Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Vectrix w sprzedaży od 5 marca

ultras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6!!

ponieważ ob?liniłem się kiedy? poważnie odnajduj?c Vectrixa w sieci i na naszym forum napisałem szybko do producenta o szczegóły oferty, poza bla bla jakie wymienili?my mam ciekaw? wiadomo?ć - tu cytata:

Finally, here we are! Vectrix is launching our first flagship store!

The opening will take place in Rome on the 5th of March. After years of investment and hard work, we are ready to bring our MAXI-Scooters to the market. Very soon these silent and non-polluting vehicles will be throughout our cities. We truly believe that this is the beginning of a revolution in urban transportation. At the same time, we are opening flagship stores in Madrid and Melbourne. Before long, we will also open stores in Bologna, Milan and Barcelona. In the meantime, multi-brand stores will begin to carry our product in many Italian cities, in London, Miami and all around the world. The list of the Vectrix dealers will be available on the website.

na stronie niestety nie ma jeszcze działaj?cej listy dealerów - może skoro pojazd jest montowany w Polsce kto? zna jakie? szczegóły - dostępno?ć w naszym kraju raju, cena itp?

pozdro!

ultras

Opublikowano

Z informacji jakie uzyskałem od ludzi, którzy odchodzili z naszej firmy do pracy przy produkcji tego skuta wynika, iż większo?ć krajów takich jak Niemcy, Francja, USA - maj? dotować do ceny tego skuta - ze względu na to, iż jest on przyjazny dla ?rodowiska.

Opublikowano

No wlasnie, ma byc produkowany w USA i w Polsce, cena niestety to ok. 11 tys euro.

27 KM, ok. 100km/h max, ok. 100km zasiegu, 210 kg ...

Edit !tut : http://www.vectrix.com/

Opublikowano

co? sporo tych "około" !tut przy tym skuterze...

Opublikowano

no z cen? 11k ojro to gwarantowany sukces rynkowy.

chyba że lobbing zielonych sprawi że 90% ceny będzie można odpisać od podatków. !OKK

przy napędzie elektrycznym to raczej moc powinna być podwana w kW a nie w koniach czy owcach.

• Administrator
Opublikowano

Hmm... pierwotnie słyszałem o troche niższej cenie na poziomie 8 teur !OKK

W zeszłym roku kontaktowałem się z ludĽmi z Wrocławia, którzy byli mocno powi?zania z tematem Vectrixa... Ba... nawet miałem zostać poinformowany o możliwo?ci odbycia jazd testowych. PóĽniej dostałem info, że wej?cie do sprzedaży "delikatnie" się opóĽni. Teraz słyszę (tzn. czytam !tut ) co? o 5 marca...

W wolniej chwili trzeba będzie temat zgłębić.

A tak przy okazji:

O Vectrixie na Burgmanii

Opublikowano

Ciekawe czy u nas będ? dotacje... !tut

Jeszcze chwila, i na popularnych stacjach będ? stanowiska do:

-PB

-ON

-LPG

-CNG

-no i gniazdo z pr?dem do skutera !tut

Opublikowano

Dylu? ... a czemu nie ? Ja to bym sobie trochę na "pr?dzie" po?migać !tut Tylko ile może trwać takie ładowanie ? Zasięg całkiem zno?ny ale przedłużacz było by wskazane wozić !tut

Gość Estelle
Opublikowano
Ma dwa koła st?d około.

Badaj?c "około" powiedziałabym, że nie dwa na nawet trzy :angry:B)B)

około

B)

Opublikowano

rozbieraj?c to B) w taki sposób to niestety jedno:

o koło! :angry: