Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
Regis masz jakis problem???
przez Gość majon- 6 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Regis masz k...... jakis problem??????????????????????????? Słowa niecenzuralne zostały wykropkowane! MariuszBurgi
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 31 Marca 2007 -
[Warszawa] Widziałe?c plame? Ostrzeż innych 1 2
przez regis- 30 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
Witam! Po dzisiejszej przygodzie z tańcowaniem na drodze pomy?lałem, że warto by umie?cić zbiór aktualnych zagrożeń występuj?cych w miescie stołecznym (Krakusy i Pyry musz? dział?ć we własnym zakresie ). Otoż do meritum: Chciałbym ostrzec przed olejem rozchlapanym na ok 100m odcinku na Wisłostradzie, tuż przed ?wiatłami pod mostem Gdańskim. Mowa o skrajnym prawym pasie. Kierunek do Starego Młyna. Ja tam dzisiaj tańczyłem i ledwo uszedłem cało (jednak Helka stabilna i poręczna jest niesamowicie ) Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Artix, 30 Marca 2007 -
błeee ... znowu jaki? nowy
przez kmodzele- 1 obserwujący
- 19 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Czołem. Przymierzam się do nabycia skutera. Trochę czytałem, dużo my?lałem (jak umiałem). No i jednak mam pytania do osób do?wiadczonych. Proszę mi napiszcie: jakie s? różnice funkcjonalne pomiedzy Burgmanami 125 i 200? Bo chyba na jeden z nich padnie mój wybór ostateczny. Spraw? oczywist? jest różnica pojemno?ci silnika -> różnica w mocy, przyspieszeniu, prędko?ci maksymalnej, cenie, konsumpcji paliwa - i w tym zakresie sam sobie muszę wybrać, co wybieram. Ale czy s? jeszcze jakie? różnice funckjonalne, np inny kształt / pojemno?ć bagażnika (tak to się nazywa w skuterze?), jakie? ograniczenia w ilo?ci wskaĽników / kontrolek? Może s? jakie? różnice w zawieszeniu, w…
Ostatnia odpowiedź: Karolina, 30 Marca 2007 -
Ja byc z Legnica
przez Gość pitmen_40- 2 odpowiedzi
- 851 wyświetleń
Szukam w Belgii i u niemców Burgmana 400 bo na 650 to mnie nie stac. Szukam kogos z maxiskuterowców z Legnicy lub okolicy woj. dolno?l?skie. Naczytałem sie o Burgmanach ale chce porozmawiac o szczegółach czyli co wychodzi " w praniu". Jezdziłem dawno temu Jawa 50 - skuter. a ja jestem z tych empirycznych - che dotkn?ć posiadać hahahah. Pozdrawiam wszystkich maxi skuterowców.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 30 Marca 2007 -
Jakiej marki skuterem chcialbys jezdzic? 1 2
przez dr.big- 1 obserwujący
- 40 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
No wlasnie jakim? Cena, ekonomia i zdrowy rozsadek nie biora udzialu w ankiecie !scooter . Odpowiedzi moga byc anonimowe ... Prosze nie traktowac tej ankiety zbyt powaznie . Z premedytacja nie umiescilem tu odpowiedzi w stylu "nie wiem", "chcialbym takim jakim jezdze", itp. . PS. "Wygrana" marka otrzyma ankiete z rozpiska na dostepne modele... mam nadzieje ze nie bedzie ich za duzo .
Ostatnia odpowiedź: Gość, 30 Marca 2007 -
co zrobisz? 1 2
przez ultras- 1 obserwujący
- 41 odpowiedzi
- 3.6 tys. wyświetleń
małe pytanie przed sezonem... pozdro! ultras
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 29 Marca 2007 -
jest ktos z Belgi ???
przez Gość camel_74- 5 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
witam mam pytanko czy jest ktos z Belgi ??
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Marca 2007 -
Xciting 2007 500 AFI
przez spike- 13 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam, Może temat wydaje sie absurdalny, ale mieszkam na dolnym ?l?sku, ok 70km na południe od Wrocławia i po obdzwonieniu wszystkich dealerów Kymco w promieniu 150 km od mojego miasta wszyscy wydaj? się być niezainteresowani sprzedaniem mi nowego Xcitinga. O udzieleniu podstawowych informacji o tym modelu to mogę zapomnieć. Czy możecie polecić mi jakiego? dealera, który normalnie mi sprzeda ten skuter, bo zaczyna mnie to wszystko irytować? Będę musiał chyba z Qwakim to załatwić, ale co z serwisem skoro przy sprzedaży s? takie problemy, chyba, że na każdy przegl?d będę turlał się też do Gadimexu te 400 km... !OKK
Ostatnia odpowiedź: mik72, 28 Marca 2007 -
Silver wing - czesci i eksploatacja
przez kfcent- 2 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam. Jestem z wami na burgmani już jaki? czas - wczoraj dokonałem przesiadki z x9 na silverka:) Z tego co widze na forum jest sporo użytkowników takowych "maszyn" - pozazdro?ciłem no i jest...może nie silver ale granatowy też ładnie się prezentuje:) Jako że zakupiłem sprzet od go?cia który chyba nie zabardzo miał pojęcie co to i do czego (niestety:( ) - chcialbym odpowiednio przygotować go do sezonu i dalszej eksploatacji- dlatego mam do was kilka pytań: 1. gdzie moge kupić pasek napędowy - znacie jaki? niedrogi sklep internetowy gdyż w Hondzie Plaza zaż?dali odemnie za niego 660pln - już nawet nie pytałem ile bedzie kosztowała robocizna 2. chce zmienic oponke z ty…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 28 Marca 2007 -
Jakim skuterem jezdzisz? 1 2 3 4
- 82 odpowiedzi
- 7.2 tys. wyświetleń
Dawno nie zakladalem zadnej ankiety , ale prosze nie traktowac jej zbyt powaznie . EDIT: PS. Najlepiej dopisywac jeszcze model skutera, bo np. YP250 czy Helixa kazdy zna, ale juz np. Leonardo 250 pojawia sie rzadko . W 650ccm, wiadomo, przy 600ccm tez . Schody zaczynaja sie przy 500, bo moze to byc np. Tmax, ale tez Scarabeo . Czym mniejsza pojemnosc, tym wiecej dostepnych modeli... Ja zakreslilem 500 ccm . Nazwa skutera w profilu.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Marca 2007 -
Ubezpieczenie skutera..
przez Abach- 14 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Jestem wła?nie na etapie przedłużenia ubezpieczenia skuterów i zaskoczyło mnie pisemko od ubezpieczyciela, w którym niewiadomo sk?d (wcze?niej nie miałem) pojawiło się poza OC jeszcze NW . Jest to dobrowolne a nie obowi?zkowe ubezpieczenie. Nikt ze mn? nic nie ustalał, a wszystkie "kwity" mam przygotowane na OC i NW jednocze?nie. Oczywi?cie do zapłaty dwa razy więcej niż poprzednio... Przy okazji wła?nie, ciekawy jestem czy tez korzystacie z NW?
Ostatnia odpowiedź: Slavequs, 27 Marca 2007 -
Klamliwy predkosciomierz?
przez kolce_de- 17 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Hej ho! Dzisiaj "grzebiac" w internecie Monika znalazla niemiecka strone Burgmanii. W jednym z postow ktos opisywal, ze predkosciomierze w Burgmanach nie pokazuja rzeczywistej predkosci ale o 10% wieksza. Podobno sprawdzali to radarem - Burman AN650 jechal z predkoscia 190 na godzine ale radar wykazal tylko 171. Czy to mozliwe? Przeciez to oznacza, ze jadac 50 na godzine tak naprawde jade 45, 100 jade 90 itd. Wydaje mi sie to kompletnie do niczego nie potrzebne i zbedne, wiec dlaczego mialoby tak byc? Czy ktos z Was ma na ten temat jakies informacje? A moze wszystkie skutery tak maja? Pozdrowionka
Ostatnia odpowiedź: Daro, 27 Marca 2007 -
Pasek Napędowy do Aprilia
przez Gość smuciu1- 6 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
witam serdecznie czy kto? wie gdzie moge nabyć pasek do Aprilia Atlantic 500 ( 2002 ) niemusi być oryginalny aby pasował proszę dać namiary ci co maj? Aprilie Atlantic 500 może kiedy? gdzie? kupowali z tego co sie pytałem w w sklepie YAMAHA to mówi? ze ciężko trochu będzie ale może akurat
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Marca 2007 -
Pomoc w wyborze Foresight vs Pantheon vs x9
przez Dribeck- 10 odpowiedzi
- 4.9 tys. wyświetleń
