Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Opłata recyklingowa

Gość artiug4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy aby zarejestrować sprowadzony z Niemiec motocykl trzeba ui?cić opłatę recyklingow??

Opublikowano

polecam google.pl

Gość denver27
Opublikowano

artiug4 !scooter dlaczego drzesz koty z jagroskim ?ty bezwzględny małolacie :lol: ...recyklingow? mówisz...chyba sie uiszcza ale nie jestem pewien najlepiej zadzwon do izby celnej :lol:

Opublikowano

Nie przesadzajmy niedługo skończę 24 więc już nie jestem takim małolatem - studia prawie skończone.

Tak w poniedziałek będę wszędzie dzwonił, po izbach celnych i wydziałach komunikacji. Dzisiaj nie odbierali telefonu - w Pucku.

Gość denver27
Opublikowano

dobrze ze sie nie obraziles bo zartowalem !scooter

Opublikowano

Denver przecież znam się na żartach...wiesz co przeglałem to forum(sporadycznie) od ponad roku. Od jakiego? czasu również piszę. Powiem tak do wszystki byłem pocz?tkowo nastawiony pozytywnie do czasu oczywi?cie. Zwyczajnie jest tu kilku osobników aroganckich, zarozumiałych i chorych na ksenofobię.

Gość denver27
Opublikowano

ja sie juz nie chce wypowiadac na ten temat dopóki ,dopóty nie poznam tych ludzi osobiscie,ze slowa pisanego mozna miec zl? percepcje i zle interpretowac pewne sytuacje,ja natomiast moglem sie wydawac wyj?tkowo antyniemiecki a tak nie jest poprostu kwestia chwili i emocje,takze nie feruj wyroków bo zaraz sie posypi? gromy :lol: lagodniej cie potraktuje zapewne grupa trójmiejska !scooter

pozdrowienia :lol: i nie derenvuj sie ;)ale jak najbardziej masz prawo do swoich ocen

ja nie moge miec o to pretensji

Opublikowano
Zwyczajnie jest tu kilku osobników aroganckich, zarozumiałych i chorych na ksenofobię.

Masz rację - zarazili?my się od Ciebie... !scooter

Opublikowano

Denver chyba masz rację aby móc kogo? oceniać wypadało by go najpierw poznać osobi?cie.

Pozdrawiam Trójmiasto!!!!

• Administrator
Opublikowano

Na 2oo nie ma żadnych opłat recyklingowych.

Płacisz tylko za:

1. Tłumaczenia dokumentów (ok 100- 150 PLN)

2. I- wsze bad techn. (ok 100 PLN)

3. Dokument zwolnienia z vatu (150 PLN)

4. Wydział komunikacji (ok 150 PLN)

Przy pojeĽdzie o warto?ci ok 20- 25 tpln s? to koszty porównywalne do kosztów zakupu pojazdu już zarejestrowanego w PL i uiszczeniu opłaty 2% od warto?ci umowy.

PS. Wróćcie Panowie do tematu.

Opublikowano

A przy złomowaniu skuta też się płaci ? Ile ?

Opublikowano
A przy złomowaniu skuta też się płaci ? Ile ?

Teoretycznie, skoro trzeba zaplacic za zlomowanie samochodu, oplata bedzie pobierana rowniez w wypadku skutera (motocykla). Ja jednak nie znam nikogo, kto oddalby moto na zlom w celu otrzymania zaswiadczenia.

PS. Dzisiaj za zlomowanie kompletnego pojazdu nie trzeba w zasadzie nic placic, oplaty przejmuje chyba firma zlomujaca.

Gość MirekBurgman
Opublikowano

Potwierdzam! Nie ma opłaty recyklingowej za skuter,motocykl. Rejestruje aktualnie swojego nowego Burgmana 650, wiec przerabiem temat na gor?co.

Opublikowano

U nas zjawisko złomowania nie występuje - jeżeli skuter jest "na wykończeniu", kupuje się troche żywicy, jaki? cylinderek i dalej ?miga :D