brylant Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witam, Przymierzam się do zmiany skutera. Do tej pory jezdzilem Burgmanem K2 i K4. Zastanawiam sie nad nowsza wersja K7 lub Peugeotem Satelisem. Czy ktos posiada takiego Peugeota? Jak jest z ich niezawodnoscia? Wydaje sie ladniejszy od Burgiego, ale czy takze jest wykonany na wysokim poziomie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
0 DIZEL Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Kolega CAPPO posiada takowy skuterek spod marki lwa . Jak napiszesz do niego na PM to na pewno chętnie odpowie na pytania. Pozdrawiam DIZEL Odnośnik do komentarza
0 dr.big Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Pieniek ma Satelisa 500 . Odnośnik do komentarza
0 Pieniek Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Witam Brylant. Zgadza się ujeżdżam obecnie półlitrówkę. I tak w telegraficznym skrócie: - wygląd jak kto uważa dla nie bardzo atrakcyjny - wykonanie prawie jak japońskie tyle, że z większym polotem - bagażnik na dwa jety i jeszcze trochę drobiazgów - miejsca wystarczająco do wzrostu ok. 180 cm, wyżsi powinni sami się przymierzyć i zdecydować. - bardzo dobre światła - zawieszenie sprzężyste, nie dobija nawet we dwie słuszne osoby - dotychczasowy przebieg prawie 15 tkm w tym moje 5,5 tkm zero awarii - jedna z najmniej palących pięćsetek średnio 4,2 l/100, najwięcej miałem 4,8 l/100 - największa wada: jeden cylinder i związane z tym wibracje. Myślę, że 125 ccm to za mało na taką budę choć jest wersja z kompresorem 20KM (ma taki brzydki wlot powietrza), ale jeśli szukasz 125 to lepiej od razu poszukaj 250/22KM. Dodatkowa zaleta dla mnie to nietuzinkowość. W sezonie codziennie w Warszawie widzę kilka burgmanów a drugiego Satelisa od roku jeszcze nie spotkałem. Pozdrawiam Pieniek. Odnośnik do komentarza
Pytanie
brylant
Witam,
Przymierzam się do zmiany skutera. Do tej pory jezdzilem Burgmanem K2 i K4.
Zastanawiam sie nad nowsza wersja K7 lub Peugeotem Satelisem.
Czy ktos posiada takiego Peugeota?
Jak jest z ich niezawodnoscia?
Wydaje sie ladniejszy od Burgiego, ale czy takze jest wykonany na wysokim poziomie?
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi