Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
Burgman 125 żarówka podświetlenia licznika
przez Krzysno- 0 odpowiedzi
- 823 wyświetleń
Witam Brakuje mi jednej żarówki podświetlenia licznika, wraz z oprawką Nie mogę znaleźć, ktoś podpowie, gdzie kupić i jakie są symbole żarówki i oprawki?
Ostatnia odpowiedź: Krzysno, 13 Kwietnia 2019 -
Stary-Nowy temat...co na pierwszą 125 ? 1 2
przez musashi- 49 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
Witam ponownie... Po uprzejmościach w serdecznościach przyszedł czas na konkrety....A więc szukam czegoś fajnego dla siebie,mam 190 cm i 95kg.Będę często jeździł z żoną (55kg) . Po kilkugodzinnym wertowaniu forum mam już jakieś swoje typy.Prosiłbym bardziej zaawansowanych "skuterowców" o weryfikację poniższych propozycji.Czy warto się tym interesować ? A może ktoś,coś ma ciekawego do sprzedania lub wie o jakiejś ciekawej ofercie ? xmax xevo satelis daelim s3 - podoba mi się i cena atrakcyjna . Jest jeszcze jakiś handlarz w mizerowie ma dużo ofert,ale doczytałem tu,że sprzedaje padaki.Potwierdzacie ? Z góry dzięki za sugestie.
Ostatnia odpowiedź: Nazir, 12 Kwietnia 2019 -
BURGMAN 125 UH K7 2008, OLEJ, TARCZE, KLOCKI
przez Stecu- 1 odpowiedź
- 1.7 tys. wyświetleń
Cześć, potrzebuję parę porad: 1. Olej, producent zaleca: API: SF lub SG, JASO: - lun API: SH lub SJ, JASO: MA Czy jest sens brać: Motul Scooter Expert 4T MB 10w40 1L cena, ok. 31zł/litr https://sklep.texpert.pl/motul-motocykle-motul-scooter-expert-4t-mb-10w40-1l,c1098,p13425,pl.html czy raczej: Motul 5000 4T 10w40 4L półsyntetyk cena, ok 25zł/litr https://sklep.texpert.pl/motul-motocykle-motul-5000-4t-10w40-4l-polsyntetyk,c1098,p10252,pl.html ewentualnie(nie wiem czy ten się nadaje): Motul 5100 4T 10w40 4L półsyntetyk+estry, cena ok 30/litr https://sklep.texpert.pl/motul-motocykle-motul-5100-4t-1…
Ostatnia odpowiedź: wazzki, 7 Kwietnia 2019 -
PIAGGIO X EVO 125
przez luerte- 0 odpowiedzi
- 904 wyświetleń
Witam. Piszę do was w pewniej sprawie. Od około 2 miesięcy posiadam Piaggio x evo 125. Skuter ma 33 tys przebiegu jest po wymianie płynów i filtrów, problem jest z jego v-maxsem. Rozpędza się w miarę dobrze do 80 później jest tzw dziura czasem wejdzie na 90 i tyle. Oglądając filmy na yt seryjnych x evo prędkość max wynosi spokojnie 100/ 120. Czy można coś z tym zrobić, co wymienić co wyregulować? Proszę o pomoc. Dodaj jeszcze ze skuter jest w pełni seryjny a moja waga to 90 kg.
Ostatnia odpowiedź: luerte, 7 Kwietnia 2019 -
Części karoserii UH125/c8
przez tomialfa- 3 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Z racji, że nie mam doświadczenia w temacie skuterów, a kupiłem burgmana 125 z 2014 roku, który położył się na lewym boku, prosiłbym o informację gdzie szukać części karoserii. Widzę na allegro pojedyncze elementy dostępne, ale czy jest miejsce w sieci gdzie kupię wszystkie potrzebne elementy w jednym miejscu, podając VIN lub rocznik? Czy takie elementy w przypadku skuterów są sprzedawane tylko prze ASO?
