JKMAVERICK Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 witam potrzebuje pomocy w święta trochę pośmigałem z 600ccm-kami i po ok 200 km podróży po powrocie do domu zauważyłem jakiś wyciek oleju na dekiel napędu tak jakby z filtra powietrza czy to jakaś poważna usterka ? skutr normalnie hasa odpala.... tyrkocze w porządku Odnośnik do komentarza
0 Nibiru Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Olej z odmy jak w każdym 4t zbiera się w wydzielonej przestrzeni puszki filtra powietrza. Powinieneś mieć wężyk spustowy na końcu puszki. A cieknie bo: jest go bardzo dużo lub puszcza uszczelka w puszcze. Ja spuszczam ten olej raz na miesiąc jazdy. Odnośnik do komentarza
0 Marcus Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Jak latałeś z 600-tkami to pewnie było trochę szybciej niż zwykle. Przy wyższych obrotach jest też nieco większe ciśnienie i więcej niż zwykle oleju może wyrzucać Odnośnik do komentarza
0 sylwek5392 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Nic wielkiego się nie dzieje. Ja po sezonie prawie szklankę oleju spuściłem z obudowy filtra. Sprawdż stam oleju uzupełnij braki i ognia. Odnośnik do komentarza
0 blaz Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 tam są kapturki przyczepione od spodu puszki sprezystymi zapinkami. Swoja drogą nie wiem od czego to zalezy,ale w jednym potrafi byc mokro,kapac, a w innym jest sucho jak pieprz. W moim X9 w ubiegłe lato zrobilem ponad 3tys km, raczej trasa i butowanie, zero nawet kropelki, teraz mam 2szt 02r 75tys i 06r 43tys tez sucho, u kumpla 25tys i zalana cala puszka. Czy to aby nie jest wina uszczelniaczy zaworow? Odnośnik do komentarza
Pytanie
JKMAVERICK
witam
potrzebuje pomocy
w święta trochę pośmigałem z 600ccm-kami i po ok 200 km podróży po powrocie do domu zauważyłem jakiś wyciek oleju na dekiel napędu tak jakby z filtra powietrza
czy to jakaś poważna usterka ? skutr normalnie hasa odpala.... tyrkocze w porządku
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi