Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Kupno skutera w Niemczech
przez Gość sedzior- 7 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
czy mógłby kto? podpowiedzieć jakie wszystkie papiery musze wzi?ć od go?cia od którego bedę kupował skuter w Niemczech tak aby mógł bezproblemowo zarejestrować skuter w Polsce itd. Czy muszę płacić cło za skuter lub jak?? akcyzę Je?li tak ile wynosi cło i akcyza ? Czy macie może jaki? wzór umowy kupna sprzedaży która jest tak sformułowana iz nie bedę musiał płacić ww. opłat? Dzięki za podpowiedzi pozdrwiam Sedzior
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Stycznia 2007 -
[TEST] Aprilia Atlantic 500 ! 1 2
przez Gość siwy- 47 odpowiedzi
- 6.7 tys. wyświetleń
Witam ! Nieaktualne... Uzasadnienie niżej !
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 16 Stycznia 2007 -
Temat z serii "pochwale sie" 1 2
przez piżmak- 1 obserwujący
- 37 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
Dzisiaj miedzy godzina 18 a 19 stałem się szczę?liwym posiadaczem skutera Honda CN250 Helix. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie poprzedni wła?ciciel - Kris. Tak, tak. Krisow? Helk? dowodze od dzisiaj JA I jestem z tego całkowicie dumny i szczę?liwy. Helka prowadzi sie genialnie. Jest super wygodna. 10x wygodniejsza od burgolota brata! Wszystkim skuteromaniakom polecam zapoznanie sie z tym co oferuje leciwa juz technicznie helka. Nie wiem czy jest jeszcze jakis skuter, ktory jest w stanie dorownac mojemu aktualnemu idealowi - Helixowi.
Ostatnia odpowiedź: regis, 14 Stycznia 2007 -
Kilkuletnie wycinki...
przez dr.big- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Niedawno przegladalem stare fotki i natknalem sie tam na fotke z poczatku 2003: KLIK. Skuter firmy znanej, ale nie pamietam jaki to dokladnie model ...
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 14 Stycznia 2007 -
KEEWAY FOCUS 150ccm
przez Gość dreamoftheviper- 7 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam mam zamiar kupić skuter KEEWAY FOCUS 150cm3, chciałbym zasięgn?ć waszej opinii czy to dobry skuter i czy kto? już go miał ?, chciałbym się też dowiedzieć ile ten skuter ma Vmax oraz do ilu wyskalowany licznik. Porszę o odp
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Stycznia 2007 -
Jazda skuterem w warunkach ekstramalnych
przez Gość Melon- 10 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam, Czytaj?c posty odno?nie ostatnich szlifów jakie zdarzyły się klubowiczom nachodzi mnie takie pytanie: Jak zachować się w stytuacji kryzysowej to jest masz na liczniku 60-80 km i widzisz gdzie? w niedalekiej oddali miejsce, w które wydaje Ci się że może być pokryte lodem lub ma zmniejszon? przyczepno?ć niż ta czę?ć jezdni, po której się dotychczas kulałe?? Hamować, czy nie hamować oto jest pytanie
Ostatnia odpowiedź: ultras, 11 Stycznia 2007 -
Przegl?d prasy niemieckiej...
przez MariuszBurgi- 7 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Wła?nie przegl?dałem sobie niemieckie miesięczniki i wpadły mi w oko dwa ciekawe testy porównawcze. W pierwszym w szranki staneły ćwierćlitrowe: 1. Aprilia Atlantic- (4325 EUR) 217 pkt 2. Kymco Xciting- (3995 EUR) 201 pkt 3. Peugeot Satelis (4349 EUR) 239 pkt 4. Sym Joymax GTS (3599 EUR) 209 pkt Bardzo dobrze wypadł tutaj Satelis 250 i mimo wysokiej ceny wygrał porównanie jako z całej czwórki najszybszy (licznikowe 140 km/h), najekonomiczniejszy (zasieg 359 km- spalanie 3.7/100) i ogólnie najlepiej dopracowany. Najgorzej oceniono produkt Kymco. W ocenie testerów jego waga nie przystaje do maxi klasy 250 i wynosi aż 198 kg! Pojazd okazał się też najbardziej paliwożer…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 9 Stycznia 2007 -
Jaki maxi skuter wybrać po?ba o poradę?
