Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Problem z CH125

Gość bartek_125

Pytanie

Gość bartek_125
Opublikowano

Witam!

Posiadam Honde CH125 1997r ( chlodzony ciecza ) i mam mały problem !OKK

Zawsze gdy jezdzilem po miescie ( ciagle ruszanie i hamowanie ) to wskazowka od temperatury ,, doszla ,, do polowy, zalaczal sie wentylator i wskazowka juz dalej ,, nie szla ,, no moze troszke za polowe a od jakiegos czasu wskazowka ,, idzie ,, nawet na czerwone pole. Wentylator sie czasem zalacza a czasem nie. Nie wiem co zrobic. Prosze o szybkie i kakretne odpowiedzi. Dzieki.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

czyjnik temperatury? termostat? jedynie mi przychodz? do głowy

• 0
Gość .P.KOSUT
Opublikowano

temperatura poprawna to 90 Stopni , zobacz płyn do chłodnicy może jest mini A jak jest to wymień go na nowy !OKK

• 0
  • Sympatycy
Opublikowano

Szybkie i konkretne:

1.Zbyt mało płynu w układzie chłodzenia lub układ zapowietrzony - wymienić i odpowietrzyć;

2.Uszkodzony czujnik zał?czaj?cy wentylator - wymontować, zweryfikować;

3.Uszkodzony, przytarty wentylator - wymontować, zweryfikować;

4.Termostat w układzie chłodzenia - wymontować, zweryfikować

• 0
Gość bartek_125
Opublikowano

Ok dzieki. Chciałbym może zaczac od tego czy nie jest zapowietrzony. Czy mozecie mi napisac jak sprawdzic czy jest zapowietrony i jak ewentualnie odpowietrzyc??

• 0
Gość bartek_125
Opublikowano

Czy mógłby mi kto? odpowiedzieć? ( Byl bym wdzięczny ) Wiem tylko że trzeba jaki? wężyk odł?czyć na odpalonym silniku i tak dlugo go nie podł?czać aż zacznie płyn leciec. Tylko pytanie co to za wężyk i gdzie on jest ??

• 0
  • Administrator
Opublikowano
Czy mógłby mi kto? odpowiedzieć? ( Byl bym wdzięczny ) Wiem tylko że trzeba jaki? wężyk odł?czyć na odpalonym  silniku i tak dlugo go nie podł?czać aż zacznie płyn leciec. Tylko pytanie co to za wężyk i gdzie on jest ??

szukaj.gif

OdpowiedĽ TUTAJ !

• 0
Opublikowano

przepłucz chłodnice - nie jest za nisko ale może nawpadało jakie? błoto czy co? co lata i przepływ powietrza jest utrudniony - rób to jednak niskim ci?nieniem wody - sam tak miałem