Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Yamaha X-max 125 2009r Black Edition
przez coca76- 7 odpowiedzi
- 4.9 tys. wyświetleń
Mam pytanie do szanownych posiadaczy w/w modelu lub podobnych czy tylnie kierunki świecą wam na czerwono czy żółto bo miałem dzisiaj spodkanie z drogówką i mieli obiekcje co do koloru tylnych kierunków i w sumie mieli trochę racji. co zrobić aby świeciły na żółto?
Ostatnia odpowiedź: Sysgone, 16 Lutego 2016 -
dioda od imo (działanie)
przez Marvit- 3 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
witam, może ktoś wie w piaggio x9 125 rok 2001 po wyjęciu kluczyka miga dioda imo, ale po 2-3dniach nie korzystania ze skutera już nie miga czy to tak jest czy coś u mnie jest popsute.
Ostatnia odpowiedź: kazak, 16 Lutego 2016 -
Yamaha Tricity 1 2
przez filipmr- 34 odpowiedzi
- 12.2 tys. wyświetleń
Witam ,może ktoś na forum ,kupił i posiada skuter Yamaha Tricity jestem ciekaw opinii na temat tej nowości Yamahy.
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 4 Lutego 2016 -
Sym Symphony SR 125 czy KYMCO Agility City 125
przez bed333- 19 odpowiedzi
- 11.8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, Mam pytanie odnośnie tytułowych modeli. Chodzi mi o ich porównanie. O ile o skuterze KYMCO można przeczytać bardzo dużo o tyle o modelu SYM już niewiele. Mam zamiar zakupić jeden z zaprezentowanych modeli. Ostatecznie cenowo o około 150 zł drożej wyjdzie KYMCO - zakup ratalny. Mowa o modelach nowych z salonu. Od razu zaznaczę, dokonałem już selekcji i pozostał mi jeszcze ten wybór - pojazdy używane nie wchodzą w grę z różnych powodów. Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące modeli odnośnie każdego aspektu ich użytkowania. Serdecznie dziękuję.
Ostatnia odpowiedź: toMMasz, 1 Lutego 2016 -
czujnik prędkości piaggio xevo 125
przez marcinpokoje- 4 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Witam zwracm sie o pomoc zakupiłem xevo i niedziałał licznik zauważyłem ze niema czujnika predkości a nawet miejsca na niego okoazalo sie że wachacz niejest od tego modelu wiec zakupiłem wachacz z czujnikiem założyłem podłączyłem czujnik ale licznik i tak nie działa czy na kole musi byc jakis sensor czy cos takiego jak w rowerach zeby czujnik go czuł jak sie koło kręci bardzo prosze o pomoc.Jestem z Łeby nikt w okloicy niema nic podobnego zeby sie udac i obejrzec podpytac.Zgury dziekuje i pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: blaz, 19 Stycznia 2016 -
Yamaha x-max 125 czy Honda sh 150 ?
przez marris- 17 odpowiedzi
- 6.1 tys. wyświetleń
Witam Chcę kupić skuterek na dojazdy do pracy, 5 km w jedną stronę przez miasto . Poszukiwania zawęziłem do Yamaha x-max 125 i Honda sh 150, będzie to skuter używany z lat 2006-2008 do 5000zl. Mam 184cm wzrostu i ważę ok 88kg. Podpowiedzcie który wybrać bo się jeszcze waham
Ostatnia odpowiedź: Tomii, 9 Grudnia 2015 -
N-max 125 - budżetowa nowość Yamahy 2015 1 2
przez MariuszBurgi- 44 odpowiedzi
- 15 tys. wyświetleń
