Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Dobry zwyczaj nie pożyczaj

ciachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Było miło i przyjemnie jeżdż?c sobie na "jedynie słusznej :D " marce , aż do chwili, gdy dobry znajomek pożyczył mojego Silvera, aby porównać sobie walory jazdy na skutrze z wrażeniami na szlifierce, której sam jest włascicielem.

No i cóż, wyłożył się podczas ostrzejszego hamowania !placz1 Jego tłumaczenia co do przyczyn nie chcę przytaczać, bo to <_< . Uszkodzenia niby niewielkie, ale trochę osłon i osłonek się niestety połamało. Możecie sobie wyobrazić moje hmm, zdenerwowanie !tut .

Finałem sprawy jest sytuacja - mój wypieszczony Silver został odsprzedany (sprawę załatwili?my polubownie, ze wskazaniem na moj? stratę), a ja tuż przed jednymi z najważniejszymi impreza zostałem bez 2oo :rolleyes:

Pozdrówka od smutnego ciacha

Opublikowano

:rolleyes:

zrobiles najwiekszy blad w swoim zyciu !! ;p

sprzedales skuter jedynej slusznej marki !! !placz1

Powodzenia w szukaniu nowego sprzetu !tut

Pozdroo

Kacza( jeszcze z jedynym slusznym sprzetem)

<_<

Opublikowano

To niech lepiej sprzeda ta swoja szlifierke, bo skoro nie daje rady z hamulcami w maxi skuterze to co dopiero mega spowalniacze w motocyklu.

Niestety smutna prawda z pozyczaniem.

Wspolczuje bo wiem co znaczy dbac o sprzet

Opublikowano

Kurde Ciachu, ale wiadomo?ć. !placz1

Wielka szkoda Twojego Silverka, bo sprzęcik był super, ale trudno, stało się... :rolleyes:

Mam nadzieję, że nie zakończysz przygody ze skuterami i szybko zaczniesz rozgl?dać się za czym? nowym.

Gość qrdemol
Opublikowano

Ha ,jak bym to widział !placz1 .Jiedys dałem sie przejechac kumplowi,który miał ładne pare motocykli.Przed pierwszym zakretem nacisnoł sprzęgło(czyli hamulec),i jaka ładna gleba :rolleyes: .Na szczęscie obrazenia po obu stronach były niewielkie .

Wyrazy współczucia.

• Administrator
Opublikowano

Znam kilka takich przypadków jak ten opisany.

Osobi?cie jestem ?wiadomy, że je?li pożyczam od kogo? pojazd (4oo, 2oo) to w razie kolizji (nie ważne z czyjej winy) pojazd będę zmuszony odkupić... Dla mnie to jasne jak słońce i nie ma znaczenia czy pojazd ma AC czy go nie ma.

Szkoda Ciachu bo Silverek był lalka :rolleyes:

Mam nadzieję, że szybko odkupisz nowy sprzęcior !OK

Opublikowano

Wspolczuje Ciachu ale tak na marginesie to co to za motonita z tego kolegi skoro wyklada sie przy hamowaniu?

Eeehh szkoda gadac :rolleyes:

• Administrator
Opublikowano

Pewnie Silver byl za ciezki

No tak to niestety jest jak sie pozycza osoba do ktorych nie mamy pelnego zaufania, choc kazdemu moze sie zdarzyc. Nie powinno ale jednak moze. Tak to jest jak czlowiek nie ma respektu do kazdego nowego moto.

Opublikowano

Dzięki za słowa pocieszenia !OK Od razu milej na duszy :rolleyes: No nic, trzeba się intensywnie rozejrzeć za innym 2oo <_<

Gość denver27
Opublikowano

ciekaw jestem jak sprawa sie ma do pojazdów testowych które zostalyby uszkodzone..kto odpowiada?

Opublikowano

Smutne jest to, że musiałe? się pozbyć SW w takich okoliczno?ciach... Dobrze, że nikomu nic się nie stało... tak wnioskuję bo nic nie piszesz o stratach cielesnych...

sp1erf napisano 16-05-2007, 23:51 

Wspolczuje Ciachu ale tak na marginesie to co to za motonita z tego kolegi skoro wyklada sie przy hamowaniu?

Eeehh szkoda gadac 

To co się stało było zdarzeniem losowym... każdemu może się to przydarzyć... Tobie również... Nie wiem czy czytałe? posty innych forumowiczów którzy pisali o tym, że się wyłożyli... w róznych okoliczno?ciach... różnica jest taka, że niszczyli swój sprzęt... tutaj niefart jest większy dla obu stron a największy dla Ciacha... czego wtedy nie zadałe? tego idiotycznego pytania o wykładaniu się podczas hamowania????

Rozumiem, że jeste? takim mistrzem kierownicy... pamiętaj, że rutyna gubi... dzisiaj on a jutro...????

