Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3204 tematów w tym forum
-
Logo burgmania.net w dużej rozdzielczo?ci
przez brylant- 5 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam, skad moge pobrac logo burgmania.net w dużej rozdzielczo?ci? Chcialbym sobie takie duze wyplotowac.... Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: kolce_de, 4 Lutego 2007 -
Skuter KYMCO XCITING 500
przez Gość smuciu1- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Burgmani To jest mój pierwszy post i potrzebuje nieco odpowiedzi od was.. Interesuje mnie kupno Maxi-skutera KYMCO XCITING 500 lecz niejestem przekonany czy to jest wła?nie dobry wybór Osobi?cie teraz mam skuter Yuki Rally 50 i wiem ze przej?cie na skuter o pojemno?ci 500cc to wielka różnica ale wła?nie zrobiłem prawko na motocykl i chciałbym kupić co? lepszego i szybszego - nie chcę żadnych manualów tylko automaty Czy kto? posiada jakie? filmy jak jeĽdzi ten skuter KYMCO XCITING 500 lub czy kto? by mi zrobił jak pracuje silnik jak szybko osi?ga 100 km/h i wiele innych ciekawostek bo widze ze mało tego na forum o nim Wiem …
Ostatnia odpowiedź: Artix, 3 Lutego 2007 -
Dwa w jednym?
przez Olsen- 13 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
Od jakiego? czasu chodzi mi po głowie zamiana małego skuterka i motocykla na jeden uniwersalny pojazd dwukołowy. Chodzi oczywi?cie o maksiskuter, aczkolwiek raczej z tych mniejszych. Miałby on ł?czyć zalety małego skutera (lepsza osłona przed niekorzystnymi czynnikami atmosferycznymi, możliwo?ć jazdy po mie?cie przez cały rok oraz swobodniejszego ubioru, łatwe parkowanie praktycznie w dowolnym miejscu) oraz dużego motocykla (możliwo?ć wybrania się gdzie? dalej, bycie pełnoprawnym uczestnikiem ruchu [zwłaszcza na dwupasmówkach], odrobina szaleństwa). Nie ukrywam, że posiadanie dwóch pojazdów: skutera i motocykla (katamarana nie liczę) jest bardziej kłopotliwe, ale to chy…
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 3 Lutego 2007 -
PRoblem z rejstracjom
przez Gość doman- 8 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Już się wyja?niło za pare dni przy?le mi wymeldowanie!!!!!!! A co do ortografi to się spieszyłem z tym tematem. Skuter kupiony a zarejstrować się nie da!!!!!!!!!!!! Sora!!!!!!!!! Proszę Administratora strony o usunięcie tematu,
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 3 Lutego 2007 -
Czy mamy zaprzyjaĽnionego dealera Yamahy ?
przez Mario- 19 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Jesli chodzi o zakup Hondy , Kawki czy przede wszystkim Suzuki sprawa jasna Qwaki. Czy mamy jakiego? delara Yamamhy który ma na hasło www.burgmania.net jakie? spercjalne oferty ?
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 31 Stycznia 2007 -
e bay
przez Gość Sztukan- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
poszukuje kogos kto ma mozliwosc kupienia tam czegos.. Ja osobiscie nie spelniam chyba warunkow... Moze umiecie mi pomoc? nie mowie ,ze calkiem niodplatnie...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Stycznia 2007 -
Nowy skuter z włoskiego salonu na polskich blachac
przez Gość duke75- 10 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Ciao ragazzi! Słuchajcie, mam kumpla- Włocha, który ma żonę Polkę i mieszka w Genui. Dzwonił do mnie z pytaniem czy może zarejestrowac skuter (poj.200), który niedawno kupił we włoskim salonie, na polskich numerach nie przywoż?c go do Polski, tylko na podstawie dokumentów. Czy nowe sprzęty musz? też mieć pierwszy przegl?d i czy oprócz tego do czego? jeszcze ten skuter fizycznie jest tu potrzebny? Pozdro
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Stycznia 2007 -
Gdzie ubezpieczyć SQTER
przez Gość tomi68- 6 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Witam serdecznie DoradĽcie gdzie najlepiej ubezpieczyć sqter w jakiej ubezpieczalni Chodzi tez o wybranie pakietu Pozdro Tomasz
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Stycznia 2007 -
Dobry dealer Suzuki
przez pilot- 20 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Który z Burgmaniaków zna dalera u którego warto kupic BURGIEGO 650 EXE. U którego bez utraty gwarancji mozna zamontować różne dodatki. Skorzystam z poleconego i zaufanego. Bo po opisach Raider Kraków nie za bardzo.Maja zł? opinie wiec nie chce u nich kupować.
