Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano

Tu jest o samochodach, ale może i z motocyklami tak można LED-y legalnie w PL

🙃

• Klubowicze
Opublikowano

Super wyglądają te żarówki, tylko cena trochę wysoka😌,.chyba że  macie namiar na niższą.

Robert, a jak oswietlenie  drogi po zmierzchu?

• Sympatycy
Opublikowano

Właśnie wróciłem z chwilowej przejażdżki z ciemnej uliczki i muszę powiedzieć że jest super. Wszystko ładnie oświetlone a samochody jadące z przeciwka nie mrugały wiec chyba ich nie oślepiało 😜. Muszę jeszcze tylko z raz pojechać tak typowo w nocy ale generalnie jest bardzo dobrze. Uważam zakup za udany. Co do ceny to ja za swoje zapłaciłem 210 zł z przesyłką.

https://nocar.pl/zarowki-osram-ledriving-hl-easy-h7-h18-6500k-duo-box.html?gclid=CjwKCAjw5remBhBiEiwAxL2M9y1D-38JeBikdJ6im6FooHKfLCMXd5s2pohDgy3Kl71IF3JFm8xT1hoCKFYQAvD_BwE 

Same dzienne:

IMG_0813.jpeg

Z tym że tu jeszcze widno było 😒

I mijania:

IMG_0815.jpeg

• Klubowicze
Opublikowano

Ledy zamówione. Z tego co widzę to są dwie sztuki w zestawie, wtedy cena jest znośna.

Tylko jedna kwestia - do świateł mijania jest spoko dostęp od spodu, ale do drogowych słabo - macie jakiś patent, żeby nie rozbierać połowy skutera ?

• Sympatycy
Opublikowano

Nic nie rozbierałem, normalnie od dołu się dostałem bez niczego tylko koło trzeba se przestawić w lewo lub w prawo. No chyba że ktoś ma łapy jak bochen chleba 🤣
Edit !!!

I jak by ciężko któraś wchodziła na swoje miejsce ( tak jak u mnie ta od długich 😉) to trzeba pilniczkiem do paznokci troszeczkę spiłować ten plastikowy kołnierz który wchodzi w otwór ( dosłownie szczyptę) Ja zrobiłem to delikatnie dookoła i wlazła na swoje miejsce elegancko.  Ten na czerwono.

IMG_0840.jpeg

• Klubowicze
Opublikowano

Dzięki 🤚

• Klubowicze
Opublikowano

U mnie niestety  komputer nie widzi ledów. Albo nowy soft albo jakieś  przekaźniki, zobaczymy co pomoże...

• Sympatycy
Opublikowano
2 godziny temu, robson napisał(a):

U mnie niestety  komputer nie widzi ledów. Albo nowy soft albo jakieś  przekaźniki, zobaczymy co pomoże...

Robson bardzo nie ładnie ze strony twojej Bawarki 😕. Musisz z tym powalczyć bo nie chce mi się wierzyć że w jednej działa bez problemu i błędów a w drugiej nie. Może to rzeczywiście wina jakiegoś softu w sprzęcie czy jak ? No tutaj już ci nie podpowiem bo się nie znam 😉. Może nasze chłopaki coś podpowiedzą ? 

• Klubowicze
Opublikowano

Szkoda ,ze w twoim BMW jest kłopot  z tymi ledami. Może napisz Robert do Ryszardo, Melmacie,,,,,,,,,,

• Klubowicze
Opublikowano
4 godziny temu, Cormoran napisał(a):

Robson bardzo nie ładnie ze strony twojej Bawarki 😕. Musisz z tym powalczyć bo nie chce mi się wierzyć że w jednej działa bez problemu i błędów a w drugiej nie. Może to rzeczywiście wina jakiegoś softu w sprzęcie czy jak ? No tutaj już ci nie podpowiem bo się nie znam 😉. Może nasze chłopaki coś podpowiedzą ? 

A już prawie polubiliśmy się z bawarką, a ona takie fochy 😜

Niebawem działam, ale teraz mam urlop mały i musi poczekać.🤪

A jeszcze jedno, założyłem na próbę do Hondy Civic 2016 i pięknie świeci.

Opublikowano
22 godziny temu, robson napisał(a):

Musisz dołożyć rezystory. 

• Klubowicze
Opublikowano
21 godzin temu, Kazekkazek napisał(a):

Musisz dołożyć rezystory. 

Też tak podpowiada znajomy mechanik. Ale najpierw spróbujemy  wgrać  nowszy soft, może pomoże.

