Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
hexagon 125
przez Gość J23PL- 12 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich Forumowiczów! !scooter Sprawa jest następuj?ca: Mam zamiar kupić heksagona z 1999roku, przebieg 26000 przy cenie ponizej 2500 - co utarguję to moje. To bedzie mój pierwszy skuter. Na co mam zwrócić uwagę przy ogl?daniu tego sprzęta i czego się po tym roczniku spodziewać - wiem , ze starsze wersje miały dwusuwowy silnik, ale nie wiem do kiedy. To import z dojczlandii - jakie papióry musi posiadać i jak wygl?da sprawa cła - sprzedawc? jest osoba prywatna. Wklejam fotę, może kto? co? wie.... hexagon Pozdrawiam J23
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 16 Lipca 2006 -
burgman 125
przez Gość raff- 7 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Witajcie ! Po moim kymco s9 przyszła pora na co? większego. Już od 2 tygonid szukam i szukam. ( żona już na skraju wyczerpania:))). Wybieram co? w klasie 125 do 150cc. Najbardziej pasuje mi Burgaman 125 ( mam 185cm wzrostu ). Słyszałem już opinie, że od razu powinienem przej?ć na 250 albo 400cc, ale powoli przyjdzie jeszcze czas...Ogladałem już miliony skuterów w necie i tysi?ce na żywo:))) Ostatni kontakt to: http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M211765 no i jestem już blisko decyzji na tak... może macie jakie? cenne uwagi dla ?wieżego maxi skuterowca...z góry dziekuje
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Czerwca 2006 -
c1 dla każdego :)
przez Gość tadzik- 0 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
w zwi?zku z tym ,że C1 jest trudne do zdobycia link do aukcji C1 dla każdego !tut http://www.allegro.pl/item95445855_skuter_...model_2226.html Bylo... zamykam. dr.big
Ostatnia odpowiedź: Gość, 1 Czerwca 2006 -
Witam i pytam: jaka 125-tka???
przez Gość Magneto- 5 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Pierwszy raz na forum i od razu wyskakuję z pytaniem do bardziej do?wiadczonych koleżanek i kolegów. Otóż porzuciłem definitywnie ciężkie jedno?lady, a że posiadałem dawno temu Yamahę XC 80 i miło ten skuter wspominam, to stwierdziłem, że poszukam dla siebie praktycznego skutera o pojemno?ci około 125ccm. Mam 173cm wzrostu i pojazd ma być nie za cięzki (chodzi o dostateczn? poręczno?ć w mie?cie więc raczej skuter o bardzo dużych wymiarach odpada) i nie za mały (siedziałem na Piaggio Zip 125 i jest dla mnie stanowczo za mały i niezbyt wygodny). Potrzebuję sprzętu do relaksacyjnej jazdy, krótkich tras (do 100km) oraz do niezbyt częstego dojeżdżania do …
Ostatnia odpowiedź: regis, 31 Maja 2006 -
Użytkownicy UH 125 ccm
przez Gość Bobik X9- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Chciałem sie dowiedzieć jakie macie obroty silnika przy 80 - 90 km/h Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedĽ! Bogdan
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Maja 2006 -
Italjet Millenium 125
przez Gość Pitaspp- 2 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
Witam, ja dalej szukam skutera.. cięzko jest znale?ć co? poż?dnego i wartego ceny. Mam do kupienia Italjet Millenium 125, chłodzony ciecz? w 4 suwie. Konkretny model jest z roku 2003. Chciałbym się dowiedzieć jaki on posiada silnik, jakie jest spalanie oraz czy jest godzien polecenia i zainteresowania. W internecie nie mogę znale?ć zadużo rzeczy na jego temat. Wogóle wydaje mi się on rzadkim skuterem. Czy moga wst?pić jakies problemy z nim oraz jaki tak mniejwięcej v max jego wynosi. Czy posiada on dwie tarcze? Jeżeli kto? posiada jak?kolwiek wiedzę na temat owego skutera będę bardzo wdzięczny. Jestem już zdeterminowany poszukiwaniami....cierpliwo?ć popłaca? POzd…
Ostatnia odpowiedź: drogowiec, 22 Maja 2006 -
Piaggio skr 125
