Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Zamiana silnika ze 125 na 180 ccm
przez Crazy_Russian- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam Od jakiegos czasu chodzi mi po glowie dodanie nieco koni do mojego osiolka (YP125). Zmiana skutera na wiekszy nie wchodzi w gre z racji kosztow. Zastanawiam sie nad zakupem silnika od Majesty 180. Kiedys czytalem na forum (teraz nie moge tego odnazlesc), ze o ile zmiana silnika ze 125 na 150, w przypadku Majesty, odbywa sie bezbolesnie o tyle przy wymianie na 180 trzeba juz cos zmieniac. Chyba to byl gaznik, ale czy cos jeszcze?
Ostatnia odpowiedź: Crazy_Russian, 30 Czerwca 2010 -
125>> Burgman K7 vs. Satelis
przez brylant- 3 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Witam, Przymierzam się do zmiany skutera. Do tej pory jezdzilem Burgmanem K2 i K4. Zastanawiam sie nad nowsza wersja K7 lub Peugeotem Satelisem. Czy ktos posiada takiego Peugeota? Jak jest z ich niezawodnoscia? Wydaje sie ladniejszy od Burgiego, ale czy takze jest wykonany na wysokim poziomie? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Pieniek, 24 Czerwca 2010 -
Honda Pantheon 125 - przebieg 50kkm - dużo?
przez Gość konradskce- 7 odpowiedzi
- 9.2 tys. wyświetleń
Witam, To mój pierwszy post na burgmania.net - przperaszam jeżeli umieściłem w złym miejscu (jeżeli tak prosze Admina o przekierowanie - dziekuję). Chciałbym kupić niedrogi pierwszy skuter większy niz 50 ccm. Przeznaczenie to dojazdy do pracy poza miasto ok 50 km w dwie strony + jakieś małe weekendowe wyjazdy raczej w jedna osobe. Doświadcenie z moto mam spore, ze skuterami raczej małe. Znalazłem oferte Honda Pantheon 125 ccm, rok prod. 2003, sprowadzony ze Szwajcarii, silnik 4T, jest książka z wbitymi przeglądami do 40kkm. Aktualny przebieg 50kkm. Stan ogólny bardzo ładny, skuter został uruchomiony przy mnie w garażu - silnik zimny zapaił bardzo szybko, żadnych dziwny…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 7 Czerwca 2010 -
Potrzebny mechanik do burka 125 z okolic Zabrza
przez Gość 2miro- 0 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Jak w tytule potrzebny dobry fachowiec od maxi skuterów co by dał rade mojemu burkowi bo juz nie mam do niego siły. Możecie kogoś polecić.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Maja 2010 -
Czy burgman 125 ma immobiliser ?
przez Gość mgmoto- 2 odpowiedzi
- 5.2 tys. wyświetleń
witam, posiadam suzuki burgman 125 i mam złamany kluczyk tzw tylko grot. moje pytanie brzmi czy ma immobiliser, dlatego ze jak naciskam odpalanie to nic sie nie dzieje. pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Maja 2010 -
Piaggio Hexagon Lx4 125-jaka świeca?
przez raf30- 2 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam,mam pytanie:czy do Hexagon lx4 125(wersja chłodzona powietrzem,4-suw) można kupić sportową świecę(jeśli tak to jaką najlepiej)i czy taka świeca poprawi minimalnie osiągi ??
Ostatnia odpowiedź: raf30, 28 Kwietnia 2010 -
Pytanie - Honda CH 125
przez Gość bartek_94_1994- 3 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Witam! Mam dwa pytania: 1. W mojej Hondzie od początku gdy ją mam widze, że temp. silnika nie jest poprawna. Wskaźnik temperatury podczas jazdy jest zawsze w okolicach 50*C czyli praktycznie wskazówka "leży". Czy to dlatego, że czujnik jest od razu przy chłodnicy ?? 2. Czy tym skuterze jest odcięcie zapłonu przy maksymalnych obrotach?? Bede wdzieczny za odpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Lutego 2010 -
Co polecacie ze 125 1 2
przez JacekGit- 32 odpowiedzi
- 11.7 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Bardzo proszę o radę przy wyborze skutera. Od końca tego sezonu ujeżdżam Kymco Super 8 4T 50cm. Czas przesiąść się na coś większego. Z przyczyn ekonomicznych myślę tu o pojemności 125. Planowałem zakup nowego Kymco Agility City 125. Przemawiają za nim 16 calowe koła, dobre hamulce tarczowe, poręczność w mieście, tanie części, bezawaryjność – osobiste doświadczenie i pewny stan skutera. Przeglądając forum zwróciła moją uwagę Yamaha X max w wydaniu 125. Niestety nie wchodzi w grę zakup nowej. Kymco mogę kupić za 6100, używana X Max mogła by być do 7000zł. Jakie są koszty utrzymania tego skuterka, ceny części eksploatacyjnych i tych co często padają, czyl…
Ostatnia odpowiedź: JacekGit, 19 Stycznia 2010 -
Genialny X-max 125 1 2
przez kordozor- 27 odpowiedzi
- 15.4 tys. wyświetleń
Cześć Chciałem zamienić Horneta na X-Maxa 250,ale zrezygnowałem z tego pomysłu bo nie chcę jeszcze całkowicie zrywać ze światem motocykli.Poza tym mogę jeżdzić na więcej zlotów bo i na motocyklowe i skuteromaniaków :-D Poszedłem na kompromis i kupiłem X-Maxa 125i z 2006 r,w bardzo fajnej cenie. Muszę przyznać że zakochałem się w nim od pierwszego wejrzenia. Zdjęcia przekłamują jego wygląd który w rzeczywistości jest bardzo dynamiczny.Pozycja za sterami wygodna,szyba troche za krótka ale sprawę rozwiąże deflektor. Jechałem nim 80 km przy temperaturze 4 stopni i mocnym deszczu,przemokła mi tylko kurtka w zgięciach łokci i trochę zmarzły dłonie i stopy.Na motorze umarł…
Ostatnia odpowiedź: kordozor, 16 Stycznia 2010 -
BMW C1 E Pierwsze video
przez MariuszBurgi- 16 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Niedawno pisaliśmy o BMW C1E na stronie głównej. Porażka Vectrixa nie zniechęca producentów do produkcji elektrycznych skuterów... i chyba dobrze. No cóż, wygląda to naprawdę ciekawie. Może wkrótce uda się napisać coś więcej o tym pojeździe po jazdach testowych
Ostatnia odpowiedź: Artix, 26 Listopada 2009 -
SUZUKI BURGMAN 125 vs HONDA S-WING 125
przez Gość sorin320- 16 odpowiedzi
- 29.9 tys. wyświetleń
Witam !!! Tak jak w temacie-postanowiłem zakupic jeden z tych skuterków. Mam do wyboru Suzuki Burgmana 125 z 2007r i Hondę S-wing 125 z 2008r, tyle że obydwa mają przebiegi na niskim poziomie bo Burgman - 3000km, a S-wing - 1300km. Bardzo proszę o Wasze opinie jeśli chodzi o te skuterki (przyspieszenie, v-max, no i jakośc). Od razu mówię że nie jestem nastwiony tylko i wyłącznie na kupno jednego z nich, myślę także o : Piaggio X8/X9, Peugeot Satelis. Musi to byc 125, gdyż tylko na tą pojemnośc posiadam uprawnienia. Nie wiem czy z Satelisami tak jak z samochodami Peugeota, czyli kiszka, czy też nie ma co patrzec na jakośc francuskich aut. Za wszystkie odpowiedzi z góry…
Ostatnia odpowiedź: adamgt, 26 Listopada 2009 -
Majesty 125 vs leonardo 125