Ostatnia odpowiedź: jaxton, 31 Marca 2019 -
125tką na kat. B po Europie.
przez dopesson- 17 odpowiedzi
- 6.4 tys. wyświetleń
Cześć. Poruszam temat, na który jest wiele artykułów i postów w necie ale część z nich może już być nieaktualna (są publikacje sprzed kilku lat) lub też są informacje, które się wykluczają. A mianowicie, do jakich krajów UE mogę legalnie wjechać moją 125tką mając prawo jady kat.B? Chodzi mi głownie o Węgry i Rumunię. Informacje niestety są sprzeczne, np. mając automatyczną skrzynię biegów (skuter) mogę bez problemu przejechać Czechy i Słowację a czy mogę wjechać na Węgry i do Rumuni? Np. w artykule pod linkiem (http://www.jednoslad.pl/motocykle-125-w-jakich-krajach-mozna-jezdzic-motocyklem-125-na-polskie-prawo-jazdy-b/) jest informacja że mogę wjechać …
Ostatnia odpowiedź: KriSSo, 12 Marca 2019 -
Oleje i filtry do mbk skyliner 125 2000r
przez Emas- 2 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam. Jako drugosezonowy użytkownik skylinera mam pewne pytania. Jesli są gdzieś na nie odpowiedzi, to prosiłbym o namiary. Pacjent MBK Skyliner 125 2000r. 1. Jaki olej silnikowy i jaka ilość do wlania do maszyny? (Wiem, że obecnie jest motul.... ale jaki...??) 2. Jaki olej przekładniowy i jaka ilość wchodzi? Czy poza filtrem oleju jest jeszcze jakis filtr do wymiany?
Ostatnia odpowiedź: Nibiru, 27 Lutego 2019 -
Burgman 125 k5 zamiana na silnika k7
przez miras73- 3 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam Posiadam Burgmana 125 2005 i niestety zajechany silnik w głowicy wałek i krzywki wytarte na zero tłok ściga cylinder tak że nic z niego nie będzie, mam pytanie czy sinik od k7 poza wtryskiem zapłonem i napędem tylnego koła ma takie różnice żebym nie mógł wsadzić do mojego k5? Mam okazje kupić w dobrej cenie goły silnik do k7 nie wiem co robić. Prośba spotkał się ktoś z takim tematem przekładki??
Ostatnia odpowiedź: Klakier 8059, 23 Lutego 2019 -
Wraz z kolegą Marko7 oraz Jerales postanowiliśmy założyć temat zbiorczy dotyczący modelu SYM GTS/Joymax/RV Evo 125. W polskim internecie jest bardzo mało informacji na tego skutera, a przydałoby się jedno, duże kompendium wiedzy nt. tego modelu. Także dzielcie się informacjami jeśli macie jakieś ciekawostki, porady, linki do akcesoriów, tuningu i napraw.
Ostatnia odpowiedź: Pawelkrk, 30 Stycznia 2019 -
opony zimowe
przez shaq2000- 5 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
jak w temacie. jakie opony polecacie? patrzyłam na oponeo.pl i są opony tylko 3 producentów: Michelin City Grip Winter, Metzeler Feel Free Wintec oraz Heidenau K66. PAcjetnt - Honda Forza 125. Ma ktoś doświadczenie z zimówkami? Co sądzidzie o Metzeler??
Ostatnia odpowiedź: shaq2000, 9 Listopada 2018 -
GDYNIA. Dobry serwis?
przez mabar- 1 odpowiedź
- 814 wyświetleń
Jak w temacie. Poszukuję dobrego serwisu skuterów do ogarnięcia mojej Hondy. Polecacie kogoś?
