Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Yamaha cyngus flame 125 2000r
przez łebi- 7 odpowiedzi
- 817 wyświetleń
Witam jestem nowy kupiłem Yamahę cyngus flame nie miałem styczność z skuterem szarpie przy jeździe wolnej dałem do majstra wymienił wariator i pasek i oleje wróciłem do domu i szarpie znów nie zawsze ale szarpie proszę o pomoc z góry dziękuje
Ostatnia odpowiedź: Fudo, 16 Października 2023 -
Stacyjka burgman 125 UH
przez Kamilos84- 0 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Cześć mam problem ze stacyjką, kluczyk kręcił sie w koło, zacząłem rozbierać i okazało się ze stacyjka jest stacyjka jest w 2 miejscach pęknięta. Próbuje odpalic na krótko, mam 6 kabli stały + podłączam pod 2 przewody. Jest zapłon i kręci rozrusznik ale nie odpala. Ma ktoś schemat ewentualnie na priv jak odpalić Dość pilna sprawa Ewentualnie kupię używaną stacyjkę suzuki burgman 125 UH 2006r
Ostatnia odpowiedź: Kamilos84, 13 Września 2023 -
Pokrywa schowka
przez zibi1960- 0 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam, tym razem w innym dziale. Pomagam koledze złożyć w całość burgmana 125 (rozebrał go do remontu i nie pamięta jak poskładać). Daliśmy do lakierowania klapki kokpitu i teraz mam problem z prawą klapką. Wydaje mi się, że zgubiliśmy jakiś element (dystans). Mam klapkę, gumową podkładkę i śrubkę, ale nie bardzo mi to pasuje, bo jak skręcę, to klapka jest luźna. Może ktoś podpowie co zgubiliśmy.
Ostatnia odpowiedź: zibi1960, 23 Lipca 2023 -
Suzuki burgman 123 K7- raz odpala a raz nie
przez Burgman125- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam Mam taki problem iż Suzuki Burgman 125 K7 na wtrysku czasami odpali a czasami nie. Nie wiem o co chodzi, Świeca wymieniona paliwo jest, iskra też a skuter nie odpala. Jak jest wilgotno to nawet nie podchodź, a jak jest ciepło to odpali częściej. jak już odpali to czuć benzynę tak jak by mieszanka była za bogata i może wtrysk leje( moje przypuszczenie). Jak już odpali to trzeba go trzymać na gazie przez parę minut bo inaczej gaśnie, ale tak po paru minutach już jest ok. Może ktoś coś podpowie
Ostatnia odpowiedź: Burgman125, 5 Lipca 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam, Mam taki problem z suzuki burgman 125 2010 rok, brak reakcji na uruchomienie silnika po naciśnięciu lewej manetki hamulca, jak nacisnę prawą to bez problemów odpala. Stawiam na problem z przyciskiem (switchem) na który klamka hamulca naciska, czy to jest wymienne lub jak to spróbować sprawdzić czy naprawić ? :) Bardzo dziękuję za info. Pozdr, Robert
Ostatnia odpowiedź: Darek400, 29 Czerwca 2023 -
Wygodniejsze siedzisko PCX125
przez oczywiste- 10 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam stałem się szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego jednośladu PCX125 2012 jednak powyżej 40 minut jazdy strasznie boli mnie tyłek czy są jakieś lepsze siedziska/nakładki lub inne rozwiązanie?
