Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3198 tematów w tym forum
-
Niestety tak to już jest że w życiu przychodzi moment gdy człowiek traci panowanie nad skutem i przechodzi z postawy pionowej do poziomej. Dzi? niestety był mój dzień ... i to ja byłem tym pechowcem. Tak jak już kto? pisał to klasyka gatunku ... wymuszenie pierwszeństwa ... prawie grudniowa aura więc i ?liska nawieszchnia i awaryjne hamowanie i w efekcie położenie skuta na boku. Całe szczę?cie ruch niewielki a pani z przeciwnego pasa wyhamowała przed skuterem który doszlifował na s?siedni pas. Prędko?ć niewielka ok 60km/h. Straty: Skuter był już porysowany przez poprzedniego wła?ciciela ale: - Porysowana osłona tłumika - Porysowany, wygięty "ochraniacz" (niewiem jak…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Grudnia 2006 -
Porownanie AN650 z innymi moto. 1 2
przez dr.big- 45 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
Jak widac, w gazetce "motorrad" z 24.11 porownany bedzie pod katem walorow turystycznych AN650, BMW R1200GS, BMW F800ST, HD RoadKing, Honda CB1300S, GoldWing, MotoGuzzi Norge 1200 i Yamaha FJR1300A. Ciekawe jak wypadnie Burgman !YES ? Wydanie niestety w jezyku niemieckim . PS. 24- go zasuwam po gazete !YES ...
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 1 Grudnia 2006 -
szlif na koniec sezonu...
przez szorstki- 10 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Na Czerniakowskiej, za Gagarina jest wyjazd z osiedla po prawej. I własnie z tego wyjazdu wyjechała jaka? łajza, wymuszaj?c na mnie pierwszeństwo. Próbowałem uciekać na lewy pas, no i ?cisn?łem nieco praw? klamkę, dalej: wilgotna jezdnia, jakie? li?cie... Na szczę?cie jechałem tylko ok. 40 km/h (ruszyłem spod ?wiateł) a za mn? nic nie jechało. Wyglebiłem się na lew? stronę i przejechałem parę metrów. Sprawca nawet się nie zatrzymał. Wstałem do?ć szybko i miałem nadzieję że go dogonię na ?wiatłach przy Bartyckiej, ale się nie udało bo skuter zgasł a go?ciu zd?żył przejechać na zielonym... Straty: starty lewy bok skutera(plastiki), skręcona kostka, siniak na biodrze n…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 1 Grudnia 2006 -
Niestandardowe miejsca
przez Gość Melon- 24 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam, A może by rozpocz?ć temat, w którym każdy z nas mógłby się pochwalić najminiej standardowym miejscem, do którego udalo się dotrzeć na swoim bolidzie?
Ostatnia odpowiedź: Qw@ki, 30 Listopada 2006 -
Chciałbym poinformować szanowne grono...
przez Abach- 18 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
że w dniu dzisiejszym stałem się szczę?liwym włascicielem Żabowego skutera marki Suzuki Burgman AN400 Przy okazji chciałbym podziękować Mareczkowi i Magdusce za pomoc w sprowadzeniu sprzętu do 3miasta i towarzystwo w podróży.
Ostatnia odpowiedź: sentek, 28 Listopada 2006 -
Nowa trasa egzaminacyjna-Odlewnicza 1 2
przez Gość dagir- 1 obserwujący
- 30 odpowiedzi
- 9.9 tys. wyświetleń
Od 13.11.2006. obowiazuje nowa trasa egzaminacyjna zdajacych na kat A. Dla zainteresowanych , patrz- http://www.word.waw.pl/pdf/trasa_A.pdf
Ostatnia odpowiedź: Ravenka, 26 Listopada 2006 -
Czy warto nim se cokolwiek zawracać ?
przez Gość Pysio76- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Niestety Piaggio X8 okazał się dla mojej małżowinki za wysoki , więc szukamy dalej. Od jakego? czasu ukazuje się aukcja http://www.allegro.pl/item144151380_suzuki...5_2002_rok.html Może kto? akurat zna ten egzemplarz (poza wła?cicielem) widział go na żywo ewentualnie jest w stanie co? zweryfikować na podstawie zamieszczonych fotek byłbym ogromnie wdzięczny za wszelkie sugestie odno?nie tego skuterka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Listopada 2006 -
Jakim skuterem jezdzisz? 1 2
przez dr.big- 46 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
Po ostatnich zakupach sonda, jak zawsze dla zabawy ... Oczywiscie nie da sie w ankiecie zmiescic wszystkich typow skuterow, bo ma ona tylko 10 miejsc...