przez Gość sedzior- 15 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Czę?ć Mam pro?bę o poradę który maxi skuter powinienem kupić. W marcu chcę zdawać prawojazdy kat A i na na wiosnę mam zamiar kupić sobie maxi skuter. Obecnie (od dwóch lat) jeżdzę Peugeotem Elyseo 50 tk? kupion? z salonu ale chcę j? sprzdać i kupić sobie większy skuter o większej pojemno?ci. Moim marzeniem jest oczywi?ćie yamaha T max ale cena jest za wysoka a nawet roczniki 2 letnie s? za około 31.000 zł także bardzo drogo a poza tym ubezpieczenie jest także wysokie. Maxi skuter który kupię będzie uzywany przez mnie głównie w mie?cie (Warszawa) ale lubię także wyskoczyć gdzie? z dziewczyn? na 50 -100 km od Wawy pozwiedzać zamki itp., dlatego my?lałem o zakupie maxi…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 7 Stycznia 2007 -
liczne forum- cichy czat
przez pawel883- 1 obserwujący
- 7 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
cze?c zagladam z niedowierzaniem na forum 15zarejestrowanych ,a na czacie puchy.czyzby niebylo oczym gadac?chyba ze forumowicze zbieraja siły przed stegna pozdrawiam pawel883
Ostatnia odpowiedź: matrixclan, 7 Stycznia 2007 -
Jaki wybór? 1 2
przez Gość stak- 31 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Jestem na etapie kupna skuterka.Wiem, że to jest głupie pytanie w tym miejscu,ale zaryzykuję: co wybrać Yamaha Majesty125E, czy Burgman 125/200. Proszę o pomoc ? Zły dział. W?tek przeniesiony do "ogólne". MariuszBurgi
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Stycznia 2007 -
Musze sie pochwalic...
przez Gość adamC- 19 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
...musze sie pochwalic. Choc jeszcze nie gwiazdka to ja juz zrobilem sobie gwiazdkowy prezent, a mianowicie wlasnie dzisiaj, oficjalnie wszedlem w posiadanie srebrnej ypki ktora niektorym z Was jest blizej znana poniewaz jest to majesty PITera. Tak wiec kolejne 2oo nie powedrowaly daleko... Taka oto mialem wewnetrzna potrzebe podzielenia sie z Wami tym faktem. Do zobaczenia na drodze !scooter
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Stycznia 2007 -
jakie dokumenty?
przez Gość adami12- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Witam jakie w tej chwili dokumenty powinien posiadac skuter sprowadzony do polski z angli (Gilera) i czy moge miec jakis kłopot z jego rejestracj? w pl?