Ostatnia odpowiedź: kenobi, 15 Czerwca 2023 -
Przednie lagi Piaggio Xevo 125 pomoc
przez Robert66- 2 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Tak jak pisałem musiałem rozebrać lagi bo strasznie dobijało do końca nawet na małych dziurach. I tu niestety zaczął się mój problem. Po rozkręceniu lagi wyjąłem 1 sprężynę która ma ok 33 zwojów. Wg. serwisówki powinny być dwie sprężyny jedna 15 zwojów druga 21 zwojów. Sprężyna ta była jeszcze wsadzona drobnymi zwojami do góry. Jak oglądałem na filmikach wszędzie mówią że drobne zwoje idą na dół lagi. Jak w końcu ma być założona sprężyna? Może ktoś to rozbierał i założył byle jak? Kolejny problem jest z odkręceniem dolnej śrubki. Wg. serwisówki kluczem imbusem 12 trzymam we wnętrzu lagi tłok i powinienem odkręcić tą mała śrubkę na dole. Tylko tu nie ma śruby na imbus …
Ostatnia odpowiedź: Robert66, 6 Czerwca 2023 -
Ustawienie zaworów honda sh 125i
przez kamilek3- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
chce ustawić zawory dobrze jest ustawione na znak na wałka mam dwa znaki który znak powinien być ustawić Honda ah 125 i
Ostatnia odpowiedź: kamilek3, 2 Czerwca 2023 -
Suzuki Burgman 2011 - silnik 125 a 200
przez keres1- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Dzień dobry. Od ponad roku posiadam Burgmana uh125 2011r. Chciałbym zapytać, czy można rozpoznać zamontowany w Burgmanie silnik? Czy jest to 125 czy 200 cm? Moja wersja jest według vin 125ką, licznik wyskalowany do 140 km/h, ale mam wątpliwości. Czy wizualnie są jakieś różnice. Dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: minimi1, 26 Maja 2023 -
Piaggio Xevo 125 gaźnik ze złaczem wodnym
przez Robert66- 3 odpowiedzi
- 783 wyświetleń
Tak jak pisałem mój Piaggio po kupnie przeszedł już naprawę całego tyłu razem z wahaczem, teraz przyszła kolej na gaźnik. Muszę go wyczyścić bo ma zresztą jak u wszystkich problemy z odpalaniem na zimnym. Przeglądając serwisówkę doczytałem się że ma on jakieś złącze płynu chłodzącego , i faktycznie pod spodem są doprowadzone wężyki z płynem chłodzącym. Może ktoś wykręcał taki gaźnik i może napisać czy trzeba spuszczać znowu cały płyn? Chce się do tego zabrać wiedząc co mnie czeka i nie mieć niespodzianki. Być może jest to prosta sprawa bo piszą cytuję,, wyjmij gaźnik i obróć go tak aby wykręcić śrubę ze złączem wodnym i rury. UWAGA ta ostatnia operacja jest konieczna ż…
Ostatnia odpowiedź: MarcinMMz, 22 Maja 2023 -
- 8 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Witam. Jak skasować "OIL SERVICE" w skuterze ROMET GT 125 MAX z 2023 roku ? Serwis olej wymienił w przepisowym przebiegu , ale zapomniał o wpisaniu tego faktu w komputer motoru, a pan serwisant poszedł na dłuugie chorobowe.
Ostatnia odpowiedź: kamenos, 9 Maja 2023 -
125
przez Krzynio66- 7 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
gdzie za granica mozna jezdzic na skuterze 125
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 29 Kwietnia 2023 -
Honda swing 125 gaśnie tylko po dodaniu gazu.
przez TomaszAgent- 12 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam Mam problem z silnikiem. Mianowicie po odpaleniu lekkim podgrzaniu skuter momencie dodaniu gazu gaśnie. W innych sytuacjach zachowuje się normalnie. Sprawdziłem test błędów miałem jeden błąd 23. Pod tym błędem kryje się sonda lambda. Po sprawdzenie parametrów sondy lambda okazało się że jest sprawna. Usterkę wykasowałem z ECU. Problem istnieje dalej tzn dodaję gazu energicznie z poziomu wolnych obrotów, a on gaśnie.Gdy robię to dość spokojnie wchodzi na wyższe obroty i pracuje -jeździ normalnie. Proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem. Podejrzewam przepustnicę wraz z czujnikiem TP to znaczy czujnik położenia przepustnicy. Jest on niestety zintegrowany ra…
Ostatnia odpowiedź: TomaszAgent, 23 Kwietnia 2023 -
Piaggio x9 125 nie odpala
przez Daniel5- 1 odpowiedź
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam, mam problem z Piaggio x9 125 po wymianie gaźnika i świecy skuter nie chce odpalić ,świeca jest sucha,czyli brak paliwa w gaźniku dodam iż sprawdzona została szczelność czyli kruciec i opaski,co jest moim błędem iż skuter nie zasysa paliwa z baku ,bak w 80% napełniony paliwem.Prosze o pomoc .
