Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Regulacja twardo?ci zawieszenia
przez rafałek- 3 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Cze?ć. Od dnia zakupu głowię się jak przeprowadzić regulację tylnego zawieszenia w mojej YPce. Doszedłem do wniosku, że w moim egzemplażu taka mozliwo?ć nie występuje. W instrukcji też nic o tym nie napisali. Ale obejżałem dokłdnie zdjęcia z testu Artixa i tamate amortyzatory wygl?daj? identycznie jak u mnie, a Artix napisał, ze da się w nich regulować twardo?ć. Moje pytanie: Jak sie to robi???? Pozdrowienia
Ostatnia odpowiedź: Artix, 4 Sierpnia 2006 -
Skuter przyjazny dla kręgosłupa 1 2
przez Gość gp69- 26 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Dzień dobry, jestem nowym - przyszłym użytkownikiem skutera. Zanim zdecyduję się na zakupienie jakiego? modelu, chciałbym skonsultowac sprawę z bardziej do?wiadczonymi użytkownikami. Codziennie dojeżdżam do pracy do Krakowa, 20 - 25 km w jedn? stronę. Samochodem zajmuje mi to z roku na rok coraz więcej czasu. St?d pomysł - przesi??ć się na skuter. Obawiam się o mój kregosłup, kiedy?, przez wiele lat jeżdziłem motoroweram marki Komar 1 (beż zadnych amortyzatorów z tyłu) i kręgosłup mi tego nie zapomniał. Kryterum podstawowym wyboru jest więc dobra amortyzacja, aby mój kregosłup nie "wysiadł" po paru tygodniach lub miesi?cach. S?dz?c po parametrach (Vmax, przyspie…
Ostatnia odpowiedź: drogowiec, 2 Sierpnia 2006 -
Msza za Maximusa 1 2
przez eMKa- 49 odpowiedzi
- 6.1 tys. wyświetleń
Msza za Maximusa - o szczę?cie dla niego, o pokój w sercach jego najbliższych, o bezpieczne wędrowanie po drogach i bezdrożach dla nas i rozs?dek dla wszystkich bior?cych w ręce kierownice (to przecież sprawa życia lub ?mierci) zostanie odprawiona w sobotę 15 lipca o godzinie 19.00 w Darłówku. Darłówko jest dzielnic? Darłowa - je?li kto? używa GPS i AM trzeba szukać: "Darłowo". Ko?ciół jest nad samym morzem. Uwaga, w Darłowie s? jeszcze trzy ko?cioły oprócz tego. Dokładny adres: ul. Gdyńska 3 - łatwo zapiętać. "Stary Młyn" jest przy Wybrzeżu Gdyńskim, a jak kto rusza z 3Miasta to już w ogóle jak u siebie Je?li chodzi o dojazd: - od strony Gdańska: proponuję przejech…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 1 Sierpnia 2006 -
Skuterstacja
przez Gość djquest1- 4 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam was, Pragnę wam przedstawić 1 Ogólnopolsk? stację radiow? dla Skuteromaniaków !OKK . W stacji tej usłyszycie takie rzeczy jak : Muzyka ( różna ) , tuning , czę?ci, testy, nowo?ci , zloty , tuning , wie?tuning , rozmowa rollowana ( Wkręca sie dan? osobę w różne sytuacje) , wywiady i wiele więcej. www.skuterstacja.webpark.pl Oto adresik radyjka , tam jest napisane w dziale Radio ( link u góry ekranu) jak sie podlaczyc do radyjka. Pozdrawiam i zapraszam do słuchania i komentowania .
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Lipca 2006 -
Czy kto? zna...