Ostatnia odpowiedź: anzelm-74, 7 Listopada 2018 -
Pytanie Burgman 125-czy te lusterka pasuja
przez pablos0- 1 odpowiedź
- 865 wyświetleń
Hej Mam pytanie czy ktoś z was wymieniał może lustrka w burgmanie. Czy myslicie ze te wejda bez problemu https://allegro.pl/lusterka-honda-suzuki-kawasaki-m10-panoramiczne-i6787186993.html?reco_id=09e3bfe9-ce01-11e8-ad74-000af7f5ffd0 Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Stecu, 7 Listopada 2018 -
Pompa paliwowa/ Yamaha Xmax 125.
przez Pawełeq- 2 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich. Piszę post bo mam mały problem z moim xmax'em z 2007r. Mam go około rok i działał bez zarzutów, nic praktycznie nie było w nim wymieniane prócz jak wiadomo olejów. Dzisiaj rano było podobnie, odpalił od razu i pojechałem na stację, dojechałem do stacji, zatankowałem i gdy chcę go odpalić po prostu rozrusznik kręci ale nie odpala. Po przypchaniu go do domu zacząłem szukać usterki. Sprawdziłem bezpieczniki i wszystko w porządku, świeca też w porządku tyle ,ze sucha i coś mi już nie pasowało. Zakręciłem ponownie rozrusznikiem i zobaczyłem ,ze w ogóle paliwo nie dochodzi. Odpiąłem wężyk doprowadzający paliwo i zakręciłem rozrusznikiem i z tego…
Ostatnia odpowiedź: Pawełeq, 28 Października 2018 -
Dostępność podzespołów Daelim 125( s3) w PL.
przez austin- 0 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Cześć. Jestem tu nowy, więc witam wszystkich forumowiczów z adminami na czele;) Do rzeczy. Jestem po 40 i chciałem kupić 125 na dojazdy/przejazdy po mieście i okolicach sam lub z bagażem. Mam bardzo ograniczony budżet i rozważam zakup Daelima s3 125 sprowadzonego.Rok ok 2011/2012. Kolega jeździł sezon po przesiadce z 50cm. Szukałem na rynku gratów i jakoś nie widzę poza klockami, akumulatorem i innymi drobnymi. Generalnie znam się na mechanice samochodów, więc z robotą nie byłoby problemu. Gorzej własnie graty - ktoś tym handluje? Jakie te Dealimy mają opinię? Mina? Wiem,ze Romet wchodzi z nową marką RMT , która jest defacto Dealimem. Z tego , co widzę będzie to prz…
Ostatnia odpowiedź: Siwy, 24 Października 2018 -
Czym myć?
przez shaq2000- 3 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Czym myjecie swoje maszyny? Czym zabezpieczanie plastiki?
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 22 Października 2018 -
Burgman UH125 czujnik przepustnicy
przez fransuan- 1 odpowiedź
- 948 wyświetleń
Witam Czy ktoś ma dostep do serwisówki lub ma wiedzę na temat tego czujnika ? Chodzi mi o numer katalogowy, numer wypisany na nim ? Czy czujnik o nr 13580-03H00-000 bedzie pasował do 125 ? Dziękuję za wszelką pomoc w temacie.
Ostatnia odpowiedź: fransuan, 11 Października 2018 -
Jaki pokrowiec na burgmana 125?
przez jaxton- 8 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam. Macie jakies propozycje odnośnie pokrowca? Chodzi mi przede wszystkum o ochronę przed ponadprzecietnym kurzem/pyłem. Warunki atmosferyczne typu deszcz czy śnieg nie wchodza w grę, bo bedzie w garazu. Patrzyłem na OXFORD, ale nie wiem czy to dobry produkt. Najbardziej chodzi mi o rozmiar jak mam kupic, aby był ok.
Ostatnia odpowiedź: Vince, 5 Października 2018 -
Termostat
przez kga1- 3 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Czy ktoś wie czy termostaty do Burgmana UH 125 z 2004 r są takie same jak do innych modeli? Czy może ktoś z wymiarować termostat do Burgmana 125 i podać te wymiary?Jego wysokość, szerokość z uszczelce, szerokość pod uszczelką, Był bym wdzięczny za te dane.