Yamaha Indonezja przedstawiła właśnie nowy skuter z grupy "Max", który ma znokautować konkurencję od Hondy, mowa oczywiście o konkurencyjnym PCX 125. Nmax 125, produkcja w Indonezji. Do napędu posłuży jednocylindrowy motor wytwarzany przez PT Yamaha Indonezja Motor Manufacturing, który będzie się charakteryzował wyjątkowo niskim zużyciem paliwa. Co, ciekawe, nowy N-max ma spełniać obowiązujące w EU normy spalin oraz będzie wyposażony w ABS. Podstawowe dane: Wymiary dł/szer/wys: 1955 x 740 x 1115 mm Wysokość siedzenia: 785 mm Masa własna: 127 kg Pojemność zbiornika: 8,8 l Motor chłodzony cieczą, 4 suw, SOHC Zasilanie: wtrysk Koła: 13 cali Hamulce: Oba tarczowe …
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 1 Grudnia 2015 -
- 12 odpowiedzi
- 7.5 tys. wyświetleń
Witam myslalem ze sobie sam odpowiem i wybor bedzie w miare oczywisty jak siade na Burgmanie 125 i przypasuje wysokosc czegos na ksztalt szyby - jednak nie jest to takie jasne ;/ tym bardziej, a ze zalezy mi na tym, aby jezdzic w miescie jak i poza nim, a tu juz zaczynaja sie schody, ktore nie sa na tyle oczywiste, co kupic??? a w sklepach jak pytalem to nikt nie potrafil totalnie podac mi argumentow dlaczego ta lub inna bedzie lepszym wyborem... dlatego wole Was - praktyków zapytac jakie sa plusy i minusy kupna szyby o rozmiarach wiekszych i mniejszych Ta najbardziej by mi pasowala, jednak obawiam sie, ze moze byc przy uzytkowaniu sporo problemow, ktorych juz nie o…
Ostatnia odpowiedź: Maxfan, 23 Listopada 2015 -
Kolejny test Burgmani... Kymco Dowtown 125 ABS 1 2
przez MariuszBurgi- 45 odpowiedzi
- 8.6 tys. wyświetleń
Właśnie dziś rozpoczynamy kolejny dłuższy test. Przeskakując bezpośrednio z People GTi125 przesiadam się na skuter z tym samym motorem, Dowtown (pseudo Donatan ) 125 ABS. 3...2...1 start!
Ostatnia odpowiedź: Tomjoz, 20 Listopada 2015 -
Problem z Geopolisem po umyciu silnika
przez blaz- 4 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
Witam Mam Geopolisa 125, skuterek chodził idealnie, ładnie zapalał, idealnie pracował- przyspieszał, pokusiło mnie umyć silnik z brudu.. Popsikałem od spodu i od góry preparatem do mycia silnika, poczekałem i polałem woda ze "szlaucha". Skuter postał w słońcu, próbuje odpalić a on odpala, gaśnie nie chce znów zapalić. Jak kręce i dodam trochę gazu do jakby strzela w filtr powietrza. Czasem odpali i trzeba go trzymać na wyższych obrotach żeby nie zgasł, ale w końcu i tak gaśnie i nie chce zapalić. Wszystkie kostki i wtyczki wysuszone i popsikane preparatem poprawiającym kontakt. Żeby go odpalić musiałem podłączyć do akumulatora samochodu, bo małe motocyklowe nie dawały ra…
Ostatnia odpowiedź: szakal, 8 Listopada 2015 -
Wymiana,odkręcenie szyby xmax
przez Hekler- 4 odpowiedzi
- 4.8 tys. wyświetleń
Witam. Szukalem ale nie znalazłem wiec pisze. Szykuje się do odkrecenia szyby w moim xmax ale to dopiero na koniec sezonu przed zimą. Z dwóch powodów.Po pierwsze śruby sa plastikowe na srubokręt gwiazdkowy i jakiś magik wczesniej objechał łby tak ze czeka mnie pewnie jakas przeprawa z odkręceniem.Co byście proponowali zeby je odkręcic? Rozwiercić delikatnie i zdjąc szybe a pózniej kombinerkami wykręcic pozostałe trzpienie,czy moze myślałem zeby rozgrzać palniczkiem płaski srubokret i zrobic nowe naciecia a po wystygnieciu odkrecic?.....Moze ktoś miał podobne doświadczenie? I wiadomo że skutkuje to nowymi srubami.Czy tu standardowo pasują typowe sruby motocyklowe z pod…
Ostatnia odpowiedź: vqsoft, 25 Października 2015 -
Peugeot Citystar 125 LC (15km) a może coś innego?
