Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3204 tematów w tym forum
-
Pasek Napędowy do Aprilia
przez Gość smuciu1- 6 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
witam serdecznie czy kto? wie gdzie moge nabyć pasek do Aprilia Atlantic 500 ( 2002 ) niemusi być oryginalny aby pasował proszę dać namiary ci co maj? Aprilie Atlantic 500 może kiedy? gdzie? kupowali z tego co sie pytałem w w sklepie YAMAHA to mówi? ze ciężko trochu będzie ale może akurat
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Marca 2007 -
Pomoc w wyborze Foresight vs Pantheon vs x9
przez Dribeck- 10 odpowiedzi
- 4.9 tys. wyświetleń
Witam! Zwracam się z pro?b? do forumowiczów o radę odno?nie wyboru skutera. Wróciły stare uczucia (po wynalazkach typu kochany skuter Simson, Motorynka i inne...), krótko: jest decyzja - chcę kupić skuter. Oczywi?cie, prawko A jest (zdane na Mińsku Przeznaczenie skuterka: głównie jazda do pracy po 3mie?cie - kilkadziesi?t km dziennie, trochę rekreacji, potrzebny duży bagażnik. Gabaryty: ani Romu?, ani Lesio 180cm / 80kg Budżet ograniczony do 4-6 kPLN. Wstępny wybór padł na Hondę FES - albo Pantheona 125/150 2T, albo Foresighta 250 4T, ok 1998-2002 Wydłubałem opinie o niezawodno?ci skuterów i motocykli Hondy; jeżeli jest tak samo jak z samochodami, to by mi odpowia…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Marca 2007 -
Yamaha X-City 250
przez Gość gp69- 10 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam, wyszukane na internecie artykuły o nowym Yamaha X-City 250 s? na tyle interesuj?ce, że pomimo, że nie będzie on (według informacji Yamaha Polska) sprzedawany w Polsce, być może zakupię go jak tylko się pojawi ... w Czechach. Czyli na poczatku maja 2007. Cena bez Vatu, to 100.757,- Kc czyli około 14.100 zł. Zreszt?, taka sama jest cena X-maxa 250 Co takiego mi sie w nim podoba, to jego duże koła, które będ? sobie dobrze dawały radę z "polskmi" dziurami. Wiem, że Piaggio Beverly teoretycznie spełnia te same parametry, jednak wygl?da mniej "poważnie" niż X-City (odwrotnie niż cena). Pozdrawiam, Grzegorz
Ostatnia odpowiedź: bogumilek, 23 Marca 2007 -
honda foresight 250
przez Gość pawel- 4 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
witam WSZYSTKICH.. prosba o helpa. kupilem -raczej nabylem skuter honda foresight 250 od kogos kto z kolei nabyl ja w wloszech /z komisu/ . poniewaz nie mogl czekac 2 dni na wydanie dokumentow umowe podpisalem na podstawie xero pojazdu oraz dokumentu zakupu skutera w komisie w wloszech.. obecnie sprzedajacy jest poza granicami kraju / ma 2 tyg.na zalatw. pozostalych dokum.. i najwazniejsze ...MAM DATE 1 REJESTRACJI.. 2004 ... ALE MODEL JEST /wg moich znajomych duzo starszy../ Kto moze podac rocznik modelu.. /zdjecia do przeslania.../ zanim napisalem posta.., przegladalem tematy takiego niemaaaaa. pozdrawiam pawel
Ostatnia odpowiedź: Siodel, 22 Marca 2007 -
Ciekawostki Piaggio Polska na 2007 1 2
przez MariuszBurgi- 1 obserwujący
- 28 odpowiedzi
- 4.7 tys. wyświetleń
To, że Piaggio nie wystawia się na targach oznaczało dla mnie, że rynek skuterowy w ich wydaniu nie będzie w tym roku istniał... A tu tym czasem nic bardziej mylnego. Oto kilka ciekawostek. Już w kwietniu będzie można nabyć od ręki m.in takie skutery: - Piaggio Mp3 (NEW) 250 w bogatszej wersji RL- cena 24. 400 PLN - Piaggio X8 (NEW) 250- cena 18. 900 PLN - Piaggio Beverly 250- cena 19. 600 PLN - Vespa GTS 250- cena 19. 000 PLN - Runner 200 VXR (NEW)- cena 15. 900 PLN - Nexus 500 (NEW) - cena 30. 100 PLN Je?li kto? jest zainteresowany jakimkolwiek skuterem z oferty Piaggio EU może go zamówić po wpłaceniu 50% zaliczki. Czas realizacji takiego zamówienie wynosi do 2 …
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 22 Marca 2007 -
Certyfikaty
przez yorick- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam, Chciałbym zapytac czy kto? z bardziej doswiadczonych w tematyce bezpieczeństwa mógłby się wypowedziec w temacie certyfikatów. Po przebiegnięciu się po ofertach ubiorów dla motocyklistów widzę większo?c robi nie wiadomo szum wokół CE, nazywaj?c go ceryfikatem bezpieczeństwa co sugeruje że to cos ekstra. O ile mi wiadomo certyfikat CE (lub o?wiadczenie o zgdnosci) to psi obowi?zek każdego europejskiego producenta kazdego produktu od czasu kiedy weszli?my w struktury UE. Ma słuzyć tylko zapewnieniu konsumenta że produkt nie jest niebezpieczny dla życia i zdrowia przy normalnym uzytkowaniu. Mnie natomiast interesuja (je?li istniej?) miedzynarodowe standardy zabez…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Marca 2007 -
