Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Rozmiar klucza do sprzęgła -Burgman
przez soltek 225- 0 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
witam czy może ktoś rozbierał sprzęgło w Burgmanie 125 z 2003 roku ? i jak tam jest klucz (rozmiar nasadki ) pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: soltek 225, 31 Maja 2016 -
Po zakupie
przez ata- 1 odpowiedź
- 2.5 tys. wyświetleń
Witam Kupiłam Burgmana 125 i wiadomo, że z uwagi na fakt iż nie jest to motocykl z salonu wymaga trochę miłości. Sprzedający powiedział, że należałoby zrobić całą obsługę sezonową czyli: - olej + filtr oleju- to już wiem motul 5100 -czy powinnam wymienić płyn chłodniczy? jeśli tak to czy jest to jakiś specjalny i jaka ilość?? -nie działa przycisk pass od świateł? czy to jakaś standardowa bolączka? wymiana manetki czy naprawa? -cieknie z lewej klamki na kierownicy płyn hamulcowy- zauważyłam to dopiero dzisiaj? czy to jakaś standardowa usterka? Oraz czy wszystkie powyższe bolączki da się załatwić męska ręką czy raczej udać się do jakiegoś serwisu skuterów??? Pozdra…
Ostatnia odpowiedź: Olma, 31 Maja 2016 -
Co na początek
przez matlog- 5 odpowiedzi
- 2.6 tys. wyświetleń
Panowie jak to moja żona nazwała dorwał mnie kryzys wieku średniego i pomyślałem ze kupie sobie skuter zeby latem do pracy podojeżdżać i jakieś może krótkie przejażdżki porobić. Chce kupić nowy bo wrzucę leasing na firmę i wydać 20000 + kilka tysięcy. Mam prawko na A wiec nie ogranicza mnie 125 ccm. Podoba mi się Forza 125, x-Max, piaggio x10 ( tylko tu musiałbym ostro budżet przegrzać a nie wiem czy warto). Stad pytanie czy Honda, yamaha (tu może 250, bo niewielka dopłata), a może z waszego doświadczenia wynika ze po roku, dwóch przesiadacie się na 400 i więcej wiec może na początek 125 jest dobrym wyborem bo łatwiej odsprzedać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk…
Ostatnia odpowiedź: Urbi, 30 Maja 2016 -
inspekcja serwisowa satelis
przez ateli78- 1 odpowiedź
- 2.2 tys. wyświetleń
satelis 125rs 2008 rok witajcie czy ktoś wie jak skasować inspekcje serwisową a satku
Ostatnia odpowiedź: djpj1, 30 Maja 2016 -
Szyba turystyczna czy deflektor?
przez szary1977- 23 odpowiedzi
- 7.4 tys. wyświetleń
Witam serdecznie mam pytanie co sądzicie czy lepiej będzie zamontować deflektor do obecnej szyby czy zmienić ją na wyższą turystyczną.
Ostatnia odpowiedź: dziadzia, 28 Maja 2016 -
Hit czy Kit ? Piaggio x8 carbon
przez MopsX- 13 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Co myślicie o tym ??? mam możliwość zrobić coś takiego ze swoim piaggio ale zastanawiam się czy nie jest to za bardzo festyniarskie ???
Ostatnia odpowiedź: GzymssS, 21 Maja 2016 -
Akrapovic w Piaggio X8 :)...
przez MopsX- 9 odpowiedzi
- 6.3 tys. wyświetleń
Witam, Zakończyłem montaż tłumika w moim Piaggio i cóż mogę powiedzieć... Jest głośno i rasowo na pewno nie wszystkim się takie cuś spodoba. Poniżej dźwięk z DB killerem który wydobywa się z mojego tłoczyska
Ostatnia odpowiedź: MopsX, 20 Maja 2016 -
Od czego te kostki - majesty 125 ?
przez barbaros- 6 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Witam, czy ktoś wie od czego są te kostki http://www.fotosik.pl/zdjecie/9c79d979eb1f729b ? Czyżby od alarmu np. takiego http://allegro.pl/alarm-motocyklowy-yp400-xc125-yp250-majesty-ym-200-i6026925382.html Gdyby tak to sprawę mam rozwiązaną. Dzięki
Ostatnia odpowiedź: barbaros, 14 Maja 2016 -
Właścicieli hondy pantheon szukam
przez felipeavant- 16 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Proszę o odzew na priw właścicieli Hondy Pantheon 125 2t
Ostatnia odpowiedź: kazak, 13 Maja 2016 -
Sym Joymax Sport / GTS 125i
przez Jeri- 24 odpowiedzi
- 6.6 tys. wyświetleń
Koledzy / Koleżanki Szukam użytkowników Symów, najnowszych modeli (2015 wzwyż). Chciałbym kupić nowy, ale opinii jak na lekarstwo. Chwilowo udało mi się ustalić, że w 2015 GTS miał 13km,podczas gdy Sport 15km. W bieżącym roczniku silniki mają już identyczną moc. Interesuje mnie realny vmax, jak i prawdziwa prędkość przelotowa (GPS). Wrażenia, uwagi. Tak co do produktu jak i importera, serwisu. Mocne, słabe strony. Każdy wpis przyjmę z wdzięcznością. Dajmy SYMowi szansę - w końcu to uznana na świecie marka, u nas praktycznie nieznana...
