Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jaki Maxi-Skuter "500" jest najbardziej doskonały

Gość smuciu1

Maxi-Skutery o pojemno?ci 500cm3  

104 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość smuciu1
Opublikowano

Zapraszam was wszystkich do sondy i odpowiadajcie co sie wam podoba najbardziej w skuterach i jaki jest wasz najlepszy model

A o to cechy na jakie patrzymy :rolleyes:

- Wykonanie

- Osi?gi

- Spalanie

- Eksploatacja

- Wygoda

Opublikowano

Oddałem pusty głos, trochę spanikowałem, bo:

-Scarabeo, X9 i Atlanta to jako-tako fajne turystyki,

-Xciting to typowo sportowy skuter z założenia (co nie znaczy że na turystę się nie nadaje),

-T-max ma dwa garnki, a to jeżeli chodzi o jednostę napędow? dyskwalifikuje pozostałych.

Opublikowano

Żaden z powyższych.

Opublikowano
Żaden z powyższych.

No wła?nie - jako? nie widzę opcji - Honda Helix :P:):P:D

Opublikowano

Pusty głos bo nie mam "zielonego" pojęcia...

Opublikowano

mi sie podoba x9

ale brakuje tu opcji

Nexus mkI

Nexus mkII

x9 SL czy EVO

Spidermax

Fuoco

Beverly

Beverly Cruiser ...

jak już robić tak? ankiete, która w końcu i tak niczego nie wnosi, bo nie ma obiektywnie patrz?ć najlepszego skutera :D ... to przynajmniej cał? game opcji trzeba dać

ale jak juz mowiłem, z podanych wybieram x9, które straszliwie mi sie podoba i chce zostać włascicielem tego tworu :P

Gość qrdemol
Opublikowano

Wszystkie mi sie podobaja,bo żaden nie jest mój :D

Opublikowano

A gdzie Burgmany?

Czyzby wszystkie wymarly :D:P:P

Opublikowano

najpierw musz? powstać burgmany 500 :D

ja wybrał bym T-Max'a

• Administrator
Opublikowano

Sonda skonstruowana mało precyzyjnie więc pozwoliłem sobie j? zmodyfikować. Dodane inne modele a w samym tytule dopisałem klasę pojemno?ci o jakiej rozmawiamy... czyli 500 ccm.

A o to cechy na jakie patrzymy

- Wykonanie

- Osi?gi

- Spalanie

- Eksploatacja

- Wygoda

Tak oceniać mog? tylko wła?ciciele powyższych modeli a tych jest stosunkowo niewielu, więc sondę uznałbym bardziej jako okre?lenie naszych preferencji wizualnych lub zabawę :D

Osobi?cie- T- Max 500.

Opublikowano

Jesli wezmiemy jeszcze pod uwage, ze cena np. xcitinga jest o prawie polowe nizsza od tmaxa :D ...

Mimo to zaznaczylem tmaxa, bo wsrod konkurencji jednocylindrowcow w moim odczuciu wygrywa zdecydowanie... jesli nie spoglada sie na cene...

Opublikowano

A więc...

(...) sondę uznałbym bardziej jako okre?lenie naszych preferencji wizualnych lub zabawę  :P

Osobi?cie- T- Max 500.

... w takim razie je?li chodzi o wygl?d to oczywi?cie najbardziej podoba mi się mój :P i dlatego go nabyłem, :):D

Kolejny to Gilera Nexus 500 i Yamaha Tmax 500

Opublikowano

oddałem głos na kymco bo z wszystkich opisów, testów najbardziej przypadł mi do gustu choć ani jednym modelem z listy nie jeĽdziłem, kierowałem się tylko relacjami.

no i cena xcitinga mi najbardziej odpowiada w stosunku do wykonania itp.

pozdrawiam :D

• Sympatycy
Opublikowano

Z tego wszystkiego wybrałbym T-Max bez zmróżenia oka (2 garnki i osi?gi). Następny w kolejce byłby Nexus - za bezapelacyjnie najładniejsz? stylistykę (szkoda że jeden garnek !scooter ) A na trzecim miejscu Beverly 500 również za'

stylistykę, choć z innej bajki.