Potrzebuje różnych częsci do Aprilia
przez Gość smuciu1- 0 odpowiedzi
- 824 wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich Formowiczów burgmani mam bardzo ważne pytanie odno?nie maxi-skutera Aprilia Atlantic 500 czy dokupie gdzie? kilka częsci do niego oryginalnych b?dz nieoryginalnych ale pasywnych.. otóż to mi będzie potrzebne za jakie? 4000 km 1. Pasek napędowy za 3500 km 2.tylne Koło za 5000 km a to drugie pytanie : jaki lać do niego olej czy dolewać do chłodnicy płyn a jak tak to jaki czy jak kupie octan booster do benzyny motocykl będzie lepiej pracował
Ostatnia odpowiedź: Gość, 20 Marca 2007 -
FJS600 LPG
przez PC800- 1 obserwujący
- 23 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Jak w temacie -podaje link http://dyrchik.ru/staty_ystanovka_gaza.html Wymagana podstawowa znajomosc rosyjskiego.
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 20 Marca 2007 -
SZUKAM CZĘ|CI DO HONDY SILVER WING
przez Gość marcinawf- 7 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich Kilka dni temu kupiłem SW po lekki obiciu i potrzebuje: 1. Czachy 2. Przedni reflektor 3. Lewy przedni kierunek 4. Przedni błotnik 5. I jakby kto? chciał sprzedać wysok? szybę to rownież nie pogardze bo niestety orginał troche mały jak na moje wymiary. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzijavascript:emoticon('')
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Marca 2007 -
SKRADZIONO MOTOCYKL !!! 1 2
przez kolce_de- 45 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
W nocy 13-14 marca w Essen skradziono motor Kawasaki ZX 636R. Kolor: srebrno - czarny. Rejestracja: DJ 0325 (polska) Numer nadwozia: JKBZX636AAA001980 Wedlug informacji policji istnieje duze prawdopodobienstwo, ze zostanie wywieziony (lub juz zostal) do Polski ! Motor nie posiada zadnych cech szczegolnych, jest bezwypadkowy i posiada wszystkie czesci oryginalne. Ktokolwiek widzial ktokolwiek wie proszony jest o kontakt telefoniczny - 0049/ 151-193-45-660 lub mailowy delfinek24@tlen.pl . OSOBA, KTORA PRZYCZYNI SIE DO ODZYSKANIA MASZYNY ZOSTANIE DOBRZE WYNAGRODZONA !!! Dane techniczne: Rok Produkcji: 2003 Przebieg : 19 tys. km Moc silnika: 120 KM Osoby posiada…
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 19 Marca 2007 -
Gdzie można kupić szybe do Aprilia
przez Gość smuciu1- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
witam serdecznie czy wie kto? gdzie moge kupić szybe do skutera Aprilia Atlantic 500 moze być uzywana ale w idealnym stanie prosze mi powiedzieć patrzałem na allegro ale tam niema oryginalnej jezeli kto? sie orientuje ile mniej wiecej kosztuje to proszę napisać Pozdrawiam Piotr
Ostatnia odpowiedź: djquest2, 18 Marca 2007 -
Mala gleba... 1 2
przez dr.big- 1 obserwujący
- 42 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
Wlasnie odstawilem porysowany skuter i wszedlem do domu. Wracajac na chate, doslownie kilkaset metrow przed koncem podrozy, stary dziad w taxi zajechal mi droge. Na rondzie jechalem prawym pasem skrecajac w prawo, a gostek wrzucil kierunek, zjezdzajac na moj pas ( na lini ciaglej). Bylo ostre hamowanie ucieczka do prawej, ale w "wylozeniu" niewiele mozna bylo zrobic. W koncu sie polozylem, zbite biodro i kostka, skuter jak to skuter po szlifie, kilka plastikow i szyba do wymiany. Ciuchy i buty, rozerwane i przeszlifowane dziury w materiale. Dobrze ze mialem protektory na biodrach. Cale szczescie wiele sie nie stalo i udalo mi sie uniknac kolizji. Najbardziej zlosci mni…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 17 Marca 2007 -
AN 400 2000r Uszkodzony
przez lisoss- 1 odpowiedź
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich maxi-maniaQw. Aktualnie jestem w UK i rozgladam sie nad okazjami zwiazanymi z maxi, a konkretnie AN 400 od 1998 do 2005...? ostatnio znalazle, ciekawa oferte, cena 500funtow , model 2000, 20 tys mil przebiegu , super stan wizualny, lecz..... , otrzymalem taka odpowiedz na pytanie czemu silnik nie dziala: Hi! My hubby was using the bike to commute to work every day. One day it just cut out while riding along. He restarted it and then steam came from it. It then wouldnt start again. He came home on a tow truck and then injured his back so he hasnt been able to do anything with it. The battery is now dead and there isnt any oil in it which is…
Ostatnia odpowiedź: zyzio, 17 Marca 2007 -
Dlaczego????????