Ostatnia odpowiedź: sentek, 28 Grudnia 2006 -
Piaggio Beverly czy Yamaha X max 1 2
przez Gość WojtekU- 1 obserwujący
- 30 odpowiedzi
- 7.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Forumowiczów. Od pewnego czasu przegledam to forum i w końcu postanowiłem się zarejestrować.Byłem do jesieni tego roku zapalonym motocyklist? i mmiałem juz kilka motocykli. W końcu przyszedł czas na zakup skutera, czym zreszt? zdziwiłem kolegów od motocykli. Na wiosnę zamierzam kupić nowy skuter i w gre wchodzi Piaggio Beverlly 250 cm (może 400 cm) albo Yamaha X max. Generalnie podobaja mi się skutery na wiekszych kołach. Proszę bardzo Was uzytkowników skuterów o poradę który z wymienionych pojazdów wybrać. Bedę go używał głównie w mie?cie (do pracy na zakupy) co najwyżej na krótkie piknikowe wypady za miasto. Pozdrawiam Wszystkich i licze na pomoc - Wojt…
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 27 Grudnia 2006 -
poczatek
przez Gość Kris_SUZI_SV650S- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam Nie mam czasu na przedstawienie sie w innym watku wiec mam nadzieje ze wystarczy tylko szybkie WITAM WSZYSTKICH!!! Jak wszyscy z was wiedza pierwszy post jest zawsze trudny i niewdzieczny a ja dodatkowo chce prosic od razu o pomoc. Przepraszam za to. Mam powazny problem bo pomimo tego ze motocyklami jezdze i interesuje sie od zawsze nie wiem za duzo na temat skuterow zwlaszcza maxi a czeka mnie kupno takowego. Mieszkam od jakiegos czasu w Anglii a moj ukochany motocykl suzuki sv 650s zostal w Polsce. Obrzydliwie tesknie za moim oczkeim w glowie. Poniewaz pilnie potrzebuje jakiegos srodka transportu prosze o rade. Jak zapewne niektorzy wiedza oplaty(insurance,mot…
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 26 Grudnia 2006 -
przyczepa motocyklowa
przez Gość MirekBurgman- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Zwracam się z pro?ba do kolegów z Trójmiasta ! Czy kto? może mi pomóc, odpowiadaj?c na pytanie : Gdzie można w Trójmie?cie wypożyczyć przyczepę do transportu motocykla?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Grudnia 2006 -
instrukcja
przez Gość kamilkaras- 4 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
witam kupilem skuter z włoch yamaha majesty yp 125 potrzebuje do niej instrukcji obslugi oczywiscie w polskim jezyku
Ostatnia odpowiedź: Gość, 22 Grudnia 2006 -
Skuter nie tylko na trase lub miasto.
przez Gość Ziemniok- 23 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Witajcie ! Kieruję się do Was z pytaniem, ponieważ Wy jeste?cie bardziej obyci w skuterach Czy mogliby?cie podać, polecić jakie? modele skuterów 125 cc który radz?c sobie bdb w mie?cie, korkach, trasie, poradzi sobie również na bezdrożach i "większych wybojach"? Nie mówie tutaj o tym że skuter ma ci?ć 70 na godzine bo polu i dziurach, lecz o Tym, żeby jako? przyzwoicie sobie w tych warunkach radził przy wystarczaj?cym komforcie jazdy. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 18 Grudnia 2006 -
... dzwonek na koniec sezonu - jak gadać z PZU?
przez Gość avecezar- 8 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
hayah, witam załogę - nieststy złe wie?ci : kolejny katamaraniarz nie gapi się co jest obok tylko skręca ( baba jakas ... rzęchem jakim? ... ) i jeszcze nie wzięła mandatu mówi?c: "przecież wł?czyłam kierunkowskaz!" Generalnie przestroga: szczególnie w kolumnie samochodów kierowcy lubia "nagle dostawac olsnienia i ... na lewo !!!!" Czy ktos ma do?wiadczenie w gadaniuy z PZU o odszkodowaniu? p.s. Qwaki latem mi powiedział "nie kupuj teraz osłony tłumika!, kupisz po sezonie ! - może co? się jeszcze zdarzy...." !vampire - napraw mi teraz go ! proszę ..... uuuuuuu
Ostatnia odpowiedź: Gość, 14 Grudnia 2006 -
Niestety tak to już jest że w życiu przychodzi moment gdy człowiek traci panowanie nad skutem i przechodzi z postawy pionowej do poziomej. Dzi? niestety był mój dzień ... i to ja byłem tym pechowcem. Tak jak już kto? pisał to klasyka gatunku ... wymuszenie pierwszeństwa ... prawie grudniowa aura więc i ?liska nawieszchnia i awaryjne hamowanie i w efekcie położenie skuta na boku. Całe szczę?cie ruch niewielki a pani z przeciwnego pasa wyhamowała przed skuterem który doszlifował na s?siedni pas. Prędko?ć niewielka ok 60km/h. Straty: Skuter był już porysowany przez poprzedniego wła?ciciela ale: - Porysowana osłona tłumika - Porysowany, wygięty "ochraniacz" (niewiem jak…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Grudnia 2006 -
Porownanie AN650 z innymi moto. 1 2
przez dr.big- 45 odpowiedzi
- 4.1 tys. wyświetleń
Jak widac, w gazetce "motorrad" z 24.11 porownany bedzie pod katem walorow turystycznych AN650, BMW R1200GS, BMW F800ST, HD RoadKing, Honda CB1300S, GoldWing, MotoGuzzi Norge 1200 i Yamaha FJR1300A. Ciekawe jak wypadnie Burgman !YES ? Wydanie niestety w jezyku niemieckim . PS. 24- go zasuwam po gazete !YES ...
