Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jak spostrzegasz innych motocyklistów

Gość Dylus

Widz?c jedno?lad jad?cy z naprzeciwka ...  

79 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio jako? ankiet się porobiło !V więc i ja jedn? stworzę.

Interesuje mnie, jakie macie podej?cie do motocyklistów na drogach?

Ja na ankiecie głosuję za opcj? czwart?, ponieważ irytuje mnie już kiwanie ręk? jakim? dzaidkom lub młodziakom, którzy zastanawiaj? się o co nam chodzi ;)

Zasto wszystkich pozostałych chętnie i zawsze pozdrawiam, ?rednio 80-85% oddaje mi taki sam znak.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Ja cieplutko wokoło to prawie r?k na kierownicy

nie trzymam tylko ci?gle macham łapami !jump

Opublikowano

nie macham tylko chińszczakom i innym mniejszym pojazdom.

machn?łem parę razy mniejszym skuterom to nie wiedzieli o co chodzi !jump

ale to jest do zastanowienia czy nie lepiej machać i wychowywac przez to młodszych !piwko

p.s. porobiło się tych ankiet hehe

• Klubowicze
Opublikowano

Zagłosowałem na 1 - bo gest pozdrowienia jest zawsze na miejscu!

Co do pkt. 2 - co rozumiemy pod okre?leniem poważny motocyklista (wiek jad?cego czy wielko?ć moto - nie zawsze to idzie w parze z tzw. powag?)

Zgadzam się z przedmówc?, że małym też trzeba machać - czego Ja? się nauczy itd...........

Pozdrówko!

• Klubowicze
Opublikowano

Absolutnie nie przeszkadza mi czy to jest Komarek, czy HD'ek i staram się pozdrowić każdego 2oo. !jump

Gość MICHAŁ CHEMIK
Opublikowano

macham wszystkim, oprócz wła?cicieli małych pierdzwawek !piwko

W mie?cie musiałbym wkółko machać a mi sie nie chce to raz a dwa to dla własnego bezpieczeństwa !jump

Na trasie staram sie wszystkim,co do odmachania to 70-75% odmachuje !jump

Opublikowano

Ja też macham prawie wszystkim co wygl?daj? na to że jeżdzenie sprawia im frajde....

np. kierowycy skutów z pizza hut nigdy mi nie odmachali !piwko hehe dlatego ich olewam...a reszte serdecznie pozdrawiam -

najwiekszy % "odmachywalno?ci" - piękna pogoda w weekend na trasie..99% !jump

Opublikowano

Ja tam macham wszyskim oprócz małych pierdziawek. Oni nie klej? o co cho.

Cała reszta jest w porzo.

Poozdr

Opublikowano

O ten pkt. 2 chodzi wła?nie o już mega-duże motocykle, głównie w stylu Chooper, Cruiser, itp.

kfcent - u nas w TelePizzie też same buraki jeżdż? !jump

Opublikowano

oczywi?cie wymachuje tym na mocnych i ładnych motocyklach !jump

Opublikowano

To zalezy kiedy i gdzie !jump ...

Czasami kazdemu, a czasami nikomu.

• Administrator
Opublikowano

Macham prawie wszystkim szkoda ze nie ma odpowiedzi z wyjatkiem tym na choperach bo rzadko kiedy podniosa lapke no moze dlatego ze ze mnie zaden motocyklista wszkak mam tylko skuter 600 ccm :Da kioskiem jak jade to juz malo kto mi macha !jump

Gość elwood_blues
Opublikowano

Generalnie - nie macham, tylko nieznacznie unoszę palce lewej ręki nie odrywaj?c dłoni od kierownicy. I w ogóle robię to bardzo rzadko, najczę?ciej, kiedy mijam kogo? poza obszarem zabudowanym.

Zreszt?, jak kto? wcze?niej już zauważył, ostatnio tyle się namnożyło jedno?ladów, że naprawdę trzeba by mieć trzeci? rękę wył?cznie do pozdrowień.

Dawniej, kiedy było nas mniej - pozdrawianie było czym? naturalnym, teraz to już powoli zaczyna być męcz?ce i czasem nawet niebezpieczne. Staram się przedkładać własne bezpieczeństwo nad jakie? tam rytuały.

Nie wiem czy we Włoszech lub na Tajwanie ktokolwiek sie pozdrawia - moim zdaniem, taka jazda byłaby zupełnie bez sensu.

Nic nie zaznaczyłem, bo nie było opcji, któr? mógłbym zaznaczyć, bo np. jak można rozpoznać z daleka "poważnego motocyklistę" - naprawdę nie wiem, może nie znam definicji poważnego motocyklisty.

Opublikowano
nie macham tylko chińszczakom i innym mniejszym pojazdom.

machn?łem parę razy mniejszym skuterom to nie wiedzieli o co chodzi !piwko

ale to jest do zastanowienia czy nie lepiej machać i wychowywac przez to młodszych !jump

p.s. porobiło się tych ankiet hehe

Tobie na pewno nie pomacham bufonie. !jump

Opublikowano

Zazwyczaj pozdrawiam wszystkich odpowiednio wcze?nie zauważonych użytkowników 2oo, o ile nie powoduje to zagrożenia.