Zdarza się nawet najlepszym...

Opublikowano
ciekaw jestem jak sprawa sie ma do pojazdów testowych które zostalyby uszkodzone..kto odpowiada?

Odpowiada testujacy do "jakiejs" kwoty okreslonej przez salon. Reszte pokrywa ubezpieczenie AC. Oczywiscie nieprzyjemnosci i "smrod" pozostaje.

Opublikowano

Odpowiada testujacy do "jakiejs" kwoty okreslonej przez salon. Reszte pokrywa ubezpieczenie AC. Oczywiscie nieprzyjemnosci i "smrod" pozostaje.

Bylo to w jakims innym watku <_< szkody ktore przekrocza 1000 ojro , wykladamy kase z wlasnej kieszeni ;]

Pozdroo

Kacza

Opublikowano

Ciachu - mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. wiem jakiego ja miałbym teraz smuta przypiętego do twarzy.

Ale zobaczysz - jestem pewien, że na dobre Ci to wyjdzie,

w my?l zasady nie ma tego złego...

To co się stało było zdarzeniem losowym... każdemu może się to przydarzyć... Tobie również... .... czytałe? posty innych forumowiczów którzy pisali o tym, że się wyłożyli... w róznych okoliczno?ciach... ...... czego wtedy nie zadałe? tego idiotycznego pytania o wykładaniu się podczas hamowania????

i to co napisał Ciachu:

No i cóż, wyłożył się podczas ostrzejszego hamowania  !sciana  Jego tłumaczenia co do przyczyn nie chcę przytaczać, bo to  !bicz

warto czytać dokładnie (o z... nie wspomnę ;)) zanim sie kogo? "podsumuje"

Ciachu napisał jasno, że kolega przeszarżował...

Opublikowano

ciachu współczuję, przykra sprawa :D

Nie "jestem" w jedno?ladach zbyt długo, ale jak zd?żyłem zauważyć bardzo dużo jest wypadków wła?nie z takiej krótkiej przejażdżki na cudzym sprzęcie whist

Bardzo często słyszę, że kto? tam pożyczył koledze, czy ojciec chciał spróbować itd. Nie znam statystyk, ale przypuszczam, że sytuacja "daj się przejechać" w wielu przypadkach kończy się Ľle.

Osobi?cie miałem styczno?ć z dwoma takimi sytuacjami. Przyjechałem do kolegi (motocyklisty) skuterem. Oczywi?cie wsiadł na skuter i po kilkunastu metrach wcisn?ł lew? manetkę do końca.... przypuszczam, że z przyzwyczajenia. Na szczę?cie utrzymał skuter !tut

Drugi: dokładnie rok temu. Namówili mnie na jazdę 250 kg Cooperem, który co chwilę gasł. Po kilku metrach złamałem obojczyk :P

Opublikowano

Bylo to w jakims innym watku :D szkody ktore przekrocza 1000 ojro , wykladamy kase z wlasnej kieszeni ;]

Pozdroo

Kacza

jezeli szkoda przekroczy 1000 ojro to jest AC .. a jak mniej, to wtedy płacisz z własnej ... whist

a odno?nie powyższych ... to zgodze się z Dragonem ... najlepszym się zdaża, i to że ktos sie wyłożył to jest sprawa losowa ...

Chołowczyc kidy? wsiadł w Porshe i rozpieprzył je na pierwszych zakrętach ...

Ja brałem Abachowego burgmana do serwisu, i pomimo złej pogody dojechałem i wróciłem cały - a nie jestem niewiadomo jakim mistrzem kierownicy - pewnie gdybym był, zaliczyłbym glebe ...

wiele razy jeĽdziłem nieswoim sprzętem, i fajnie sprawdzić co koniki danej maszynki potrafi? ... to czy się szlifniesz czy nie to kwestia przypadku ... ja miałem farta i na nie-swoim jeszcze nie leżałem ...

szeroko?ci

bajo

Opublikowano

Wła?nie z uwagi na mozliwo?ć wyst?pienia podobnych sytuacji, nie daje sie "karn?ć" nikomu

Gość |wistak
Opublikowano

Nie łam sie Ciachu chociaż całkowicie rozumiem:( .

Na ta chwilę 200 nie mam ale wiem jak boli gdy bez wzgledu na to czym jeĽdzisz 200 czy 400 i masz dzwona czy szlifka !tut

Nie mogle? tego przewidzieć ani kolega który byl testerem.

Nie zmienia to faktu ze pozostales bez sprzętu.

Ja do dzisiaj pamiętam jak miałem swoj? 2 letnia salonowa polówka dzwona. do dzi? mi sie ?ni jak plastik szkło i wszystko dookoła lata:(

Głowa do góry !tut

Nabedziesz następny :P i jeszcze bardziej będziesz go docenial :P Wszyscy uczymy sie na błędach w tych czy innych kwestiah i wyciagamy wnioski więc nastepnego nie pozyczaj żeby nie wiem kto chciał :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Zawsze można sobie wytłumaczyć , że tak miało być. :D A może trafi się co? jeszcze ciekawszego !pomidor .

