Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Dlaczego????????
przez Gość madzia- 15 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Od pewnego czesu sledzę tematy na forum Burgmani i zastanawiam się dalczego..większi?ć użytkowników zmienia sikutery z suzuki na honda?????? cio sie stało??????????? Czyżby honda stała sie bardziej dosepna-lepsza??????????
Ostatnia odpowiedź: Kacza, 16 Marca 2007 -
Parkingi strzeżone...
przez Gość Szwajcer- 15 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Kochani!!! W kwietniu mam zamiara dosyć często pomieszkiwać w Pozaniu. Ponieważ nie posiadam tam bazy garażowej, chciałbym Was spytać ile może kosztować parking strzeżony dla skutera. My?lę, że najrozs?dniejszym rozwi?zaniem była by umowa na miesi?c, czy dwa. Orientujecie się ile to może kosztować???
Ostatnia odpowiedź: gumis, 16 Marca 2007 -
Kingway SuperBoss ... 1 2
przez Gość PCX- 35 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Od jakiego? dłuższego czasu po głowie która nie daje mi spokoju ... Kiedy szukałem skuta natrafiłem na pierwsze wzmianki o skuterze Kingway Superboss ostatnio u znajomego w sklepie zobaczyłem że jest co? takiego w stanie sprowadzić. To ten Skuter na samym dole strony. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...l%3Dpl%26sa%3DN Nie powiem skuter bardzo podoba mi się stylistycznie a i wyposażenie jest do?ć nietypowe jak na jedno?lad. Jedynym co mnie skutecznie odpycha to to że ten skuter to chińczyk ... nie najwyższych lotów. Chciałbym znać wasze zdanie na ten temat ... może kto? widział ten skuter "live" lub może nawet nim jeĽdził ? 15.000 zł to niemało i chyba wo…
Ostatnia odpowiedź: kolce_de, 14 Marca 2007 -
Miasto skuterom przyjazne... 1 2
przez Gość Estelle- 42 odpowiedzi
- 4.5 tys. wyświetleń
Witam !tut W zwi?zku ze zbliżaj?c? się wielkimi krokami wiosn?, a co za tym idzie - przesiadk? na nasze !OKK chciałabym poznać Wasze opinie dotycz?ce tego, jak wg Was powinno wygl?dać miasto przyjazne dla skuterzysty, jakie rozwi?zania/życzenia przychodz? Wam do głowy, a jakie już może zaistniały w Waszych miastach. Wszelkie propozycje mile widziane !tut
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Marca 2007 -
Aprilia Atlantic 500 czy warto ....
przez Gość smuciu1- 10 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
witam serdecznie mam zamiar kupić Maxi-skuter Aprilia Atlantic 500 ( rocznik 2002 - przebieg 21500 km kolor niebieski ) za 8900 zł czy to warto ???? proszę mi co? powiedzieć na ten temat tego skutera czy jest on godny uwagi i który by?cie polecili bardziej Aprilia Atlantic 500 czy Kymco Xciting 500 ???? Mozę kto? ma jakie? info o jakim? forum co pisze co? o nim aha jeszcze jedno pytanie ponieważ nie mam jeszcze prawka na motor dopiero jestem w trakcie robienia chciałem sie spytać czy normalnie zarejestruje i ubezpieczę ( OC ) motor np Aprilia Atlantic 500 tylko . Tylko ze wygl?da to tak ze zarejestrował bym i ubezpieczył bym na ojca ale on tez niema prawa jazdy na mot…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Marca 2007 -
UWAGA będe się chwalił
przez michalu- 13 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Po miesięcznych poszukiwaniach w końcu się udało od dzi? pod moim dachem ?pi KYMCO XCITING sprzęt wszystkim znany -- odziedziczony po Pablosie. Oj z wła?cicielem nie chciał się długo rozstać ale po dwóch godzinach jazdy kocha już tylko mnie !winkiss !OK DO ZOBACZENIA
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 12 Marca 2007 -
Ubezpieczenie skutera 1 2
przez Gość Szwajcer- 25 odpowiedzi
- 15.2 tys. wyświetleń
Witajcie! Niedługo będę przerejostrowywał skuter na siebie i muszę się w zwi?zku z tym ubezpieczyć. Dlatego mam do Was pytanie - gdzie ubezpieczacie swoje skuty? Oczywi?cie chodzi mi o AC. Dużych zniżek nie posiadam, ok. 20% za bezwypadkowo?ć na AC, warto?ć skuta szacowałbym na ok. 10 000 zł. Je?li kto? miał szkody i miał jakie? do?wiadczenia z ubezpieczycielami też byłbym wdzięczny za informacje. Pozdrawiam! PS. Wczoraj ubezpieczałem swój samochód, który był dotychczas ubezpieczany w PZU i wyliczyli mi składkę na 3700 zł, podczas gdy w Alianzie zapłaciłem 2070 zł - niezła różnica co?