przez Paczka- 11 odpowiedzi
- 10.9 tys. wyświetleń
Witam forumowiczów, jestem na etapie wybierania skutera na nastepny sezon, na ten moment kończę trzeci sezon jezdzic Agility City 50 2T to czego szukam to skuter miejski z opcją jazdy drogami z ograniczeniem do 80 (trasa toruńska, wisłostrada) , szukam skutera nowego ponieważ jeżdżę z małym pasażerem (10km) plecaczek 164 musi sie zmiescic odbyłem na ten moment jazde n-maxem - baaardzo pozytywne wrazenia, jedyny minus, nie mieściły mi się stopy na podestach - wystawały, choc nie zauwazylem tego az ktos mi tego nie wskazal jechalem tez xmaxem - tu niestety nie sam a z kolega, maszyna przyjemna, ale czuc mase - ciezko bylo sie pochylac na zakretach (kolega ~100kg) m…
Ostatnia odpowiedź: blaz, 30 Września 2015 -
pomoc przy zakupie skutera 125
przez klopsik1- 7 odpowiedzi
- 5.7 tys. wyświetleń
Witam. Nie posiadam jeszcze skutera 125 jednak chciałem zapytać FACHOWCÓW o to jakiej marki wybrać sprzęt. Na co zwracać uwagę przy zakupię? Jakie są ceny części. Cena max 4500. Pozdrawiam i proszę o rady
Ostatnia odpowiedź: blaz, 28 Września 2015 -
jaki skuter 125 kupic
przez gti0- 24 odpowiedzi
- 7.5 tys. wyświetleń
Witam, mój kolega (wzrost 193cm) nie ma prawojazdy kategori A, i szuka dobrej, firmowej, uzywanej 125 do niewielkich wycieczek
Ostatnia odpowiedź: blaz, 20 Września 2015 -
Burgman 125 z 2005 roku światła mijania jak wyłączyć?
przez DynamicPulse- 3 odpowiedzi
- 5.1 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich! Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Suzuki Burgman 125 z 2005 roku ! Jednak mam pewną zagwostkę. Po włączeniu zapłonu zapalają mi się od razu światła mijania. Szukałem przełącznika ale po lewej mam jedynie krótkie/długie A po prawej starter i wyłącznik zapłonu, jest tam niby miejsce na jakiś suwak ale po 1. nie ma na obudowie żadnych symboli co by świadczyło że suwak był ułamany a jak zdjąłem plastik to widać że nia ma tam doprowadzonych żadnych dodatkowych przewodów wraz z wiązką co by swiadczyło że światła nie są podłączone na krótko... Czy macie jakąś wiedzę na ten temat?
Ostatnia odpowiedź: Wombat, 17 Września 2015 -
Gdzie jest numer VIN w Burgmanie 125 z 2005, K6?
przez DynamicPulse- 5 odpowiedzi
- 8.6 tys. wyświetleń
witam, poszukuje odpowiedzi na pytanie które dziś mnie bez mała do szału doprowadziło... gdzie jest numer VIN na ramie w burgmanie 125 z 2005? Szukałem dziś 1,5h i nic z tego, włącznie z namiarami typu przy tylnym kole lub na mocowaniu wideł, zdejmowałem nawet front z kierunkowskazami i pudło... Czy jestem aż tak "ciemny"? Możecie poratować mnie zdjęciem?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Września 2015 -
Honda Forza 125 pierwsza jazda 1 2
przez MariuszBurgi- 45 odpowiedzi
- 16.9 tys. wyświetleń
Rozpocząłem właśnie pierwsze jazdy testowe nową, dopiero co zarejestrowaną Forzą 125. Na dziś pierwsze 100 km w miejskiej dżungli nawinięte. Wkrótce opiszę wrażenia... a w późniejszym terminie zrobimy test porównawczy z konkurencyjnym modelem innej marki
Ostatnia odpowiedź: Qw@ki, 28 Sierpnia 2015 -
Serwis zawieszenia mono Piaggio
przez Jerzy spod Jebradu- 0 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam Szanownych Burgmaniaków Chciałem zapytać bardziej doświadczonych kolegów w sprawie serwisu zawieszenia mono w Piaggio model Hexagon, ale podobne zawieszenia o ile nie takie same są/były w Vespach. Po zakupie zaniepokoiło mnie niestabilne prowadzenie skutera w zakrętach i drgania na kierownicy wymieniłem: 1. Amortyzatory tył / przód 2. Koronki sztycy 3. Opony tył / przód Skuter jest bardziej stabilny ale przy wychodzeniu z zakrętu na odkręconej manetce wibracje wracają nadal. Tu moje pytanie o zawieszenie przednie / tylnie. Czy w monowahaczu są łożyska ? na pewno będzie też trzeba wymienić wszystkie tuleje gumowe w tylnym zawieszeniu. Czy może być jakaś inna p…