1: T-Max - tak głosowałem

2: Nexus

3: Beverly

pzdr

Gość Easy Rider
Opublikowano

Jezeli juz mam wybierac z powyzszych to jak dla mnie T-Max !scooter

Pozdrowienia!

Easy Rider

Opublikowano

Skoro zmieniła się ankieta, to można oddać głos: T-max.

Opublikowano

Witam zaglosowalem na Atlantica 500 bo mi sie podoba jego turystyczny design ma swietnie mocowany kufer z oparciem, wypasiony kokpit z komputerem pokladowym, niezle osiagi no i naprawde male zuzycie paliwa jak na taki duzy sprzet a potrafi zejsc ponizej 3,5 l na 100 km przy lajtowej jezdzie.

Co mi sie nie podoba to ze nie mozna wyprostowac nog nie ma takiej opcji i to jest lipa.

Jesli chodzi o wlasciwosci jezdne to oczywiscie T-MAX 500 ale jest drogi i ma malo turystyczny rodowod co dla mnie jest akurat minusem poniewaz przesiadlem sie ze sportow i potrzebuje komfortu i spokoju.

Fajny jest Xciting 500 podoba sie moim znajomym ktorzy nie maja pojecia co to za marka i ile kosztuje a w tej konkurencji jest mistrzem. Gorzej jesli idzie o spalanie niestety.

Zaznaczam na wszystkich opisanych jezdzilem a z listy nie mialem okazji tylko na 4 skutach nie bzykac wiec opinia z autopsji a nie z gazetek.

Robix.

Opublikowano

OCZYWI|CIE T-Max :D

Drugi to byłby Nexus, ale po małych poprawkach, Atlanta niestety nie, bo niby dwuosobowy, a pasażerka musi najpierw wdrapać się na pierwsze piętro, a póĽniej zrobić szpagat aby usi??ć (cnotliwe odpadaj?, gdyż cnota podobno uniemożliwia zrobienie szpagatu) :D . Natomiast Scarabeo bardzo mi i mojej żonce przypadło do gustu, szczególnie w deszczu, gdy tylko ja miałem czubek kasku mokry, a moja Pani była sucha. (Podkre?lam, ze CZUBEK dotyczy tylko i wył?cznie kasku!!!) :P

Opublikowano

Jeżeli mamy się bawić i wybierać co sie podoba.... Xciting :D

Zawsze mi się podobał i na dodatek ta cena... :D

Będę czekał. Może Xciting kiedy? osi?gnie tak?" markę" jak Super dziewi?tka w stajni Kymco :P

Pożyjemy, zobaczymy.... :P

• Klubowicze
Opublikowano

T-MAX :D

Pozdrawiam Trebor.

Opublikowano

ja troszke nie rozumiem tej ankiety, to tak jakby koło Daewoo, Dacii i Łady zestawić Porsche. Wnioskowałbym za usunieciem TMAXa z tego grona, nie przystoii mu to towarzystwo :)

Opublikowano

nie przesadzaj z ty porównaniem do porshe ...

tmax tez ma swoje bol?czki .. np nudny, bo stary design, mały kufer, czy w wersji z gaĽnikami tragiczne zegary ... :)

jest faworytem bo ma dwa gary, gdyby nie to, jego pozycja nie byłaby taka pewna ... :)

ale gdyby babcia miała .....itd

• Klubowicze
Opublikowano

Głos na T-Maxa - bo podobno lata po zakrętach jak motocykl... :)

A ja tam jeszcze na żadnych "sportach" nie jeĽdziłam i póki co najmniej to mi potrzeba komfortu i spokoju. :)

Ale i tak bym go sobie nie kupiła... !tut

• Sympatycy
Opublikowano

Zdecydowanie T-max.