przez Gość maciekSubru- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Czy kto? zna lub słyszał co? o firmie www.bigbikes.otomoto.pl - sprowadzaj? między innymi duże skutery. Z góry dziękuję za odpowiedĽ
Ostatnia odpowiedź: regis, 31 Lipca 2006 -
Ukraina
przez Gość Cobesh- 3 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Wła?nie odbyłem 2 tygodniow? podróż po Ukrainie, gdzie zauważyłem wiele ciekawych rzeczy. Mianowicie: +Motorowerów się nie rejestruje, +Na motorowerze można jeĽdzić bez kasku, widywałem motocyklistów ale nie wiem czy jest to legalne, +Warto?ć oktanowa paliwa wacha się od 72, przez 80, 95 do 98 +Paliwo jest bardzo ale to bardzo tanie za litr 72 ok. 2,50 Hrywni <100PLN=150Hrywni> +Drogi, a raczej to po czym się jeĽdzi s? w gorszym stanie jak w Polsce, +Ludzie s? życzliwi, ale +Nie na drodze, tam panuję zasada: On jest mniejszy, niech zjedzie, +Ogólnie wyprzedzanie na 3 czy 4 jest norm? nawet na zakrętach, +Wszędzie da radę się dogadać po Polsku, a we Lwowie …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Lipca 2006 -
Co wybrać SYM GTS 250 czy Xciting 500 ? 1 2
przez elqjp- 27 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Witam i pozdrawiam wszystkich Burgmaniaków, miałe was okazję zobaczyć na zlocie w Ryni. Przechodzę jednak do rzeczy. Interesuję się zakupem maxi skutera, my?lę o czym? nowym. Wpadł mi w oko ostatnio SYM GTS 250( ok. 14 tys), bardzo spodobał mi się ten skuter ( link http://www.mototest.be/essais/Sym/2006/GTS250/default.htm ). Jest tanszy od Xcitinga o 5 tys. Powiem, ze nie zalezy mi na predkosci, w zupelnosci wystarczy mi 120 km/h. Obawiam się jednak o serwis SYM'a, jednak ta firma nie przyjmuje się na naszym rynku. Ja osobi?cie widziałem tylko jedengo GTS'a na drodze. Co do Xcitinga to wiem, że jest to sprawdzony sprzęt. Pozdrawiam Proszę o poradę !scooter power
Ostatnia odpowiedź: Wojtek, 30 Lipca 2006 -
Pomoc w ocenie
przez Slavequs- 24 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam. Gdyby nie fakt, że to dla mnie istotne, nie zakładałbym nowego tematu. Czy który? z forumowych detektywów (i nie tylko) mógłby co? powiedzieć o tej sztuce -> http://republika.pl/eserpol ? Znalazłem opinię Rafalka13c sprzed ponad pół roku o tym egzemplarzu, gdy był w innym komisie, ale może co? Wam jeszcze wpadnie w oko. Jak nie to trudno, a może nawet lepiej... !OKK Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Lipca 2006 -
Fajna stronka dla Helixiarzy
przez Gość xedos1- 7 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Zapraszam Helixy na stronke FUSION STYLE tylko język nie nasz !scooter strona ciekawa, jest obsługa, duuużo fotek itp...
Ostatnia odpowiedź: Artix, 27 Lipca 2006 -
Witam Was, jestem tu nowy:)
przez Gość delmarcoforever- 18 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Drodzy forumowicze, witam jestem nowy na tym forum. W koncu dojrzalem aby kupic sobie duzego skutera. Z wielkim zainteresowaniem czytam wszelkie posty ktore sa bardzo pomocne. Bede zobowiazany jesli od czasu do czasu podesle wam jakies sprzety ktore moglyby mnie zainteresowac do Waszej fachowej oceny. Na pocz?tek napiszcie prosze co sadzicie o tym 1. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=114663308 2. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=113866433 3. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=115046696 ten ostatni nalezaloby chyba traktowac w kategoriach humorystycznych z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Lipca 2006 -
Rejestracja >50cc na 50cc
przez Gość jtd- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Na pocz?tku chciałem powitac grupe jako iż to jest mój pierwszy post, mam nadzieje ze nie ostatni !scooter Przejde od razu do rzeczy czy mogliby?cie podzielić się swoimi opiniami na temat rejestracji skuterów o wiekszej pojemno?ci niż 50cc jako motorowery. Plusy tej operacji chyba zna więszko?ć. Minusami zas mniej osób się przejmuje, dlatego chciałbym też by?cie napisali jakie konsekwencje(?) mog? spotkac kogo? kto ma tak zarejestrowany skuter. Czy miał kto? z was problemy z tego powodu? Jak wygl?da sprawa z ubezpieczeniem kiedy udział w kolizji/wypadku ma osoba kieruj?ca taki pojazd? Temat jest do?c ciekawy a na googlach i forach mało o tym się pisze. Licze na odzew i Po…
Ostatnia odpowiedź: Pavulon, 26 Lipca 2006 -
Pierwsza traska za mna
przez Pavulon- 9 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witajcie W minony piatek pojechalem do Stegny i w niedziele wrocilem Byla to moja pierwsza dlusza trasa i zamieszcze pare spostrzerzen 350km na daelimie to juz cos ( w jedna strone ) Ale niepowiem jestem zadowolony W tamta strone spalil 3.8l/100 ( predkosc licznikowa 100-110 ) Miedzy tankowanie w Olsztynku Droga przyzwoita , lekkie utrudnienia za Elblagiem , choc dla 200 to pikus , i pieknie sie jedzie W sobote skoczylem do Krynicy i Piaskow ( koniec swiata ) Podczas tej mini wycieczki trenowalem jazde w zakretach i stwierdzam ze to jest to co oddaje kwintesencje jazdy na moto Niestety w niedziele trzeba bylo wracac W drodze powrotnej juz niezchodzilem poni…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 26 Lipca 2006 -
Co sprawdzić...