Opublikowano

Pozdrawiam wszystkich, przecież i ci na "pierdziawkach" nigdy sie nie dowiedz? o chodzi jak będziemy ich bagatelizować. To przecież mog? być nasi następcy. :(

Niech sie ucz? od nas dobrych manier i koleżeństwa. !scooter

Opublikowano

Witam!

Ja macham wszystkim, no moze poza tymi z telepizzy bo to wyj?tkowe osobniki !scooter . Macham nawet motocyklistom kiedy jadę samochodem, zjeżdżam tak zeby mogli sobie przejechać pod ?wiatła w korku i jeszcze mi sie nie przytrafiło zeby mi nie pomachali...

Pozdrawiam

Opublikowano

Wszystkich !! ... nie ważne czym i ile jedzie oraz jak wygl?da ... nie ma dla mnie podziałów i mimo że mało ludzi biega o co chodzi to ja dalej będę tak robił ... w końcu dowiedz? się co to znaczy :(

Co dziwne ... najczę?ciej odmachuj? mi kierowcy motocykli "poważnych" z wyj?tkiem harleyów (rozumiem ... te ćwieki kłuj? w łapy :().

Za to nie odmachał mi jeszcze żaden, ale to żaden Maxi skuterzysta ... poza 1 którego znam osobi?cie i identyfikujemy się na drodze. Ciekawe prawda ?

No i panowie ... nie liczy się maszyna (t? można kupić) liczy się człowiek który jej dosiada ... !scooter

Opublikowano

A ja za to podnoszę dłoń wył?cznie na trasie, bo zauważyłem, że w mie?cie jest za dużo chyba takich, co to maj? jedno?lad wył?cznie dla lansu, natomiast zawsze pozdrawiam jak kto? mnie pozdrowi. Z drugiej strony to jestem, za aby u?wiadamiać i przyznam, że zawsze czuję się ?wietnie, gdy wymienię gest z innym jedno?ladomaniakiem jak ja i zawsze czuję aż dreszcze z tego powodu, to, to, co lubię w tym hobby.

Pozdrawiam BeoWe.

Opublikowano

Jeżeli tylko mogę to zrobić w bezpieczny sposób (nie jestem w trakcie ostrego hamowania itp.), to macham wszystkim jedno?ladowcom nadjeżdżaj?cym z naprzeciwka niezależnie od rodzaju dosiadanego przez nich jedno?ladu oraz od tego, czy w danej chwili jadę motocyklem, czy skuterem.

Saluta libenter! !scooter

Opublikowano
Macham prawie wszystkim szkoda ze nie ma odpowiedzi z wyjatkiem tym na choperach bo rzadko kiedy podniosa lapke

Oj Artix ja jeĽdze czoperem i pozdrawiam wszystkich bez wyj?tku. Więc i na czoperkach też ?migaj? uprzejmi ludzie !scooter Pozdrawiam

Opublikowano
Ja macham wszystkim, no moze poza tymi z telepizzy bo to wyj?tkowe osobniki :( . Macham nawet motocyklistom kiedy jadę samochodem, zjeżdżam tak zeby mogli sobie przejechać pod ?wiatła w korku i jeszcze mi sie nie przytrafiło zeby mi nie pomachali...

No to przyznam, że masz szczę?cie :( Lub wyj?tkowo rzucasz się w oczy !scooter

Ja mam wrażenie, że coraz mniej ludzi odmachuje. Jeszcze w zeszłym sezonie odmachiwała wiekszo?ć. Natomiast teraz, tylko co który? :(

Opublikowano

Bo motocykle i skutery stały się teraz bardzo modne (zwłaszcza koreańszczyzna skuterowa) i nadzwyczaj powiększyła się ich ilo?ć a potencjalni nowi użytkownicy nie znaj? zasad "kultury" drogowej wobec innych użytkowników 2oo (ZWŁASZCZA PANOWIE NA KOREAŃSKICH SKUTERACH :/) Młodzież jeszcze doczyta na forach takich jak to i kilkana?cie innych i w miarę odmachuj? ale i tak to niewielka ilo?ć.

Gość Easy Rider
Opublikowano

Niestety oddalem pusty glos bo nie ma odpowiedzi, ktora moge zaznaczyc !scooter Jak jezdzilem w kraju pare lat temu to machalem i odmachiwalem wszystkim ale i jednosladow bylo jak na lekarstwo. Teraz w IRL nie zauwazylem aby kierowcy sie pozdrawiali. Generalnie kazdy trzyma kierownice kurczowo w korku i sie przeciska :D

Gest lewej dloni czesto spotykam jak puszczam jakiegos 'przecinaka' na makaron w korku (w koncu jak on moze szybciej miedzy autami to co go bede blokowac). Generalnie dziekuja po wyprzedzeniu za zrobienie miejsca lewa reka lub... noga. Nie spotkalem sie z tym wczesniej ale czesto wystawiaja lewa noge (zeby nie puszczac kierownicy). Natomiast na trasie (tyle tej trasy zrobilem, ze az strach) nie spotkalem na razie takich gestow :D Zobaczymy co bedze dalej :D

Pozdrawiam

Easy Rider