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 12 Marca 2007 -
tuning skutera czterosuwowego 1 2
przez Gość patrykbubi- 33 odpowiedzi
- 18.3 tys. wyświetleń
Mam skuter 4t i chciał bym zwiekszyc jego predkosc i przyspieszenie bez wymiany cylindra na wiekszy niz 50cm3 jak ktos ma jakies pomysły niech pisze na meila patrykbubi@wp.pl
Ostatnia odpowiedź: Artix, 7 Marca 2007 -
kymco exciting 500
przez tomekmajesty- 6 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
proszę kolegów, którzy maj? kymco exciting o wszelkie rady, opinie, itd, test na stronie głównej oczywi?cie znam, ale ponieważ kupiłem tego typu sprzęt, więc przyda mi się wszystko co użytkownicy mog? mi o tym scooti powiedziedĽ, pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 7 Marca 2007 -
Vectrix w sprzedaży od 5 marca
przez ultras- 10 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
6!! ponieważ ob?liniłem się kiedy? poważnie odnajduj?c Vectrixa w sieci i na naszym forum napisałem szybko do producenta o szczegóły oferty, poza bla bla jakie wymienili?my mam ciekaw? wiadomo?ć - tu cytata: Finally, here we are! Vectrix is launching our first flagship store! The opening will take place in Rome on the 5th of March. After years of investment and hard work, we are ready to bring our MAXI-Scooters to the market. Very soon these silent and non-polluting vehicles will be throughout our cities. We truly believe that this is the beginning of a revolution in urban transportation. At the same time, we are opening flagship stores in Madrid and Melbourne. Before …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Marca 2007 -
Prawko kat. A od innej strony!! 1 2 3
przez Gość michu124- 62 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
Witam, przegladam to forum już dłuższy czas i cały czas nurtuje mnie pytanie (zaznaczam tu ze nie mam zbyt wielu znajomych moto i skutero maniaków !scooter ) Ale z rozmów jakie prowadziłem na temat robienia prawka kat. A często wychodziło hasło pt: A jak nie zdasz egzaminu teoretycznego to zabior? ci prawko na auto!! zatem moje pytanie jest takie prawda to czy nie prawda ze jak sie nie zda egzaminu teoretycznego na kat A to traci sie prawko kat B? mam nadzieję ze odpowiedzi w tym temacie rozwieja wszystkie moje watpliow?ci!!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 3 Marca 2007 -
aktualny cennik yamaha polska
przez Gość denver27- 22 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
model cena det.brutto 2007r 2006r 2005r yn neos 7100 6500 ------ yq aerox 9500 8900 ------ cs50 jog r 7900 dt50r 11500 11000 ------- ybr125 ------ 8900 7900 ybr250 15900 ------ ------- xc125 cygnus 10900 ------ ------- yp125 majesty------ ------ 13900 yp250 x-max 18900 -------- ------- yp400majesty25…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Marca 2007 -
Zmiana roku produkcji w dowodzie rejestracyjnym
przez Gość Raq- 12 odpowiedzi
- 8.5 tys. wyświetleń
Zastanawiam się czy warto sie za to zabierać i co sie z tym wi?że. Kwestia polega na tym, że w dowodzie rejestracyjnym na podstawie posiadanych dokumentów została wpisana najprawdopodobniej jako rok produkcji - data pierwszej rejestracji. Z kodowania zawartego w VIN (także kodowania na plastikach) wynika, że pojazd ma inn? datę produkcji. W zawi?zku z tym pytanko - czy ktos zna ?cieżkę postępowania, aby przy rejestracji na siebie zmienić date na t? prawdziw??