Ostatnia odpowiedź: eMKa, 22 Listopada 2006 -
Burgman 400? Jaki model?
przez dr.big- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
No i oczywiscie sonda na temat An 400 ... Chodzi tu o model i rok (np. K2, K3 lub np. rocznik 2005)
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 22 Listopada 2006 -
Muszę się pochwalić... 1 2
przez pidzam- 47 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
O?wiadczam Wszem i wobec i każdemu z osobna, ze stalem się szczę?liwym posiadaczem jedynie slusznego skutera, jedynie slusznej marki i w jedynie slusznym kolorze. Pojazd znany na Burgmanii ze względu na jego nieodpart? chęć do jazdy bez kierowcy, ale od ?rody staram sie to zmienić. !OKK Pozdrowienia, szczę?liwy Pidzam.
Ostatnia odpowiedź: Jerzyk, 21 Listopada 2006 -
pantheon
przez Gość pantheon150- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
czesc mam pytanie czy posida ktos moze pantheona?? ja zakupile pare misiecy temu 150 2T i chce sie dowiedziec czy jest jakas instrukcja obslugi tzn co gdzie sie znajduje ??? i mam przejechane ponad 14ty? co powinienem wymienic i zrobic przy nim a szczegolnie na zime dzieki z gory!
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 19 Listopada 2006 -
Kanapa w czasie deszczu
przez Gość Buzby- 19 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Cze?ć, Ostatnio przyszło mi jechać moim burgiem godzinę w ulewnym deszczu. I poczyniłem pewne niewesołe spostrzeżenia dotycz?ce kanapy tegoż. Otóż kanapa, jak wiemy jest do?ć miękka i przyjemnie się zapada, gdy się na niej siada. Jest fajnie, ale tylko dopóki jest sucho. W ulewie, w której musiałem jechać, we wgłębieniu pod dup? zaczęła się zbierać woda. W efekcie siedziałem cały czas dup? w kałuży. Oczywi?cie miałem nieprzemakalne, teoretycznie, spodnie, ale choćby spodnie były, nie wiem jak, nieprzemakalne, to musz? w końcu przemiękn?ć, je?li s? cały czas zanurzone w wodzie i tarte (z jednej strony o kanapę a z drugiej o spodnie wewnętrzne). Moje przemiękły po około …
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 19 Listopada 2006 -
Gdzie parkujecie wasze skutery??
przez Gość michu124- 16 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
taka my?l mnie naszła dzis gdy pod jednymz moich okolicznych hipermarketów zobaczyłem dumnie zaparkowana 50 !holiday na miejscu dla inwalidy . St?d własnie pomysł na sondę czekam na wasze opinie P.S to moja pierwsza sada na tym forum wiec nie wiem czy wszystko jest ok, a jak nie jest to przepraszam i prosze moda o korekte
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 19 Listopada 2006 -
Sprzedaż skutera/motocykla
przez Gość K K- 1 odpowiedź
- 831 wyświetleń
Mam takie pytanie: czy jak sprzedaje motocykl kupiony jako uzywany s? jakie? podatki? Kiedy? wiem że było co? takiego że jak sie kupiło samochód używany, to nie mozna było go sprzedać przed upływem 6m-cy, bo był jaki? podatek. Czy z motocyklem jest podobnie? Swój sprowadziłem z zagranicy i 6 m-cy jeszce nie ma, a chyba bede musiał sprzedać. Czy s? z tego tytułu jakie? przykre konsekwencje?
