Mario Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Koncepcyjny model Hondy o nazwie E4-01 ma coraz większe szanse, aby wej?ć do produkcji seryjnej. Zapominalskim przypominamy, że pojazd ten zaprezentowany został po raz pierwszy dwa lata temu na targach motocyklowych w Tokio. W chwili prezentacji firma nie ujawniła nawet, jaki silnik napędzał będzie ten niecodzienny pojazd. Dzi? wiemy znacznie więcej. Do napędu E4-01 zastosowany zostanie trzycylindrowy silnik o pojemno?ci 904 ccm, który swoimi parametrami bardziej pasowałby do wy?cigówki, niż do skuteropodobnej koncepcyjnej Hondy. Jednostka napędowa dysponowała będzie rozrz?dem DOHC, czterema zaworami na cylinder oraz dynamik? wła?ciw? dla zastosowanych rozwi?zań technicznych oraz blisko litrowej pojemno?ci. Model E4-01 opisywany jest przez Hondę jako „Automatyczny Sportbike", a nie skuter. Ma to swoje uzasadnienie, je?li przyjrzymy się bliżej podwoziu tego pojazdu. Przy masie około 200 kg osi?gi nowej maszyny zapowiadaj? się obiecuj?co, nawet pomimo skuterowej fizjonomii oraz zastosowania przekładni CTV zamiast klasycznej skrzyni biegów. Spory bagażnik na pewno przyda się w dalszych wypadach, a duża ilo?ć miejsca zwiastuje wysoki komfort jazdy zarówno kierowcy, jak i pasażera. Je?li chcecie zobaczyć jak wygl?da E4-01 w ruchu, zapraszamy do obejrzenia filmu ze strony Hondy honda. Ľródło scigacz.pl
Gość MICHAŁ CHEMIK Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Wszystko fajnie ale postawa kierowcy podczas jazdy podchodzi pod ?cigacza a nie pod sqtra.Chyba najbardziej mi to nie pasi !wchair
kfcent Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 nie od dzi? jest w moim avatarku !wchair Jaram się ni?....to jest przyszło?ć Panowie
jagroski Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Maxi skutery równiez niewiele maja wspólnego z tradycyjnymi skuterami Vespa, Lambretta, Berlin, NSU, itd. a jednak je większo?c akceptuje. Nowa Honda jest i ładna i ma wreszcia przyzwoite osi?gi. Mnie sie podoba. !wchair
rafałek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Dla mnie bomba. Pewnie nie będzie mnie na ni? stać
Geni Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Wprawdzie sami twórcy nazywaj? ten pojazd motocyklem, ale ma on na pewno cechy skutera. Linki do galerii: http://world.honda.com/Tokyo2005/e401/01.html http://world.honda.com/Tokyo2005/e401/live.../photos/01.html
ultras Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 !V SUUUPEEERRR!! je?li faktycznie pojawi się w sprzedaży - Burgolot do sprzedania (sorry Bugri), niestety bardziej prawdopodobne, że podzieli los Yamahowatego Morfeusza. co oni zrobili z t? szyb? - okno wieloszybowe czy jak - nic nie rozumiem... weĽ i to umyj po deszczu atrapa cudeńko tłumik drugie ech... dobrze że u qwakiego wielorakie kredytowania sprzętów istniej? no i że Hondę sprzedaje :-) to taka mała reklama bo sam nic nie pisze ostatnio !TAZ pozdro! ultras
Administrator Artix Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Administrator Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Nie wiem czy zauwazyliscie, ta honda jest napedzana walem kardana !TAZ Moj faworyt, tylko zeby nozki sie nie smajtaly i bedzie OK
Mr.T Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Wszystko fajnie ale postawa kierowcy podczas jazdy podchodzi pod ?cigacza a nie pod sqtra.Chyba najbardziej mi to nie pasi w takim razie jeżdżę do pracy ?cigaczem !TAZ rozwi?zania z przyszło?ci - zintergrowany GPS, poduszka powietrzna ... czy to nie jest wał ? nawiew ciepłego powietrza na jajka !V i piekne przezroczyste zegary jak dla mnie to designem bije italiano vero na głowę
Sympatycy Worlan Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Sympatycy Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Piekna, taka chce
Radio Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Może..... kiedy?......sobie......tak? ......kupię O ile dożyję i nazbieram kasiorkę
Gość Cobesh Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Szkoda tylko że koncepty zawsze wygl?daja tak pięknie.
Gość siwy Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Maszyna konkret... Bardzo, bardzo spodobał mi się design !guns
Rekomendowane odpowiedzi