Sympatycy Anton Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Dobry i sprawdzony wielokrotnie WD40, spryskaj, zostaw na jakis czas aż nasiąknie i delikatnie zetrzyj szmatką. WD40 rewelacyjnie nadaje się do czyszczenia takich (i innych) zabrudzeń, Szkoda wywalać pieniądze na cokolwiek innego. Qrde! to naprawdę działa! HURA! Dziękuję za poradę.
wize60 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Asfalt benzyna extrakcyjna.Zawsze po lecie myje cały samochód ext.szmata robi się brązowa od kropek asfaltu.
sater998 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 ja dzis wymienilem tylną opone w 650AN!!! koszt--- 500 opona+tarccz 300 +klocki 230+gumki (łożyska tłumiki koła)180+330+urwałem opaske ręcznego wymiana płynu i inne!!!!=1540 pln plus piwa grill + DOBRA ZABAWA Z KUMPLAMI = 0PLN!!!!HAHAHAHAHPOZDRO!!!!
Mikołaj Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ponad półtora patyka w plecy, ale przynajmniej humor cie nie opuścił PS Sprawdziłem ciśnienie w oponach, nic nie ubywa
Skała Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 W dniu wczorajszym pojechałem do Radomia i z jednym z naszych kolegów założyłem do Burka boczne stelaże i kufry Kappy. Teraz Burek dostał skrzydeł i wygląda bosko !!!
sater998 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ponad półtora patyka w plecy, ale przynajmniej humor cie nie opuścił PS Sprawdziłem ciśnienie w oponach, nic nie ubywa
BM01 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Wczoraj, w ramach przeglądu okresowego (po 9870 km), zleciłem mały wiosenny upgrade: 1. zmiana opon z Maxxis (fabryczne) na Michelin City Grip 2. zmiana świecy na irydową 3. zmiana żarówki na Philips CityVision Moto 4. zmiana klocków hamulcowych na sinterowe firmy EBC (z serii gold) poza tym przy okazji przeglądu został wymieniony pasek napędowy Przed samym przeglądem (już samodzielnie) obkleiłem felgi odblaskową taśmą (przód - białą, tył-czerwoną)
niko02 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Wczoraj wymieniłem oliwę w przekładni. Został już tylko płyn chłodniczy, czyszczenie gaźnika i regulacja zaworów
Barteq Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Widzę, że duża strzykawka 100ml jest "najlepszym przyjacielem motocyklisty" Ja wczoraj założyłem "letnią" szybę i po raz kolejny zmieniłem tarczę hamulcową, tym razem właściwą
niko02 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Widzę, że duża strzykawka 100ml jest "najlepszym przyjacielem motocyklisty" Żebyście widzieli oczy farmaceuty, jak powiedziałem, że potrzebuję do motoru
Klubowicze Piootr Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zamontowałem żarówki H7 OSRAM "X-RACER" - ma być jaśniej. Zobaczymy. Koszt 56,99 zł.
wize60 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ja u siebie zamontowałem x- racer-y ale efekt nie był taki jakiego oczekiwałem.
ptaku_1 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 wyciagnelem z garazu, umylem i nadmuchalem oponki Sezon czas zaczac
Sympatycy irasko Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zamontowałem chromowaną rameczkę do tablicy rejestracyjnej. Zrobiona z kwsówki nie z tandetnego plastiku. Podwyższyłem wartość sprzętu o stówkę.
Klama Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 A ja zamontowałem nowe lustereczka w moim Burku K1.
RONIN Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Przeziębienie nie pozwoliło mi dzisiaj delektować się piękną pogodą , ale nie wytrzymałem i wyczyściłem skuter oraz założyłem deflektor.
Sympatycy zdun13m Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nie dzisiaj, ale dwa dni temu. Komplet butów oraz komplet klocków przód i tył. Za dwa tygodnie oleje i filtry i mogę lecieć na majówkę.
Klubowicze Piootr Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Przedwczoraj kupiłem drugą kanapę i zleciłem jej wysyłkę do profesjonalnej firmy celem ponownego otapicerowania i wyszycia odpowiednich napisów. Czekam na efekt końcowy z nieciepliwością. O wynikach poinformuję.
Gość maxell Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 A właśnie sobie wymieniłem klocki z przodu i zrobiłem uszczelkę pod szybą bo oryginalna już...stara była
romecki23 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Przegląd napędu- nowe rolki, pasek mitsuboshi, sprzęgło ok! wyczyszczone złożone, nowe klocki hamulcowe na tył ferodo, Na deser nowa świeca irydowa.
naviliss Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ja dziś zakup oponki tył (Michelin City Grip) + własnoręczna wymiana(trochę roboty ale to urok Burgmana ), a jak pięknie wygląda Porównanie nowa stara:
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Klubowicze Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Jaki przebieg że tak wyłysiała ? ( to był Metzeler ? )
naviliss Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Tak Metzeler Feel Free. Nie wiem kiedy była założona bo kupiłem skuter z tą oponką. Zamierzałem kupić taką samą ale nie wiem czemu z 4 oponek typowanych do zakupu (Metzeler, Diablo, City Grip, Hoop) ta akurat była najdroższa i nie każdy sklep miał ją w ofercie. Fakt faktem bardzo dobrze trzymała bo zrobiłem na niej trochę kilometrów. Na zdjęciu wymiana dokładnie przy licznikowych 50109 km (nie wiem na ile to prawda ;P ). Wymiana głównie z 2 względów. Po pierwsze szukam diagnozy wibracji kanapy, po drugie ze względów widocznych na zdjęciu .
YanT Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 naviliss ja też ostatnio zmieniłem oponę fabryczną Hoop przy przebiegu 18 000 km bo mam wibracje kanapy. Wymiana opony w moim przypadku nic nie dała. Teraz jestem na etapie przetaczania wariatora i przeciwtalerza ( miały wyżłobienia do 1,3 mm) a przy okazji zmieniłem łożysko podpierające dzwon bo zauważyłem że jest wytarta bieżnia od dzwonu. Odnośnie wibracji to w moim B... ujawniają się przy około 90 km/h i narastają do prędkości 130 km/h. Jak uda ci się wytropić przyczynę tych wibraci napisz może w moim B... jest to samo.
Adrian_3dfx Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 ja dziś nie zrobiłem nic tzn zrobiłem - odebrałem z naprawy. w końcu. cvt przeszło remont u mojege zaufanego gościa od motocykli wszelkiej maści a ostatnio zauważyłem że część mechanikó moto wybiera sobie roboty np wielokrotnie spotkałem sie z odmową naprawy zipp 50cm3 konkretnie wymiany łożyska na wale ale to tak przy okazji. burek ma nowe łożyska łącznie z tym kąpiącym sie w oleju, nowe tryby plastikowe i uwaga - gwóźdź programu - nowy paseczek ;DD tak tak nie żartuje stary urwał sie na wskutek awari łożyska które go tak oto zmasakrowało przy okazji sprzęgło przeszło regeneracje części z paskiem i robocizną mojego fachowca 2700 cieszę sie zakładając z początku cene paska w serwisie za 2300 a kupiłem za 1200 od gościa z allegro który w zimie wystawiał aukcje a ja wziąłem nr tel... teraz pobawie sie w domu z olejami,filtrami,hamulcami i mykamy pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi