PC800 Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Jak w temacie -podaje link http://dyrchik.ru/staty_ystanovka_gaza.html Wymagana podstawowa znajomosc rosyjskiego.
Gość MICHAŁ CHEMIK Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Czego to ludzie nie wymy?l?...Totalna profanacja !guns
Lucjan73 Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Co? mi się wydaje że tu chodzi o Burgmana 650 a nie o Silvera !guns
Gość elwood_blues Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Butla z LPG w kufrze - niezbyt to bezpieczne, a poza tym wydaje się, że w przypadku jedno?ladów LPG nie jest najlepszym rozwi?zaniem. Mam na my?li częstsze obowi?zkowe przegl?dy okresowe, oraz to co mnie najbardziej odstrasza - ingerencja w silnik i podzespoły, które nie s? przystosowane do spalania LPG. Tak na marginesie : czasami język Rosjan nieco bawi :"Установка пропана на максискутер". albo z innej beczki: "A tepier kamanda Pinka Flojda....DIE ŁOL". Sorry za OFF, ale nie mogłem sie powstrzymać. Żeby być dobrze zrozumianym: nie mam nic przeciwko temu językowi, czy też przeciwko Rosjanom...po prostu ich słownictwo czasami wzbudza mój u?miech, chociaż z języka rosyjskiego to ja na ustnej maturze "pałucził czietwiorku". Jeszcze większy OFF : Rosyjski przydaje się bardzo w Hamburgu..... podobnie jak język polski, czy turecki.... oraz 80 innych języków z całego ?wiata - w/g oficjalnych danych z urzędu miasta...
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 19 Marca 2007 Administrator Opublikowano 19 Marca 2007 Co? mi się wydaje że tu chodzi o Burgmana 650 a nie o Silvera Dokładnie... Burgman 650. A co tematu... Nie wiem czym bym musiał dostać w łeb żeby mi przyszło do głowy żeby założć co? czego nie toleruje nawet w samochodzie... !guns Brrr... !TAZ
pilot Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 A co tematu... Nie wiem czym bym musiał dostać w łeb żeby mi przyszło do głowy żeby założć co? czego nie toleruje nawet w samochodzie... !TAZ Brrr... Mariusz ja handluje gazem LPG i mam założony gaz do wszystkich aut na benzyne w Peugot-cie mam przejechane 206000 km z tego na gazie 198000 i powiem Ci że jeszcze nie miałem problemu z silnikiem. A jakie oszcędnosci.Tyle że ja założyłem gaz z wyższej pułki jak na tamten czas. I mam zamiar eksperymetalnie założyć do Burga 150 zobaczymy co będzie. !guns
drogowiec Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 A moje do?wiadczenia z gazem w acie to kicha, więc nawet nie my?lę o gazie do motocykla. Auto zmieniam wła?nie na diesla. Pozdrówka
Lucjan73 Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 A moje do?wiadczenia z gazem w acie to kicha, Moje również !guns Dlatego uważam że na gazie to najlepoej "chodzi" kuchenka !TAZ
Klubowicze Karolina Opublikowano 19 Marca 2007 Klubowicze Opublikowano 19 Marca 2007 I mam zamiar eksperymetalnie założyć do Burga 150 zobaczymy co będzie. !guns No to za jaki? czas pilot przedstawi nam test burgmana na gaz !TAZ
pilot Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 No to za jaki? czas pilot przedstawi nam test burgmana na gaz !guns No może i test będzie, miałem też zamiar zrobić gaz do motorówki ale mam nowe hobby Burgmana 650 Ex.(jego na gaz nie przerobie) No to motorówka stoi bezczynnie a silnik 650 yamaha.
Klubowicze Profesor Opublikowano 19 Marca 2007 Klubowicze Opublikowano 19 Marca 2007 I mam zamiar eksperymetalnie założyć do Burga 150 zobaczymy co będzie. !guns powodzenia na gazowym !TAZ Pozdrówko
PC800 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Opublikowano 19 Marca 2007 Oczywi?cie ze B650 - ta pomylka to chyba dlatego, ze wlasciwie szukalem info o FJS, i przez pomylke wpisalem ten model. W jednym z |M opisany byl chiński skuter 125ccm wlasnie z instalacja na LPG oraz Dniepr również na LPG, st?d moje zainteresowanie tym tematem. Sam jeżdzę Sceniciem LPG i niestety mam trochę uwagę to działania (niema to jak Diesel;), dlatego raczej w moto to odpada.
Gość scottie Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Do zagazowania to nadaje sie moze jedynie stary polonez !guns Jestem zdecydowanym wrogiem tego rodzaju paliwa...i na mysl by mi nie przyszlo zeby to wsadzic do B650 !TAZ
Pleban Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Kiedy? słyszałem od pewnego człowieka że "ropę leje się do traktorów, gazem zasila się kuchenki a samochody s? na benzynę" ale od tego czasu postęp zwłaszcza w silnikach dieslowskich jest ogromny. Je?li chodzi o temat w w?tku..... pomysł że tak powiem, nie do końca trafiony.
Administrator Artix Opublikowano 19 Marca 2007 Administrator Opublikowano 19 Marca 2007 LPG do skutera, swietny pomysl, gdybym do C1 zamiast kufra umiescil butle gazowa, no powiedzmy 2 butle lub przerobic kufer to moge wtedy pakowac prawie 80 litrow gazu, C1 jako ze pali na beznyznie powiedzmy 3,5 litra to na LPG bedzie palic 4 litry, oznacza to ze bede mogl przejechac 2 tys km bez tankowania, to wiecej niz TIR chyba. Rewelacja. !V OK chyba przestane brac to swinstwo albo zmienie dilera bo dawno nie mialem tak poronionego pomyslu
Gość Dylus Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Malutki OT: słyszałem, że na dzień dzisiejszy instalacja sekwencyjnego wtrysku gazu (V generacja) to wydatek tylko 3tys zł. Prawda?
Gość Cappo Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 OK chyba przestane brac to swinstwo albo zmienie dilera bo dawno nie mialem tak poronionego pomyslu wzi?łem bucha i tak się zastanawiam nad Twoim pomysłem... !V
dr.big Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 Kupujac samochod mozna wybrac cos oryginalnego z "gazowni" oferowanej przez producenta . Skutera jeszcze nie. Ja jednak wybieram (na razie) pojazd 4oo na "gnojowke" . Kiedys chodzilo mi po glowie przerobienie skutera na gaz jako joke, bo oczywiscie nikt normalny na tym nie zaoszczedzi, ale zarzucilem ten projekt ze wzgledu na zbiornik z gazem. Bo kto lubi podrozowac na butli pelnej gazu? No i bambetle tez trzeba gdzies zapakowac... PS. Wiekszy silnik od lodzi, czemu nie? Benzyny zre to dosyc duzo !V . A moze jetski na gaz ?
Geni Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 Kupuj?c auto można też wybrać, czy będziemy zasilać auto LPG, czy CNG, a różnica jest pod względm technologicznym bo CNG to po prostu sprężony naturalny gaz ziemny, a popularne LPG to w dalszym ci?gu produkt powstaj?cy w wyniku procesu rafinacji ropy naftowej.
tomekmajesty Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 a powie mi kto? czy instalacja gazowa do moto jest zgodna z przepisami, czy można dokonac wpisu do dow.rej. no i czy przejdzie przez przegl?d techniczny. temat ciekawy, bo tak naprawdę co za róznica co spala silnik gaz, benzynę czy olej napedowy, no może holz gas byłby do moto niewygodny !w00t
yorick Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 A ja tam jestem za, skuter mniej bedzie ?mierdział spalinami i mniej truł. Ideałem jest Vectrix ale od czegos trzeba zaczać !w00t Matka natura odetchnie Mam same dobre do?wiadczenia z LPG w aucie i mam nadzieję że uda się o zastosować na dwóch kółkach. czekam na test... pozdrawiam Łukasz
Gość MICHAŁ CHEMIK Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 skuter mniej bedzie ?mierdział spalinami A mój tam nie ?mierdzi !w00t
PC800 Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Opublikowano 20 Marca 2007 Nie wiem, czy wszyscy, ktorzy zabieraja glos na tym forum zaznajomili sie z tematem na stronie podanej na samym poczatku. Osobnik opisujacy te przerobke zrobil to w sposob w pelni swiadomy m.in. ze wzgledu na jakosc paliwa za wschodnia granica;) Na samym poczatku wspomina m.in. o wplywie produktow spalania na stan oleju silnikowe - po zastosowaniu LPG olej jest "czysciutki". Osobiscie nic nie mam przeciwko LPG (sam jak wspomnailem jezdze Scenicem LPG), lecz te dodatkowe regulacje sa - delikatnie mowiec - wkurzajace. Poza tym same zalety (szczegolnie finansowe) np. bardziej miekka praca silnika. Jeszcze raz namawiam na dokladniejszej analizy przedstawionego oryginalnego, rosyjskiego tekstu.
jagroski Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 Gaz w burgim 650 to jak w mercedesie S klasy. Albo wła?ciciel bogaty, tyle że dusigrosz, albo postaw się, a zastaw i teraz oszczędzaj. Trochę bez sensu. !sciana Pytanie, kiedy Ci się instalacja w seicento zwróci, gdy toto bęzynę w?ch, chyba po 80 tys km.
Rekomendowane odpowiedzi