Ostatnia odpowiedź: Gość, 1 Marca 2007 -
Wyprawa motocyklowa do Rosji
przez rafałek- 14 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Natknałem się na fajn? relację z wyprawy motocyklowej. http://www.turystyka.motocykle.pl/wyprawy/.../rosja2000.html Przy okazji może amatorzy majowej eskapady do Lwowa znajd? tu jakie? info Ciekawe czy Bigu zna tych go?ći? S? ze Szczecina
Ostatnia odpowiedź: Artix, 28 Lutego 2007 -
INGLOT&KRAWCZYK SUZUKI trójmiasto
przez Gość artiug4- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Byłem dzisiaj u nich zobaczyć kilka używanych skuterów które maj? w ofercie i trochę się zaskoczyłem (na minus). Honda pantheon 125/150? stała na zewn?trz - na mrozie i deszczu cała mokra i brudna. Widać było ogromne spway na plastikach poniżej kierownicy od wewnętrznej strony. Tłumik cały skorodowany. Na liczniku nabite było ponad 25 kkm. Aby dowiedzieć się czego? więcej wszedłem do budynku. Facet z siedz?cy za biurkiem powiedział że to rocznik 99' sprowadzony i nie zarejestrowany, a jego cena to 5500. Dziwi mnie że cał? zimę trzymaj? skuter w takich warunkach. Na zewn?trz stał równiez peugeot 125 i kilka chińskich motocykli o małych pojemno?ciach. Wydaje mi się że cena …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Lutego 2007 -
Ranking sprzedaży i nowości maxi na 2005 1 2
przez MariuszBurgi- 39 odpowiedzi
- 4.6 tys. wyświetleń
Wspólnie z Komarem zrobiliśmy mały przegląd naszego rynku jeśli idzie o sprzedaż, ilości, ceny maxi skuterów oraz przy okazji poznali?my po raz kolejny podejście np. Honda Motor Poland do handlu maxi skuterami w Polsce... a więc... Zacznijmy od Suzuki. W roku 2005 SMP sprzedało wszystkich Burgmanów (UH 150, An 400 i An 650) w sumie 35 sztuk. Sprzedaż Uhatka jest ?ladowa a ilo?ć sprzedanych An' tków 400 w porównaniu do roku 2004 także spadła. Wzrosła natomiast delikatnie sprzedaż An 650 porównuj?c z rokiem poprzednim. Nie s? to liczby oszałamiaj?ce a wręcz mizerne ale cóż... I tak nie jest Ľle. Aktualnie nie ma już w sprzedaży ani An 400 ani An 650 K5, natomiast Uh 150 s…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 26 Lutego 2007 -
Opłata recyklingowa
przez Gość artiug4- 14 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Czy aby zarejestrować sprowadzony z Niemiec motocykl trzeba ui?cić opłatę recyklingow??
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Lutego 2007 -
Transport skutera 1 2 3
przez Gość artiug4- 61 odpowiedzi
- 9.5 tys. wyświetleń
Mam pytanie: Jak prawidłowo transportować skuter małym autem dostawczym aby go nie uszkodzić? Nie będzie to jaka? bardzo odległa trasa - tylko 100 km. Pozdrawiam forumowiczów!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Lutego 2007 -
Hyosung GrandPrix - czy warto ?