przez syrnik19- 13 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Witam od jakiegoś czasu przymierzam się do przesiadki z mojego wysłużonego chińskiego żbika na cos większego, i tu moje pytanie co lepiej wybrać? Skuter sluzył by głownie do jazdy wszelakiej większość trasa,.Interesuje mnie niezawodność , ceny części eksploatacyjnych.Podrózowanie też z pasażerem.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Października 2009 -
C1-E(lektryczne)
przez Gość Michał Kupczyk- 12 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
To tylko koncepcja, ktora wg slow BMW nie ujrzy produkcji. http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/new...oter-prototype/ Pytanie: po co wiec to pokazuja? :-D -- Michal
Ostatnia odpowiedź: Woody, 8 Października 2009 -
Tym razem 50ccm z LPG 1 2
przez dr.big- 40 odpowiedzi
- 7.3 tys. wyświetleń
Skuter z Chin oferowany pod nazwa Jackfox Bi-Fuel 50 z dolozona instalacja LPG oferowany jest w D za 1999 euro. Zbiornik gazu miesci 5 litrow, zuzycie gazu na 100 km to 4 litry. Do dyspozycji mamy tez 6 litrowy zbiornik benzyny, paliwa przelaczac mozemy w trakcie jazdy, teoretyczny zasieg na pelnych zbiornikach producent ocenia na 300 km... Jednak podobny chinski skuter z zasilaniem sama benzyna kosztuje ok. 800 euro. Pozostaje nam ok. 1200 euro roznicy, ktore "LPG- skuter" musi jakos zniwelowac w trakcie uzytkowania. Po przeliczeniu kosztow benzyny i LPG wychodzi nam, ze amortyzacja nastapi po ponad 100 tys kilometrow. Milej jazdy zycze .
Ostatnia odpowiedź: iQ!, 26 Maja 2009 -
Yamaha majesty 125 warto kupić?
przez syrnik19- 0 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam, my?lę sprzedać żbika ;-), i kupić co? innego, chodzi mi o yamahe, znajomy ma tak? na sprzedaż 1999 albo 2000, 18 tys km (podobno) cena 3000tys do uzgo, i tu moje pytanie czy opłaca się takie co? kupić? Jakie s? ceny np paska, innych czę?ci. Co do skuta stan to dobry ma widoczne zadrapania, mechanicznie ok... co radzicie?
Ostatnia odpowiedź: syrnik19, 18 Kwietnia 2009 -
test Kymco Agility 125 1 2
przez Gość denver27- 32 odpowiedzi
- 9.3 tys. wyświetleń
...w lutowym numerze swiata motocykli znajdziemy test kymco agility125 a ponadto w dziale"technika"-naprawy skuterów -układy hamulcowe.znajduje sie również prezentacja ducati1098,wyprawa dookoła swiata na bmw r1150gs
Ostatnia odpowiedź: Gość, 9 Kwietnia 2009 -
majesty 125 z mil na kilometry
przez Gość kicu92- 4 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
szukalem wszedzie i nigdzie nie moge znalezc jak przestawic licznik z mil na kilometry. czy ktos wie jak to zrobic ? !scooter z gory dziekuje za pomoc
Ostatnia odpowiedź: slaw, 5 Kwietnia 2009 -
SKRADZIONO Yamaha majesty 125
przez Gość Zywik- 8 odpowiedzi
- 4.6 tys. wyświetleń
Skradziono 13.06.2008 Skuter Yamaha Majesty 125 rok prod. 2002 z Parkingu przy ul. Kartaginy (Stegny/Warszawa) Nr. Rej. BWM X385 Je?li co kolwiek wiesz na ten temat prosze o informację tel: 501764050 zywik@o2.pl
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Marca 2009 -
Spalanie Pantheona 125
przez Gość twardy-99- 9 odpowiedzi
- 7.9 tys. wyświetleń
Witam Mam Pantheona 125 2t po zrobieniu ok 500 km miałem jaki? wynik spalania ?redniego i plasował sie on na poziomie ok. 3.7l -hmmm czy to dużo - usłyszałem ostatnio opinię,że tak Jak pal? wasze 125 w dwusuwie ?? Aha jeszcze jedno - Vmax mam ok 110km/h przy czym manetka ma jeszcze trochę zapasu - tylko czemu nie przybywa prędko?ci kiedy ja przekręcę na maxa ?