Ostatnia odpowiedź: cris76, 20 Kwietnia 2023 -
Honda sh125i
przez kamilek3- 2 odpowiedzi
- 764 wyświetleń
Stuki sinika wałek głowicy do wymiany przebieg 43700 gdzie taki wałek mogę kupić w serwisie jest nie dostępny sprzedaży .
Ostatnia odpowiedź: kamilek3, 16 Kwietnia 2023 -
Odblokowanie hondy Sh 125i
przez kamilek3- 19 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
Witam chciałem odblokować Hondę Sh 125i znajduje blokada
Ostatnia odpowiedź: Geni, 12 Kwietnia 2023 -
- 80 odpowiedzi
- 13.1 tys. wyświetleń
Dzień dobry, witam wszystkich - krótko o sobie: doświadczenie praktycznie zerowe - jako nastolatek dojeżdżałem do szkoły na Simsonie S51, jakieś 20 lat temu 🙂 Czego szukam - Skutera na dojazd do pracy, głównie miasto. Wygody. "niskiego spalania" - przy czym ja przez to rozumiem spalanie ok 2-3L/100km (orientacyjnie), bo na co dzień jeżdżę samochodem, gdzie spalanie raczej poniżej 8L nie spada, więc już będzie dla mnie niże o połowę + różnica wynikająca z ceny/litr. Do czego się przymierzałem - ano pomysłów było wiele 😄 Kierując się swoją wyobraźnią i fanaberią początkowo nastawiłem się mocno na MP3 - z racji na większe pojemności (wtedy nie pomyślałem wgl o spal…
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 5 Marca 2023 -
SYM GTS 125 2017 - PRZEBIEG 54 500 warto?
przez Kaczas73- 5 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam Szanowne grono użytkowników 125. Jako że dopiero noszę się z zamiarem zakupu skutera przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałbym nurtujące mnie obawy skonsultować z bardziej doświadczonymi użytkownikami. Obiektem mojego zainteresowania jest jak w tytule SYM 125 z 2017 15km/ start stop / ABS. Sprzęt zamierzam kupić ze sprawdzonego i wiarygodnego źródła stąd pewność że licznikowy przebieg 54 500 jest prawdziwy. Czy i jakie jakieś ryzyko ( na co jeszcze w szczególności zwrócić uwagę co skontrolować, poniżej kilka zdjęć) zakupu motoru z takim przebiegiem. Dodam że po odpaleniu po ponad 3 miesięcznym garażowaniu pod chmurką odpalił od pierwszego razu pracując bar…
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 28 Lutego 2023 -
Honda Forza 125 my19 VS Sym Gts 125i
przez Marko7- 12 odpowiedzi
- 3.7 tys. wyświetleń
Jako, iż po dwóch latach jeżdżenia Symem zachciewa mi się czegoś "innego"- odwiedziłem dealera Hondy, aby przyjrzeć się dokładnie nowej Forzie 125. Obecnie jeżdżę Symem Gts 125i, którego kupiłem jako nowy na przełomie 16/17 roku. Przejechałem nim niecałe 20 tys. kilometrów więc odnośnie Syma mogę się z pewnością wypowiedzieć, odnośnie Hondy chwilowa jazda i przymiarki mogą być bardziej lub mniej obiektywne więc proszę to mieć na uwadze, jak i to że pisze to ze swojego punktu widzenia jako osobnik nie za wysoki (170cm). Oba skutery podobają mi się bardzo, oba moim zdaniem są bardzo dobrze wykonane. Sym aktualnie nowy kosztuje w wyprzedaży rocznika 16 tyś, Honda kata…
Ostatnia odpowiedź: Krzynio66, 5 Lutego 2023 -