przez Gość madzia- 15 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Od pewnego czesu sledzę tematy na forum Burgmani i zastanawiam się dalczego..większi?ć użytkowników zmienia sikutery z suzuki na honda?????? cio sie stało??????????? Czyżby honda stała sie bardziej dosepna-lepsza??????????
Ostatnia odpowiedź: Kacza, 16 Marca 2007 -
Parkingi strzeżone...
przez Gość Szwajcer- 15 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Kochani!!! W kwietniu mam zamiara dosyć często pomieszkiwać w Pozaniu. Ponieważ nie posiadam tam bazy garażowej, chciałbym Was spytać ile może kosztować parking strzeżony dla skutera. My?lę, że najrozs?dniejszym rozwi?zaniem była by umowa na miesi?c, czy dwa. Orientujecie się ile to może kosztować???
Ostatnia odpowiedź: gumis, 16 Marca 2007 -
Kingway SuperBoss ... 1 2
przez Gość PCX- 35 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
Od jakiego? dłuższego czasu po głowie która nie daje mi spokoju ... Kiedy szukałem skuta natrafiłem na pierwsze wzmianki o skuterze Kingway Superboss ostatnio u znajomego w sklepie zobaczyłem że jest co? takiego w stanie sprowadzić. To ten Skuter na samym dole strony. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...l%3Dpl%26sa%3DN Nie powiem skuter bardzo podoba mi się stylistycznie a i wyposażenie jest do?ć nietypowe jak na jedno?lad. Jedynym co mnie skutecznie odpycha to to że ten skuter to chińczyk ... nie najwyższych lotów. Chciałbym znać wasze zdanie na ten temat ... może kto? widział ten skuter "live" lub może nawet nim jeĽdził ? 15.000 zł to niemało i chyba wo…
Ostatnia odpowiedź: kolce_de, 14 Marca 2007 -
Miasto skuterom przyjazne... 1 2
przez Gość Estelle- 42 odpowiedzi
- 4.6 tys. wyświetleń
Witam !tut W zwi?zku ze zbliżaj?c? się wielkimi krokami wiosn?, a co za tym idzie - przesiadk? na nasze !OKK chciałabym poznać Wasze opinie dotycz?ce tego, jak wg Was powinno wygl?dać miasto przyjazne dla skuterzysty, jakie rozwi?zania/życzenia przychodz? Wam do głowy, a jakie już może zaistniały w Waszych miastach. Wszelkie propozycje mile widziane !tut
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Marca 2007 -
Aprilia Atlantic 500 czy warto ....
