tomekstw Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Widzę wycieczka udała się. Nam pokrzyżowały się plany.
gumis Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Fajny i mega ciekawy wyjazd. Narracja Sapera a później "Szwejka" w Bramie Sanockiej - wisienka na torcie. Człowiek ma rzut beretem do ciekawych miejsc a często szuka takich rzeczy daleko od domu. Grzesiu kiedy następne forty?
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Użytkownicy+ Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Dzięki panowie za wspólną wycieczkę, a Grzesiowi za ogarnięcie tematu, ciekawe opowieści 🙂 i kawę w plenerze. Nie rozumiem tylko jednego 🤔 ale może to właśnie miała być atrakcja. Do ostatniego fortu dojeżdżaliśmy chyba z 5 km szutrami i po polnej drodze, a jak wracaliśmy (sami) to zamiast skręcić w lewo, pojechaliśmy w prawo i dosłownie 500 m dalej był piękny asfalt. Nie całowałem go z radości, ale zadowolony byłem bardzo 😃 Zdjąć za wiele nie robiłem , ale coś dodam. Może się komuś przyda. A na koniec ciekawostka przyrodnicza i przy okazji wskazówka jak prawidłowo zachowywać się na leśnym parkingu 😜
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 8 Sierpnia 2022 5 godzin temu, EndriuBis napisał: (...) Do ostatniego fortu dojeżdżaliśmy chyba z 5 km szutrami i po polnej drodze (...) Zarzut zrozumiałem, odpowiadam: dojazd do fortu XV Borek, specjalnie wybrałem drogą "polną", szutrową, bo ... jest to do dzisiaj zachowana droga forteczna, tak zwana droga rokadowa (wszystkie forty były takimi drogami połączone ze sobą), a nie wszystkie drogi się zachowały. Drogę powrotną wybrałem również w prawo do głównej arterii, czyli DK28. No cóż, na przyszłość proszę zapamiętać, albo pytać. Nie zawsze z asfaltem jest mi po drodze. 8 godzin temu, gumis napisał: Grzesiu kiedy następne forty? Może we wrześniu, ale po Majówce Zachodniopomorskiej, zobaczymy, czas pokaże. Ale znowu będą drogi "polne", czyli szutry.
Użytkownicy Vince Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Użytkownicy Opublikowano 8 Sierpnia 2022 ..... Nie rozumiem tylko jednego ale może to właśnie miała być atrakcja. Do ostatniego fortu dojeżdżaliśmy chyba z 5 km szutrami i po polnej drodze, a jak wracaliśmy (sami) to zamiast skręcić w lewo, pojechaliśmy w prawo i dosłownie 500 m dalej był piękny asfalt. Nie całowałem go z radości, ale zadowolony byłem bardzo ...Jędrek, ciesz się że nie byłeś w tym roku na Bluesie.. tam szutrów i piachów było więcej O komarach nie wspomnę
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 8 Sierpnia 2022 A ja o szutrach muszę zapomnieć przez jakiś czas. Wczoraj w Czechach na szutrach paciak i tak przywaliłem plecami w kamienie że mi dech odebrało. Teraz czekam na RTG ( mam nadzieję że to tylko stłuczone żebra a nie pęknięte ) Qrwa a sobotę o 6 rano zaplanowany wyjazd do Słowenii. A tu ani leżeć ani łazić ,wszystko tak napie...la że wyć się chce 😡 2
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Użytkownicy+ Opublikowano 8 Sierpnia 2022 23 minuty temu, arturo-bb napisał: Qrwa a sobotę o 6 rano zaplanowany wyjazd do Słowenii. A tu ani leżeć ani łazić ,wszystko tak napie...la że wyć się chce 😡 Artur, łączę się w bólu ☹️ wbrew pozorom żebra mogą sporo wytrzymać i mam nadzieje że wszystko będzie OK, a prze de wszystkim oby tylko nie było jakiegoś przemieszczenia. Tylko że to trochę długo się goi i długo boli. Ciesz się że nie masz kaszlu albo alergii i nie kichasz. Coś na ten temat wiem 😞 Generalnie tylko kolejny raz stwierdzam że ciężkie skutery po prostu nie nadają się do jazdy w takich warunkach, szczególnie z "plecakiem". @Vince coś tam czytałem i oglądałem zdjęcia. 🙂 ale na Suwałkach to chyba taka tradycja 😜
Administrator xmarcinx Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Administrator Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Godzinę temu, arturo-bb napisał: A ja o szutrach muszę zapomnieć przez jakiś czas. Wczoraj w Czechach na szutrach paciak i tak przywaliłem plecami w kamienie że mi dech odebrało. Teraz czekam na RTG ( mam nadzieję że to tylko stłuczone żebra a nie pęknięte ) Qrwa a sobotę o 6 rano zaplanowany wyjazd do Słowenii. A tu ani leżeć ani łazić ,wszystko tak napie...la że wyć się chce 😡 Zakładam, że to incydent bez motocykla?
