Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Oil Change
przez orzech- 2 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Panowie i Panie Jak w temacie. Kolega posiada Hondę i nie może sobie poradzić z upierdliw? kontrolk?. W Honda Plaza powiedzieli, że wiedz? jak to zrobić ale nie powiedz? bo nie wymieniał u nich oleju Przeszukałem inne w?tki ale nic o Pantheonie na ten temat nie znalazłem Z góry dziękuję w imieniu kolegi
Ostatnia odpowiedź: Lucjan73, 26 Lipca 2008 -
Majesty 125 manuala i porady szukam :)
przez Gość XESS- 16 odpowiedzi
- 7.1 tys. wyświetleń
Witam niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem takiej maszyny z 2003 roku swoja droga gdzie i jak moge sie upewnic (moze jakies slad na ramie z rokiem?) ze faktycznie jest z tego roku a nie np przy rejestracji ktos sie "pomylil"? zegary ma bez wyswietlacza i nabite 20000... swoja droga jesli to gdzie jest mozliwosc przylaczenia wiertarki (chyba tak sie odmladza? ) chce sprawdzic czy byl krecony... mam niestety do wymiany klocki... moze znacie jakis dobry sklep internetowy z jeszcze lepszymi cenami druga sprawa to filtr powietrza... czy jest jakis zamiennik zeby mozna go bylo myc ? ...bo ten papierowy filtr tez by sie przydalo wymienic a kosztuje drobne 150zl.…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Lipca 2008 -
Problem z CH125
przez Gość bartek_125- 7 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Witam! Posiadam Honde CH125 1997r ( chlodzony ciecza ) i mam mały problem !OKK Zawsze gdy jezdzilem po miescie ( ciagle ruszanie i hamowanie ) to wskazowka od temperatury ,, doszla ,, do polowy, zalaczal sie wentylator i wskazowka juz dalej ,, nie szla ,, no moze troszke za polowe a od jakiegos czasu wskazowka ,, idzie ,, nawet na czerwone pole. Wentylator sie czasem zalacza a czasem nie. Nie wiem co zrobic. Prosze o szybkie i kakretne odpowiedzi. Dzieki.
Ostatnia odpowiedź: ultras, 13 Lipca 2008 -
Jaki Tuning w leonardo 125
przez Gość leo125- 12 odpowiedzi
- 6.7 tys. wyświetleń
witam skuteromaniaków chciałbym polepszyć osi?gi swojej leonardo lecz nie wiem jak hm.. wymieniłem sprężynę centraln? oraz rolki na lżejsze . Co w rezultacie dało troszke lepsze przyspieszenie . Ale z prędko?cia nic . Teraz chciałbym co? własnie z tym zrobić lecz nie wiem co wymienić żeby osi?gała większ? prędko?ć maksymalna ??? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Lipca 2008 -
majesty 125
przez Gość simionek- 14 odpowiedzi
- 4.8 tys. wyświetleń
witam! jestem szczesliwym posiadaczem yamahy majesty 125. niestety jestem rowniez zupelnie poczatkujacy i bede bardzo wdzieczny za odpowiedzi na moje pytania i pomoc w problemach otoz moja maszynke kupilem niecaly rok temu, jezdzilem cale lato,jesien,troche zimy. zrobilem jakies 13000 km, wymienialem olej kilka razy, tak jak to jest zalecane. pewnego ranka chcialem ja odpalic i uslyszalem jedynie "pstrykanie" wciskajac przycisk zaplonu. doszedlem jakos do tego, ze to (CHYBA) wina rozrzusznika, ponieważ jedna ze "szczotek"(chyba tak to sie nazywa) była przerwana. i tu moje pytania: gdzie moge kupic takie szczotki??jakie to sa koszta? co powinienem zrobic zeby odpo…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Lipca 2008 -
Piaggio X9 125 evo
przez Gość Mali- 0 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Witam Poszukuje informacji na temat Piaggio X9 125 EVO. Przekopałem forum Burgmanii i zaniepokoiło mnie to, do czego włosi nas chyba już przyzwyczaili: marna jako?ć !scooter Czy naprawdę jest aż tak tragicznie?? Podkre?lam, że kupuje używkę, maksymalnie dwuletni? z przebiegiem mniejszym niż 5000 km. Zainteresowałem się X9 ze względu na chwalony komfort. Czy ten skuter naprawdę zapewnia komfortow? pozycję za kierownic? i dobrze tłumi dziury??•Jak jest z ochron? przed wiatrem i miejscem na nogi?? Czy długie trasy na tym skuterze s? męcz?ce (nie biorę pod uwagę małej pojemno?ci silnika)?? Ostatnie pytanie: Czy według was jest to skuter godny polecanie?? Może jest jeszc…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 4 Maja 2008 -
Ma kto? Addressa 125?