Ostatnia odpowiedź: melmacie, 13 Marca 2009 -
Yamaha Majesty 125 `99 wersja tajwanska
przez Gość Pajonk- 5 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
witam wszystkich maxiskuterowcow jako nowy uzytkownik tego forum (i obecny 3 innych:)) wiem ze na poczatku wypada sie przedstawic co i teraz czynie: Mam na imie Marcin, jestem z Gdanska i obecnie znajduje sie na 2 letnich studiach na tajwanie (na prawde daleko). jako ze warunki atmosferyczne jak i drogowe wymagaja posiadanie skutera, jako glownego srodka lokomocji, zakupilem yamahe majesty 125 rok 99 co bym mogl sprawniej sie tu poruszac. wersja rozni sie od europejskiej wieloma szczegolami jak inna lokalizacja baku, nieco inny uklad chlodzenia (tu nawet dzis 32st) no i totalnie inny wyglad (zalaczam zdjecia). nikt nie rozumie nic po ang, a kiedy wraz z kolega chincz…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Października 2008 -
Honda pantheon 124 4T
przez Gość prezeso55- 2 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
Witam z rana wszystkich maxi skuterowcow;) DZisiaj mam pewne pytanie do zgromadzonych na tym forum osob a chodzi mi dokladnie a wymiane tlumika w honda pantheon 125 2003r. 4t Wogule nie bylo by problemu tylko jest 1 rzecz ktora mnie ciekawi a chodzi mi dokladnie o to co widac na zdjeciu jakis kabel podlaczony do rury wydechowej bylem w serwisie ale oczywiscie zapomnialem sie o to spytac i kieruje tutaj prosbe wytlumaczenia.. http://www7.speedyshare.com/data/975655707...e00hfghfg09.jpg Pewnego razu oczywiscie z ciekawosci odłaczylem to i juz przy samym starcie poczulem roznice w przyspieszenu do 90 sie duzo lepiej zbieral niz zwykle ale oczywiscie kontrolka F1 czyli wt…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Października 2008 -
Pytanie nr 2 silnik 125 4t majesty teos itp
przez Gość Adrian232- 0 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
A wiec na skuterach znam sie mało bo nigdy nie miałem do czynienia ze skuterami tylko moto z biegami zawsze.Chciałem sie wypytać żeby mniej więcej wiedzieć ocb: Jakie s? oznaki już kończ?cego sie napędu(sprzęgło ten dzwon pasek wariator jakie? rolki itp) chce wiedzieć bo chce wymienić napęd żeby było wszystko ok ,a wiem ze nie jest teraz ok bo co? tam jęczy i gruchocze i czasami skuter nie chce i?ć wiec był bym wdzięczny za jakie? podpowiedzi lub wyja?nienia i tez jak to rozbierać żeby nie uszkodzić.Wario to wiem ale reszty nie mam pojęcia.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 18 Sierpnia 2008 -
125/50
przez Wookash- 3 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
|miac się czy płakac? http://www.motogen.pl/aktualnosci/zkraju/a...aradoksow-.html totalny obłęd !scooter
Ostatnia odpowiedź: regis, 6 Sierpnia 2008 -
125cm3 na 50cm3 jak to zrobic ??
przez Gość Hannibal- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Witam. otóż niedawno sprowadziłem z Anglii skuter yamaha maxster 125cm3 , chciałbym go zarejestrować na 50cm3 żeby mój syn mógł nim jezdzic . JAK TO MOZNA ZROBIC I CZY WOGOLE SIE DA ????? !scooter na tym forum nie udzialamy odpowiedzi dotycz?cych łamania prawa, temat zamykam Artix
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Sierpnia 2008 -
Leonardo 125
przez Gość Zwudu- 4 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
Witam, Chciałbym Się Dowiedzieć Gdzie Jest Czujnik Temperatury W Leonardo 125? Aha,jeszcze co? Sprowadziłem Leonardo I niewiem jaki olej ma Proszę o jakie? rady jaki olej zalać? Dziekuje Pozdrawiam. !happybth
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Sierpnia 2008