Gość patrykbubi Opublikowano 5 Marca 2007 Opublikowano 5 Marca 2007 Mam skuter 4t i chciał bym zwiekszyc jego predkosc i przyspieszenie bez wymiany cylindra na wiekszy niz 50cm3 jak ktos ma jakies pomysły niech pisze na meila patrykbubi@wp.pl
Pavulon Opublikowano 5 Marca 2007 Opublikowano 5 Marca 2007 Trzeba znalezc gorke i pochylic sie za owiewka ... powodzenia
Kacza Opublikowano 5 Marca 2007 Opublikowano 5 Marca 2007 daj se spokoj ... PS --> przywital bys sie pierw w odpowiednim dziale ...
Administrator Artix Opublikowano 5 Marca 2007 Administrator Opublikowano 5 Marca 2007 Polecam ten watek Klik zwlaszcza punkt 1 i punkt 3 Choc w twoim przypadku radze po przeczytaniu linku powyzej, zmienic pojazd lub zrobic prawo jazdy bo bez niego i tak nie wolno ci jezdzic szybciej niz 45 km/h
Geni Opublikowano 5 Marca 2007 Opublikowano 5 Marca 2007 Nie istniej? tanie sposoby na radykalne i bezpieczne dla silnika zwiększenie osi?gów napędu czterosuwowego. Najlepszym wyj?ciem jest sprzedaż obecnie posiadanego pojazdu i zakup pojazdu o fabrycznie większych osi?gach.
regis Opublikowano 5 Marca 2007 Opublikowano 5 Marca 2007 Mimo, ze w tuningu 50ccm jestem hmm...ubabrany po uszy, to o ile przy skuterkach 2T tuning to swietna (choc droga) zabawa o tyle przy chinskim 4T bedzie to jedynie powod do irytacji, frustracji i zgrzytania zebami. Sa firmy deklarujace tuning malych 4T. Ja (i jednoslad.pl) odcinam sie od poprawiania osiagow tych pojazdow.
Gość patrykbubi Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 wszyscy sie mylici zdjołem blokady i wymieniłem wariator i sprezyne centralna w 4t i juz jade nim około 100 km/h ale chciał bym zwiekszyc przyspieszenie i niewiem jak to zrobic??!!
Gość qrdemol Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 Niech Ci bedzie.Życze sukcesów.Ja mam 4-suwow? 50-tke.Bez zadnych "tjuningów".Co prawda bzyka max.60 km/h ale ma 17 lat,a licznik to juz nikt nie wie ile razy sie obrócił.Silnik perfect! Acha to oryginalna japońska Hondziorka!
Administrator Artix Opublikowano 6 Marca 2007 Administrator Opublikowano 6 Marca 2007 Mowisz 100 km/h Kolego jesli przekroczysz na 4T z silnikiem 50 ccm powiedzmy 80 km/h* stawiam olbrzymie piwo, watpie zebys jechal wiecej niz 70 km/h a to i tak naprawde duzo *zrzucanie ze skarpy w locie swobodnym sie nie liczy ps. watek chyba powinien byc przeniesiony do dzialu humor
Gość qrdemol Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 juz jade nim około 100 km/h ale chciał bym zwiekszyc przyspieszenie i niewiem jak to zrobic??!! Noooo,wystarczy jeszcze bardziej stuningować.......licznik.
Siodel Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 wszyscy sie mylici zdjołem blokady i wymieniłem wariator i sprezyne centralna w 4t i juz jade nim około 100 km/h ale chciał bym zwiekszyc przyspieszenie i niewiem jak to zrobic??!! Hahahaha takie bajki to se możesz w piaskownicy opowiadać ..... Jak nie wiesz do czego służy wario i sprężyna centralna to nie mów mi że po ich wymianie i zdjęciu blokad jedzie więcej niż 80 km/h . W silniku 4-suwowym w celu polepszenia osi?gów trzeba zmienić moduł zapłonowy, głowice i cylinder. Dlatego nikt nie tuninguje 4-suwa bo to sie nie opłaca. Tak poza tym zapraszam Cię na forum 50ccm i może tam cię o?wiec? .
jagroski Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 Nikt nie tuninguje 50ccm 4t??? To że? walm?ł głupotę, obejrzyj sobie strony z Monkey i Dax ( to taka mała Honda była) a się zdziwisz - google-hasło monkeybike i się edukuj.
Slavequs Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 Patrykbubi, nie słuchaj ich, oni po prostu Ci zazdroszcz?. Napisz lepiej, jak tego gamonia na Hayabusie wyprzedziłe?.
Gość qrdemol Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 Kolego jesli przekroczysz na 4T z silnikiem 50 ccm powiedzmy 80 km/h* stawiam olbrzymie piwo, watpie zebys jechal wiecej niz 70 km/h a to i tak naprawde duzo No,no.Z tymi zakładami to bym uważał,można sie przejechać.Miałem kiedy? link do kolesi któzy "okłamali" komputer w Hondzie Zoomer(wtrysk,chyba 4 zawory),no i efekt był powalaj?cy !wchair .No,ale fakt że ten sprzet ma solidn? baze do wyci?nięcia. O!chyba znalazłem www.youtube.com/watch?v=dAAvvM1JK7A dla smakoszy gatunku
Siodel Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 Nikt nie tuninguje 50ccm 4t??? To że? walm?ł głupotę, obejrzyj sobie strony z Monkey i Dax ( to taka mała Honda była) a się zdziwisz - google-hasło monkeybike i się edukuj. !wchair A ja głupi zawsze miałem Cie za dorosłego .
