Gość michu124 Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam, przegladam to forum już dłuższy czas i cały czas nurtuje mnie pytanie (zaznaczam tu ze nie mam zbyt wielu znajomych moto i skutero maniaków !scooter ) Ale z rozmów jakie prowadziłem na temat robienia prawka kat. A często wychodziło hasło pt: A jak nie zdasz egzaminu teoretycznego to zabior? ci prawko na auto!! zatem moje pytanie jest takie prawda to czy nie prawda ze jak sie nie zda egzaminu teoretycznego na kat A to traci sie prawko kat B? mam nadzieję ze odpowiedzi w tym temacie rozwieja wszystkie moje watpliow?ci!!
Gość qrdemol Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Prawda,prawda. Jak nam zabior? fure,to bed? musieli samolot oddać.No a fure?-fure też! Taka nowa tradycja-Extradycja!
Gość MichaŁ Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 nigdy o czym? takim nie słyszałem... i nie ukrywam, że je?li okaże się to prawda (w co bardzo bardzo w?tpie) to będzie to dla mnie szok... Nie no ale kurde chyba nawet u nas, w kraju bezsensownych ustaw i przepisów nie ma aż takich paranoii... Pozdrawiam MichaŁ !scooter
jagroski Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Przy raż?cej nieznajomo?si przepisów jest to możliwe, ale rzadko egzekwowane na wniosek szefa o?rodka egzaminacyjnego.
rafałek Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 To tak jakby mnie kazali napisać wypracowanie maturalne. Napiszę? Nie. Cofn? mi maturę? Nie. Niestety, a może stety egzamin na prawo jazdy służy nabyciu uprawnień a nie wiedzy.
Gość Artur Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 W wakacje zdawałem na prawko o czym? takim nikt nam nie mówił a prawko na samochód mam juz jakie? 8 lat. W mojej grupie zdawał też jaki? kole? co mial już wcze?niej prawko na B i tylko na 2 ptania odpowiedział dobrze więc można się domy?leć ile miał błędów i egzaminator powiedział że nie zdał pan egz. teoretycznego proszę i?ć się umówić na następny i nikt mu prawka nie zabrał Ale jak przejrzysz wszytskie pytania minimum 2 razy to nie ma siły żeby oblać. Zdałem bez problemu za pierwszym razem na !scooter i Tobie życze tego samego
Klubowicze Patryk Opublikowano 19 Lutego 2007 Klubowicze Opublikowano 19 Lutego 2007 Ale jak przejrzysz wszytskie pytania minimum 2 razy to nie ma siły żeby oblać. Zdałem bez problemu za pierwszym razem na !OKK i Tobie życze tego samego Z tym przejrzeniem dwa razy z lekka przesadziłe?. Dwa razy, to można przejechać trasę egzaminacyjn? , a do logiki lub braku logiki w testach trzeba się przyzwyczaić i nauczyć. Tym bardziej jest to „trudne” dla osób, które maj? już prawo jazdy kat. B od kilku lat. Proponuję przerobić testy kilka razy. Organizatorzy kursu powinni udostępnić Ci testy do ćwiczeń w domu na komputerze. Dobrze kto? powiedział powyżej, że egzamin pj kat. A, to nie jest weryfikacja wiedzy z zakresu uprawnień kat. B lub innej kategorii. Twoj? wiedzę teoretyczn? sprawdzi komputer i OK, ale egzamin praktyczny to w 50% a może > to na jakiego egzaminatora trafisz (np. czy nie spieszy się mu na ............) Mimo wszystko powodzenia, zdawaj i zdaj. i
PaPaYoS Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja prawko kat B mam 10 lat i teraz w w lutym zdawałem na kat A i powiem szczerze ze testów idzie sie nauczyc ale aktualne testy do tych z przed 10 lat to niebo a ziemia !OKK nawi?zujac do tematu zdawania na kat A maj?c kat B kiedys było tak ze jezeli nie zdałes testów kilkakrotnie na kat A byłes odsyłany na ponowny egzamin na kat B, jak jest teraz nie wiem , lepiej poswiecic czas na nauke i nie musiec dowiadywac sie jak to bedzie jak sie obleje pozdrawiam Tomasz
BRODATY MIKE Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Bzdura qr.a 5 raz juz bede podchodzil a kat B mam od okolo 12 lat i jeszcze nikt nie zabral mi go za nie udane proby na kat A BZDURA!!!
jagroski Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Gdy ja zdawałem nie było żadnych testów (rok 1976), był egzamin ustny i nie było manewrów na placu. Jedynie kazali zaparkować na ulicy (raz), a motocyklem przejechać ósemkę i okr?żyć placyk zmieniaj?c biegi i tyle. Teraz to by było trochę trudniej, ale przecież moje dziecko miesi?c temu zdało egzamin bez problemu.
