Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Długodystansowan ekonomika użytkowania
przez rafałek- 17 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Hej. W końcu udało mi się sprzedać moje TGB i droga do zmiany sprzętu na przyszły sezon zaczyna być coraz bardziej otwarta. Po uwagę biorę: YP 400 - najbardziej bym chciał, ale podaż praktycznie zerowa i w grę wchodzi tylko wyjazd do DE i sprowadzenie w czym nie mam zadnego do?wiadczenia. B400 wtryskowy - najbardziej prawdopodobny zakup, bo jest z czego wybrać. i ostatnio, po trasie na Bemowo - B650 ze względu na prędko?ć przelotow?. Teraz seria pytań !OKK 1. Czy 400 setki mog? jechać rejsowo 140km/h? (chodzi mi o takie wysilenie jak w YP 250 przy około 110 -115km/h) 2. Z tego co wyczytałem na forum wynika, że 650 ma wyj?tkowo niskie koszty utrzymania. Jak wygl?d…
Ostatnia odpowiedź: Artix, 1 Maja 2006 -
Przekazanie pakietu ubezpieczeniowego
przez rudy_56- 14 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam Mam pytanie na szybko. Czy mozliwe jest przekazanie przez sprzedajacego pakietu na moj? osobe. Wiem, że z OC nie ma problemu, ale jak jest a AC ?? Sprawa mnie mocno intereuje, bo pakiet był ?wieżo opłacony w marcu. Pozdrawiam Paweł
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Kwietnia 2006 -
Który najlepszy??? 1 2
przez Gość Zbyszek- 26 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
Moi drodzy, chciałbym rozpocz?ć swoja przygodę ze skuterem, do tej pory miałem do czynienia jakie? 15 lat temu z JAWˇ 50 Rozważam zakup jednego z 3 modeli i chciałbym was prosić o opinie która marka jest najlepsza i pod jakim względem - komfort, awaryjno?ć, dostępno?ć czę?ci czy serwisu, a chodzi mi ocene: 1. Piagio X9 180 ccm 2. Madison 125 ccm lub 250 ccm 3. Majesty 125 ccm lub 250 ccm ale oczywi?cie ze wzgledu na ceny z przed 2000 roku Czekam na uwagi rzetelne oceny Nowy
Ostatnia odpowiedź: Artix, 26 Kwietnia 2006 -
podróż na skuterze 1 2
przez Gość maciek_dm- 33 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich! W przyszłym tygodniuplanuję rozpocz?ć prywatno - biznesow? podróż do Mediolanu. Jako że mam mało czasu powinienem z Krakowa dojechac tam w jeden dzień. Trasa wynosi ok 1400km. To byc może trochę dużo jak na 1 dzień, ale chcę sie do tego dobrze ptzygotować, także kondycyjnie. Do dyspozycji mam ci?gle ten sam skuter - hexagon z silnikiem helixa 250. Swego czasu na tzw luzie pokonalem trase z Krakowa do Poznania i z powrotem, także w jeden dzień i to ze sporym zapasem czasowym, który wykorzystali?my na zwiedzenie Poznańskiego Motobazaru. Wtedy jechałem z pasażerem, teraz będę sam. Tu taj trasa będzie dłuższa o jakie? (bagatela!) 600km, ale za t…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Kwietnia 2006 -
3 kolowy skuter piaggio!!
przez regis- 9 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Co tu duzo mowic. Jak Wam podoba sie nowy koncept piaggio? Dwa kola z przodu i jedno z tylu....taki skuterowy carver ale w druga strone Mi sie nawet podoba. http://www.piaggio.com tu pare szczegolow: http://scooterlab.piaggio.com/?brand=PIAGG...=IT&language=I#
Ostatnia odpowiedź: MAXIMUS, 25 Kwietnia 2006 -
Wku(...)ony (jak co? to tam jest długie ż)
przez Gość scottie- 9 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Narazie jestem troche w szoku... więc pisze w nastroju wkuRZenia !!! Postawiłem skuter na parkingu (teoretycznie zamkniętym) na terenie targów w Krakowie. Nie było to przy wej?ciu tylko przy rampie rozładowczej, więc teoretycznie widzowie nie mieli tam dostępu, ale nie było ku temu żadnych przeszkód także nie wiem czy to kto? z wewn?trz czy kto? całkiem z zewn?trz. Skuter stał tam od 9 rano do ok 16 i nie byłem koło niego wiec nie wiem kiedy sie to stało... Ale do rzeczy: Postawiłem skuter na centralnej podnóżce (bo do bocznej nie mam zaufania) a tu jak wracam na miejsce patrze a apka stoi na bocznej szok... poniewaz bylem zabiegany odrazu nie popatrzylem na reszte…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 25 Kwietnia 2006 -
Jaki skuter?