Ostatnia odpowiedź: kga1, 5 Października 2018 -
Burgman 125 Szarpie i gaśnie przy 80km/h
przez Maniek burgman125- 7 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Witam pacjent to Burgman 125 2005r. Odpala bez problemu na wolnych silnik działa bez zarzutow. Na obroty wkręca się bez problemu ale jak przychodzi czas jazdy to do 80km/h jest dobrze a potem zaczyna się dusić jakby brakowało paliwa i gaśnie.W skuterze wymienione zostaly cewka świeca moduł zapłonu pompa podciśnienia paliwa gaźnik czyszczony.Co może być zs przyczyna
Ostatnia odpowiedź: kga1, 24 Września 2018 -
Lusterko
przez babusia01- 0 odpowiedzi
- 924 wyświetleń
Witam XMAXmaniaków,wypadło lusterko wsteczne lewe z kulki na ramieniu,podpowiedzcie jak je skutecznie osadzić z powrotem za wszystkie pomysły już serdecznie dziękuję Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: babusia01, 22 Września 2018 -
burgman 125 zawory
przez piorun- 6 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Witajcie potrzebuje pomocy czy może mi ktoś wyjaśnić co jest powodem, że zawory się podpierają pacjent to burgman z 2005 roku na gaźniku sytuacja miała miejsce na wiosnę i teraz się powtórzyła objawia się to tym , że przestaje odpalać na zimnym silniku na ciepłym jest wszystko ok z góry dziękuje za pomoc
Ostatnia odpowiedź: kga1, 7 Września 2018 -
"Wyprałem" pilota do xmax 125 2018
przez MarcinWSS- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Nie chcę zachęcać do podobnych eksperymentów ale : przez moje niedopatrzenie pilot spędził (oczywiście w portkach) 1 h 40 min w pralce. Dla potomności : program "bawełna" 40 st. I?... NIC. Działa i ma się znakomicie. Ani śladu wilgoci wewnątrz obudowy.. pzdr M
Ostatnia odpowiedź: pawulon, 4 Września 2018 -
Brak zasilania cewki zaplonowej
przez Maniek burgman125- 4 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam mam klopot z burgmanem 125 k5 ponieważ nie dochodzi napięcie do cewki i nie wiem gdzie leży problem
Ostatnia odpowiedź: Maniek burgman125, 29 Sierpnia 2018 -
Maxi skuter z Min spalaniem ;) 1 2 3 4
przez florek- 80 odpowiedzi
- 18.8 tys. wyświetleń
Hej wszystkim, jako że od niedawna można poruszać się 125 na kat.B chciałbym zacząć przygodę z skuterami. Aktualnie posiadam Yamahę DT ale ten moto nie został stworzony do ekonomicznej jazdy A więc , szukam skutera jak największego bo chciałbym podróżować z moją lubą, czyli aby 2 osoby się mieściły, ma być jak największy, wygodny, a zarazem mało palić ( jak rozumiem powinienem szukać czegoś na wtrysku niż gaźniku) . Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to około +-6000zł. Jeśli ktoś mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami to z góry dziękuje. Z tego co widziałem tylko na zdjęciach to duże są x8,x9, satelis, atlantic, ale nie wiem nic więcej jak z spalaniem awaryjnością, …
Ostatnia odpowiedź: Tom, 20 Sierpnia 2018 -
X max 125 check engin
przez Hetmann- 4 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Kontrolka silnika check engine. Czasem się swieci A czasami nie. Wszystko Działa normalnie. Czy da się jakiś wyswietlic (wyblyskac) jaki to kod bledu? Czy tylko gdzieś na diagnostyke komputreową.?
Ostatnia odpowiedź: Arkadi, 18 Sierpnia 2018