Misiek_500V Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Ale jak przejrzysz wszytskie pytania minimum 2 razy to nie ma siły żeby oblać. Zdałem bez problemu za pierwszym razem na i Tobie życze tego samego Z tym przejrzeniem dwa razy z lekka przesadziłe?. Dwa razy, to można przejechać trasę egzaminacyjn? , a do logiki lub braku logiki w testach trzeba się przyzwyczaić i nauczyć. Tym bardziej jest to „trudne” dla osób, które maj? już prawo jazdy kat. B od kilku lat. Proponuję przerobić testy kilka razy. Organizatorzy kursu powinni udostępnić Ci testy do ćwiczeń w domu na komputerze. Dobrze kto? powiedział powyżej, że egzamin pj kat. A, to nie jest weryfikacja wiedzy z zakresu uprawnień kat. B lub innej kategorii. Twoj? wiedzę teoretyczn? sprawdzi komputer i OK, ale egzamin praktyczny to w 50% a może > to na jakiego egzaminatora trafisz (np. czy nie spieszy się mu na ............) Mimo wszystko powodzenia, zdawaj i zdaj. i zgodze sie z tym, ze duzo zalezy od egzaminatora. na egz na kat B miaelm razacy blad przy zawracaniu.... egazminator moglby mnie za niego spokojnie usadzic, ale widzial wczesniej, ze wiem na czym to polega, ze dobrze jezdze, dlatego mnie przepuscil
Klubowicze Profesor Opublikowano 20 Lutego 2007 Klubowicze Opublikowano 20 Lutego 2007 ja zdawałem już dawno A i B razem - o ile pamiętam test na motocykl doł?czony był do pozostałych 2 - przepisy i budowa - ( 5 pytań dot. mot.) - egzamin najpierw motocykl na placu (kiedy? motocyklem nie uczyli na ulicy) , plac i ulica samochodem był przypadek, że kolega nie zdał praktycznego na motocyklu, zdał autko - to wydano mu prawko na autko (potem jak zdał moto dopisano) Mój syn zdawał A i B razem i mówił, że egamin na A wcale nie jast taki tragiczny (zdał za 1 razem) trzymam kciuki za zdaj?cych na !!!!!!!!!!!! Pozdrówko
dr.big Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 Gdy ja zdawałem nie było żadnych testów (rok 1976), był egzamin ustny i nie było manewrów na placu. Jedynie kazali zaparkować na ulicy (raz), a motocyklem przejechać ósemkę i okr?żyć placyk zmieniaj?c biegi i tyle. Teraz to by było trochę trudniej, ale przecież moje dziecko miesi?c temu zdało egzamin bez problemu. No ja mialem troche wiecej zachodu, samochodem byly jazdy po placu i w "miecie" (jakies 2 km pod miasetm ). Motocyklem obligatoryjna osemka, ruszenie i zatrzymanie. Pisana teoria i praktyka. Rok 1987. Majac kat A, nie zdalem kat B z powodu przyjechania wlasnym moto. Na nastepnym egzaminie moto zostawilem za rogiem i zdalem .
brylant Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 Naucz sie pozadnie i nie bedzie zadnych problemow Testy nie sa az takie trudne !tut! !tut
ciachu Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 Gdy ja zdawałem nie było żadnych testów (rok 1976), był egzamin ustny i nie było manewrów na placu. Jedynie kazali zaparkować na ulicy (raz), a motocyklem przejechać ósemkę i okr?żyć placyk zmieniaj?c biegi i tyle. !tut Teraz to by było trochę trudniej, ale przecież moje dziecko miesi?c temu zdało egzamin bez problemu. A je?li tak o prawku od innej strony - to przyznawać się kto ma najdłużej prawko Zaczynam od siebie; kat A+B - 1989 !tut Jagroski jak na razie to rekordzista
Mamuśka Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 Kochani. Jeste?my z mężem (Emiksik) w trakcie robienia prawka na A. Obydwoje posiadamy od dawna B. Instruktor wyraĽnie powiedział że je?li nie zdamy egzaminu nikt nam nie zabierze B! Byłoby to niezgodne z prawem. Nie ważne co było kiedy?. Pytanie było o to jak jest teraz! A teraz jest j.w. Pozdrawiam wszystkich
Slavequs Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 Gdy ja zdawałem nie było żadnych testów (rok 1976), był egzamin ustny i nie było manewrów na placu. Jedynie kazali zaparkować na ulicy (raz), a motocyklem przejechać ósemkę i okr?żyć placyk zmieniaj?c biegi i tyle. !tut Teraz to by było trochę trudniej, ale przecież moje dziecko miesi?c temu zdało egzamin bez problemu. A je?li tak o prawku od innej strony - to przyznawać się kto ma najdłużej prawko Zaczynam od siebie; kat A+B - 1989 !tut Jagroski jak na razie to rekordzista Ja się tak nie bawię... Jak Jagroski zdawał egzamin, to mnie jeszcze na ?wiecie nie było.
drogowiec Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Slawequs..... Nie tylko jagroski zdawał w roku 1976...... JA też. Wtedy AB. W roku 1987 jeszcze C i w 1991 przyczepy. Autobusów już nie chce mnie się robić.... Pozdrówka
Sympatycy Worlan Opublikowano 21 Lutego 2007 Sympatycy Opublikowano 21 Lutego 2007 Jak już mamy się licytować to : prawko na moto - 1973, na auto - 1982 !zeby
jagroski Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Bo się urodziłe? trzy lata wcze?niej, ale obaj mieli?my rocznikowo 17 lat (ja jeszcze nie skończone). a Drogowiec miał 16, szybki facet. !zeby
Misiek_500V Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zeby nie bylo:P kat. A - 2006 kat. B - 2006 !holiday
brzoza Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 1982r -otrzymałem pj na pojazdy cztero i dwu ?ladowe !holiday
Gość artiug4 Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Prawo jazdy B - 2001 Prawko A - zdaję za ok 2 miesi?ce
PaPaYoS Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 kat B 1997 !holiday kat A 2007 mam nadzieje jestem juz po zaliczonych testach teraz czekam na wznowienie egzaminów praktycznych na Odlewniczej
Rekomendowane odpowiedzi