przez Olsen- 0 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Czy kto? z Szanownych Burgmaniaków posiada skuter Suzuki Address V125 wyprodukowany między grudniem 2006 r. a grudniem 2007 r.? Wła?nie wyczytałem na Asahi, że Suzuki w ramach polityki kaizen wzywa wła?cicieli 32294 egzemplarzy tego sympatycznego pojazdu z ww. rocznika na bezpłatn? naprawę/wymianę. Ponoć istnieje możliwo?ć pęknięcia przewodu paliwowego skutkuj?cego wyciekiem paliwa. Nie wiem, czy ten model importowany jest na polski rynek (zawsze może być sprowadzany prywatnie), ale na wszelki wypadek zakładam temat. ?ródło: http://www.asahi.com/life/update/0425/TKY200804250261.html
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 26 Kwietnia 2008 -
leonardo 125
przez Gość leo125- 5 odpowiedzi
- 3.7 tys. wyświetleń
Witam skuteromaniaków Mam leonardo 125 i przy 70 zaczyna sie dławić bardzo powoli się rozpędza od tego czasu przechodzi to dławienie po jakims czasie i idzie juz lepiej ale jak postoje na swiatłach i ruszam ze starrtu idzie pieknie i równo zaczyna sie wszystko przy 70 wzwyż , i czasami jest tak ze daje gas a on sie dusi dławi i nie mogę ruszyć nawet z pełnego gazu ???? gaĽnik był czyszczony ! Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Leo125 ; D
Ostatnia odpowiedź: Glub, 10 Marca 2008 -
Kymco B&W 125
przez Bierut- 7 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam, Czy na tym forum s? inni posiadacze ww. skutera ? A może taki model nie jest godzien by go omawiać na maxiforum ? Chętnie bym się dowiedział gdzie (Warszawa) serwisujecie i naprawiacie swoje skutery. Oczywi?cie poza serwisem bo tam zawsze można. Ja mam model z roku 2001 z rynku niemieckiego i on występuje pod nazw? Dink. Ale to jest B&W 125. Ma już przebieg 43 tkm. Stosuję pólsyntetyczny olej Motul 10W40. Zastanawiam się czy poza serwisem mozna gsdzie? taniej kupić np filtr powietrza lub inne materiały eksploatacyjne.
Ostatnia odpowiedź: Bierut, 7 Marca 2008 -
leonardo 125
przez Gość leo125- 7 odpowiedzi
- 5.7 tys. wyświetleń
Witam skuteromaniaków mam pytanie kupiłem niedawno Aprilke leonardo 125 z przebiegiem 30 tys rok produkcji 2000 i słyszę tak jakby zawory w silniku nie wiem czy to groĽne czy może co? się posypać od tego , aprilka ma dobre przyspieszenie v-max 110 km/h tylko martwi mnie ten dĽwiek klepi?cych zaworów ... olej jeszcze dobry w silniku poprzedni wła?ciciel zmieniał wlany jest MOTUL ... Z góry dzięki za odp Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 6 Marca 2008 -
skutery50
przez romarjo- 6 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
chciałbym dowiedzieć co? więcej na temat 50tek przepisy ruchu drogowego jeżdzić jak rowerem czy motorem? !happybth
Ostatnia odpowiedź: maciejbilu, 30 Stycznia 2008 -
Ranking 125-tek popularnych w polsce
przez pablos- 9 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
W sondzie zamie?ciłem kilka popularnych na Naszym rynku skuterów. Celem zabawy jest wyłonienie "maxiskuter of the year from poland" Tym razem w kategorii 125 do 180 cm Przy wyborze proszę się kierować kilkoma czynnikami: - wygl?d - osi?gi - jako?ć - ilo?ć spotykanych na Naszych ulicach przedstawicieli danego modelu (Popularno?ć) - stosunek cena/jako?ć - awaryjno?ć - dostępno?ć na Naszym rynku (np. ilo?ć ofert sprzedaży, dostępno?ć od ręki w salonie itp.) itp. Zapraszam serdecznie do zabawy i umotywowania własnego wyboru. Z pewno?ci? taki ranking modeli pomoże innym w wyborze tego jedynego - wła?ciwego modelu. PS. Mam nadzieję że nie pomin?łem żadnego z ważn…
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 5 Grudnia 2007 -
Gdzie kupie akumulator do YP125?