Ostatnia odpowiedź: adams, 23 Stycznia 2007 -
Ja tez sie pochwale
przez PaPaYoS- 21 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Witajcie tak jak pisałem w wczesniejszym poscie KUPIE BURGMANA tak teraz pisze w tym ze KUPIŁEM BURGMANA Drodzy Przyjaciele, Rodacy w dniu dzisiejszym 12.01.07 w miescie Łodzi zakupiłem SUZUKI BURGMANA 400 K2 , fajnie pieknie ale Burgman napewno jest wam znany bo kupiłem go od " CIACHU " Z tego miejsca chciałem podziekowac Arkowi za profesjonalne podejscie do tranzakcji oraz pomoc w wyborze " skorupy" !bicz pozdrawiam do zobaczenia na trasie !OKK
Ostatnia odpowiedź: Profesor, 22 Stycznia 2007 -
Kymco Grand Dink 250
przez Gość ZeneC- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
Z braku zadowalaj?cych mnie ofert używanych skuterów w ?redniej klasie poważnie zastanawiam się nad zakupem takiego nowego egzemplarza. Byłem w salonie Motor Landu na Wale Miedzeszyńskim. Wygl?da ciekawie, choć nie wszystkie elementy przemawiaj? do mojego konserwatywnego gustu estetycznego. Ale co tam gust, jedni kochaj? Violettę Villas, inni Shakirę... Interesuj? mnie opinie wasze i waszych znajomych, którzy praktycznie zetknęli się z tym modelem. Mniejsza o składane lusterka i nawiewy ciepłego powietrza. Gdyby kto? przy okazji podrzucił jaki? adres kogo? sprzedaj?cego - wielkie dzięki.
Ostatnia odpowiedź: m@rkiz, 19 Stycznia 2007 -
Nowo?ci od Gilery 1 2
przez -=Dee Jay=-- 25 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
co? wspaniałego !OK GP800 GP800 GP800 GP800 Fuoco 500 czyli MP3 od Gilery Fuoco 500 czyli MP3 od Gilery Fuoco 500 czyli MP3 od Gilery teksty odno?nie tych sprzętów postaram sie przetłumaczyć na dniach ...
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 18 Stycznia 2007 -
Wczoraj zaliczyłem szlifa!
przez Gość duke75- 18 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Wczoraj w o godzinie 7.30 rano w Krakowie skręcaj?c z Nowohuckiej w stronę mostu Kotlarskiego od strony tandety wywróciłem się jad?c maksymalnie 15-20 km/h. Jechałem ,jak zawsze w tym miejscu, bardzo ostrożnie i naglę skuter zacz?ł tańczyć. Musiał być lód jak ta lala bo nie mogłem opanować sprzęta choć walczyłem jak lew. Na szczęscie, dzięki niewielkiej prędko?ci, ltylko lekko zarysowałem owiewki na wysoko?ci "progu" i pobrudziłem dżiny. Pisze to wszystko zeby Was ostrzec, że mimo ogólnego ciepła trzeba uwazać bo rano lubi być bardzo ?lisko i nie chce nawet mysleć co by się stało gdybym na tak? szklankę wjechał 110km/h, a tyle jechał 5 minut wcze?niej. Pozdro P.S. Pros…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Stycznia 2007 -
Kupno skutera w Niemczech
przez Gość sedzior- 7 odpowiedzi
- 5.1 tys. wyświetleń
czy mógłby kto? podpowiedzieć jakie wszystkie papiery musze wzi?ć od go?cia od którego bedę kupował skuter w Niemczech tak aby mógł bezproblemowo zarejestrować skuter w Polsce itd. Czy muszę płacić cło za skuter lub jak?? akcyzę Je?li tak ile wynosi cło i akcyza ? Czy macie może jaki? wzór umowy kupna sprzedaży która jest tak sformułowana iz nie bedę musiał płacić ww. opłat? Dzięki za podpowiedzi pozdrwiam Sedzior
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Stycznia 2007 -
[TEST] Aprilia Atlantic 500 ! 1 2
przez Gość siwy- 47 odpowiedzi
- 6.8 tys. wyświetleń
Witam ! Nieaktualne... Uzasadnienie niżej !
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 16 Stycznia 2007 -
Temat z serii "pochwale sie" 1 2
przez piżmak- 1 obserwujący
- 37 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Dzisiaj miedzy godzina 18 a 19 stałem się szczę?liwym posiadaczem skutera Honda CN250 Helix. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie poprzedni wła?ciciel - Kris. Tak, tak. Krisow? Helk? dowodze od dzisiaj JA I jestem z tego całkowicie dumny i szczę?liwy. Helka prowadzi sie genialnie. Jest super wygodna. 10x wygodniejsza od burgolota brata! Wszystkim skuteromaniakom polecam zapoznanie sie z tym co oferuje leciwa juz technicznie helka. Nie wiem czy jest jeszcze jakis skuter, ktory jest w stanie dorownac mojemu aktualnemu idealowi - Helixowi.
Ostatnia odpowiedź: regis, 14 Stycznia 2007 -
Kilkuletnie wycinki...
przez dr.big- 4 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Niedawno przegladalem stare fotki i natknalem sie tam na fotke z poczatku 2003: KLIK. Skuter firmy znanej, ale nie pamietam jaki to dokladnie model ...