Opublikowano
W dniu 12.08.2023 o 11:14, robson napisał(a):

Też tak podpowiada znajomy mechanik. Ale najpierw spróbujemy  wgrać  nowszy soft, może pomoże.

Skąd masz/będziesz miał nowszy soft i jak go wgrywasz?

• Klubowicze
Opublikowano

Znajomy  mechanik ma z 2019, zobaczymy co zdziała. 

• Klubowicze
Opublikowano

Cud się zdarzył, a mianowicie. Pojeździłem trochę bez podpiętej żadnej żarówki, i po kilku km. symbol LAMP1 zniknął.

Wróciłem do garażu , założyłem wspomnianego LEDA i nastała jasność , błędu nie pokazuje😄.

Podobnie miałem po wymianie czujników ciśnienia w kołach, wtedy komputer "zwąchał się" z nowymi czujnikami i jest git.

Sukces tylko połowiczny, bo sprężynka która trzyma  żarówkę, wyskoczyła z górnego położenia i nie mogę za nic jej założyć, dół jest OK.

Wygląda na to , że trzeba wymontować cały reflektor żeby zobaczy go od tyłu😘🥴, a na to już nie mam cierpliwości i pomysłu 😓

• Sympatycy
Opublikowano
2 godziny temu, robson napisał(a):

Cud się zdarzył, a mianowicie. Pojeździłem trochę bez podpiętej żadnej żarówki, i po kilku km. symbol LAMP1 zniknął.

Wróciłem do garażu , założyłem wspomnianego LEDA i nastała jasność , błędu nie pokazuje😄.

Podobnie miałem po wymianie czujników ciśnienia w kołach, wtedy komputer "zwąchał się" z nowymi czujnikami i jest git.

Sukces tylko połowiczny, bo sprężynka która trzyma  żarówkę, wyskoczyła z górnego położenia i nie mogę za nic jej założyć, dół jest OK.

Wygląda na to , że trzeba wymontować cały reflektor żeby zobaczy go od tyłu😘🥴, a na to już nie mam cierpliwości i pomysłu 😓

No i gitara 🙂 

A teraz jak wyjedziesz w nocy to zobaczysz różnicę szczególnie drogowych, lepiej jak w aucie ☺️

I jeszcze takie cuś znalazłem 

• Klubowicze
Opublikowano

Ruskie to mają  łby wot technika. Czasami przydałby się taki bajer😉

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano
W dniu 19.08.2023 o 15:38, Cormoran napisał(a):

No i gitara 🙂 

A teraz jak wyjedziesz w nocy to zobaczysz różnicę szczególnie drogowych, lepiej jak w aucie ☺️

I jeszcze takie cuś znalazłem 

Już trochę jeżdżę z ledami , fakt w nocy jest lepsza widoczność , no i ten kolor światła dokładnie tak jak w ledzie środkowym dziennym. No i długie faktycznie chyba lepsze jak w niektórych autach👌

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o moja skromną osobę to jest to moja 3cia maszyna i jak dla mnie nie ma lepszego sprzętu,koła pompować wachę lać i jeżdzić, jeżdzić i jeszcze raz jeżdzić. 

20231015_171208.jpg

• Administrator
Opublikowano

Tatko, 3'ci egzemplarz C650GT pod rząd którym latasz to sytuacja-ewenement, nawet na naszym forum. Jesteś tu też żywym dowodem na fakt iż duża Bawarka poza tym, że wygodna w obyciu, to jest także bezawaryjna

• Sympatycy
Opublikowano

U mnie bardziej bym powiedział nie po sezonie tylko w trakcie 🤣

IMG_1452.jpeg

IMG_1453.jpegI jeszcze sobie Piotra odwiedziłem 🙂

IMG_1454.jpeg

• Klubowicze
Opublikowano

Wywołany do tablice melduję, że zawsze podkreślałem mega ogromny komfort w każdym aspekcie, ochrony p-ko wietrznej, deszczowej...,  pakowności, komfort zawieszenia, dynamika jazdy - komfort wyprzedzania, itd. Lukam, bo lubię inne sprzęty ale zawsze powracam do mojej bawarki i czule się z nią witam. W tym sezonie nawinąłem ok. 8 tkm, zrobiłem serwis olejowy i wymieniłem płyn hamulcowy. Nic się nie dzieje, spoko. Trochę byłem zajęty innymi robotami i nie było już czasu w październiku na polatanko. Ale już za nim tęsknię. 😜

PS Jedynie czego nie mam, Mariusz, to takiego stymulującego plecaczka z Twojej fotki😩