przez Gość Krakus- 9 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Stoję wła?nie przed przyjemn? decyzja kupna skutera. Będę go używał głównie w cyklu miejskim, sporadycznie jaki? wyjazd weekendowy... Obecnie rozważam kupno którego? spo?ród następuj?cych modeli - w kolejno?ci przedstawionej poniżej: 1. X-max 250 3. Grand Ding 250 3. Burgman 150 Temat Burgmana 150 - wiadomo, przerabiany wiele razy. Chętnie poznałnym natomiast opinie nt. Kymco oraz przede wszystkim X-max-a. Z X-max-em jest taki problem, że żeby go zobaczyć na żywo, chyba będę musiał się wybrać do W-wy na Połczyńsk?, bo w Krakowie go nie zamierzaj? mieć - raczej nie licz? na sprzedaż... Udało mi się znaleĽć kilka opisów/testów niemieckich, ale nie sa one wystarcza…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Kwietnia 2006 -
Malaguti Madison 250
przez wlodzimierzk- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Czy może komus jest wiadome czy silnik Madisona 250 to ten sam silnik co w majestry 250? Pytam , bo wiem iż Malagiti 125 to kopia silnika od yamahy majestry 125 - mozna kompilowac czę?ci. Bardzo proszę o jakie? słowo na ten tema bo zastanawim się jak wygl?da porównanie w użytkowo?ci tych dwóch pojemno?ci 125 i 250 Malaguti - czy jest to trudne - bo może wiedza ,iż jest to kopia yamahy jest tu rozwi?zaniem - po prostu kupuje się czę?ci u yamahy i juz. Pozdrawiam wszystkich uczestników dzisiejszego ( albo wczorajszego - juz po północy!) otwarcia w Warszawie. Było super - tylko ten deszczyk... Włodek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Kwietnia 2006 -
MOTORY - Czy Was też to razi?
przez Gość elwood_blues- 12 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
No wła?nie. Kiedy słyszę, że kto? maj?c na my?li MOTOCYKL, mówi np. że ma motor, sprzedaje motor, kupił motor, jeĽdzi na motorze, widział motor itp. to czuję lekki dyskomfort. Mniej wiecej tak, jakbym miał w klin w majtach....czyli innymi słowy nieswojo, niewygodnie, obco, wyalienowany, a nawet z lekka wstrz??nięty zwłaszcza, kiedy słyszę to okre?lenie w telewizji. Panie i Panowie, apeluję do Was niczym prof. Miodek w programie "Ojczyna-Polszczyzna": mówimy MOTOCYKLE a nie motory. Tych, którzy uważaj?, że napisałem o sprawie oczywistej, przepraszam. To z nudów...
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 22 Kwietnia 2006 -
HELP!!! Potrzebyje szybkiej odpowiedzi!!!
przez Gość Svempas- 8 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
No więc tak. Sprzedałem dzisiaj Hexagona i jutro jadę po Majesty 125. Skuter jest sprowadzony z niemiec i ma (prawdopodobnie- bo jeszcze nie widziałem) komplet dokumentów potrzebnych do rejstracji. I ty się rodzi moje pytanie: Jakie dokumenty s? nie zbędne do zarejstrowania tego skutera w PL ?????? Chodzi mi o to, żebym po kupnie tego sprzęta nie miał żadnych problemów z zarejstrowaniem. Sory że załorzyłem ten temat, ponieważ wiem że już co? takiego na forum było, ale znaleĽć tego nie umiem To pytanie zrodziło się w mojej głowie dopiero teraz i normalnie jestem w panice... Pomórzcie!!!!!!!!!!
