Klubowicze kolce_de Opublikowano 17 Marca 2007 Klubowicze Opublikowano 17 Marca 2007 W nocy 13-14 marca w Essen skradziono motor Kawasaki ZX 636R. Kolor: srebrno - czarny. Rejestracja: DJ 0325 (polska) Numer nadwozia: JKBZX636AAA001980 Wedlug informacji policji istnieje duze prawdopodobienstwo, ze zostanie wywieziony (lub juz zostal) do Polski ! Motor nie posiada zadnych cech szczegolnych, jest bezwypadkowy i posiada wszystkie czesci oryginalne. Ktokolwiek widzial ktokolwiek wie proszony jest o kontakt telefoniczny - 0049/ 151-193-45-660 lub mailowy delfinek24@tlen.pl . OSOBA, KTORA PRZYCZYNI SIE DO ODZYSKANIA MASZYNY ZOSTANIE DOBRZE WYNAGRODZONA !!! Dane techniczne: Rok Produkcji: 2003 Przebieg : 19 tys. km Moc silnika: 120 KM Osoby posiadajace konta na forach motorowych bardzo prosze o umieszczenie tam tej informacji !!! P.S. Pomozcie Motor skradziono mojej dobrej kolezance z ktora zdazylam raptem jedna mala wycieczke zrobic Nie miala pelnego ubezpieczenie (ze wzgledu na rejestracje) i kupa kasy poszla nie mowiac nawet o sercu, ktore krwawi z zalu !placz1 Moze wspolnymi silami uda nam sie odzyskac Kawusie !placz1
Administrator Artix Opublikowano 17 Marca 2007 Administrator Opublikowano 17 Marca 2007 Wrzuc jaka fotke jak masz. Na motobajzlach w postaci czesci pewnie wyplynie. Choc trzymam kciuki zeby sie znalazl.
Klubowicze kolce_de Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Klubowicze Opublikowano 17 Marca 2007 Foty sa tu : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=176038007 Nie wiem co by sie ze mna stalo gdyby mi ukradli Suzi - chyba bym padla na serce !placz1 Artixusiu jak mozesz na innych forach to prosze powklejaj info bo ja jestem zarejstrowana tylko tutaj:(
rudy_56 Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 Zmień proszę w topicu motor na motocykl. Będe sie rozgl?dał po lawetach pędz?cych na wschód.
Gość Dragon Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 kolce_de napisano 17-03-2007, 21:39 ...Artixusiu... ...musiałem... Tylko kobiety tak potrafi?... !placz1 Za motorkiem będę się rozgl?dał... !placz1
Geni Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 Na kwietniowym mototargu lampy liczniki itp. się pewno znajd? !placz1 .
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 17 Marca 2007 Administrator Opublikowano 17 Marca 2007 Zmień proszę w topicu motor na motocykl. Zmienione bo wygl?dało jak wygl?dało. W nocy 13-14 marca w Essen skradziono motor Kawasaki ZX 636R. Kolor: srebrno - czarny. Rejestracja: DJ 0325 (polska) Kurcze... motocykl w Essen na PL szyldach skradziony? Nie ukrywam, że to trochę dziwne i raczej nie wygl?da na zbieg okoliczno?ci !placz1 Wedlug informacji policji istnieje duze prawdopodobienstwo, ze zostanie wywieziony (lub juz zostal) do Polski ! Sk?d takie podejrzenie? Oczywi?cie je?li to nie tajemnica...
Gość denver27 Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 tak sie zastanawiam ...troche to dziwne polacy by kradli pojazd na polkskich blachach i tachali spowrotem do Polski????po co??? !placz1 przeciez mogliby poczekac a wlascicielka do polski sama by wrócila ehh ta niemiecka polizei !placz1
Gość scottie Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 Przykra sprawa, ale dlaczego odrazu policja podejrzewa, ze to trafi do Polski?? Troche to nie mile :/ Co do motocykla to wspolczuje...
