Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Jaka żarówka do xmax 125 do jazdy dziennej ??
przez keniol91- 0 odpowiedzi
- 753 wyświetleń
Witam jak w temacie padła mi dzisiaj i muszę na szybko ją zakupić
Ostatnia odpowiedź: keniol91, 15 Kwietnia 2018 -
Pytanko do posiadaczy xmax125 po 2010 r.
przez Misiura- 0 odpowiedzi
- 721 wyświetleń
Witam! Mam pytanko, czy może ktoś się orientuję co to jest....? Przy odpaleniu skutera i pierwszym ruszeniu,słychać jakiś" perkoczacy" przekaźnik czy coś takiego,spod przedniej czaszy,około 2 sek.pozniej podczas jazdy i ruszania z miejsca już go nie słychać.Dopiero po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu.Dziasiaj w garażu postawiłem go na stopce centralnej,odpaliłem i ruszyłem ręcznie przednim kolem,i jest to samo. Ciekawi mnie poprostu, co to??????? Może ktoś wie?
Ostatnia odpowiedź: Misiura, 13 Kwietnia 2018 -
Xmax 125 po lifcie rezerwa paliwa
przez Misiura- 0 odpowiedzi
- 871 wyświetleń
Witam wszystkich właścicieli xmaxow! Jak wygląda rezerwa paliwa w xmax 125 po lifcie?chce sprawdzić jakie jest spalanie,a nie chce pchać na stację Czy ta ostatnia belka na wskaźniku stanu paliwa,zaczyna mrugać? Będę wdzięczny za wszelkie info!
Ostatnia odpowiedź: Misiura, 11 Kwietnia 2018 -
- 10 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Witam. Mam pytanie jak w temacie. Podzielcie się swoimi doświadczeniami jakie części z innych skuterów pasują do silnika hondy 125 ? Np: Wariator z czego można dobrać ? Dzwon sprzęgła pasuje np: Z kymco agility. Jak macie jakieś doświadczenia to proszę o jakieś pomysły
Ostatnia odpowiedź: sebkins, 6 Kwietnia 2018 -
Honda Forza 125 - sportowy filtr powietrza K&N
przez PINKI- 10 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Od dłuższego czasu chce kupić filtr K&N do swojej Forzy i nie mogę go znaleźć. Przeglądając internet natrafiłem na filtr do Hondy SH 125 i wyglada na to ze to to samo jak do Forzy. Czy ktoś z Was przerabiał ten temat i może mi podpowiedzieć czy tak jest ? Zdjecie pierwsze filtr SH 125 a drugie Forza 125
Ostatnia odpowiedź: Geni, 4 Kwietnia 2018 -
Honda pantheon 125 2T ciśnienie na tłoku
przez Mcpol1- 0 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam serdecznie. Pytanie jak w temacie. Wiecie może jakie ciśnienie mają wasze maszynki 125 ccm 2t? Moja przy przebiegu 34 000 na zimnym silniku pokazuje 9,4 bar. Niestety nigdzie nie znalazłem ile powinien miec nowy silnik. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Mcpol1, 2 Kwietnia 2018 -
Wasze opinie o yamaha nmax 125
przez lysy2- 1 odpowiedź
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam serdecznie i bardzo proszę o wadze opinie na temat tego skutera,a może są jacyś posiadacze, byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam Wysłane z mojego HUAWEI CRR-L09 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: zbys.ko, 16 Marca 2018 -
Piaggio X9 - działa :)
przez siman- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Hej ! Tak jak pisałem w powitaniu na forum od kilku dni "walczyłem" z niedawno kupioną X9, która nie odpalała. I dzisiaj w końcu udało się odpalić i przywrócić ją do żywych. . Powód awarii okazał się zgodny z moimi przewidywaniami. Skuter stał 1,5 roku nie odpalany i konieczne było gruntowne czyszczenie i przedmuchanie gaźnika. Teraz jeszcze muszę podregulować i zrobić serwis - olej i płyn chłodzący i na wiosnę można śmigać.
Ostatnia odpowiedź: LUKAS666, 4 Marca 2018 -
Aprilia Atlantic 124 cm i 13,6 KW w dowodzie na kat B
przez Kristofero- 2 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam oglądałem dzisiaj skuter. Wszystko fajnie ale okazało się, że skuter ma wpisaną w dowodzie moc 13,6Kw pojemność 124cm. Skuter sprowadzony. Być może błąd w WK albo diagnosta źle wpisał, bo z tego co wiem Aprilie Atlantic 125 z mocą 13,5 Kw nie wychodziły. Właściciel nieświadomie przez 2 lata jeździł tym skuterem na kategorię B. I tu pytanie jak ugryźć temat i czy wogole się da to skorygować? Będę wdzięczny za informację. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Kristofero, 20 Lutego 2018 -
Skuter dla motocyklisty.