Ostatnia odpowiedź: Jerzy spod Jebradu, 29 Lipca 2015 -
- 11 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Modyfikacji ciąg dalszy : Zrobione do tej pory : Cylinder i tłok - 219 wywalony katalizator zmienione dysze w gaźniku Efekt - bardzo silny dół, dosyć dobra elastyczność w całym zakresie. minusy - prędkość max taka sama jak w przypadku serii (osiągana jest jednak znacznie szybciej) podejrzenie: moc nie jest przekazywana w wystarczającym stopniu poprzez napęd na koło. plan na poniedziałek: - zmiana napędu (przełożenia) - na napęd z 200ki. założenie z tego samego silnika ciężkiego koła magnesowego (wyższy moment obrotowy). montaż wałka z dekompresatorem (ułatwienie odpalania maszyny). I tu pytanie do speców w temacie wariatorów, rolek i pochodnych. Jakie rolki za…
Ostatnia odpowiedź: kazak, 29 Lipca 2015 -
burgman 125 zegary po przekręceniu stacyjki
przez suchy- 4 odpowiedzi
- 3.7 tys. wyświetleń
witam, od niedawna mam burgmana i nie wiem co to za dodatkowy licznik kilometrów jak przekręce stacyjkę , po chwili wskakuje zegar
Ostatnia odpowiedź: Atlas, 22 Lipca 2015 -
- 4 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Kupiłem niedawno X9, wszystko w miare ok ale ostatnio po odpaleniu na zimno słyszałem delikatne szuranie z okolic wariatora i delikatne żarzenie się lampki oleju, potem po paru minutach ustępowało. Jako , iż zapowiadała się trasa kilkaset km postanowiłem oblukać łańcuch oleju, który jest za okrągłą klapka na 3 srubki, tu sie zaczyna koszmar, srubki poszły gładko, ale klapka aluminiowa nie chciałą drgnąc, zapiekła się, prałem delikatnie w nią żeby się obróciła chociaż, trochę się rozruszała,ale dalej była zapieczona.W końcu jakby zapadła się bardzie z jednej strony, po godzinie męczarni wyjąłem klapkę/dekiel i okazało się,że jest urwane ucho jedno z trzech które klapkę moc…
Ostatnia odpowiedź: blaz, 17 Lipca 2015 -
- 50 odpowiedzi
- 6.9 tys. wyświetleń
Wszystkie te skutery oglądałem i nie wiem co myśleć. Najwygodniejszy dla mnie jest SYM w porównaniu z resztą jest bezkonkurencyjny. Honda wygląda na zdjęciach świetnie w rzeczywistości to maleństwo, bęben z tyłu oraz brak absu trochę dyskwalifikują, jeszcze żeby była tarcza sensowna z tyłu to można by było sobie poradzić na deszczu Kymco trochę mniej wygodny ale równie dobrze wykonany co SYM. Aprilka najgorzej wykonana, trochę gorsza pozycja od kymkacza i syma, ale marka i ponoć osiągi są bardzo dobre. Zależy mi na wygodzie, nie może być mega szeroki dlatego downtown też średnio pasuje bo jest najszerszy. Dość ważne są osiągi nie tyle samo przyśpieszenie ale w miarę…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Lipca 2015 -
Kymco People 125 GTi vs Honda SH125 ABS, kolejny test Burgmanii
przez MariuszBurgi- 1 odpowiedź
- 1.3 tys. wyświetleń
Zapowiedź kolejnego materiału, który zostanie opublikowany za jakiś czas na stronie głównej
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 6 Lipca 2015 -
Piaggio liberty 125
przez Zenek- 0 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam. Poszukuję informacji o Piaggio Liberty 125 - awaryjność, serwis, faktyczne spalanie, itp. .Najlepiej od użytkowników lub osób które miały styczność z w/w skutem. Z góry dzięki.
Ostatnia odpowiedź: Zenek, 6 Lipca 2015 -
- 11 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Jaki VMax uzyskaliście swoimi maszynami (jak możecie to podajcie swoją wagę). W moim przypadku licznikowe 95-97 przy wadze 90 kg.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Czerwca 2015