przez Gość Donu?- 5 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Czt ktos może mi powiedzieć co zrobi? aby moj skuter był szybszy bo narazie to marne 90 km/h !TAZ A chciał bym aby zakręciło się kolo 110-115 km/h. a poza tym przyspieszeni że do tych 85km/h to chwila monent
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 21 Maja 2006 -
piaggio skr 125
przez Gość Donu?- 0 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Mam od niedawna piaggio skr i jego prędko?ć jest jak dla mnie zamała bo marne 90 km/h a chciał bym około 100 - 115 km/h czy ktos może mi powiedzieć co zrobić. Czy wymiana paska na nowy ( szerszy) co? da oraz nowe rolki i sprężny poprawia prędko?ć? bo jak na 14 KM i pojemni?ć 125 to bowinien ię wmiarę już bujać.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Maja 2006 -
Piaggio Hexagon 125cm3
przez Gość wojhor21- 6 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Mam mały problem z moim hexagonem Gdy ?ci?gnełem obudowę tam gdzie znajduje się pół księżyc to przez przypadek wypadła mi sprężyna z półksiężyca i tu pojawia się mój problem niewiem jak j? założyć jeżeli kto? będzie wiedział oco chodzi to proszę pisać. POZDRAWIAM wojhor21. PS. Może kto? kto ma hexagona niech wy?le mi zdjęcie na maila jak ma być ta założona ta sprężyna e mail wojhor21@interia.pl
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Maja 2006 -
Malaguti madison 125...pomocy:)
przez Gość Luridan- 1 odpowiedź
- 1.7 tys. wyświetleń
witam... mam mał? pro?be-czy moglby Mi Kto? co? powiedziec na temat skuterka Malaguti madisan 125? Jak wyglada sprawa serwisu/czesci w polsce? czy jest jaki? importer...najlepiej w okolicy wawy (czy znaleĽć je mozna tylko na allegro ?!guns Ile takie cacko pali? I jak wyglada sprawa zywotnosci takich skuterkow...po jakim czasie (po ilu km) trzeba robic generalny remont? z gory dzieki i pozdrawiam... Łukasz Wawa a bym zapomniał...na jakiej wysokosci jest siedzenie...? bo mam zaledwie 170cm wzrostu...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Kwietnia 2006 -
Honda Pantheon 125 - 2002 rok
przez Gość igor_corp- 8 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
Hello Sprowadzilem sobie z zagranicy dokładnie z Francji skuter bo miałem tanio do kupienia, ale nie o tym moje pytanie poniewaz jest to moj pierwszy skuter i mam kilka pytan na temat skuterow. Skuter ma przebier 11 tys km i jest z 2002 roku jednak nie wiem czy to 2-sow czy 4-sow, ale jak znalazlem w necie raczej 2-sow 1. Pomalu dowiaduje sie informacji na temat skuterow jednak jeszcze nie wszystko wiem dlatego chce sie spytac co to jest na zdjeciu "1" pod A i B oraz do czego sluza owe koła. Obrazek w wiekszej rozdzielczosci 2. Na zdjeciu "2" ponizej jest gaznik jednak zdjecie jest ciemne i nie wyszlo tak dokladnie ale widac mniej wiecej i po co jest ten zbiorn…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Kwietnia 2006 -
Malguti Madison 2001,125 srebrny
przez wlodzimierzk- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Pozwoliłem sobie na jeszcze jeden temat - mój skuter ma mocowanie do dużego kufra - podejrzewam ,że sprzedaj?cy "zostawił go sobie" . Tak czy siak , chce zakupic kolorystycznie pasuj?cy - najchetniej srebrny - może być uzywany ( ale nie zabardzo - :-)) może być bez zamocowania - przykrece go do tego co mam. jeżeli jest mozliwo?c zakupienia tylko noych kufrówto niech szanowni koledzy ( koleżenki !) podpowiedz? gdzie - bo to co na allegro to "małe i czarne!". Podobaj? mi sie troszke większe ( min35l) koniecznie z oparciem dla pasażera. Pozdrawiam Włodek
Ostatnia odpowiedź: Kubo, 21 Kwietnia 2006 -
Malguti Madison 2001,125
przez wlodzimierzk- 1 odpowiedź