przez aafrica- 24 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Witam, Pojezdziłem trochę kymco agility 50. Zakochałem się w skuterach. Tak mi sie jazda spodobała (pożyczonym na kilkanaście dni kymco), że odstawiłem na ten czas moją hondę vfr. Wymyśliłem sobie, że kupię jakąś używaną stodwudziestkepiątkę lub coś do 200ccm. Mam od dawna prawo jazdy kat. A więc to nie problem. W dalszej przyszłości chciałbym takim skuterem objechać Polskę wzdłuż granic. No i wykorzystywac do 2-3 dniowych małych wypraw w promieniu 200-300 km. O ile o motocyklach mam jakieś pojęcie to skutery są dla mnie ciagle tajemnicą. Sporo poczytałem ale wątpliwosci nie rozwiałem. Chcialbym kupić używany skuter. Tanio a nawet bardzo tanio i powoli ale konsekwentnie …
Ostatnia odpowiedź: grzybek, 19 Lutego 2018 -
stelaż pod kufer
przez tomaszpol- 2 odpowiedzi
- 8.7 tys. wyświetleń
Witam! Jestem kompletnie zielony w sprawach technicznych. Posiadam yamahę x-maxa 125, który przy zakupie posiadał oryginalny stelaż pod kufer centralny, zaczep typu monolock. Moje pytanie to czy muszę kupić do niego kufer oryginalny czy każdy inny z mocowaniem typu monolock będzie pasował np. z firmy Givi czy Kappa. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ostatnia odpowiedź: tomaszpol, 13 Lutego 2018 -
Piaggio Mp3 125ccm pytanie
przez Gość Dawid181- 3 odpowiedzi
- 5.3 tys. wyświetleń
Witam serdecznie kolegów. Czy jest na forum burgmaniak który ma Piaggio MP3 w wersji silnikowej 125ccm. Chodzi mi o jazdę takim cudem w mieście, przyspieszenie, awaryjność, obsługa. Właśnie sprzedałem swoją Honde PCX i być może chciałbym taki sprzęt ale wolę pierw popytać Wiem że sprzętem z dwoma kołami z przodu jeździ się stabilniej bo miałem też Yamahe Tricity. Z marką Piaggio nie miałem styczności więc zasiegam porad.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 29 Stycznia 2018 -
Honda Wave 110i czy ktoś widział?
przez Fok3r- 15 odpowiedzi
- 5.8 tys. wyświetleń
Hej, ostatnio widziałem na aledrogo Honde Wave 110i za 6900 qrcze spalanie 1,7 na 100 km dobra opcja jako dojazd do pracy. Czy ktoś widział coś podobnego i napisze swoją opinie ?? Pozr
Ostatnia odpowiedź: yossarian, 24 Stycznia 2018 -
yamaha xmax 2008r nie odpala
przez seba3- 13 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
Witam Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość Posiadam xmax z 2008 roku i wczoraj pojawił się problem odpalałem wieczorem żeby trochę pochodził ładnie zakręcił ale nie odpalił puściłem starter i spróbowałem ponownie i nic zaczęła mrugać kontrolka awaria silnika i słychać jakieś cykanie sprawdziłem bezpieczniki jest ok rozkręciłem osłonę nad lampami i cykanie dobiega z przekaźnika rozrusznika zaraz za akumulatorem, jest tam bezpiecznik 30A ale jest dobry nawet go zamieniłem na inny odłączyłem akumulator na jakiś czas i też nic nie pomogło wyczytałem gdzieś na forum żeby zewrzeć przewody przy styczniku na krótko tylko nie wie…
Ostatnia odpowiedź: seba3, 23 Stycznia 2018 -
Filtry powietrza
przez adiwro- 2 odpowiedzi
- 5.6 tys. wyświetleń
Cześć, Wkrótce wiosna i trzeba poczynić zakupy do przeprowadzenia serwisu. W związku z powyższym mam do Was pytanie czy do naszych 125-tek jest sens ładowania filtrów takich jak Malossi, Polini czy fabryczna gąbka? Jakie są wasze odczucia? Nie chodzi mi tutaj o ,,moc,, lecz o zwykłą eksploatację i obserwacje.
Ostatnia odpowiedź: adiwro, 21 Stycznia 2018 -
Piaggio X8 temperatura silnika
przez Bigowa- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam, mam pytanie do użytkowników X8 125 jaka temperaturę pokazuje wam wskaźnik temperatury podczas jazdy? trzyma cały czas połowę skali czy poniżej połowy ? U mnie przy jeździe gdy temperatura na dworze jest parę stopni powyżej 0 to wskazuje między cold a połowa skali natomiast na postoju trzyma polowe... tak to powinno być czy termostat jest może cały czas otwarty
Ostatnia odpowiedź: adam_us, 12 Grudnia 2017 -
Piaggio X8 gaszenie silnika
przez Bigowa- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich forumowiczów od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Piaggio X8 125 z 2006 r. Piaggio ma jeden problem idzie je zgasić tylko stacyjką czerwony przycisk nie reaguje oraz nie zależnie w jakiej pozycji jest idzie go odpalic czy winny Jest sam przycisk jak tak to czy można to sprawdzić czy może przyczyna jest gdzieś indziej dziękuję za pomoc pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Bigowa, 30 Listopada 2017 -
Honda S-Wing zbiornik paliwa
przez krzychu- 5 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam, orientuje się ktoś jaki jest zbiornik paliwa czy jest metalowy czy plastikowy ?