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 8 Sierpnia 2022 20 minut temu, xmarcinx napisał: Zakładam, że to incydent bez motocykla? No jak bez ? Wiesz że mój skuter jest off-roadowy 😉 Potem było jeszcze 350 km do domu. A wynik RTG : 2 żebra nadłamane.Reszta stłuczona. Zalecenia lekarskie: ketonal garściami i zagryźć zęby. Ale przeciwskazań co do jazdy nie ma. Tyle że będzie napier..ać .🤬
Sympatycy orzeł Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Sympatycy Opublikowano 8 Sierpnia 2022 15 minut temu, arturo-bb napisał: A wynik RTG : 2 żebra nadłamane.Reszta stłuczona. Stłuczenia żeber, gorsze od złamań. Pozycja siedząca w moim przypadku naj mniej boląca.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Administrator Opublikowano 8 Sierpnia 2022 4 godziny temu, Vince napisał: Jędrek, ciesz się że nie byłeś w tym roku na Bluesie.. tam szutrów i piachów było więcej Potwierdzam, aż się hybryda rozładowała.. że o zakopanym Diabełku na 3oo nie wspomnę 21 minut temu, arturo-bb napisał: A wynik RTG : 2 żebra nadłamane.Reszta stłuczona. Zalecenia lekarskie: ketonal garściami i zagryźć zęby. Ale przeciwskazań co do jazdy nie ma. Tyle że będzie napier..ać . Miałem stłuczone . Spałem na stojąco... Ni bąka ni beka... o kichnięciu nie wspomnę... a tych, co mnie wtedy rozśmieszali - spalić! Artur, będzie dobrze... do Biesów się zagoi 2
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 8 Sierpnia 2022 @arturo-bb szybkiego powrotu do zdrowia życzę, fakt jest niezaprzeczalny, że żebra to bardzo bolesny uraz, a wtedy jeszcze pełno wesołków dookoła 😭. @EndriuBis dokładnie drogą rokadową między fortem I Salis Soglio a fortem XV Borek czyli szutrem, było 1200m, czyli 1,2km. edit. I o co taki lament? 2
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Administrator Opublikowano 8 Sierpnia 2022 51 minut temu, Saper napisał: I o co taki lament? .... dlatego osobiście we wrześniu w Biesy jadę MAXi-SkUtErEm klasy ADV 💨
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Będzie @Vince👍, będą szutry 👍, więc ADV się przyda 😃.