Klubowicze kolce_de Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Klubowicze Opublikowano 17 Marca 2007 Hej ho... QUOTE kolce_de napisano 17-03-2007, 21:39 ...Artixusiu... ...musiałem... Tylko kobiety tak potrafi?... Dragonixie starozytni Rzymianie tez tak potrafili !placz1 Na kwietniowym mototargu lampy liczniki itp. się pewno znajd? jesli sie znajda poprosze o info !placz1 mamy tu szybkie maszyny, ktore dojada, zeby pyski obic handlarzom zlodziejstwa Kurcze... motocykl w Essen na PL szyldach skradziony? Nie ukrywam, że to trochę dziwne i raczej nie wygl?da na zbieg okoliczno?ci tak sie zastanawiam ...troche to dziwne polacy by kradli pojazd na polkskich blachach i tachali spowrotem do Polski????po co??? Nie dogadalam szczegolow (wiadomo - kobitka pograzona w zalobie) ale z tego co wiem miala moto przykryty pokrowcem Tym z polo szarym ogromnym Zakrywa cale moto razem z kolami A dupneli na lawete, bo babka miala podwojne blokady na odpalania i mowi, ze by sie skichali a nie odpalili Ona w przeciwienstwie do mnie sie zna na motorach to pewnie wie co mowi. W kazdym razie lipa kompletna A myslalam w srode, zeby do nie zadzwonic na mala rundke bo wiosna przyszla
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 17 Marca 2007 Administrator Opublikowano 17 Marca 2007 Wszystko OK... współczuje koleżance bo wiem co czuje !placz1 Mimo wszystko dziwi mnie podej?cie niemieckiej polizei... jak co? ginie to odrazu Polacy lub pojechało do Polski??? !placz1 Nie jest dla nikogo tajemnic?, że w Niemczech jest cała masa turasów, syryjczyków czy innego auslanderowego tałatajstwa. Dlaczego akurat za t? kradzieża miał stać Polak?? Nie jest też żadn? tajemnic?, że aktualnie najbardziej chłonnymi rynkami (po otwarciu granic UE) s? Bułgaria i Rumunia... To wła?nie Bułgarzy wykupuj? teraz masowo z Włoch skutery i motocykle. Italiańcy chwal? się często, że w/w kupuj? tam zarówno pojazdy legal oraz unlegal... im tam ganzegal... liczy się cena. Spytaj koleżanki przy okazji sk?d te podejrzenia? Oczywi?cie je?li co? bym wysprzerał odno?nie Kawusi dam niezwłocznie znać. Ps> mamy tu szybkie maszyny Mu TU też mamy szybkie...
dr.big Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Czytalem juz kiedys na innych forach o kradziezach kilku duzych skuterow (nie powiazanych ze soba), z czego jeden odnalazl sie pozniej np. we Francji podczas blokady drogowej. Jesli chodzi o polozenie Essen, to raczej typowalbym na wywoz wlasnie do Francji, lub rozbiorke na czesci w De, a nie wywoz do PL.