Ostatnia odpowiedź: krzychu, 25 Listopada 2017 -
Kymco Like 125- co sądzicie?
przez adrianx9- 6 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Drodzy forumowicze, zastanawiam się nad sprezentowaniem żonie Kymco Like 125. Ktoś miał z tym sprzętem do czynienia? Z założenia skuter będzie do miasta, żona ma kat. B, więc pomyślałem o czterosuwie 125. Za wszystkie sugestie będę wdzięczny. Jakieś wady, pomijając mały bagażnik pod siodłem?
Ostatnia odpowiedź: brynio, 5 Października 2017 -
Piaggio x8 125 jakie sprezanie
przez teszman- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam. Jestem nowy po długim okresie nie używania skutera stanęły pierścienie. Po wymianie uszczelek i pierscieni, jake powinny byc wartosci sprężania.
Ostatnia odpowiedź: teszman, 2 Października 2017 -
Piaggio xevo 125
przez Piotr84-17- 11 odpowiedzi
- 3.6 tys. wyświetleń
Witam serdecznie, przeszukałem forum ale zbyt wiele konkretnych informacji na temat tego skutera nie ma. W temacie skuterów jestem kompletnie zielony, co prawda od dziecka jeżdżę motocyklami ale skuterem nie jechałem nigdy. W zeszłym roku sprzedałem H. Rebel i na prośbę żony zainteresowałem się skuterami. W grę wchodzi tylko pojemność 125 tak by żona mogła spokojnie nauczyć się jeździć. Nie ukrywam że możemy mieć tylko jeden pojazd ze względów finansowych i dlatego musimy się jakoś pogodzić. Proszę Was szanowni Państwo o opinie, wasze odczucia, oraz wszelkie doświadczenia związane z tym Piaggio. Przez myśl przechodzi mi jeszcze x9 lub x10, i tu też moja prośba czy różnic…
Ostatnia odpowiedź: Tom, 25 Września 2017 -
Grand Dink 125
przez semete11- 3 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Witam. Na początku złota myśl że dobrze by było posortować tematy np: Grand Dink 125 i w środku wszystko co dotyczy GD 125- byłoby to mega czytelne... ...a teraz do sedna Posiadam Grand Dinka 125 od jakiegoś czasu. Jeśli ktoś potrzebuje opinii co do jazdy nim, wrażenia itd to chętnie odpowiem. Skąd ta propozycja? a stąd że sam w przeszłości chciałbym móc zaczerpnąć info o mniej popularnych skutrach, które natomiast bardziej niż inne mi się podobały. Info w wielu przypadkach było zupełnie nie uchwytne w necie. Nie jestem mechanikiem i wszystkiego uczę się od podstaw jeśli chodzi o grzebanie w moto...Ale wiem że wiedza typu ściąganie plastików …
Ostatnia odpowiedź: Tom, 20 Września 2017 -
Wymiana akumulatora w x max 125 2015
przez thales- 3 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
Nie mogę nigdzie znaleźć materiałów dotyczących tego gdzie znajduje się akumulator w X MAX 125 2015 r. Ktoś wymieniał już może albo ładował akumulator ? Wróciłem z miesięcznego urlopu i niestety odpalić nie mogę skutera.Dzięki za pomoc.
Ostatnia odpowiedź: pixmax, 12 Września 2017 -
Honda pantheon 4t 125 remont silnika
przez zaba371- 9 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
witam kupiłem honde pantheon na początku sezonu i okazało sie ze bierze olej na tysiac km jakies 300ml i z silnika wychodzi jakies brzeczenie jakby cos bylo luzne i rezonował, mysłałem ze to wariator ale kupiłem nowy cały zestaw rms i dalej to samo wiec to cos w silniku i planuje po sezonie rozbierac silnik i go robić albo tez wstawic cylinder z tłokiem 150 i czy bede musiał zmieniac tez moduł zapłonowy czy na 125 module bedzie okej ?? ktos robił coś takiego
Ostatnia odpowiedź: zaba371, 11 Września 2017 -
Piaggio X7 125
przez cam3ridge- 5 odpowiedzi
- 3.7 tys. wyświetleń
Witam. Jestem tu nowy i chciałbym korzystając z okazji się przywitać. Wracając do tematu. Mam możliwość zakupu Piaggio X7 125 , niestety w necie mało jest informacji na temat tego modelu. Czy ktoś użytkuje lub użytkował tak model ? Cokolwiek mógłby ktoś napisać na jego temat. Każda informacja będzie dla mnie cenna. Dziękuje z góry i Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: cam3ridge, 22 Sierpnia 2017