- 12 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, mam problem. Otóż zakupiłem skuter Yamaha Majesty 125 - wymieniłem od razu olej i skasowałem na wyświetlaczu komunikat "Change oil". Podczas pierwszej jazdy zauważyłem że licznik nie działa. Tzn. działa w ten sposób, że nie pokazuje aktualnej prędkości, ale po przejechaniu około 1 km na liczniku dziennym zwiększa się dystans o 0,1. Wymieniłem ślimak w kole na inny ale nic się nie zmieniło. Poczytałem trochę w internecie, ale nic konkretnego nie znalazłem. Nie jestem pewien, ale przy okazji klikania mogłem wyłączyć działanie licznika (nieświadomie). I tutaj pytanie: czy możecie mi pomóc i podpowiedzieć czy faktycznie kombinacją klikania p…
Ostatnia odpowiedź: oloalek, 1 Lutego 2023 -
Jak maxi 125ccm (?) 1 2 3
przez Kacza- 59 odpowiedzi
- 14.1 tys. wyświetleń
Tak jak w temacie: chcial bym sie zdecydowac w koncu na jakis maxi choc tylko 125 ale maxi Pod wzglad biore Aprilie Atlantic,Malagusa Madisona,Burgera 125 (choc nie wiem czy dostal bym u nas), no chyba ze macie jeszcze inne ciekawe propozycje...apropo YP'ki 125 to zbytnio nie biore jej pod wzglad po prostu nie podoba mi sie ... Aaa i skuter moze byc lekko uzywany lub nowy po okazyjnej cenie ... Pozdrawiam skutery3miasto
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 30 Stycznia 2023 -
Piaggio xevo 125 napęd
przez dawid793- 10 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
Witam wszystkich mam pytanie co do xevo 125 jakie dac rolki do pelnej serii ewentualnie czy poprawi sie cos po wymianie sprezyny centralnej na polini niebieska ??
Ostatnia odpowiedź: MarcinMMz, 21 Października 2022 -
Pomoc w wyborze żwawe 125
przez subaru gtb320- 20 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Chciałbym dopytać użytkowników 125cm . Mam zamiar zakupu czegoś 125 warunek w miarę duży coś jak piagio X8 X9 Majesty lub coś podobnego .Główne pytanie coś co pojedzie przelotowo 120km/h A nie max 120 bo go zajade. Budżet max 7tys Czy jest coś takiego lub w czym mogę zmienić rolki pasek itd aby te 120 jechał bez mąki i był w miarę żwawy. Przeglądam szukam i chyba ciężko ale może ktoś pomoże.
Ostatnia odpowiedź: Geni, 12 Września 2022 -
Piaggio Liberty 125 czy Peugeot Belville 125 ?
przez artek77- 2 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Mam dylemat.Chcę kupić nowy skuter 125.Nie wiem który wybrać.Mam wzrost 186 cm i wiem że Liberty jest trochę małe.Peugeot jest większy ale znów wyczytałem że ma słaby silnik.Oprócz tego nie wiem jak z dostępnością częsci do Belville,ten skuter byl chyba produkowany tylko przez 2 lata.Ktoś ma może belville i może cos powiedzieć?
Ostatnia odpowiedź: Pehowiec13, 14 Sierpnia 2022 -
Manual piaggio X7 125
przez Pehowiec13- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam. Szukam manuala do Piaggio x7 125. Przejrzałem co mogłem i nie znalazłem , może słabo szukam , jeszcze nie obczaiłem tego forum . Jeśli byłby ktoś uprzejmy podpowiedzieć gdzie go szukać ( jeśli tu jest ) , to z góry dziękuję....
Ostatnia odpowiedź: Pehowiec13, 28 Lipca 2022
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Dalej
- Strona 2 z 24