Ostatnia odpowiedź: drogowiec, 16 Listopada 2006 -
Przejawy wandalizmu
przez Gość Gabor- 5 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Czy czesto doswiadczacie aktow wandalizmu na waszych jednosladach? Pare dni temu znajomy zostawil skuter pod malym supermarketem w warszawie, jak przyszedl zastal pocieta kanape jakims ostrym narzedziem !holiday Ja sie pytam po co takie rzeczy robic ??? Krew zalewa czlowieka
Ostatnia odpowiedź: Kacza, 16 Listopada 2006 -
zagadka
przez ultras- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
a co to? dla pierwszej osoby poprawnie wskazuj?cej markę - nagroda (być może do odbioru na najbliższym zlocie - ale zawsze) !V pozdro! ultras
Ostatnia odpowiedź: Kacza, 16 Listopada 2006 -
Nowo?ci skuterowe na 2007r. 1 2
przez pablos- 27 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Witam jako że jesień już Nas dopadła a z ni? chłodne poranki więc na rozgrzewkę ... trochę info ze ?wiata skuterowego ..... KYMCO DINK 125 - 2007 PGO Daelim S2 Banelli Banelli Silverblade FYM - malaguti Jonway Honda SH300i Yamaha majesty 125 Yamaha Vox Yamaha Cygnus 125 Yamaha planuje również wprowadzenie na wiosnę T-Max-a 650 cm , Kymco wprowadza Xcitinga 500i oraz Xcitinga 750 .... więc pozycja królewska AN650 zostaje zachwiana . Więcej info znajdziecie tutaj http://www.scooter-infos.com/news-info-scooter.html Pozdrawiam i miłej lektury
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 16 Listopada 2006 -
honda silver wing odblokowanie skutera
przez limmp1- 8 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
witam klubowiczów,mam pytanie,jak odblokować skuter aby miał lepsze przyspieszenie i osi?gi od fabrycznych poraddzie !wchair
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 14 Listopada 2006 -
Proszę o Wasze opinie. 1 2 3
przez Gość Dragon- 52 odpowiedzi
- 5.9 tys. wyświetleń
Bardzo Was proszę o ustosunkowanie się do tego co napisał adslandrzej na temat po?cigu tego użytkownika motocykla. Komentarz adslandrzeja to tego linku http://www.wrzuta.pl/film/cy1vW4iQqe/cbr_v...ctra_3.2_poscig jest taki cyt. "Po?cig za motocyklist? trasa Lublin-ChełmKLIK plus mały artykuł KLIK Moim zdaniem mogli odpu?cić bo stwarzali duże zagrożenie na drodze" Co Wy na to????
Ostatnia odpowiedź: Kubus, 13 Listopada 2006 -
YP 400 ABS
przez rafałek- 4 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Widzieli?cie już najnowsz? YP-400. Dodali kilka bajerów no i ABS. Z oparciem mogli się bardziej postarać, tym bardziej, że chyba trzeba będzie je zdemontować żeby założyć stelaż Givi (chyba, że zaprojektuj? specjalny do tego modelu). Czym sie różni TCI od CDI? nowa YP-ka
Ostatnia odpowiedź: Abach, 13 Listopada 2006 -
90kkm w SilverWing 600
przez Gość Michał Kupczyk- 8 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Czy ktokolwiek z szanownego grona uzytkowal Silvera o przebiegu ok 90 tys kilometrow? Czego moge sie spodziewac po sprzecie z takim przebiegiem? Jaki klopoty/usterki ? Nie moge byc pewien jak byl poprzednio uzytkowany. Podobno ma nowe sprzeglo i lozyska kierownicy pozdrawiam Michal
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 13 Listopada 2006 -
Który największy ?
przez Gość Ziemniok- 11 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam. Mam krótkie pytanie - który ze 125 jest największy? Chodzi mi nie tylko o wielko?ć - ale też o jako?ć i osi?gi. Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Listopada 2006 -
Dlaczego jezdzisz skuterem? 1 2 3 4
przez dr.big- 85 odpowiedzi
- 8.8 tys. wyświetleń
Pewne podejscie do tematu sklonilo mnie do zastanowienia sie nad tym zjawiskiem i zadaje proste pytanie: Dlaczego jezdzisz skuterem?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Listopada 2006 -
Ile kilometrow rocznie? 1 2 3
przez dr.big- 51 odpowiedzi
- 5.6 tys. wyświetleń
Nastepna anketa w stylu... "ile" !piwko . Ile kilosow robisz skuterem w ciagu calego roku. Jest jest to jazda sezonowa czy caloroczna? Glownie wypady za miasto czy dojazdy do huty? PS. Zostalem ograniczony mozliwosciami ankiety (max. 10 odpowiedzi ).
Ostatnia odpowiedź: Gość, 11 Listopada 2006 -
Zimowanie bolidów
przez Gość Melon- 22 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Witam, Mam pytanie do do?wiadczonych kolegów - proszę o Wasze porady co należałoby zrobić przed zapadnięciem w sen zimowy bolida? Czy jakie? specjalne przygotowanie jest konieczne?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 11 Listopada 2006