Klubowicze kolce_de Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Klubowicze Opublikowano 18 Marca 2007 Hej ho Nie mam pojecia dlaczego jest podejrzenie o wywoz do Polski - moze maja informacje o jakims zamowieniu od nas ? Jak nam miesiac temu buchneli z auta nawigacje to polizaje od razu powiedzieli, ze czekaja na nich na granicy bo zamowienie bylo duze i sie sami ciekawia jak bedzie wygladal wywoz.Przy okazji: jakby ktos mial okazyjnie do kupienia tom-toma to moze to moj - serdecznie nie polecam O turasach i im podobnych tez wspominali -jesli ktos zna bulgarsko-rumunski to prosze o pomoc. Na francuskie fora moze mi sie uda Monike zmobilizowac. QUOTE (kolce_de) mamy tu szybkie maszyny Mu TU też mamy szybkie... Chodzilo mi raczej o zaakcentowanie MY niz TU My tu mamy tez wieksze cisnienie zadzy zemsty A tak poza wszystkim to naprawde jestem juz zmeczona tym ciaglym stresem codziennym. W ciagu ostatnich 5 tygodni: nam zwineli nawigacje, dwom babkom u ktorych pracuje karty kredytowe, kumpeli moto, u drugiej w budynku wlamali sie do dwoch mieszkan... Coraz powazniej mysle nad propozycja Moniki o wyprowadzce do Monako... Zaczynam sie czuc jak na froncie wojennym !placz1 Czlowiek nie zna dnia ani godziny kiedy go cos trafi !placz1
Gość Delphin Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Witam wszystkich! Choc nie posiadam Suzi takich jak Wy to posiadalam wlasnie ta Kawasaki ZX 6R ktora mi skradli !placz1 Ja tu w sumie zarejestrowalam sie by troszke sprostowac a raczej odpowiedziec koledze MariuszBurgi ze to nie pomysl policji Niemieckiej jak kolega stwierdzil/wywnioskowal ze poszla na Polske tylko to jest moj wymysl bo wiem jacy sa (niektorzy) Polacy przebywajacy na terenie niemieckim.Przykre ale taka jest prawda:( Tylko trzy rasy ludzi zajmuje sie takimi sprawami w niemczech czyli Araby Turcy i polacy (niestety).Mogla pojsc na polske poniewaz : a) w niemczech jest za duze ryzyko nawet sprzedania takiego czegos w czesciach b ) jesli przypadkiem pojdzie na przebitke to Polacy bardziej specjalizuja sie w takich rzeczac. c) Latwiej bedzie sie poruszac takim pojazdem w Polsce bo wiedza ze jesli moto zostalo skradzone w niemczech zostanie ono zaostrzone bardziej w poszukiwanie na terenie niemieckim niz na Polskim. Jesli macie jakiekolwiek pytanie chetnie odpowiem. Pozdrawiam Kinga I. P.S. No tak kolego DR.BIG Francje mozna rowniez typowac na to jak zreszta kazdy inny kraj lecz po jednym skradzionym i odnalezionym we Francji moto tego sie nie stwierdzi.Sami dobrze wiecie i duzo slyszycie ze Polska slynie z rozbiorek np aut dobrej klasy tak samo jak i kazdego moto w wyszej klasie. Niestety ja mialam pecha a np moj sasiad juz nie.Choc jego moto stalo doslownie pol metra od mojego o nawet nie smykneli sie o jego moto.Niestety zainteresowala ich wyzsza polka bo wiadomo z tego bedzie kasa.
Klubowicze kolce_de Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Klubowicze Opublikowano 18 Marca 2007 Hej ho Kingus to ja napisalam a nie Mariusz - tak wywnioskowalam z naszej rozmowy wczoraj !placz1 Bardzo przepraszam - zle kolcusie zle !placz1
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 18 Marca 2007 Administrator Opublikowano 18 Marca 2007 Witam wszystkich!Choc nie posiadam Suzi takich jak Wy to posiadalam wlasnie ta Kawasaki ZX 6R ktora mi skradli... Nie to najważniejsze ale Klub Burgmania to nie tylko Suzi. Ja tu w sumie zarejestrowalam sie by troszke sprostowac a raczej odpowiedziec koledze MariuszBurgi ze to nie pomysl policji Niemieckiej jak kolega stwierdzil/wywnioskowal Rozumiem, że możesz być zdenerwowana ale jak przeczytasz dokładnie w?tek to zauważysz, że to nie ja stwierdziłem/ wywnioskowałem tylko kolce_de tak napisała. poszla na Polske tylko to jest moj wymysl bo wiem jacy sa (niektorzy) Polacy przebywajacy na terenie niemieckim. To akurat wiem i potwierdzam. Polak Polakowi na obczyĽnie często ko?ci? w gardle stoi... ale mimo wszystko nie generalizowałbym. Przykre ale taka jest prawda:( Tylko trzy rasy ludzi zajmuje sie takimi sprawami w niemczech czyli Araby Turcy i polacy (niestety) Wła?nie to samo napisałem trochę wcze?niej choć w sumie teraz nie ważne kto to zrobił tylko gdzie motocykl może trafić. Poza tym wcale bym nie wykluczył, że cały czas stoi gdzie? w De. Mogla pojsc na polske poniewaz :a) w niemczech jest za duze ryzyko nawet sprzedania takiego czegos w czesciach b ) jesli przypadkiem pojdzie na przebitke to Polacy bardziej specjalizuja sie w takich rzeczac. c) Latwiej bedzie sie poruszac takim pojazdem w Polsce bo wiedza ze jesli moto zostalo skradzone w niemczech zostanie ono zaostrzone bardziej w poszukiwanie na terenie niemieckim niz na Polskim No cóż... my?lę, że to gdzie trafiła to będzie loteria. Ja wcale nie upierałbym się na PL. Sami dobrze wiecie i duzo slyszycie ze Polska slynie z rozbiorek np aut dobrej klasy tak samo jak i kazdego moto w wyszej klasie. Wydaje mi się, że Twój upór odno?nie PL bierze się z tego, że nie wiesz jak bardzo sytuacja się zmieniła. Aktualnie z rozbiórek słyn? też inne kraje, które s? bardziej "głodne" niż PL.