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 1 Grudnia 2006 -
szlif na koniec sezonu...
przez szorstki- 10 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Na Czerniakowskiej, za Gagarina jest wyjazd z osiedla po prawej. I własnie z tego wyjazdu wyjechała jaka? łajza, wymuszaj?c na mnie pierwszeństwo. Próbowałem uciekać na lewy pas, no i ?cisn?łem nieco praw? klamkę, dalej: wilgotna jezdnia, jakie? li?cie... Na szczę?cie jechałem tylko ok. 40 km/h (ruszyłem spod ?wiateł) a za mn? nic nie jechało. Wyglebiłem się na lew? stronę i przejechałem parę metrów. Sprawca nawet się nie zatrzymał. Wstałem do?ć szybko i miałem nadzieję że go dogonię na ?wiatłach przy Bartyckiej, ale się nie udało bo skuter zgasł a go?ciu zd?żył przejechać na zielonym... Straty: starty lewy bok skutera(plastiki), skręcona kostka, siniak na biodrze n…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 1 Grudnia 2006 -
Niestandardowe miejsca
przez Gość Melon- 24 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam, A może by rozpocz?ć temat, w którym każdy z nas mógłby się pochwalić najminiej standardowym miejscem, do którego udalo się dotrzeć na swoim bolidzie?
Ostatnia odpowiedź: Qw@ki, 30 Listopada 2006 -
Chciałbym poinformować szanowne grono...
przez Abach- 18 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
że w dniu dzisiejszym stałem się szczę?liwym włascicielem Żabowego skutera marki Suzuki Burgman AN400 Przy okazji chciałbym podziękować Mareczkowi i Magdusce za pomoc w sprowadzeniu sprzętu do 3miasta i towarzystwo w podróży.
Ostatnia odpowiedź: sentek, 28 Listopada 2006 -
Nowa trasa egzaminacyjna-Odlewnicza 1 2
przez Gość dagir- 1 obserwujący
- 30 odpowiedzi
- 9.9 tys. wyświetleń
Od 13.11.2006. obowiazuje nowa trasa egzaminacyjna zdajacych na kat A. Dla zainteresowanych , patrz- http://www.word.waw.pl/pdf/trasa_A.pdf
Ostatnia odpowiedź: Ravenka, 26 Listopada 2006 -
Czy warto nim se cokolwiek zawracać ?
przez Gość Pysio76- 4 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Niestety Piaggio X8 okazał się dla mojej małżowinki za wysoki , więc szukamy dalej. Od jakego? czasu ukazuje się aukcja http://www.allegro.pl/item144151380_suzuki...5_2002_rok.html Może kto? akurat zna ten egzemplarz (poza wła?cicielem) widział go na żywo ewentualnie jest w stanie co? zweryfikować na podstawie zamieszczonych fotek byłbym ogromnie wdzięczny za wszelkie sugestie odno?nie tego skuterka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Listopada 2006