przez Crazy_Russian- 16 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Witam Sprawa wydaje sie byc błaha. Jednak tylko poczatkowo. Objezdzilem znane mi sklepy za akumulatorami i owszem, jest pasujacy wymiarami i pradem, ale niestety nie pasuje podlaczenie klem (Cyfra 2 na koncu oznaczenia). Mialy byc za tydzien w jednym sklepie, ale niestety nie ma i jednak nie wiadomo kiedy bedzie. A aku coraz slabsze przy tych temperaturach. Chodzi o model CB7L-B2 lub inne oznaczenie YB7L-B2
Ostatnia odpowiedź: Crazy_Russian, 17 Października 2007 -
Euro-Master Scooter 125 2007
przez PC800- 6 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Dotarłem do materiałów przedstawiaj?cych wyniki testu porównawczego 33 modeli skuterów klasy 125ccm wg Scootermania Klasyfikacja finałowa 1. Honda Pantheon 2. Honda Scoopy I 3. Suzuki Burgman 4. Honda Dylan 5. Honda PS 6. Peugeot Satelis ABS 7. SYM HD 8. Peugeot Satelis Cmp 9. Honda @ 125 10. Yamaha Cygnus 11. SYM Mio 100 12. Yamaha X-Max I 13. Yamaha Majesty 14. Malaguti Madison 15. KYMCO Movie 16. SYM VS 125 17. KYMCO People S 18. CSR Scoo 19. KYMCO Agility 20. Daelim S2 FI 21. Piaggio Beverly 22. Piaggio Liberty S 23. SYM GTS 24. Piaggio MP3 25. Piaggio X8 26. KYMCO Grand Dink 27. Piaggio Zip 100 28. Vespa LXV …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 11 Października 2007 -
125 125 górą ! 1 2
przez Gość Szwajcer- 44 odpowiedzi
- 11.5 tys. wyświetleń
Witajcie!!! Jestem już kilku-miesięcznym posiadaczem wspaniałego skutera - Majesty 125 i przejechałem nim ok. 5000 km. Wcześniej nie jeździłem praktycznie wcale motocyklami czy innymi skuterami. I jeżdżąc zastanawiam się czy 125-tki nie są najlepszym środkiem w naszym i nie tylko kraju. Mają wiele zalet. Przede wszystkim to: - są małe i wszędzie się zmieszczą, tak samo łatwo przeciskać się nimi w korkach - mają wcale nie małe osiągi (w końcu powyżej 120 km/h skuterem to już chyba nie przyjemność) a wszyscy Cię biorą za 50-tkę - sś dużo lżejsze a przez to łatwiejsze w prowdzeniu (szczególnie dla kobiet) - mała spalają - wygodnie się nimi podróżuje, nawet we dwie oso…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Października 2007 -
Szybkie pytanie => Majesty 125
przez Gość NIMAGO- 6 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam !piwko Kolega chce kupić Yp125 no i znalazł fajna !scooter Jest ona z 2002r i ma przejechane podajze 23000km. (czym jeszcze mozna potwierdzić taki przebieg)? No i tu wi?że sie moje i jego pytanie: Ile jeszcze pojeĽdzi (ile km) tak zeby nie wkładać większych pieniędzy w silnik? Wiem ze pasek to napewno trzeba wymienic i pewnie rolki. Ale głuwnie chodzi nam tu o bradziej droższe cze?ci silnika: np wario, sprzedło, cylinder itp. Ps: Go?ć ktory sprzedaje tego skuta powiedział ze moze załatwić koledze orginalny pasek za 50zl hehh..troche niechce mi sie w towierzyc..no ale.. i kolejne pytanie: Jak rozróżnić orginalny pasek do YAMAHY Majesty 125 od jakiejs podroby?? …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Sierpnia 2007 -
Yp125
przez Gość kamilus- 19 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich,kolejny problem z moja YP.Ostatnio wjeżdżaj?c na podwórko,skuter mi zgasł.Otóż to wszystko jest ok pali,z pierwszego,silnik ładnie pracuje ale gdy chcę ruszyć to wkręca sie na obroty,ale gdy już chcę jechać to sie dławi i żeby skuter nie zgasł to muszę odj?ć gazu.O gwałtownym ruszaniu z miejsca nie mam mowy,bo skuter ga?nie.A jak chce ruszyć w kacu to muszę ze dwa razy tak manetka do oporu przekręcić i dopiero zadławi sie jeszcze ale w kacu ruszy.Grzebałem w gaĽniku dokręcałem i odkręcałem obroty ale dzieje sie to samo,może która? z dysz sie zapchała,czy to zawory??Proszę o pomoc,i z góry dziękuje...