Administrator Artix Opublikowano 6 Marca 2007 Administrator Opublikowano 6 Marca 2007 O zaklad jestem spokojny, po zmianie waria i sprezyny centralnej a mowimy o Zongshen ZS50-QT 4 Wind 4T !wchair vel plastelinowy tlok ma niby ganiac wiecej niz 80 km/h o 100 km/h juz nie wspomne. Pewnie ze da sie wszystko usprawnic ale sa granice cudu Przeciez to ledwo jezdzi. OK widzialem zabawki Simona, robia naprawde wrazenie ale w 2T, no a z gowna zeby nie wiem jakim byc kucharzem nie zrobisz Creme Brulee
Gość qrdemol Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 O zaklad jestem spokojny, po zmianie waria i sprezyny centralnej a mowimy o Zongshen ZS50-QT 4 Wind 4T vel plastelinowy tlok ma niby ganiac wiecej niz 80 km/h o 100 km/h juz nie wspomne. No fakt.Z faktami nie będe dyskutowac.Racja.
jagroski Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 Nikt nie tuninguje 50ccm 4t??? To że? walm?ł głupotę, obejrzyj sobie strony z Monkey i Dax ( to taka mała Honda była) a się zdziwisz - google-hasło monkeybike i się edukuj. !wchair A ja głupi zawsze miałem Cie za dorosłego . A to a propos czego? Że masz braki w wiedzy i ?mieszne cuda wypisujecz, a teraz ambicyjka???
dr.big Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 (...)No,ale fakt że ten sprzet ma solidn? baze do wyci?nięcia.(...) No fakt, kit Poliniego, na pewno pare drobnostek i Zoomer z przebiegiem ok. 470km !wchair . I gdzie to porownac do Zongshen ZS50-QT 4 Wind 4T ? PS. Panowie, kolega napisal tutaj o tuningu bez wymiany cylindra, wiec po co sie klocic ? Z wymiana odpowiednich czesci, to taki Monkey lub Dax poleci nawet 150 km/h...
Geni Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 Komplet do Zoomera to około 2 tys. złotych. Zawsze wi?że się to ze zmniejszeniem żywotno?ci napędu, bo podniesienie graniczych obrotów z 8200 do 9500 to jednak jest pewna różnica. Co do pytania kolegi posiadaj?cego 50-tkę osi?gaj?c? licznikowo 100km/h. Polecam zastosowanie markowego licznika rowerowego.
Klubowicze Profesor Opublikowano 7 Marca 2007 Klubowicze Opublikowano 7 Marca 2007 te wypowiedzi o prędko?ci osi?ganej przez kolegę na 50-tce przypominaj? mi badania pewnych naukowców (w wiadomym okresie słusznych tylko i jedynie). Wzi?ł taki naukowiec np. Iwanow zdechłego kota i zapalon? latarkę - wyrzucił z 10 piętra - spadły razem. Wynik do?wiadczenia - zdechły kot wyrzucony z 10 piętra spada z prędko?ci? ?wiatła. To tak apropos!!!!!!! Pozdrówko i życzę szeroko?ci przy "takiej" predko?ci na 50-tce!
Gość MICHAŁ CHEMIK Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 Hmmm.to chyba nie pozostaje mi nic innego jak sprzedać silvera i kupić Zongshena ZS50-QT 4 Wind 4T jak latam ok 100km/h,taniej będzie !wchair
RobB. Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 Kolego jesli przekroczysz na 4T z silnikiem 50 ccm powiedzmy 80 km/h* stawiam olbrzymie piwo, watpie zebys jechal wiecej niz 70 km/h a to i tak naprawde duzo No,no.Z tymi zakładami to bym uważał,można sie przejechać.Miałem kiedy? link do kolesi któzy "okłamali" komputer w Hondzie Zoomer(wtrysk,chyba 4 zawory),no i efekt był powalaj?cy .No,ale fakt że ten sprzet ma solidn? baze do wyci?nięcia. O!chyba znalazłem www.youtube.com/watch?v=dAAvvM1JK7A dla smakoszy gatunku Taaa... tyle, że tu cosik nie gra !!! ten przyrz?d pokonał z zamknięt? szaf? 200 mb. w czasie 15.6 s co daję ?redni? prędko?ć na tym dystansie ok. 46 km/h niezależnie od wskazań prędko?ciomierza No chyba, że film był nakręcony w zwolnionym tempie , ale nie s?dzę. Tak , że nie wierzcie Hudinim !wchair I w ten sposób poznali?cie CAŁˇ PRAWDĘ na temat tuningu 4T/50 ccm. Pozdrawiam RobB.
Sympatycy szorstki Opublikowano 7 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 7 Marca 2007 hehe, dobre Rob, dobre !wchair pzdr
Rekomendowane odpowiedzi