Ostatnia odpowiedź: Jeri, 8 Maja 2016 -
Suzuki Burgman 125 2003r. duże spalanie!
przez DIXON- 8 odpowiedzi
- 6.2 tys. wyświetleń
Witam mam problem w moim Burgmanie ! ponieważ mam duże spalanie ( 6l na 100km) a niemam z nim żadnych problemow moto pali na dotyk czy zimny czy cieply i jedzie normalnie "ma moc" i "nic go nie muli". Podejrzewam ze problem jest w gaźniku dlatego też staralem sie go wyregulowac ale moto wgl nie reaguje na krecenie śrubką od mieszanki wykrecilem 8 obrotów a tu dalej nic może wie ktoś jaka może byc przyczyna? jest jakis zestaw naprawczy do tego gaźnika? jakie powinno byc srednie spalanie? prosze o pomoc bo juz niemam pomysłu co robic!
Ostatnia odpowiedź: DIXON, 3 Maja 2016 -
Co dla mnie lepsze?- Burgman, czy Satelis?
przez AdamTC- 21 odpowiedzi
- 23.5 tys. wyświetleń
Cześć, postanowiłem kupić swój pierwszy skuter. Poważnie waham się między Burgmanem (od 2007) i Satelisem. Mam 185cm wzrostu, ważę 80kg. Skuter ma służyć mi na dojazdy do pracy ok. 15 km w jedną stronę po mieście i może raz na miesiąc na wypady do rodziców 20km poza miasto. Wstępnie myślałem, żeby przeznaczyć na skuter 5000zł, ale ta kwota jest elastyczna (w dwie strony). Na rynku jest kilka Satelisów i kilka Burgmanów w tych pieniądzach, ale czy jest sens się w to pakować? Większość jest sprowadzona z Francji, a o tym słyszałem tyle samo pozytywów jak i negatywów. Myślałem też o sprowadzeniu skutera na własną rękę, ale tego jeszcze nigdy nie robiłem. Liczę na Waszą pom…
Ostatnia odpowiedź: AdamTC, 29 Kwietnia 2016 -
Piaggio X 9 125 wymiana oleju w amortyzatorach
przez Marvit- 2 odpowiedzi
- 6.6 tys. wyświetleń
witam jak wymienić olej z uszczelkami w lagach w piaggio x9 ? może ma ktoś jakąś instrukcję co po kolei lub jakiś filmik
Ostatnia odpowiedź: blaz, 27 Kwietnia 2016 -
Zwiedzając kilka lat temu Paryż zobaczyłem sporą ilość skuterów BMW C1, które sprytnie przemieszczały się po zakorkowanym mieście. Po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku, że jestem bardziej nimi zainteresowany niż zabytkami Paryża. Oczywiście nikomu się do tego nie przyznałem, a kiedy wpatrywałem się w obraz Madonny w tle widziałem cejedynkę. Od tamtej pory C1 zawsze wzbudzała moje zainteresowanie. No i wreszcie przyszła ta chwila. Przecież marzenia się spełniają. Stałem się posiadaczem BMW C1 Wiliams. Moje pierwsze wrażenia z jazdy są pozytywne, chociaż z upływem czasu zacząłem dostrzegać więcej minusów jak plusów, ale o tym za chwilę. Siadając …
Ostatnia odpowiedź: Joasia70, 27 Kwietnia 2016 -
Przekladnia Yamaha majesty 125/150
przez Kaiser- 4 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam czy mieliście przyjemność bawić sie przekladnia Okazało sie ze są rożne miedzy 125 a 150 Czym może sie różnic jazda na przekładni Pomocy bo zdebialem
Ostatnia odpowiedź: Kaiser, 20 Kwietnia 2016 -
Profil 125 Zagłębie na FB
przez Inver- 2 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Zapraszam stodwudziestopiątkowców z zagłębia do dopisania się do profilu na Facebooku. Założyliśmy go z kolegami w celu organizowania się i wymiany informacji o ciekawych lokalnych imprezach. Pozdrawiam. https://www.facebook.com/Motocykle-i-skutery-125ccm-Zag%C5%82%C4%99bie-211001235916471/
Ostatnia odpowiedź: Inver, 20 Kwietnia 2016 -
Gaźnik suzuki burgman 125
przez soltek 225- 3 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
witam mam pytanie do posiadaczy Burgmanów 125 na gaźniku mam nie podłączony króciec i nie wiem czy on ma być podłączony i gdzie ? załączam zdjęcie z pokazanym króćcem pozdrawiam PS(widać go jak ściągnie się zaślepkę na tunelu środkowym(jak przy wymianie świecy) http://
Ostatnia odpowiedź: misiorowski, 20 Kwietnia 2016 -
Suzuki Burgman czy Piaggio x9
przez Burgi- 21 odpowiedzi
- 10.7 tys. wyświetleń
Mam dylemat czy pozostać przy Burgmanie czy przesiąść się na Piaggio x9? Może jest na forum ktoś kto użytkował na dłuższą metę oba skutery? różnicę w budowie oraz parametrach znam lecz brak mi doświadczenia i nie wiem który będzie lepiej się spisywał, więc proszę o wszystkie opinie za i przeciw.