przez Gość smuciu1- 10 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
witam serdecznie mam zamiar kupić Maxi-skuter Aprilia Atlantic 500 ( rocznik 2002 - przebieg 21500 km kolor niebieski ) za 8900 zł czy to warto ???? proszę mi co? powiedzieć na ten temat tego skutera czy jest on godny uwagi i który by?cie polecili bardziej Aprilia Atlantic 500 czy Kymco Xciting 500 ???? Mozę kto? ma jakie? info o jakim? forum co pisze co? o nim aha jeszcze jedno pytanie ponieważ nie mam jeszcze prawka na motor dopiero jestem w trakcie robienia chciałem sie spytać czy normalnie zarejestruje i ubezpieczę ( OC ) motor np Aprilia Atlantic 500 tylko . Tylko ze wygl?da to tak ze zarejestrował bym i ubezpieczył bym na ojca ale on tez niema prawa jazdy na mot…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Marca 2007 -
UWAGA będe się chwalił
przez michalu- 13 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Po miesięcznych poszukiwaniach w końcu się udało od dzi? pod moim dachem ?pi KYMCO XCITING sprzęt wszystkim znany -- odziedziczony po Pablosie. Oj z wła?cicielem nie chciał się długo rozstać ale po dwóch godzinach jazdy kocha już tylko mnie !winkiss !OK DO ZOBACZENIA
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 12 Marca 2007 -
Ubezpieczenie skutera 1 2
przez Gość Szwajcer- 25 odpowiedzi
- 15.3 tys. wyświetleń
Witajcie! Niedługo będę przerejostrowywał skuter na siebie i muszę się w zwi?zku z tym ubezpieczyć. Dlatego mam do Was pytanie - gdzie ubezpieczacie swoje skuty? Oczywi?cie chodzi mi o AC. Dużych zniżek nie posiadam, ok. 20% za bezwypadkowo?ć na AC, warto?ć skuta szacowałbym na ok. 10 000 zł. Je?li kto? miał szkody i miał jakie? do?wiadczenia z ubezpieczycielami też byłbym wdzięczny za informacje. Pozdrawiam! PS. Wczoraj ubezpieczałem swój samochód, który był dotychczas ubezpieczany w PZU i wyliczyli mi składkę na 3700 zł, podczas gdy w Alianzie zapłaciłem 2070 zł - niezła różnica co?
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 12 Marca 2007 -
tuning skutera czterosuwowego 1 2
przez Gość patrykbubi- 33 odpowiedzi
- 18.3 tys. wyświetleń
Mam skuter 4t i chciał bym zwiekszyc jego predkosc i przyspieszenie bez wymiany cylindra na wiekszy niz 50cm3 jak ktos ma jakies pomysły niech pisze na meila patrykbubi@wp.pl
Ostatnia odpowiedź: Artix, 7 Marca 2007 -
kymco exciting 500
przez tomekmajesty- 6 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
proszę kolegów, którzy maj? kymco exciting o wszelkie rady, opinie, itd, test na stronie głównej oczywi?cie znam, ale ponieważ kupiłem tego typu sprzęt, więc przyda mi się wszystko co użytkownicy mog? mi o tym scooti powiedziedĽ, pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 7 Marca 2007 -
Vectrix w sprzedaży od 5 marca
przez ultras- 10 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
6!! ponieważ ob?liniłem się kiedy? poważnie odnajduj?c Vectrixa w sieci i na naszym forum napisałem szybko do producenta o szczegóły oferty, poza bla bla jakie wymienili?my mam ciekaw? wiadomo?ć - tu cytata: Finally, here we are! Vectrix is launching our first flagship store! The opening will take place in Rome on the 5th of March. After years of investment and hard work, we are ready to bring our MAXI-Scooters to the market. Very soon these silent and non-polluting vehicles will be throughout our cities. We truly believe that this is the beginning of a revolution in urban transportation. At the same time, we are opening flagship stores in Madrid and Melbourne. Before …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Marca 2007 -
Prawko kat. A od innej strony!! 1 2 3
przez Gość michu124- 62 odpowiedzi
- 6.1 tys. wyświetleń
Witam, przegladam to forum już dłuższy czas i cały czas nurtuje mnie pytanie (zaznaczam tu ze nie mam zbyt wielu znajomych moto i skutero maniaków !scooter ) Ale z rozmów jakie prowadziłem na temat robienia prawka kat. A często wychodziło hasło pt: A jak nie zdasz egzaminu teoretycznego to zabior? ci prawko na auto!! zatem moje pytanie jest takie prawda to czy nie prawda ze jak sie nie zda egzaminu teoretycznego na kat A to traci sie prawko kat B? mam nadzieję ze odpowiedzi w tym temacie rozwieja wszystkie moje watpliow?ci!!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Marca 2007 -
aktualny cennik yamaha polska
przez Gość denver27- 22 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
model cena det.brutto 2007r 2006r 2005r yn neos 7100 6500 ------ yq aerox 9500 8900 ------ cs50 jog r 7900 dt50r 11500 11000 ------- ybr125 ------ 8900 7900 ybr250 15900 ------ ------- xc125 cygnus 10900 ------ ------- yp125 majesty------ ------ 13900 yp250 x-max 18900 -------- ------- yp400majesty25…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Marca 2007