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 14 Stycznia 2007 -
KEEWAY FOCUS 150ccm
przez Gość dreamoftheviper- 7 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam mam zamiar kupić skuter KEEWAY FOCUS 150cm3, chciałbym zasięgn?ć waszej opinii czy to dobry skuter i czy kto? już go miał ?, chciałbym się też dowiedzieć ile ten skuter ma Vmax oraz do ilu wyskalowany licznik. Porszę o odp
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Stycznia 2007 -
Jazda skuterem w warunkach ekstramalnych
przez Gość Melon- 10 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam, Czytaj?c posty odno?nie ostatnich szlifów jakie zdarzyły się klubowiczom nachodzi mnie takie pytanie: Jak zachować się w stytuacji kryzysowej to jest masz na liczniku 60-80 km i widzisz gdzie? w niedalekiej oddali miejsce, w które wydaje Ci się że może być pokryte lodem lub ma zmniejszon? przyczepno?ć niż ta czę?ć jezdni, po której się dotychczas kulałe?? Hamować, czy nie hamować oto jest pytanie
Ostatnia odpowiedź: ultras, 11 Stycznia 2007 -
Przegl?d prasy niemieckiej...
przez MariuszBurgi- 7 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Wła?nie przegl?dałem sobie niemieckie miesięczniki i wpadły mi w oko dwa ciekawe testy porównawcze. W pierwszym w szranki staneły ćwierćlitrowe: 1. Aprilia Atlantic- (4325 EUR) 217 pkt 2. Kymco Xciting- (3995 EUR) 201 pkt 3. Peugeot Satelis (4349 EUR) 239 pkt 4. Sym Joymax GTS (3599 EUR) 209 pkt Bardzo dobrze wypadł tutaj Satelis 250 i mimo wysokiej ceny wygrał porównanie jako z całej czwórki najszybszy (licznikowe 140 km/h), najekonomiczniejszy (zasieg 359 km- spalanie 3.7/100) i ogólnie najlepiej dopracowany. Najgorzej oceniono produkt Kymco. W ocenie testerów jego waga nie przystaje do maxi klasy 250 i wynosi aż 198 kg! Pojazd okazał się też najbardziej paliwożer…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 9 Stycznia 2007 -
Jaki maxi skuter wybrać po?ba o poradę?
przez Gość sedzior- 15 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
Czę?ć Mam pro?bę o poradę który maxi skuter powinienem kupić. W marcu chcę zdawać prawojazdy kat A i na na wiosnę mam zamiar kupić sobie maxi skuter. Obecnie (od dwóch lat) jeżdzę Peugeotem Elyseo 50 tk? kupion? z salonu ale chcę j? sprzdać i kupić sobie większy skuter o większej pojemno?ci. Moim marzeniem jest oczywi?ćie yamaha T max ale cena jest za wysoka a nawet roczniki 2 letnie s? za około 31.000 zł także bardzo drogo a poza tym ubezpieczenie jest także wysokie. Maxi skuter który kupię będzie uzywany przez mnie głównie w mie?cie (Warszawa) ale lubię także wyskoczyć gdzie? z dziewczyn? na 50 -100 km od Wawy pozwiedzać zamki itp., dlatego my?lałem o zakupie maxi…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 7 Stycznia 2007 -
liczne forum- cichy czat
przez pawel883- 1 obserwujący
- 7 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
cze?c zagladam z niedowierzaniem na forum 15zarejestrowanych ,a na czacie puchy.czyzby niebylo oczym gadac?chyba ze forumowicze zbieraja siły przed stegna pozdrawiam pawel883
Ostatnia odpowiedź: matrixclan, 7 Stycznia 2007 -
Jaki wybór? 1 2
przez Gość stak- 31 odpowiedzi
- 3.6 tys. wyświetleń
Jestem na etapie kupna skuterka.Wiem, że to jest głupie pytanie w tym miejscu,ale zaryzykuję: co wybrać Yamaha Majesty125E, czy Burgman 125/200. Proszę o pomoc ? Zły dział. W?tek przeniesiony do "ogólne". MariuszBurgi
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Stycznia 2007 -
Musze sie pochwalic...
przez Gość adamC- 19 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
...musze sie pochwalic. Choc jeszcze nie gwiazdka to ja juz zrobilem sobie gwiazdkowy prezent, a mianowicie wlasnie dzisiaj, oficjalnie wszedlem w posiadanie srebrnej ypki ktora niektorym z Was jest blizej znana poniewaz jest to majesty PITera. Tak wiec kolejne 2oo nie powedrowaly daleko... Taka oto mialem wewnetrzna potrzebe podzielenia sie z Wami tym faktem. Do zobaczenia na drodze !scooter
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Stycznia 2007 -
jakie dokumenty?
przez Gość adami12- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Witam jakie w tej chwili dokumenty powinien posiadac skuter sprowadzony do polski z angli (Gilera) i czy moge miec jakis kłopot z jego rejestracj? w pl?
Ostatnia odpowiedź: sentek, 28 Grudnia 2006