Ostatnia odpowiedź: MAXIMUS, 21 Kwietnia 2006 -
Nowa akcja policji w Warszawie 1 2
przez Artix- 25 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
Witam, w dzisiejszej wyborczej ukazal sie tekst jakiejs pseudo dziennikarki z nowym pomyslem policji warszawskiej ktora odgraza sie motocyklista. http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,42507,3276473.html Ciekawe jest ze nikt nie bierze sie za kierowcow aut gadajacych przez telefon, jezdzacych na czerownym swietle i debili ktorzy najpierw wyjada z bocznej ulicy a potem sluchaja czy czegos nie trafili. Szkoda slow. Polska to ciekawy kraj, szkoda ze zamiast wywalania kasy w bloto, nikt nie zrobi kampanii do kierowcow aut zeby uwazali bardziej na motocykle. Tylko robia za kase podatnikow nagonke na motocyklistow, ktorzy stanowia wg najnowszego pomiaru ruchu 0,2 % uczestnikow r…
Ostatnia odpowiedź: drogowiec, 20 Kwietnia 2006 -
b400 K1 czy inny... oto jest pytanie
przez Gość Rafal_akros- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Nawi?zuj?c do tematu, planuję przesiadkę na jakiego? kanapowca. Do dyspozycji mam jakie? 8000zł tylko czy taki burger 400 z 99r jest dobrym wyborem, a może poszukać czego? innego !OKK Może zaproponujecie jakiego? innego kanapowca !tut
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Kwietnia 2006 -
?wi?teczny nadmiar czasu
przez ultras- 5 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
6 evb. mam takie małe ogłoszenie du?pasterskie: je?li jeszcze nie wiesz co robić w ?więta a masz odpowiedni poziom rozwoju floty w znanym tu i ówdzie i opluwanym już niejednokrotnie ogame, możesz wybrać się swoim statkiem tutaj i rozpocz?ć wszystko jeszcze raz... możesz naturalnie nie ruszać się z przed TV lub wykonać move
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 15 Kwietnia 2006 -
Przedsezonowe swiecenia
przez dr.big- 16 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Na kilku forach(oczywiscie polskich ) poczytalem sobie o tradycji swiecenia moto i samochodu. Osobiscie nie mam na ten temat zadnego zdania. Znam jednak osoby ktore sa bardzo pro, oraz takie ktore sie z tego wysmiewaja. Na Burgmanii nie bylo ustawek na "gromadne swiecenie skuterow i kaskow", a i ostatnia sonda byla juz dosyc dawno temu !ying . Dlatego zaczynam ten temat: jakie masz zdanie na temat "swieconki"?
Ostatnia odpowiedź: szorstki, 12 Kwietnia 2006 -
Skuter/ motocykl na firmę.
przez Gość Gom- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam! Ostatnio coraz czę?ciej my?lę o zakupie skutera na firmę. Jak wszystkim wiadomo same plusy (amortyzacja,, naprawy, benzynka) wszystko idzie w koszty prowadzonej działalno?ci, dodatkowo vat (palce lizać). Przy dłuższym użytkowaniu można nieżle zaoszczędzić, ale no wła?nie jest jedno ale. Jaki jest stosunek U.S do tego typu zakupów, czy mieli?cie jakie? przykre do?wiadczenia lub słyszeli?cie o takowych. Ze swojej strony dodam, że znam jeden przypadek z 3miasta (niezapowiedziana kontrola i pytanie typu: do czego ma to służyć, nie lepiej było kupić auto). Dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 12 Kwietnia 2006 -
bura suka... 1 2 3 4
przez ultras- 1 obserwujący
- 86 odpowiedzi
- 8.9 tys. wyświetleń
Uważam, że nie powinni?my już więcej czekać. WeĽmy los w swoje ręce im dłużej nic nie robimy tym dłużej nic się nie stanie - zobaczcie co się dzieje na Białorusi! Rozpoczynam dyskusję bo jestem przekonany, że jeste?my w stanie co? wypracować. pozdro!
Ostatnia odpowiedź: pablos, 11 Kwietnia 2006 -
Honda Helix wersja europejska i amerykanska
przez lisoss- 8 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich Serdecznie ! Jestem mile zaskoczony Wasz? pomoc?, zatem odwazylem zapytac sie o kolejn? rzecz. Mianowicie moze ktos wie czy i ewentualnie czym sie rozni Helix w wersjui amerykanskiej i europejskiej? Ja kupuje Wersje amerykanska. W sobote przyjade nim do Legnicy z Pszczyny (ok 300km). Bedzie to moja pierwsza trasa takim skuterem. Jak bede mial fotki to moze postaram sie je pokazac. Juz nie moge sie doczekac.... . Trzymajcie kciuki . Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ! Rafał (L-ca)
Ostatnia odpowiedź: lisoss, 9 Kwietnia 2006 -
CARVER
przez MAXIMUS- 24 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Poł?czenie skutera z samochodem czy samochodu ze skuterem , a może zupełnie nowe doznania z jazdy tym pojazdem?? http://www.carver-europe.com/home.htm
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Kwietnia 2006 -
Poszukuje - AN 400K3
przez rudy_56- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam Potrzebna jest mi na teraz, najpóĽniej jutro rano do 10 wyraĽna fotka lub skan strony z tabel? zakresu przegl?dów - w języku polskim. Pozdrawiam Paweł
Ostatnia odpowiedź: VoYtaZ, 8 Kwietnia 2006 -
Italjet Jupiter
przez Gość Michał Kupczyk- 5 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Czesc, Czy ktos moze wie czy Italjet Jupiter 250 mial silnik prosto od Yamahy, czy moze to jakowas licencja alboco? Gdy ogladam akcesoria/tuningowe cylindry etc, to gdy pasuja do YP250 to Jupiter tez jest wymieniony zaraz obok... Fabryka padla tak jakosc cztery lata temu... Tak mi sie wydaje. http://images.google.co.uk/images?svnum=10...jet+jupiter+250 Czy ktokowiek mial do czynienia z ta marka? Jak tam z jakoscia? Std wloszczyzna, czy nieco lepiej? Pozdrawiam -- Michal
Ostatnia odpowiedź: pablos, 8 Kwietnia 2006 -
Kupuje Burgmana 650 1 2
przez Gość Kameleoon- 30 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Witam wszystkich W zeszłym tygodniu sprzedałem X9 i zawiozłem j? do Krakowa. Wpłaciłem zaliczkę na Burgmana - pojawia się tylko pytanie kiedy go odbiorę, mówi? że w kwietniu! Mam nadzieję że do zlotu będę go miał. !pomidor
Ostatnia odpowiedź: MONTER307, 7 Kwietnia 2006 -
Czę?ci z Japonii od SkyWave?