Administrator Bomber Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Administrator Opublikowano 8 Sierpnia 2022 No jak bez ? Wiesz że mój skuter jest off-roadowy Potem było jeszcze 350 km do domu. A wynik RTG : 2 żebra nadłamane.Reszta stłuczona. Zalecenia lekarskie: ketonal garściami i zagryźć zęby. Ale przeciwskazań co do jazdy nie ma. Tyle że będzie napier..ać .Szybkiego powrotu do zdrowia. Żebra niestety będą jakiś czas nap…. . Miałem ten problem (nie na 2oo ale na surfingu) wiec wiem, ze to nic przyjemnego🥲
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Użytkownicy+ Opublikowano 8 Sierpnia 2022 3 godziny temu, arturo-bb napisał: Zalecenia lekarskie: ketonal garściami i zagryźć zęby. Ale przeciwskazań co do jazdy nie ma. Tyle że będzie napier..ać .🤬 🤔 hym, a doktorek wspominał coś na temat bezpiecznego prowadzenia pojazdów po ketonalu ? Bo z tego co ja pamiętam czasem daje dziwne objawy, czy raczej skutki uboczne. Np. senność.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Ketonal spoko. Senność po Tramalu. Sprawdzone. Poza tym wystarczy łata asfaltu czy inna dziura i już jesteś rozbudzony, i to na dłuuuuuuugo 😡 I tak co chwilę
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Sympatycy Opublikowano 9 Sierpnia 2022 8 godzin temu, arturo-bb napisał: Ketonal spoko. Senność po Tramalu. Sprawdzone. Poza tym wystarczy łata asfaltu czy inna dziura i już jesteś rozbudzony, i to na dłuuuuuuugo 😡 I tak co chwilę Dobrze że nic więcej ci nie jest. Na zachodnio-pomorskie, szeroko wygodnie bez szutru A lek będę miał wedlug ustaleń 😉 Teraz, subaru gtb320 napisał: Dobrze że nic więcej ci nie jest. Na zachodnio-pomorskie, szeroko wygodnie bez szutru A lek będę miał wedlug ustaleń 😉 Chyba że lecisz ze mną jako plecak 🤣
tomekstw Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Wstępnie Grupa ustaliła, dla uczczenia Święta Pracy, w tym dniu wspólny wyjazd. Macie jakieś pomysły na kierunek wycieczki? Czy bardzo macie ochotę na te Bieszczady? A może na lewo na Magurę, zakola Wisłoka, warto jak ktoś dawno był, a może bardziej na prawo na Izdebki i okolice.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Użytkownicy+ Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Coś mi nie bardzo w parze idzie Magura i Wisłok. 🤫 ale może o czym innym myślimy. A pomysł może i dobry bo w Bieszczadach będzie tłoczno. Gdzie indziej też będzie tłoczno, ale pewnie mniej 🤣 myślę że dopiero koło środy, czwartku będzie można wstępnie zweryfikować pogodę więc jest trochę czasu aby ustalić szczegóły. A znacie tam jakieś miejsce aby można było zrobić kawę i upiec kiełbaskę ? Czy nastawiamy się na knajpę ?
tomekstw Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 2 godziny temu, EndriuBis napisał(a): Coś mi nie bardzo w parze idzie Magura i Wisłok. 🤫 ale może o czym innym myślimy. A pomysł może i dobry bo w Bieszczadach będzie tłoczno. Gdzie indziej też będzie tłoczno, ale pewnie mniej 🤣 myślę że dopiero koło środy, czwartku będzie można wstępnie zweryfikować pogodę więc jest trochę czasu aby ustalić szczegóły. A znacie tam jakieś miejsce aby można było zrobić kawę i upiec kiełbaskę ? Czy nastawiamy się na knajpę ? Czemu nie w parze Magura i Wisłok? Ja zdecydowanie plener.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 24 Kwietnia 2023 A ja czekam na konkrety, punkt spotkania, godzina spotkania, cel i na jak długo planowana. A kawę można zrobić gdziekolwiek.
tomekstw Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 6 minut temu, Saper napisał(a): A ja czekam na konkrety, punkt spotkania, godzina spotkania, cel i na jak długo planowana. A kawę można zrobić gdziekolwiek. dlatego pierwszy rzuciłem hasło, będzie akceptacja, opracuje się dokładne koordynaty. Możemy zjeść w knajpie, a można na coś upiec na jednorazowcu.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Użytkownicy+ Opublikowano 24 Kwietnia 2023 49 minut temu, tomekstw napisał(a): Czemu nie w parze Magura i Wisłok? Ja zdecydowanie plener. chodziło mi o to że nie zgadza się geograficznie. 🙃 wydawało mi się że Magura. to bardziej Wisłoka, a nie Wisłok ale raz że wcale tego pewny nie jestem, a dwa że to sprawa mniej istotna 🙂 32 minuty temu, Saper napisał(a): A kawę można zrobić gdziekolwiek. no niby tak, ale zawsze wygodniej jest jak jest ławka i stolik 😀 ja to już kurna stary jestem i potrzebuję wygody, a nie "wilka złapać" od siedzenia na glebie.
tomekstw Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 https://pl.mapy.cz/s/cepoloteme Otwiera Wam się z tego linku? jak nie to zrobie w googlach. Trasa czysto poglądowa. Miejsca spotkania do uzgodnienia dla poszczególnych uczestników. oczywiście wszelkie propozycje mile widziane. Jak za długa możemy skrócić
Rekomendowane odpowiedzi