Ostatnia odpowiedź: uno0, 17 Kwietnia 2016 -
Naklejki na felgi x-max
przez zaq- 4 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Czy orientuje się może ktoś gdzie można kupić naklejki na felgi do x-maxa??, chodzi o paski na rant.
Ostatnia odpowiedź: Tomii, 15 Kwietnia 2016 -
Zestawienie żarówek w Kymco Downtown
przez Barnej- 7 odpowiedzi
- 5.2 tys. wyświetleń
Ma ktoś może wiedzę, rozpiskę - jakie typy żarówek zastosowano w Downtownie ?
Ostatnia odpowiedź: Barnej, 14 Kwietnia 2016 -
xmax 125 - immo i aku
przez vqsoft- 13 odpowiedzi
- 5.9 tys. wyświetleń
Panowie ... mierzyliście kiedyś ile bierze immobilajzer w xmax ? dziś miałem niemiłą niespodziankę... skuter od końca listopada zimuje w garażu podziemnym. temp ok 2st przy tych ostatnich mrozach.. normalnie jest ok 6 - 8 st. aku nowy yuasa. doładowany w listopadzie po 2h jeździe i dobity ładowarką. tydzień temu miał 12.6 na zaciskach.. dziś schodzę by odpalić quada który stoi obok i z ciekawości mierze napięcie w xmaxie.. a tu 11.6 V podłączam ładowarkę oxford 3800 a ta pokazuje 11.6v - ładujemy wiec - 0.7A i w 5 min mamy 14.5 i cyk ładowarka w tryb podtrzymywania.. aku nie przyjmuje prądu ;( 3 miesiące miało... jestem ciekaw czy jest sens reklamować.. zmierzyłe…
Ostatnia odpowiedź: blaz, 4 Kwietnia 2016 -
Piaggio xevo 125 dziwny dźwięk w okolicach wariatora.
przez kacisonfire87- 18 odpowiedzi
- 16.6 tys. wyświetleń
Witam, może ktoś wie co to za dźwięk, mam wariator j.costa, tak skuter chodzi dobrze poza tym dźwiękiem na zimnym, potem zanika, ale coś dzwoni, brzeczy, przy dodaniu gazu, nagrałem filmik na którym to słychać.
Ostatnia odpowiedź: blaz, 1 Kwietnia 2016 -
Piaggio X 9 125 wyciek oleju z pokrywy filtra (odmy)
przez JKMAVERICK- 4 odpowiedzi
- 6.6 tys. wyświetleń
witam potrzebuje pomocy w święta trochę pośmigałem z 600ccm-kami i po ok 200 km podróży po powrocie do domu zauważyłem jakiś wyciek oleju na dekiel napędu tak jakby z filtra powietrza czy to jakaś poważna usterka ? skutr normalnie hasa odpala.... tyrkocze w porządku
Ostatnia odpowiedź: blaz, 1 Kwietnia 2016 -
Jaki spory chiński maxi 125
przez biela- 24 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
Witam Interesuje mnie zakup jakiegoś chińskiego maxi 125 do 5 tys nowego. Marka obojętne czy junak, romet czy Benzer. Ma mieć w zestawie kufer i być w miarę większy niż kymco agility city a na bank musi mieć możliwość ułożenia nóg na podescie do przodu. Na jakie modele patrzeć?
Ostatnia odpowiedź: vqsoft, 11 Marca 2016 -
MBK Triptik 125/ YAMAHA Tricity 125
przez Gość Dawid181- 13 odpowiedzi
- 4.8 tys. wyświetleń
Witam. Mam pytanko o opinie na temat bliźniaczego skutera YAMAHA Tricity 125 jakim jest MBK Triptik 125. Czy miał ktoś do czynienia dokładnie z tym modelem (MBK Triptik)
Ostatnia odpowiedź: Vince, 26 Lutego 2016