Witam! Zwracam się z pro?b? do forumowiczów o radę odno?nie wyboru skutera. Wróciły stare uczucia (po wynalazkach typu kochany skuter Simson, Motorynka i inne...), krótko: jest decyzja - chcę kupić skuter. Oczywi?cie, prawko A jest (zdane na Mińsku Przeznaczenie skuterka: głównie jazda do pracy po 3mie?cie - kilkadziesi?t km dziennie, trochę rekreacji, potrzebny duży bagażnik. Gabaryty: ani Romu?, ani Lesio 180cm / 80kg Budżet ograniczony do 4-6 kPLN. Wstępny wybór padł na Hondę FES - albo Pantheona 125/150 2T, albo Foresighta 250 4T, ok 1998-2002 Wydłubałem opinie o niezawodno?ci skuterów i motocykli Hondy; jeżeli jest tak samo jak z samochodami, to by mi odpowia…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Marca 2007 -
Yamaha X-City 250
przez Gość gp69- 10 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Witam, wyszukane na internecie artykuły o nowym Yamaha X-City 250 s? na tyle interesuj?ce, że pomimo, że nie będzie on (według informacji Yamaha Polska) sprzedawany w Polsce, być może zakupię go jak tylko się pojawi ... w Czechach. Czyli na poczatku maja 2007. Cena bez Vatu, to 100.757,- Kc czyli około 14.100 zł. Zreszt?, taka sama jest cena X-maxa 250 Co takiego mi sie w nim podoba, to jego duże koła, które będ? sobie dobrze dawały radę z "polskmi" dziurami. Wiem, że Piaggio Beverly teoretycznie spełnia te same parametry, jednak wygl?da mniej "poważnie" niż X-City (odwrotnie niż cena). Pozdrawiam, Grzegorz
Ostatnia odpowiedź: bogumilek, 23 Marca 2007 -
honda foresight 250
przez Gość pawel- 4 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
witam WSZYSTKICH.. prosba o helpa. kupilem -raczej nabylem skuter honda foresight 250 od kogos kto z kolei nabyl ja w wloszech /z komisu/ . poniewaz nie mogl czekac 2 dni na wydanie dokumentow umowe podpisalem na podstawie xero pojazdu oraz dokumentu zakupu skutera w komisie w wloszech.. obecnie sprzedajacy jest poza granicami kraju / ma 2 tyg.na zalatw. pozostalych dokum.. i najwazniejsze ...MAM DATE 1 REJESTRACJI.. 2004 ... ALE MODEL JEST /wg moich znajomych duzo starszy../ Kto moze podac rocznik modelu.. /zdjecia do przeslania.../ zanim napisalem posta.., przegladalem tematy takiego niemaaaaa. pozdrawiam pawel
Ostatnia odpowiedź: Siodel, 22 Marca 2007 -
Ciekawostki Piaggio Polska na 2007 1 2
przez MariuszBurgi- 1 obserwujący
- 28 odpowiedzi
- 4.6 tys. wyświetleń
To, że Piaggio nie wystawia się na targach oznaczało dla mnie, że rynek skuterowy w ich wydaniu nie będzie w tym roku istniał... A tu tym czasem nic bardziej mylnego. Oto kilka ciekawostek. Już w kwietniu będzie można nabyć od ręki m.in takie skutery: - Piaggio Mp3 (NEW) 250 w bogatszej wersji RL- cena 24. 400 PLN - Piaggio X8 (NEW) 250- cena 18. 900 PLN - Piaggio Beverly 250- cena 19. 600 PLN - Vespa GTS 250- cena 19. 000 PLN - Runner 200 VXR (NEW)- cena 15. 900 PLN - Nexus 500 (NEW) - cena 30. 100 PLN Je?li kto? jest zainteresowany jakimkolwiek skuterem z oferty Piaggio EU może go zamówić po wpłaceniu 50% zaliczki. Czas realizacji takiego zamówienie wynosi do 2 …
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 22 Marca 2007 -
Certyfikaty
przez yorick- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam, Chciałbym zapytac czy kto? z bardziej doswiadczonych w tematyce bezpieczeństwa mógłby się wypowedziec w temacie certyfikatów. Po przebiegnięciu się po ofertach ubiorów dla motocyklistów widzę większo?c robi nie wiadomo szum wokół CE, nazywaj?c go ceryfikatem bezpieczeństwa co sugeruje że to cos ekstra. O ile mi wiadomo certyfikat CE (lub o?wiadczenie o zgdnosci) to psi obowi?zek każdego europejskiego producenta kazdego produktu od czasu kiedy weszli?my w struktury UE. Ma słuzyć tylko zapewnieniu konsumenta że produkt nie jest niebezpieczny dla życia i zdrowia przy normalnym uzytkowaniu. Mnie natomiast interesuja (je?li istniej?) miedzynarodowe standardy zabez…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Marca 2007 -
Potrzebuje różnych częsci do Aprilia
przez Gość smuciu1- 0 odpowiedzi
- 800 wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich Formowiczów burgmani mam bardzo ważne pytanie odno?nie maxi-skutera Aprilia Atlantic 500 czy dokupie gdzie? kilka częsci do niego oryginalnych b?dz nieoryginalnych ale pasywnych.. otóż to mi będzie potrzebne za jakie? 4000 km 1. Pasek napędowy za 3500 km 2.tylne Koło za 5000 km a to drugie pytanie : jaki lać do niego olej czy dolewać do chłodnicy płyn a jak tak to jaki czy jak kupie octan booster do benzyny motocykl będzie lepiej pracował
Ostatnia odpowiedź: Gość, 20 Marca 2007 -
FJS600 LPG
przez PC800- 1 obserwujący
- 23 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Jak w temacie -podaje link http://dyrchik.ru/staty_ystanovka_gaza.html Wymagana podstawowa znajomosc rosyjskiego.
