, 17 Listopada 2005 -
WYZNANIE
przez ultras- 12 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Mam nadzieję, że spotka się to z powszechnym zrozumieniem. Tak jak za co? normalnego uznali?my szerz?c? się ogamow? zarazę (może poza nielicznymi alergicznymi wyj?tkami). Muszę się do czego? przyznać... W życiu przychodzi taka chwila gdy trzeba sobie kupić pierwsze... BMW. Chcę się podzielić z Wami moim nowym nabytkiem, ot, koniec roku obniżki i promocje... póki co zdjęcie z komórki pozdrawiam ultras
Ostatnia odpowiedź: Artix, 14 Listopada 2005 -
BMW znowu cos kombinuje
przez Gość Michał Kupczyk- 14 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Hej, Jak widac na zalaczonym obrazku, http://www.cyberscooter.it/modelli/bmw/redazione/s850rt.htm BMW chce prowadzic wyscig w klasie mega-skuterow, opracowujac giganta 850. Niedawno pokazano pierwszy w historii BMW motocykl z rzedowa dwojka, a teraz widac ze ten silnik niejedno bedzie mial zastosowanie. Moc: 50kW ! Przednie zawieszenie: Telelever, widac po pchanym wahaczu montowanym do ramy. Duze 17 i 15 calowe kola Pozdrawiam Michal
Ostatnia odpowiedź: Artix, 8 Listopada 2005 -
prognoza pogody
przez mudrek- 2 odpowiedzi
- 987 wyświetleń
Znalazłem tak? stronkę http://www.meteo.pl/ jak do tej pory sprawdza się w 95-99%. Może się komu? przyda. Jedyny mankament to prognoza max 3 dni. Wiadomo jeste?my narażeni bardziej na warunki atmosferyczne niż użytkownicy dróg ( 4 kółek), więc trzeba baczniej obserwować otoczenie. Kto? może ma jeszcze jakie? do?wiadczenie z prognozami pogody.
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 3 Listopada 2005 -
La Burgman 400 by France ala La C1- ka 1 2
przez MariuszBurgi- 1 obserwujący
- 32 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
Zawsze uważałem że, Francuzi lubi? być inni niż reszta ?wiata i że maj? swoje wizje ale jak zobaczyłem ich przeróbkę An 400 na wersje "zadaszon?" to rece mi opadły... Moje pierwsze skojarzenia słowne z tym co zobaczyłem to: wiata, przystanek, szklarnia, An 400 ala C1 . Nie chcę nawet my?leć co się dzieje z tak? wersj? podczas silnego wiatru tak przy 120 km/h... że o widoczno?ci w czasie deszczu nie wspomne
Ostatnia odpowiedź: sentek, 2 Listopada 2005 -
Powrot Tmaxa 500 1 2 3
przez dr.big- 57 odpowiedzi
- 8.4 tys. wyświetleń
Roller- Das Scooter Magazin 5/2005 Oczywiscie, jak zwykle luzne tlumaczenie, bez gwarancji na cokolwiek. Made in Germany by dr.big Powrot Tmaxa 500 Przez ponad rok czasu byl niedostepny na niemieckim rynku i grono fanow bylo po prostu niepocieszone, jednak teraz Tmax powraca na arene maxi i to w doskonalej formie, o czym mielismy sie okazje przekonac na podstawie przeprowadzonego testu. Byl juz najwyzszy czas na udoskonalenie flagowego skutera Yamahy, Tmaxa 500. Silna konkurencja Suzuki Burgmana 650 i Hondy Silverwinga 600, ktore nie dosc ze silniejsze, zostaly jeszcze doposazone w systemy ABS. Dodatkowo od 2004 roku konkurencja dynamicznej Majesty 400 oraz wprowadz…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 2 Listopada 2005 -
Tłumaczenie
przez ortos- 6 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam! Mam pro?bę do Burgmaniaków władaj?cych językiem niemieckim o przetłumaczenie mi tego ogłoszenia: http://www.mobile.de/SIDXM8H83E8nZpG-yhARp...11111151434097& z góry dziękuję Ortos vel Mr. C1
Ostatnia odpowiedź: ortos, 1 Listopada 2005 -
An 650, 400 K6 bez zmian
przez MariuszBurgi- 18 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Pare dni temu dostałem nieoficjalne fotki prosto z japońskiego tajnego serwera Suzuki, gdzie pojawiły się pierwsze fotki Burgmana 650 K6... Dla wszystkich, którzy czekali na wielkie zmiany w największym Burgerze K6 mam smutn? wiadomo?ć: Zmiany objęły dodanie nowych kolorów czyli innej tonacji niebieskiego metaliku (YKZ) E 19 i zupełnie nowego koloru (YHG) E 19 grafitowego metaliku. Jak tylko dostanę pierwsze specyfikacje techniczne zamieszę je niezwłocznie w niniejszym po?cie. Oto nieoficjalne fotki An 650A K6: Je?li idzie o zmiany w nowym An 400 K6 to jak narazie brak info co do przypuszczalnych zmian na rok 2006 ale jak się dowiedziałem u Ľródła K6 400 pozosta…
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 31 Października 2005