przez eMKa- 15 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam Forumowiczów! Mam pro?bę o pomoc we wła?ciwym okre?leniu stanu skutera, który zamierzam kupić. Na co trzeba zwrócić uwagę? Jaka powinna być grubo?ć tarcz, czy można sprawdzić stan paska, akumulatora, jak bardzo zużyte s? opony (głęboko?ć bieżnika), wycieki, przepalenia... W temacie skuterów jestem zielony (narazie !OKK), więc każda rada się przyda. Dzisiaj mnie, a jutro komu? innemu. Je?li pomożecie stworzyć takie kompendium w jednym miejscu - wdzieczne będ? przyszłe pokolenia skuterzystów !tut. Info szczegółowa: przymierzam sie do YP 250 rocznik 2004.
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 26 Lipca 2006 -
MODELE BURGI 400?
przez flor12ek- 5 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam ! Mam problem.Kupiłem niedawno Burgmana 400 z 99 roku i chcę do niego dokupić kufry boczne i tylni oraz jakie? orurowanie np:Fehlinga.Problem polega na tym że szukam tych elementów okazyjnie czyli na różnego typu aukcjach.Na niemieckim Ebay jest tego wiele ale opisy niekiedy nic mi nie mówi? ,wiem że wychodziły od K1-K7 ale czy to oznacza że było siedem różnych kształtów nadwozia czy też te zmiany dotyczyły raczej elementów wyposażenia i np; bagażnik od k1 pasuje do K3 itp.. Proszę fachowców z tego forum o o?wiecenie mnie w temacie Próbowałem co? się dowiedzieć w serwisie suzuki Mieloch-motocykle ale nie znam chińskiego Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: flor12ek, 24 Lipca 2006 -
forum w UK
przez Mr.T- 3 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Hej. Przegl?dam sobie dzi? internet w poszukiwaniu ciekawych miejsc i trafiłem na nowe forum maxiskuterowe z Wielkiej Brytanii - niby nic ciekawego, a tu na pierwszej stronie czy to nie jest Simon? P.S. nie zwróciłbym uwagi na zdjęcie gdyby nie piękne polskie osiedle w tle !sciana P.S.2 wła?nie zobaczyłem w w?tku filmowym link do zdjęcia - topic można zamkn?ć !scooter
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 23 Lipca 2006 -
Bezpieczeństwo na skuterze
przez Gość Raq- 9 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
witka wszyskim. w ?wietle ostatnich smutnych wydarzeń zacz?łem się zastanawiać nad zabezpieczeniem skutera przed skutkami gleby. w zwi?zku z tym chciałbym poznać wasze zdania i sugestie dotycz?ce wszstkiego tego co mogło by pomóc w niebezpiecznej sytuacji. czy stosujecie crash pady, relingi i temu podobne zabezpieczenia. do "szlifierek" można znale?ć do?ć bogat? ofertę jednak nie spotkałem się z czym? dedykowanym do skuterów.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Lipca 2006 -
Gwarancja Suzuki - Road Assistance
przez Gość Dragon- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam. I znowu ja, i znowu przygoda. Jest wtorek. Godzina 18.00, jestem 100 km od domu nad jeziorkiem i... awaria skutera !!!! Trudno stało się, miało prawo się zepsuć. Tym razem chciałbym jednak napisać o serwisie Road Assistance (RA). Dzwonię na numer podany w RA, tam sympatyczny Pan przyjmuje ode mnie zgłoszenie (10 minut) i informuje mnie, że za chwilę skontaktuje się ze mn? pomoc drogowa . W przeci?gu 5 minut dzwoni pomoc drogowa. Wypytali się gdzie jestem (sprawa była dosyć skomplikowana - działki nad jeziorem) i przyjechali po około 45 minutach . Skuter został załadowany na lawetę, bardzo dokładnie i starannie spięty (nic nie było porysowane), 15 minut wyp…
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 21 Lipca 2006 -