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Sierpnia 2007 -
Aprilia SR50 - Płyn hamulcowy
przez Gość Szefo- 5 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam!! Jak mogę uzupełnić płyn hamulcowy do Aprili SR50 (1999r.)??
Ostatnia odpowiedź: adams, 27 Lipca 2007 -
szukam peugeota satelisa 125
przez Gość Bula- 0 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Szukam peugeota satelisa 125 żeby go obejrzeć, przejechać itp. W okolicach Trójmiasta Było by miło jakby kto? sie zgodził bym obejrzał jego skuter. W?tek przeniesiony z "ogłoszeń" do "ogólne" MariuszBurgi
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Lipca 2007 -
Majesty 125
przez Gość kamilus- 3 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich mam pytanie.Jak sie ustawia gaĽnik w Majesty??Mecze sie już z 3 dzień i nie moge go ustawić.Albo ma kosmiczne obroty że aż sie koło kreci albo takie że ga?nie.Jak to ustawić żeby chodziło tak jak powinno??Pozdrawiam !tut
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Lipca 2007 -
Turystyczna 125 ccm 1 2
przez Gość Mali- 31 odpowiedzi
- 7.8 tys. wyświetleń
Witam Jako że jestem "nowicjuszem" na burgmanii chciałbym sie przywitać oczywi?cie w specjalnym w?tku. Bardzo podoba mi się klimat tego forum oraz profesjonalizm userów Wracaj?c do tematu: Większa pojemno?ć niż 125 ccm nie wchodzi w gre... blokuje mnie wiek, mogę sobie pozwolić jedynie na "prawko" A1. Interesuje mnie nowy skuter, który służyłby mi do jazdy tylko i wył?cznie po trasie, dla przyjemno?ci (20 km-200 km). Wymagam od skutera szczególnie wygody, co za tym idzie dobrego tłumienia nierówno?ci i dużego wygodnego siedziska, na którym mógłbym wysiedzieć kilka godzin. Oczywi?cie pozycja za kierownic?, anty krzesełkowa. Drugim ważnym aspektem jest ekonomiczno…
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 6 Lipca 2007 -
Yamaha MBK Skyliner 125
przez Gość iron33- 0 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam!! jestem szczę?liwym posiadaczem Yamahy skyliner 125, niestety wczoraj gdy wracałem z pracy skuterek nagle zgasł i nie mogłem go już odpalić, przy próbie odpalania słychać jedynie pracę przekaĽnika, rozrusznik tak jakby próbował kręcić ale jest za słaby, sprawdzałem na innym akumulatorze to samo, może kto? już miał taki problem i mógłby mi pomóc Pozdrawiam Łukasz
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Czerwca 2007 -
Ile kosztuje
przez Gość golkow- 9 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Cze?ć, czy przypadkiem kto? z Was ma pod ręk? Katalog notowań motocykli i skuterow i mógłby sprawdzić ile stoi cennikowo Yamaha Majesty 125, 2000 rok produkcji, 10k przebieg, I wł. ?
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 19 Czerwca 2007 -
Szukam fachowca od Burgman'ów w W-wie
przez Gość Pysio76- 0 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Czy kto? z Was mógłby polecić dobrego fachowca z Warszawy specjalizuj?cego się w skuterach SUZUKI a dokładnie Burgman'ach. Codzi zarówno o mechanikę jak i elektykę. Za wszelkie informacje z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 14 Czerwca 2007 -
MBK SKyliner/ Yamaha Majesty
przez bahran- 6 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Więc jest taki problem z moim skuterkiem, a mianowicie, jak sie juz dobrze zagrzeje to mi go tak zaczyna szarpac, a jak sie zatrzyma to ga?nie, i bardzo cieżko jest mi go zapalić. Czasem odda salwe z tłumika, od kilku dni mam takie objawy, wcze?niej nic się nie działo. Wymieniłem ?wiece na now? i nadal to samo, zero poprawy. POMOCY!!!!
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Czerwca 2007