dr.big Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 (...)Tylko trzy rasy ludzi zajmuje sie takimi sprawami w niemczech czyli Araby Turcy i polacy (niestety).(...) Polacy jesli juz. I wcale sie z tym nie zgodze. Tyle ile nacji tylu jest zlodziei, bo "nawet w Monaco" takowi istnieja. Nie ma co wyluskiwac sobie trzech i od razu ich obrazac...
Gość Delphin Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Hej Oti :-) Hmmm no z pewnoscia sa to moje slowa bo i nawet w anonsach tktore zamieszczam wstawiam wstawke "bardzo duze prawdopodobienstwo ze wywieziona zostala do Polski" wiec to nie twoja wina:* Ja poprostu chcialam tutaj troszke uproscic ze Policja Niemiecka nawet takiego slowa nie uzyla jak to okreslil kolega MariuszBurgi.Fakt oni napewno tego nie wykluczaja dlatego kazali mi rowniez zglosic to w Polsce na Policji . Niestety moje wnioskowania sa z kierunku tego ze znam (zaznaczam) znam,(a nie slysze tylko) ludzi ktorzy przebywaja w niemczech tylko po to by latwo i szybko zdobyc duze pieniadze.I wiem ze jak bym miala mozliwosc szukania u tych ludzi jakich kolwiek sladow mojego ZX6R to zrobilabym to bez wahania.Lecz nie stety do wszystkiego (oczywiscie prawnego) trzeba miec dowod by Policja mogla cokolwiek zrobic. Jesli przyjdzie sie na policje i powie hallo mam podejzenia ze to ten i ten to przeciez czlowieka wysmieja i tyle.takie sa realia i rzeczywistosc auslendera w Niemczech ech.... Dlatego pomocy szukam u innych a raczej bardziej u Beikerow ktorzy kreca sie w tematach moto.zamieszczam ogloszenia gdzie sie da i jak sie da.Nie mam zadnej nadzieji na odzyskanie ale zawsze warto ...bo to nic nie kosztuje. A sama siebie moge obwiniac za to ze nie zrobilam AC w polsce tylko problem polegal na tym ze moto te posiadalam od nowosci i mialam wczesniej zarejestrowane tu w Niemczech i od okolo roku zostalo przemeldowane na Polske tyle ze w maju mialam zrobic AC poniewaz moto musialoby byc w polsce do oszacowania a ja nie zdazylam jakos nawet na polskich szyldach do polski nim wjechac czekalam teraz az zrobi sie cieplej by wybrac sie na weekend nim do polski wlasnie po to tylko by zrobic mu AC.No i dupa... ktos pospieszyl sie za szybko
Gość Dragon Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 W takim razie to strasznie miłe, że Polacy to złodzieje... a pisz? to NIEMIECKIE POLKI... Wiem, że na taka opinię Polacy pracowali przez ładnych parę lat ale wiem również, że te czasy się trochę zmieniły... Zaczynamy być coraz bardziej szanowanym narodem... !OK Wy natomiast ferujecie WYROKI, że to Polacy ukradli motocykl i NAPEWNO będzie on w Polsce... ale mało tego, nie macie najmniejszych podstaw do tego... tylko domysły... a ja s?dzę, że wła?nie jaki? niemiec stracił pracę bo dostał j? Polak za mniejsze pieni?dze i to wła?nie niemiec ukradł motocykl... Jak się Wam podoba moja interpretacja???? Czy oby napewno w niemieckich więzieniach i aresztach nie ma Niemców...???? I żeby?my się dobrze zrozumieli, nic nie mam do Niemców. Zabolało mnie, że Wy Niemieckie Polki nie maj?c najmniejszego prawa próbujecie na Polskim forum szkalować Polaków. Ciekawy jestem co zrobicie jak okaże się, że faktycznie motocykl ukradł Niemiec (rodowity). ??? Dopisano: Gdyby? była Jugosłowiank?, to też pewnie znała by? "Jugoli" którzy s? w Niemczech po to żeby kra?ć!!!!
Gość Delphin Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Widze koledzy ze istnieje tu jakis spor ktorego nie umiemy rozwiazac.Jesli poczyta kazdy jeszcze raz to co Oti (w moim imieniu) i to co ja napisalam to moze wszystko sie rozwiaze.Koledzy poczytajcie to ze jestesmy na Polskim forum,rozmawiam z Polakami i nie tylko to swiadczy o ty ze uparlam sie polakow.moje okreslenia byly jasniej napisane i powiedziane o Arabach Turkach i Polakach . Ludzie przeciez to jest ogonie bez sensu bo kazdy moze byc zlodziejem nawet i przyzwoity Niemiec.ja wywnioskowalam te trzy rasy ludzi poniewaz w wiekszosci procentach to wlasnie oni trudniom sie zlodziejstwem w Niemczech. Wogole to ja nie rozumiem tego gdzie macie problem.... Ja pisze do Polakow,pisze na polskiej stronie i wydaje mi sie ze pisze jasno. W temacie SKRADZIONO jest tylko prozba o to jesli jest to mozliwe by zwrocic uwage na takie oto moto a nie na to kto tu jest winny.Winny moze byc ten ktorego sie zlapie czy to bedzie Polak,Arab,turek czy tez cholera wie kto.... Ja nikogo nie oskarzam tylko insynuluje i prosze jesli to mozliwe o zwrocenie wiekszej uwagi na takie moto. Nie mam zamiaru obrazac tu nikogo i slowa jakie padaja odemnie czyli Polak nie oznacza to ze on go zwinal.Tylko Pisze na polskim forum i z polakami i kieruje to prozbe na POLSKE.Jesli ktos czuje sie tu obrazony to bardzo przepraszam ale nie o to mi chodzi. Dragon zacznijmy moze bardziej od poczatku... Nie jestem Niemiecka Polka bo z Niemcami mam tyle wspolnego co pewnie ty! Po za tym to ze sytuacja sie zmienia kazdy o tym wie moge ci nawet podpowiedziec bo wczoraj akurat slyszam ten temat w Polskiej telewizji ze przestepczosc w Polsce spadla o polowe. I wcale nie uparlam sie do cholery ze to Polak zwinal mi te moto!! Ludzie czy ja zle cos formuluje ze zle to odbieracie?? Moze w sumie zamknijcie ten temat na tym forum bo widze ze troche uciekacie z tematu. brak twojego profilu zrozumiem, ale nie brak posługiwania sie funkcj? "edytuj" posty ł?cze. Artix
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 18 Marca 2007 Administrator Opublikowano 18 Marca 2007 Ja nie widzę tu żadnego sporu. My?lę tylko, że zarówno mi jak i Dragonowi chodzi o Twoj? interpretacje... Zgin?ł motocykl to pewnie stoi za tym Polak! Piszesz "Policja Niemiecka" z dużej litery ale "polacy" z małej. Bardzo chciałbym się mylić ale często spotykam się z tym, że nasza mniejszo?ć mieszkaj?ca w Niemczech staje się strasznie pro deutschland. Mam spor? rodzinę w Niemczech i nie raz słyszę od nich, że jak co? ginie to pewnie Polak zajeb... PóĽniej się co? odnajduje i podawane jest do wiadomo?ci, że to była zorganiozowana szajka Ukraińców. Wracaj?c do tematu... tak jak napisałem na wstępie- Tam gdzie mogę (w Polsce) postaram się rozpu?cić wie?ci odno?nie Twojego motocykla.
dr.big Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Widze koledzy ze istnieje tu jakis spor ktorego nie umiemy rozwiazac.Jesli poczyta kazdy jeszcze raz to co Oti (w moim imieniu) i to co ja napisalam to moze wszystko sie rozwiaze.Koledzy poczytajcie to ze jestesmy na Polskim forum,rozmawiam z Polakami i nie tylko to swiadczy o ty ze uparlam sie polakow.moje okreslenia byly jasniej napisane i powiedziane o Arabach Turkach i Polakach . Ludzie przeciez to jest ogonie bez sensu bo kazdy moze byc zlodziejem nawet i przyzwoity Niemiec.ja wywnioskowalam te trzy rasy ludzi poniewaz w wiekszosci procentach to wlasnie oni trudniom sie zlodziejstwem w Niemczech.Wogole to ja nie rozumiem tego gdzie macie problem.... Ja pisze do Polakow,pisze na polskiej stronie i wydaje mi sie ze pisze jasno. W temacie SKRADZIONO jest tylko prozba o to jesli jest to mozliwe by zwrocic uwage na takie oto moto a nie na to kto tu jest winny.Winny moze byc ten ktorego sie zlapie czy to bedzie Polak,Arab,turek czy tez cholera wie kto.... Ja nikogo nie oskarzam tylko insynuluje i prosze jesli to mozliwe o zwrocenie wiekszej uwagi na takie moto. Nie mam zamiaru obrazac tu nikogo i slowa jakie padaja odemnie czyli Polak nie oznacza to ze on go zwinal.Tylko Pisze na polskim forum i z polakami i kieruje to prozbe na POLSKE.Jesli ktos czuje sie tu obrazony to bardzo przepraszam ale nie o to mi chodzi. Troche dziwne jest samo "wytlumaczenie problemu". Twoja stylistyka i przekaz merytoryczny pozostawiaja po prostu wiele do zyczenia . Czy na pewno kolejnosc "w wiekszosci procentach" tak sie uklada? Skad te dane? Nadal wydaje mi sie, ze wskazywanie na kogos palcem, lub nawet sugerowanie pewnych zachowan moze okazac sie co najmniej niesmaczne.
Gość scottie Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 A ja tylko chciałem dodać, że Polacy to nie RASA tylko jak już co? to nacja... ale to w sumie taka drobna różnica I dziwić się, że u nas tak nienawidz? Niemców??
Gość denver27 Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Coraz powazniej mysle nad propozycja Moniki o wyprowadzce do Monako... przeprowadz sie do Polski tu jest prawie jak w Monako i prawie nie robi tu zadnej róznicy gdyz takie skoncentrowanie bogactwa kusi biedniejsze nacje do popełniania przestepstw,w Polsce nie ma takiego skoncentrowania ,kupisz sobie lanosa lub fabie i bedziesz calkowicie bezpieczna,navi tez ci nie ukradna bo...juz ja wszyscy maja nic tylko przeprowadz sie do Polski ,a i klimat prawie jak w Monako a co do tej gor?cej dyskusji to juz nic nie trzeba dodawac Vipy i Dragon jak i Scotti wszystko jasno wyjasnili a do uzytkowniczki Delphin prosze cie o wiecej pokory ,bo masz prosbe do Polakow a jednoczesnie ich obrażasz a to ze niby w Polsce sie mozna bezpiecznie kradzionym sprzetem poruszac to juz smiesznie i wręcz idiotyczne a moze dalas d*** Helmutowi,on zazdrosny ze masz takiego sprzęta nasłał Bułgarów I masz odpowiedz na pytanie gdzie jest Kawa
Rekomendowane odpowiedzi