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 20 Marca 2007 -
SZUKAM CZĘ|CI DO HONDY SILVER WING
przez Gość marcinawf- 7 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich Kilka dni temu kupiłem SW po lekki obiciu i potrzebuje: 1. Czachy 2. Przedni reflektor 3. Lewy przedni kierunek 4. Przedni błotnik 5. I jakby kto? chciał sprzedać wysok? szybę to rownież nie pogardze bo niestety orginał troche mały jak na moje wymiary. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzijavascript:emoticon('')
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Marca 2007 -
SKRADZIONO MOTOCYKL !!! 1 2
przez kolce_de- 45 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
W nocy 13-14 marca w Essen skradziono motor Kawasaki ZX 636R. Kolor: srebrno - czarny. Rejestracja: DJ 0325 (polska) Numer nadwozia: JKBZX636AAA001980 Wedlug informacji policji istnieje duze prawdopodobienstwo, ze zostanie wywieziony (lub juz zostal) do Polski ! Motor nie posiada zadnych cech szczegolnych, jest bezwypadkowy i posiada wszystkie czesci oryginalne. Ktokolwiek widzial ktokolwiek wie proszony jest o kontakt telefoniczny - 0049/ 151-193-45-660 lub mailowy delfinek24@tlen.pl . OSOBA, KTORA PRZYCZYNI SIE DO ODZYSKANIA MASZYNY ZOSTANIE DOBRZE WYNAGRODZONA !!! Dane techniczne: Rok Produkcji: 2003 Przebieg : 19 tys. km Moc silnika: 120 KM Osoby posiada…
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 19 Marca 2007 -
Gdzie można kupić szybe do Aprilia
przez Gość smuciu1- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
witam serdecznie czy wie kto? gdzie moge kupić szybe do skutera Aprilia Atlantic 500 moze być uzywana ale w idealnym stanie prosze mi powiedzieć patrzałem na allegro ale tam niema oryginalnej jezeli kto? sie orientuje ile mniej wiecej kosztuje to proszę napisać Pozdrawiam Piotr
Ostatnia odpowiedź: djquest2, 18 Marca 2007 -
Mala gleba... 1 2
- 42 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
Wlasnie odstawilem porysowany skuter i wszedlem do domu. Wracajac na chate, doslownie kilkaset metrow przed koncem podrozy, stary dziad w taxi zajechal mi droge. Na rondzie jechalem prawym pasem skrecajac w prawo, a gostek wrzucil kierunek, zjezdzajac na moj pas ( na lini ciaglej). Bylo ostre hamowanie ucieczka do prawej, ale w "wylozeniu" niewiele mozna bylo zrobic. W koncu sie polozylem, zbite biodro i kostka, skuter jak to skuter po szlifie, kilka plastikow i szyba do wymiany. Ciuchy i buty, rozerwane i przeszlifowane dziury w materiale. Dobrze ze mialem protektory na biodrach. Cale szczescie wiele sie nie stalo i udalo mi sie uniknac kolizji. Najbardziej zlosci mni…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 17 Marca 2007 -
AN 400 2000r Uszkodzony
przez lisoss- 1 odpowiedź
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich maxi-maniaQw. Aktualnie jestem w UK i rozgladam sie nad okazjami zwiazanymi z maxi, a konkretnie AN 400 od 1998 do 2005...? ostatnio znalazle, ciekawa oferte, cena 500funtow , model 2000, 20 tys mil przebiegu , super stan wizualny, lecz..... , otrzymalem taka odpowiedz na pytanie czemu silnik nie dziala: Hi! My hubby was using the bike to commute to work every day. One day it just cut out while riding along. He restarted it and then steam came from it. It then wouldnt start again. He came home on a tow truck and then injured his back so he hasnt been able to do anything with it. The battery is now dead and there isnt any oil in it which is…
Ostatnia odpowiedź: zyzio, 17 Marca 2007