przez Gość MichaŁ- 10 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Hejj Od jakiego? czasu mój znajomy szuka dla siebie skutera 125 ccm do ok. 3500 zł i w sumie nie ma jaki? sprecyzowanych oczekiwań co do modelu. W wolnych chwilach pomagam mu szukać i wła?nie wczoraj znalazłem na allegro co? takiego: http://moto.allegro.pl/item169437705_hyosu...uzy_skuter.html Troche się zdziwiłem, bo pierwszy raz widze co? takiego. Skuter z rocznika 1998, mały przebieg... cena też nie za wysoka i tutaj pojawia sie moje pytanie: Czy warto zawracać sobie tym głowe ? jestem ciekawy waszych opinii... a może kto? z Was spotkał się już kiedy? z takim modelem ? Pozdrawiam MichaŁ !scooter
Ostatnia odpowiedź: Profesor, 26 Lutego 2007 -
przegl?d prasy
przez Gość denver27- 6 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
dzisiaj Dziennik donosi:"Wloska spółka Piaggio SpA,producent popularnych na calym swiecie skuterow,ma ambitne plany rozwoju.Prezes Roberto Collanino zapowiedzial ze do konca 2010 r produkcja niemal sie podwoi i bedzie wynosiła ok 1 mln pojazdów rocznie .Obecnie nie przekracza 650 tys szt(piaggio nie wlicza do swojego wyniku 200 tys szt.pojazdów produkowanych w Chinach)Tak dynamiczny skok,zdaniem Roberto Colaninno bedzie mozliwy dzieki agresywnej polityce firmy.Ma ona skupic sie na wzroscie sprzedazy .W ci?gu 3 lat powstan? dwie nowe fabryki-w Brazylii i Wietnamie." Tekst lekko skorygowałem nie wypaczaj?c meritum ps A może by tak w tym w?tku wpisywac co ciekawsze…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Lutego 2007 -
Dokumenty niezbędne do rejestracji
przez Gość artiug4- 12 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Napiszcie proszę jakie dokumenty musi mi przy sprzedaży przekazać sprzedaj?cy abym mógł skuter zarejestrować w Polsce. Został on sprowadzony z Niemiec i nie był rejestrowany w Polsce przez długi czas od sprowadzenia.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Lutego 2007 -
Maxi Maniak widziny na Górczewskiej
przez pablos- 7 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Ello dzi? ok. godz. 8.15 przeleciał w korku kto? z Nas ....(ul. Górczewska na wysoko?ci Olbrachta) muszę go skarcić bo o mały włos a wyrwałby lusterko w moim samochodzie ... kiwał się jakby od dawna nie jeĽdził , albo był na lekkim kacyku hehehehe a tak poważnie to jestem ciekaw kto to taki odważny wyci?gn?ł skuter. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: PaPaYoS, 22 Lutego 2007 -
egzamin na własnym skuterze
przez Gość maciek_dm- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
witam serdecznie! czy kto? z Was pamieta w?tek w tym temacie kursu oraz egzaminu na kat. A na własnym skuterze? Jesli tak, to bede widzieczny za pomoc w odnalezieniu. pozdrawiam maciej
Ostatnia odpowiedź: Gość, 22 Lutego 2007 -
Burgi - i jego wpływ na mojego 2-letniego syna
przez Gość 7mandaryn- 11 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam po raz piewszy (a na pewno nie ostatni), Miło mi być na forum Burgmanii, bo od ponad 3 lat skrycie marzę a AN400. Teraz wpólnie z Moj? Mił?, zdecydowali?my, ze możemy sobie pozwolić na Burgi! No i skaczę od wczoraj pod sufit!!! Ale wracaj?c do sedna mojego w?tku, muszę zapytać Was, o pewn? podstawow? rzecz, nad któr? z moj? żon? zastanawiali?my się wczoraj. Otóż, mamy synka, fajnego ciekawego wszystkiego koleżkę, w zwi?zku z tymi jego 'szerokimi zaintersowaniami' zastanawiamy się jak zakup skutera w rodzinie może wpłyn?ć, na jego postrzeganie motocykli w ogóle. Chcę się Was zapytać, jakie macie do?wiadczenia z dziećmi i motorkami, czy to że w domu jest skuter/mo…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Lutego 2007 -
- 2 obserwujących
- 289 odpowiedzi
- 28.2 tys. wyświetleń
Witam, czy już powoli zimujecie skutery? Wczoraj wyjechałem na miasto, zupełnie pusto, ani jednego motocykla. Sporadycznie ?mignie jakie? enduro albo cross. Ja jeszcze wylatuje na przejażdżki do godziny czasu bo jest zimno albo pada deszcz.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Lutego 2007