Skocz do zawartości
Forum Burgmania

PrOfEsJoNaLnY mechanik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamilus
Opublikowano

Witam opczajcie akcje jaka miałem zaprowadzilem do mechanika skutera jakies miesiac temu.Go?c powiedział że trzeba ustawić gaĽnik i zawory,no to ok ustawił to a tu skuter nadal nie pali to powiedział że modół jest zepsuty,sprawidził modół i jest dobry,palant po sprawdzeniu modułu wyszmyslił że nie ma k?presji zamówił wszystko tłok,pierscienie,i ten trzon co trzyma tłok i zrobił szlif wyliczył mnie na 600zł.No mówie no to luz bedzie już praktycznie kapitalka to mówie zrobi i już bedzie chodził ok,zrobił to wszystko a skuter nie działa nadal to teraz powiedział że impulsator jest zepsuty.To jest dopiero profesjonalny mechanik... :D:P:P

Opublikowano

Ja rozumiem nerwy ale ... popraw ortografie :P

Co do mechaników ... ja znam w Polsce aż 2 uczciwych mechaników i ani jednego motocyklowego :P po prostu je?li chcesz co? zrobić dobrze zrób to sam.

Je?li padnięte jest co innego to powiedz wprost że płacisz TYLKO za naprawę usterki a szlif, i inne przeprowadzone zabiegi traktujesz jak gratisy nie daj się wci?gn?ć w koszta.

A tak w ogóle ... co ten i powyższy post ma na celu ? :D

• Sympatycy
Opublikowano

Zamiast trzymać ze szmaciarzem wystarczyło się pyln?ć do Lublina.

Opublikowano

Je?li to były mechanik od maszyn rolniczych , to powodzenia :D

Gość kamilus
Opublikowano

no sory PCX ale to jest mój pierwszy skuter i wole sie nie dotykać jak mam zpier...co? więcej to wole sie nie dotykać nies?dzisz??Jak bym miał do czynienia tyle lat ze skuterem co Ty to mogli by?my podyskutować.A tak ogólnie to mam mieć na celu ten post bo nie czaje Cię?? :D i wła?nie mu powiedziałem że ja płace za czę?ci i za robocizne tak jak ustalili?my 600zł,to pedał z tekstem że trzeba po kolei dochodzić co jest zeposute.A pytałem sie go czy jest pewny że to k?presia to mówi ta to na pewno to.

No dokładnie brzoza to chyba mechanik maszyn rolniczych a nie skuterów.

• Klubowicze
Opublikowano

A nie lepiej po prostu oddać skuter do kogo?, kto się zna? :D

Gość kamilus
Opublikowano

No Karolinko on niby sie zna ale w mojej okolicy jest tylko ta ciota co grzebie przy maszynach... :D

Opublikowano

Sprawdził chociaż wcze?niej t? "k?presję"?

Opublikowano

niech ci poda warto?ć zmierzonej kompresji i warto?ć jaka wg. niego powinna być.

Opublikowano

a może by tak ?wiece wymienił?

Gość kamilus
Opublikowano

No sprawdził kompresje bo jezdził do warszawy za k?cówk?.Ale nie komprsji to nie było to nawet i tak jak by zrobił to co trzeba to musiał by robić i szlif itp bo kompresje było czuc tylko pod palcem a wiecie jaka tak jest robota pod palcem to można zmieżyć nie powiem co...A ERMI siece założył nowa wiec wiesz swieca jest ok.

Gość Paweł_87
Opublikowano

Nie wierzę w żadnych podwórkowych mechaników i nic oprócz motorynki i motorynkopodobnych sprzętów bym im nie oddawał do naprawy:P

I co kolego znalazł ten majster "k?cówkę" w Warszawie !tut?

Opublikowano

Kamil ... rozumiem że sam boisz się grzebać w skuterze ... ale wiesz je?li nie zaryzykujesz to się nie nauczysz ... nawet nie jestem w stanie zliczyć ile rzeczy ja zepsułem ... ale ile teraz na ich temat wiem !tut

Najważniejsza jest rozwaga, nie rozkręcanie na pałę wszystkich ?rubek ... serwisówka, zestaw kluczy, kartka aby zapisać co gdzie było przed rozkręceniem i trochę zapału ... wbrew pozorom wiele rzeczy można zrobić we własnym zakresie !bicz

Opublikowano

Przepraszam za OT.

Po raz pierwszy to zrobię... ale nóż się w kieszenie otwiera...

Czytałem już wiele postów... wiele błędów robimy wszyscy... stylistycznych, ortograficznych, interpunkcyjnych... ja zapewne też... ale takiego bubla ortograficznego to jak żyję nie widziałem...

Kamilus - nie lepiej jest napisać tekst w jakim? edytorze tekstu i sprawdzić go pod względem poprawno?ci... ja bym się trochę wstydził...

Za to pedał i palant napisałe? OK...

Opublikowano
Co do mechaników ... ja znam w Polsce aż 2 uczciwych mechaników i ani jednego motocyklowego :

W CAŁEJ Polsce, czy tylko w całym Jaworznie. chyba przesadziłe? co nie co.

Gość kamilus
Opublikowano

ale h... cie Dragon obchodzi jak ja pisze nie masz czego sie czepic to czep sie tramwaju,chcesz sobie powrzucać to dawaj na gadu nie rób lipy na forum,bo widze że niektozi na tym forum s?....

A co z t? koncówki to podobno ja przywiozł,ale to podobno...A k?presje to sprawdził ale pod palcem... !wchair

• Administrator
Opublikowano

NA TYM FORUM NIE TOLERUJEMY PISANIA Z RAݎCYMI, POWTARZAJˇCYMI SIĘ BŁĘDAMI ORTOGRAFICZNYMI !!!

Odsyłam do regulaminu oraz porad forum.

Było już jedno ostrzeżenie od moderatora. Kolejnym będzie zablokowanie konta "kamilus".

W?tek zamykam.

MariuszBurgi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...