paiery
przez Gość camorra- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
chce kuic skuter we wloszech pojemnosc 50,jakie musze miec dokumenty zeby go przewiesc?chce busem,da sie go przewiezc bezemnie? Prosze nie dublowac postow i nie pisac w takiej formie i tresci. dr.big
Ostatnia odpowiedź: kfcent, 20 Lipca 2006 -
prosze o rade
przez Gość camorra- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
mam pytanie:jestem teraz we wloszech i mysle o kupnie skutera i przywiezieniu go do polski,jest to vespa piaggio 125 rok 2004,czarna,i teraz roblem,jakie potrzebuje dokumenty zeby go przewiesc i jaki transport wybrac,i jeszcze ceny ,ile by to kosztowalo,bardzo prosze o pomoc.dziekuje
Ostatnia odpowiedź: drogowiec, 18 Lipca 2006 -
automat
przez ortos- 16 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Jestem ciekaw Waszego zdania pozdr... Ortos
Ostatnia odpowiedź: matrixclan, 17 Lipca 2006 -
HONDA HELIX nowy użytkownik
przez Gość xedos1- 2 odpowiedzi
- 963 wyświetleń
Witam wszystkich serdecznie, od soboty stalem sie posiadaczem Hondy cn250 z 1996 roku, kolor bordo, 26tys przebiegu, stan według fachowców super (ci?nienie w cylindrze 14,6) Mam pytanko odno?nie paska, rolek i filtra, gdzie najlepiej zaopatrzyć się w te czę?ci? Gdzie kupować? Moze znacie jaki? adres sklepu lub www? Chce wymienić dla bezpieczeństwa i pewno?ci jazdy. Pozdrawiam serdecznie
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Lipca 2006 -
Prawo jazdy A
przez Gość xedos1- 1 obserwujący
- 16 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, mam pytanko co do kat A. Czy jak kto? ma kat B to musi znowu wszystko zdawać na A czy tylko czę?ć motocyklow?? Chyba wreszcie zrobie A
Ostatnia odpowiedź: Daro, 15 Lipca 2006 -
gdzie ubezpieczyć
przez Gość Pola- 22 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Może kto? mi podpowie w której ubezpieczalni najlepiej wykupic OC na skuter /50/? Rejestracje mam na Koszalin,a le jeżdże po Stolicy. I tu pojawił sie problem, np WARTA nie umiała mi znaleĽć stawki na K-lin. PZU nie cieszy się dobra opini?..... Co radzicie? Agnieszka
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Lipca 2006 -
Fotolog - skuterowy oczywiscie ;)
przez kfcent- 0 odpowiedzi
- 815 wyświetleń
Hej... prowadze od kilku dni swojego fotologa FOTOLOG Zapraszam do odwiedzin -staram sie tam zamieszczac fajen fotki skuterowe - nie wszystkie s? mojego autorstwa,czę?ć poprostu pochodzi z sieci...ale i tak zapraszam do obejrzenia i wpisywania komentarzy. Codziennie co? nowego !scooter
Ostatnia odpowiedź: kfcent, 13 Lipca 2006 -
Przyszedł czas na zmiane,tylko na co?
przez kfcent- 20 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam. Ufff udało mi sie wczoraj obronić prace magistersk? i w zwi?zku z tym dostałem niewielk? "dotacje" od mojego taty...oczywiscie zaznaczył że najlepiej je?li za te pieni?żki kupił bym nowy skuter (sam jezdzi silver wingiem). mam teraz pantheona 125 i chce go sprzedać + dołożyć jakies - 5 tys. co polecacie w tym przedziale cenowym? my?lałem o X9 250cm ... szukam sprzętu nadaj?cego się do miasta,ale i przy okazji pozwalaj?cego zrobić dalsz? traske.myslalem też o burgmanie...ale za ta kase to stac mnie było by tylko na K1 a tego to już chyba nie warto kupować (???) no sam już niewiem...czekam na jakie? propozycje expertów aha i jeszce jedno...czy opłacalne jest spro…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Lipca 2006