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam. Przed chwila nabyłem Madisona. Mieszkam w Warszawie i chciałbym wymienic w nim to co wi?że się z eksploatacj? - nieznam poprzedniego własciciela , stan techniczny jest OK , wszystko suche itp. Ma przejechane 11 tysięcy i nie był użytkowany od 1,5 roku ( swoj? droga to skutery niezbyt często kupowane- wła?nie tyle Kto? go sprzedawał) więc chciałem wymienić mu olej , filtry , moze płyn chłodniczy?. prosze o porady co jeszcze i gdzie te czę?ci mozna zdobyc w najekonomiczniejszy sposób - najchetniej w okolicach warszawy. Jeszcze jedno , tym skuterem muszę przyjechac ze ?l?ska w następnym tygodniu ( 300 km) dlatego chcę czę?ci i olej zabrac ze soba , wymienic na miej…
Ostatnia odpowiedź: pablos, 20 Kwietnia 2006 -
2 czy 4 suw
przez Gość Pitaspp- 11 odpowiedzi
- 8.1 tys. wyświetleń
Mam tak?, pro?bę a raczej pytanie, a mianowicie: czy kto? umnie po zdjęciach wywnioskowac czy jest to 2 czy 4 suw. Ponieważ jest to dla mnie bardzo ważne, a wła?ciciel się nie oriętuje Aprilia Leonardo 125, jest z 99r. Ma troche ponad 27ty? km natrzaskane. Także nie jest w rewelacyjnym stanie, troszke kosmetyki będzie trzeba zrobić. Jednak mie?ci się w moim przedziale cenowym. 1) Chcę aby?cie mi doradzili, czy to jest silnik 2 czy 4 suwowy. 2) Na co zwrócić uwagę przy kupnie tego skutera, co najczę?ciej sie psuje 3) Jakie jest spalanie w 2 i 4 suwie?(oczywi?cie na 100km) 4) Co ogólnie o tym skuterze my?licie...a może kto? go zna? Oto foto: Wiem, że ta…
Ostatnia odpowiedź: drogowiec, 13 Kwietnia 2006 -
problem z aprilia sr 50
przez Gość pabian16- 8 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Chciałbym dowiedziec sie co moglo sie pos\psuc w aprili sr 50. od niedawna zaczal sie sezon i mam popsuty skuter i nie wiem co w nim sie popsulo. A wiec: moja aprilia ma takie dziwne objawy, gdzy zapale silnik i chce ruszyc dodaje gazu a ona wogule nie wchodzi na obroty i nie moze ruszyc wiec prosze o pomoc i o kontakt z jakims dobrym i tanim mechanikiem z okolic Warszawy i Marek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Kwietnia 2006 -
Drobne ulepszenia w Malaguti Madisonie 125
przez Gość gogo90- 7 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Witam, mam zamiar w moim nowym Malaguti Madisonie zamontować ?wiatła awaryjne i o?wietlenie schowka pod kanap?. Może mi kto? powiedzieć gdzie umie?cić włacznik awaryjnych najlepiej i jak zamontować o?wietlenie pod kanap?? Za wszelkie wskazówki dziękuje.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Kwietnia 2006 -
Piaggio Hexagon 125 cc
przez Gość wojhor21- 8 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Witam wszystkich czytaj?cych tego posta. Mam mały problem z moim hexagonem Gdy dodaję gazu to nic nie trze ale jak spuszczę z niego to mało mi silnika nie rozwali. Gdy zdiołem dekiel, to zauważyłem że mi trochę go optarło aż popękał. Nie wiem o co chodzi jak by kto? wiedział co? na ten temat to proszę pisać.
Ostatnia odpowiedź: Kubus, 25 Marca 2006 -
Mały dylemat
przez Gość Svempas- 10 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
Witam. Otórz jestem na rozdrożu. Jak ogólnie wiadomo mam Majesty 125 99'. Od samego pocz?tku planowałem j? udoskonalić, mechanicznie czyli vario, pasek, przełożenia. Oraz hmmm jakby to nazwać... doposażyć j? w pare "bajerów" w postaci dobrego alarmu, podrzewanych manetek, polerki felg i http://www.skutery.net/akcesoria-produkt.asp?id=80 takiego czego? . Nie chciałem kupować "po troszku" tylko ostro kase zbierałem żeby wszystko na raz kupić. Więc nazbierało się ponad 1600PLN na ten mój niby tuning. Teraz maj?c t? kase w ręce zacz?łem się zastanawiać nad słuszno?ci? moich planów... Skuterem chcę jeĽdzić ten sezon i może pocz?tek następnego, bo w planach mam zmiane na "c…
Ostatnia odpowiedź: Kacza, 27 Lutego 2006 -
Czy warto kupić Burgmana 125 z 98r?
