Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

burgman 125

Gość raff

Pytanie

Opublikowano

Witajcie !

Po moim kymco s9 przyszła pora na co? większego. Już od 2 tygonid szukam i szukam. ( żona już na skraju wyczerpania:))). Wybieram co? w klasie 125 do 150cc. Najbardziej pasuje mi Burgaman 125 ( mam 185cm wzrostu ). Słyszałem już opinie, że od razu powinienem przej?ć na 250 albo 400cc, ale powoli przyjdzie jeszcze czas...Ogladałem już miliony skuterów w necie i tysi?ce na żywo:)))

Ostatni kontakt to:

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M211765

no i jestem już blisko decyzji na tak...

może macie jakie? cenne uwagi dla ?wieżego maxi skuterowca...z góry dziekuje

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Rafal_akros
Opublikowano

Witam i od razu przepraszam za moj? wypowiedz w której piszę jedynie o negatywnych stronach tego skutera, no ale chyba tylko o to chodzi. ;)

Zaczynaj?c oględziny (niestety tylko z fotek) Tłumik nie posiada osłony może odpadła albo co?... Wszystko inne wygl?da mi na "nówke" prawd? jest na fotkach wszystkie plastiki i kanapa s? wycackane tzw. "cocpit spray" Po stanie tłumika (nie zardzewiały), centralnej (lakier bdb). Bardziej bym był zainteresowany z jakiego powodu przebieg jest taki mały od 2 lat Nie możemy zapomnieć o tym iż we Francji sezon trwa przez praktycznie cały rok. (ja robie ok15tkm przez 6-7msc.) Nie jestem jakim? extra expertem ale czy czasem suzuki nie daje jakiego? emblematu/naklejki z przodu? !OKK

• 0
Opublikowano

Dzieki bardzo !

Widziałem ten skuterek na żywo i wyglada rzeczywi?cie na nowy...co do przebiego ten co go sprowadzał nie ma o nim pojecia - on tylko go przywiózł. Podobno 125 nie maj?

z przowdu emblematu ???

Ma wszystkie oryginalne papiery, przegl?d, zwolnienie z VAT.

Sprzedawca chce mi wystawić fakture a nie umowe sprzedaży...może wiecie czym to się różni...

pozdrawiam

• 0
Opublikowano

Witam, faktura oznacza że go?ć prowadzi działalno?ć gospodarcz? i sprowadził skuter jako firma. Moim zdaniem jeżeli jest to firma to masz większe prawa co do ewentualnej reklamacji (poszukaj w?tku Zyziego - kupił "kupę" ale że go?ć miał firmę to pomogło mu to odzyskać kase - chodzi tu o prawa konsumenckie). Pamiętaj jednak aby go?ć do faktury doł?czył ksero za?wiadczenia o działalno?ci gospodarczej (po?wiadczonej za zgodno?ć z oryginałem) - wymaga tego urz?d, ja tego nie zabrałem i musiałem "dymać" 70 km po papierek !OKK

Jeżeli kupisz skuter od osoby fizycznej na umowę kupna - sprzedaży będziesz musiał zapłacić 2 % podatku w US (chodzi o sprzęt już zarejestrowany w kraju) a kupuj?c na fakturę nie płacisz. Poszukaj dobrze na forum jest kilka w?tków dotycz?cych zakupu skutera o pojemno?ci 125cm. Generalnie większo?ć poleca 150 ponieważ łatwiej jest je poĽniej sprzedać.

Wiem że na forum jest kilka osób które chce sprzedać Burgmany 150 moę warto się zainteresować ;)

Pozdrawiam

• 0
Opublikowano

Wygl?da ładnie. Szkoda, że będziesz musiał go w przyszłym roku sprzedać, żeby się przesi??ć na co? o większej pojemno?ci. Daje 90% że tak własnie będzie. !OKK

Kupuj 400 od razu. Naprawde nie ma się czego bać. ja się tez przesiadłem na 400 z 50-tki i wcale bym się nie obraził jakby był troszke mocniejszy hehe.

Ale oczywiscie to pewnie zalezy od indywidualnych preferencji moze akurat Tobie będzie się dobrze jeĽdziło małym Burgim. Słuchaj instynktu i baw się dobrze.

Pozdrawiam

• 0
Opublikowano

Hm, sam mam rok 2003 i przejechane 2300km. Przy tym przebiegu skuter powinien wygladac jak nowy, a sam przebieg jest jak najbardziej mozliwy ;) .

• 0
Opublikowano

dzieki wam serdeczne !

wła?nie się dogadałem ze sprzedawac? i we wtorek skuter bedzie u mnie:)

mam nadzieje że się nie przejade na sprowadzonych pojazdach...ten bedzie pierwszy.

ale raz sie zyje...wkrótce mam nadzieje sie zobaczymy...

ale jeszcze jedna najgorsza rzecz przed szczesliwa jazda...rejestracja w urzędzie komunikacji.w poznaniu jest to straszne do?wiadczenie...

pozdrawiam

• 0
Opublikowano

Co do emblematu, to UH 125 owszem ma znaczek "S" z przodu, jednak jest to tylko naklejka tak więc dobra myjka ci?nieniowa mogła się przyczynić do jego zniknięcia :D