Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Kymco B&W 125

Bierut

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Czy na tym forum s? inni posiadacze ww. skutera ? A może taki model nie jest godzien by go omawiać na maxiforum ? :lol:

Chętnie bym się dowiedział gdzie (Warszawa) serwisujecie i naprawiacie swoje skutery. Oczywi?cie poza serwisem bo tam zawsze można. Ja mam model z roku 2001 z rynku niemieckiego i on występuje pod nazw? Dink. Ale to jest B&W 125. Ma już przebieg 43 tkm. Stosuję pólsyntetyczny olej Motul 10W40. Zastanawiam się czy poza serwisem mozna gsdzie? taniej kupić np filtr powietrza lub inne materiały eksploatacyjne.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Witaj u mnie w garażu pałęta się taka wła?nie sztuka zakupiona kiedy? na zlocie Burgmanii w Ryni.Użytkownikiem jaest moja dziewczyna lecz troszkę na temat tej sztuki wiem.

Jest to rocznik 2006 ma przebegu co? koło 4000-5000 km osobi?cie serwisuję albo w serwisie w Sękocinie (Motositi) lub Sam.

Pytaj a spróbuję pomóc w miarę możliwo?ci.

Główny dystrybutor czę?ci to Motor-Land w Warszawie.

Wiele sklepów wysyłkowych oferuje czę?ci do tego modelu.

Pozdrawiam

• 0
Opublikowano
Witaj u mnie w garażu pałęta się taka wła?nie sztuka zakupiona kiedy? na zlocie Burgmanii w Ryni.Użytkownikiem jaest moja dziewczyna lecz troszkę na temat tej sztuki wiem.

Jest to rocznik 2006 ma przebegu co? koło 4000-5000 zł osobi?cie serwisuję albo w serwisie w Sękocinie (Motositi) lub Sam.

Pytaj a spróbuję pomóc w miarę możliwo?ci.

Główny dystrybutor czę?ci to Motor-Land w Warszawie.

Wiele sklepów wysyłkowych oferuje czę?ci do tego modelu.

Pozdrawiam

A czy konkretnie kupywałe? cokolwiek poza serwisem. No bo tam ceny s? droższe niż w serwisach ASO do samochodów :lol: .

Oczywi?cie, ?wiece, oleje i takie tam dostanę w intermotors lub larsson.

Gorzej jest z czę?ciami dedykowanymi do konkretnego modelu (paski, filtry, klocki).

• 0
Opublikowano

Z wysoko?ci? cen nie jest tak Ľle, s? na pewno niższe niż u japońców więc polecam Ci oryginały w Motor-Landzie ul. Wał Miedzeszyński 262. Z podróbami jak zapewnw sam wiesz, że nie zawsze jest najlepiej. :lol:

• 0
Opublikowano
Z wysoko?ci? cen nie jest tak Ľle, s? na pewno niższe niż u japońców więc polecam Ci oryginały w Motor-Landzie ul. Wał Miedzeszyński 262. Z podróbami jak zapewnw sam wiesz, że nie zawsze jest najlepiej. :lol:

Jak słusznie przedmówca zauważył ... nie warto pchać nawet tych pseudo markowych typu "malossi" osi?gi wielce się nie zmieni? za to zużycie paliwa i żywotno?ć cało?ci ulegnie nagłemu skróceniu.

Ostatnio kupowałem w motorlandzie jakie? drobne czę?ci i musiałem szukać drobniaków - ceny czę?ci do tego modelu s? zaskakuj?co niskie.

Wiem również , że motor-land prowadzi wysyłkę czę?ci tylko musisz najpierw zadzwonić i ustalić formę płatno?ci.

Pozdrawiam

• 0
Opublikowano

Dzięki za porady.

A co do motorlandu to mi pasuje bo z Rembertowa mam niedaleko.

Poprzednio serwisowałem w Scooterlandzie ale jak mieszkałem na Tarchominie.

• 0
Opublikowano

Czę?ći eksploatacyjne nie s? chyba aż tak drogie, no i nie kupuje się tego tak często. Filtr paliwa wystarczy na 10 ty? km, powietrza na 20 tkm. Filtr powietrza wystarczy odkurzyć co 3 tkm. Klocki - wystarczy normalnie hamować a nie będ? się zużywać. Ja przejechałem na moim 10 tkm i jestem zadowolony.

• 0
Opublikowano

W zeszłym sezonie wymieniłem pasek (jakie? 5000 km temu).

Jak s?dzisz na ile powinien starczyć ? Jeżdzę dosyć spokojnie do 80 km/h.

Regulowałem też gaĽnik, zawory. WYmieniłem oponę, klocki, ?wiecę. No i zastanawiam się kiedy powininem następny raz. Oczywi?cie nie interesuje mnie co jest napisane w ksi?żkach (w oryginanej niemieckiej podaj? przegl?dy co 5000km, a w innej co 2000 km !) tylko kiedy faktycznie jest tak potrzeba.

Aha, filtr powietrza to do jakich wężyków: 6 czy 8 mm ?

P.S.

U mnie 43.000 km