przez Gość starzec- 6 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Czy warto kupić Burgmana 125 z 98r? Jeżeli kto? posiada taki skuter, prosiłbym o info jak się sprawuje taka maszyna. Na co warto zwrócić uwagę przy zakupie? Może kto? zna orientacyjne ceny, albo za ile można ?ci?gn?ć z zagranicy. THX za info Starzec
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Lutego 2006 -
Hexagon piaggio 125cc
przez Gość wojhor21- 8 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Witam! Mam mały problem. Mój piaggio niechce odpalić. Gdy chciałem podł?czyć stacyjkę to wywaliło mi bezpiecznik, ale mimo to motor zapalił tylko, że niemiał gaszenia, gdy chciałem go zgasić to przytkałem filter powietrza i od tamtej pory motor nie ma iskry na ?wiecy ani nawet pr?d nie dochodzi do cewki zapłonowej. Wszystkie kontrolki się włanczaj? tylko że nie ma iskry. Prosę pomóżcie mi nie wiem co robić. Jeżeli kto? co? wie na ten temat to proszę pisać na gg 9725144 Wojt@s
Ostatnia odpowiedź: Kubus, 10 Lutego 2006 -
Czy warto
przez Gość Krys- 15 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Jestem pierwszy raz na tym forum i prosze o rade. Mam okazje kupić italjeta formułe 125 z 98 roku. stan dobry ma mało przejechane 9 tys km. Wła?cicel przywiózł go z włoch. Twierdzi że jedzie 140 km/h. Miałem już honde vision 50 a potem aprilie rs 50. Aprilka chodziła do?ć dobrze i nie wiem czy ten skuter zaspokoi moje wymagania. Pozatym jestem do?ć wyskoki 189cm i nie wiem czy będe normalnie wygl?dać na tym skuterze. Cena tp 3200zł i nie jest zarejestrowany. Warto ?? proszeo wszelkie rady na ten temat.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Lutego 2006 -
Servisówka do Majesty Yp 125
przez Gość Svempas- 2 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Otórz potrzebuje servisówkę do Yamahy Yp 125. Planuje pare rzeczy zrobić zwi?zanych z elektryk? ale tam tych kabli troche za dużo jest... a zepsuć łatwo. Dokładniej potrzebuje schemat instalacji elektrycznej oraz budowy silnika. Wiem że wielu z was może uznać że pcham paluchy tam gdzie nie trzeba ale mam przykre wspomnienia z servisu, a jak sam co? spartacze to do nikogo pretensji miał nie będe. A poza tym lubię wiedzieć od czego dokładnie jest dany kabelek... ot taki komfort psychiczyny Więc proszę o pomoc
Ostatnia odpowiedź: Gość, 20 Października 2005 -
Italjet Formula 125 - czesci/sklep/strony
przez Gość ReMIK- 4 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Witam, jestem na tym forum nowy, jestem z klubu skuterowego Skutery3miasto, kupilem italjeta formule 125 i niewiem skad brac czesci !zorro moze jakies strony sklepy internetowe sklepy w niemczech wloszech kogos kto sprowadza, jestem kompletnie zielony, jesli wiecie gdzie sa takie sklepy bylbym wdzieczy gdybyscie je podali, z gory dziekuje Remik
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 17 Października 2005 -
potrzebna instr serv Majesty 125/Minarelli
przez Gość Michał Kupczyk- 4 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Witam, Musze niestety sprawdzic/wyregulowac zawory. Czy ma ktos instrukcje serwisowa do Majesty, a moze wie czy zawory sa regulowane plytkami czy srubami i jakie luzy maja miec? Inne skutery z silnikami Minarelli to m.in Aprilia Leo 125 i benelli Velvet 125. Moze ktos ma do nich dane? Odzalowal bym w Polsce kase na regulacje, ale nie ma komu pojechac do serwisu. Cala sprawa wziela sie stad, ze nie zdolalem sprzedac sprzetu w Polsce, nawet za polowe nominalnej ceny, wiec musze go zabrac do UK. A tu spodziewam sie ostrej przebitki na robociznie. Pozdrawiam Michal.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 29 Sierpnia 2005 -
maly skuter do 125ccm 1 2 3
przez Gość Korni- 51 odpowiedzi
- 12.8 tys. wyświetleń
Witam ' Zamiezam kupic jakis skuter nie wielki do 125ccm i wlasnie nie wiem ile cos takiego moze kosztowac najchetniej chcial bym z zagranicy mam znajomego ktory jezdzi do niemiec i szwajcari ale nie interesowal sie sprowadzaniem skuterow i tez nie wie ja nie wiem ile kasy szkowac dla mnie moze byc to 50ccm najlepiej. gdyby ktos cos wiedzial na ten temat prosze o pomoc KORNI
Ostatnia odpowiedź: Artix, 15 Sierpnia 2005