przez Kubo- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Hej, przegl?daj?c jak zwykle forum amerykańskich burgmaniaków, natkn?łem się na ciekaw? informację... Otóż znaleĽli doj?cie w Japonii do go?cia, który wysyłkowo realizował ich zamówienia na czę?ci... czę?ci dedykowane do skuterów Japońskich SkyWave... A jest Ich pełno, takich o których My możemy jedynie marzyć... http://www1.suzuki.co.jp/motor/skywave/accessories.html -->akcesoria do B400 http://www1.suzuki.co.jp/motor/skywave650/accessories.html --> Burgi 650(tu chyba niema aż takiej ilo?ci czę?ci niespotykanych...) http://burgmanusa.com/ipw-web/bulletin/bb/...9197&highlight= jesli kto? ma ochotę poczytać o tym, to zapraszam pod tym linkiem... W skrócie..…
Ostatnia odpowiedź: zyzio, 7 Kwietnia 2006 -
Ciekawa "inicjatywa" 1 2 3 4
przez Gość ziutas- 80 odpowiedzi
- 13.8 tys. wyświetleń
Witam , dzisiaj jak co rano w pracy przy kawie przegl?dałęm oferty na allegro i znalazłem ciekaw? (e) ofertę na T-maxa i Majesty 400 . Nowy T-max kosztuje 33990 brutto a Majestka 25900 . XPeka mitsui nie ma w ofercie ale za to YPke w salonie ogl?dałem w cenie 27900 więc różnica niezła . Fajnie się nazywa ta firma "Inicjatywa Handlowo - Usługowa" , czyżby faktycznie kto? znalazł pomysł na takie obniżenie marży!? Firma ta oferuje oczywi?cie wiecej nowych moto , tylko że nie za bardzo się oriętuję w cenach...chociarz Yamha XT 660 supermoto co? około 28000 a kołacze mi się po głowie że on kosztuje jakie? 33000.... zreszt? sami pogrzebcie. ...a ha żeby wam do głowy nie przysz…
Ostatnia odpowiedź: ortos, 7 Kwietnia 2006 -
Wypożyczalnie maxi skuterów w Hoszpanii
przez yorick- 0 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam , Wybieram się na weekend majowy do Hiszpanii i poszukuję dobrej wypożyczalni skuterów. Maxiskuterów Chciałbym wzi?ć skuter z Barcelony (l?dujemy w Gironie) i oddać go gdzie? na południu (najchętniej Jerez) być może kto? z was już trenował tak? akcję. będę wdzięczny za kontakt na maila yorick@wp.pl pozdrawiam Łukasz
Ostatnia odpowiedź: yorick, 6 Kwietnia 2006 -
Honda Helix cn 250
przez lisoss- 10 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich serdecznie. Jestem swierzo zalogowany, ale stronke odwiedzam od dawna. Decyduje sie wlasnie na zakup Hondy Helix cn 250 (1990r). Co sadzicie na temat tego skutera? Wiadamo zeby kupic cos lepszego to trzeba juz miec duzo wieksza kaske. Mysle ze na poczatek to i tak bardzo fajnie. Pomyslalem sobie ze przydaloby sie go dobrze ubezpieczyc, lecz nie wiem gdzie by byllo nbajlepiej i najtaniej. Chyba trzeba by bylo wykupic AC biorac pod uwage nasze realia? Moze mi ktos pomoc i powiedziec ile to moze kosztowac? Jeszcze jedno małe pytanko. Od czego zalezy czy mozna skuterem jezdzic po autostradzie? Z gory bardzo dziekuje za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam w…
Ostatnia odpowiedź: lisoss, 5 Kwietnia 2006