Opublikowano

ciachu współczuje :D

staram sie nie pożyczać od nikogo 2oo ani 4oo ale pech tak chciał że pożyczyłem 4oo i miałem kolizje !pomidor dobrze że nic nikomu sie nie stało

Opublikowano
Ciachu - mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. wiem jakiego ja miałbym teraz smuta przypiętego do twarzy.

Ale zobaczysz - jestem pewien, że na dobre Ci to wyjdzie,

w my?l zasady nie ma tego złego...

To co się stało było zdarzeniem losowym... każdemu może się to przydarzyć... Tobie również... .... czytałe? posty innych forumowiczów którzy pisali o tym, że się wyłożyli... w róznych okoliczno?ciach... ...... czego wtedy nie zadałe? tego idiotycznego pytania o wykładaniu się podczas hamowania????

i to co napisał Ciachu:

No i cóż, wyłożył się podczas ostrzejszego hamowania   :(  Jego tłumaczenia co do przyczyn nie chcę przytaczać, bo to  !pomidor

warto czytać dokładnie (o z... nie wspomnę !pomidor) zanim sie kogo? "podsumuje"

Ciachu napisał jasno, że kolega przeszarżował...

Raq-u

Rozumiem, że masz już we krwi próbę "zbanowania" mnie i tego co piszę ale gdzie zostało napisane przez Ciacho, że tamten PRZESZARŻOWAŁ...?????

Możesz mi to zdanie przytoczyć?

Opublikowano

Oj Dragon, Dragon teraz już będę inaczej patrzył na Twoje wypowiedzi.

A we krwi to mam jeszcze dobry humor po wczorajszym spotkaniu :(

Co do wypowiedzi Ciacha - nie chcesz mnie chyba przekonywać, że nie widzisz dezaprobaty dla tłumaczenia całego zaj?cia.

Zastosowany ideogram "pawia" daje jak dla mnie jasny przekaz, że kole? pier..ił bzdury, aby osłonić własny tyłek. Prawda była taka, że akcja powstała z jego winy.

PS.

z tego co mówił Orzech - Ty tez lubisz odkręcić :angry: !YES :angry:

ale lepiej się nie wykładaj.

Opublikowano
Raq napisano 18-05-2007, 7:47 

Oj Dragon, Dragon teraz już będę inaczej patrzył na Twoje wypowiedzi.

A we krwi to mam jeszcze dobry humor po wczorajszym spotkaniu

Cieszę się bardzo... "muzyka" dla moich uszu...

Wła?nie z tego powodu nalegałem i nalegam aby nie oceniać ludzi których znamy TYLKO z neta... Jak widziałe? (widzieli?ci) ja też potrafię się ?miać, mało tego potrafię się też ?miać sam z siebie...

Co do wypowiedzi Ciacha - nie chcesz mnie chyba przekonywać, że nie widzisz dezaprobaty dla tłumaczenia całego zaj?cia.

Zastosowany ideogram "pawia" daje jak dla mnie jasny przekaz, że kole? pier..ił bzdury, aby osłonić własny tyłek. Prawda była taka, że akcja powstała z jego winy.

Nie ma się co spinać... ja dalej uważam, że każdemu może się przydarzyć...każdemu, mnie też...

PS.

z tego co mówił Orzech - Ty tez lubisz odkręcić 

ale lepiej się nie wykładaj.

Tak to prawda... lubię jazdę dynamiczn?, można powiedzieć nawet, że szybk? i się z tym nie kryję... każdy kto ze mn? jeĽdził to wie...

Staram się jednak pamiętać o tym, że i mnie dotycz? wszystkie prawa fizyki... narazie dosyć skutecznie o tym pamiętam... oby tak było dalej...

Opublikowano
Nie ma się co spinać... ja dalej uważam, że każdemu może się przydarzyć...każdemu, mnie też...

dotycz? wszystkie prawa fizyki... narazie dosyć skutecznie o tym pamiętam... oby tak było dalej...

Lepiej, żeby NIKOMU się nie przydarzało i każdy o fizyce pamiętał.

I tego wszystkim życzę - umiejętno?ci szybkiego my?lenia na drodze

(poza zreszt? też :P )

Opublikowano

dotycz? wszystkie prawa fizyki... narazie dosyć skutecznie o tym pamiętam... oby tak było dalej...

Lepiej, żeby NIKOMU się nie przydarzało i każdy o fizyce pamiętał.

I tego wszystkim życzę - umiejętno?ci szybkiego my?lenia na drodze

(poza zreszt? też !tut )

!w00t