Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
PIAGGIO X EVO 125
przez luerte- 0 odpowiedzi
- 878 wyświetleń
Witam. Piszę do was w pewniej sprawie. Od około 2 miesięcy posiadam Piaggio x evo 125. Skuter ma 33 tys przebiegu jest po wymianie płynów i filtrów, problem jest z jego v-maxsem. Rozpędza się w miarę dobrze do 80 później jest tzw dziura czasem wejdzie na 90 i tyle. Oglądając filmy na yt seryjnych x evo prędkość max wynosi spokojnie 100/ 120. Czy można coś z tym zrobić, co wymienić co wyregulować? Proszę o pomoc. Dodaj jeszcze ze skuter jest w pełni seryjny a moja waga to 90 kg.
Ostatnia odpowiedź: luerte, 7 Kwietnia 2019 -
Części karoserii UH125/c8
przez tomialfa- 3 odpowiedzi
- 979 wyświetleń
Witam wszystkich. Z racji, że nie mam doświadczenia w temacie skuterów, a kupiłem burgmana 125 z 2014 roku, który położył się na lewym boku, prosiłbym o informację gdzie szukać części karoserii. Widzę na allegro pojedyncze elementy dostępne, ale czy jest miejsce w sieci gdzie kupię wszystkie potrzebne elementy w jednym miejscu, podając VIN lub rocznik? Czy takie elementy w przypadku skuterów są sprzedawane tylko prze ASO?
Ostatnia odpowiedź: jaxton, 31 Marca 2019 -
125tką na kat. B po Europie.
przez dopesson- 17 odpowiedzi
- 6.3 tys. wyświetleń
Cześć. Poruszam temat, na który jest wiele artykułów i postów w necie ale część z nich może już być nieaktualna (są publikacje sprzed kilku lat) lub też są informacje, które się wykluczają. A mianowicie, do jakich krajów UE mogę legalnie wjechać moją 125tką mając prawo jady kat.B? Chodzi mi głownie o Węgry i Rumunię. Informacje niestety są sprzeczne, np. mając automatyczną skrzynię biegów (skuter) mogę bez problemu przejechać Czechy i Słowację a czy mogę wjechać na Węgry i do Rumuni? Np. w artykule pod linkiem (http://www.jednoslad.pl/motocykle-125-w-jakich-krajach-mozna-jezdzic-motocyklem-125-na-polskie-prawo-jazdy-b/) jest informacja że mogę wjechać …
Ostatnia odpowiedź: KriSSo, 12 Marca 2019 -
Oleje i filtry do mbk skyliner 125 2000r
przez Emas- 2 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Witam. Jako drugosezonowy użytkownik skylinera mam pewne pytania. Jesli są gdzieś na nie odpowiedzi, to prosiłbym o namiary. Pacjent MBK Skyliner 125 2000r. 1. Jaki olej silnikowy i jaka ilość do wlania do maszyny? (Wiem, że obecnie jest motul.... ale jaki...??) 2. Jaki olej przekładniowy i jaka ilość wchodzi? Czy poza filtrem oleju jest jeszcze jakis filtr do wymiany?
Ostatnia odpowiedź: Nibiru, 27 Lutego 2019 -
Burgman 125 k5 zamiana na silnika k7
przez miras73- 3 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam Posiadam Burgmana 125 2005 i niestety zajechany silnik w głowicy wałek i krzywki wytarte na zero tłok ściga cylinder tak że nic z niego nie będzie, mam pytanie czy sinik od k7 poza wtryskiem zapłonem i napędem tylnego koła ma takie różnice żebym nie mógł wsadzić do mojego k5? Mam okazje kupić w dobrej cenie goły silnik do k7 nie wiem co robić. Prośba spotkał się ktoś z takim tematem przekładki??
Ostatnia odpowiedź: Klakier 8059, 23 Lutego 2019 -
Wraz z kolegą Marko7 oraz Jerales postanowiliśmy założyć temat zbiorczy dotyczący modelu SYM GTS/Joymax/RV Evo 125. W polskim internecie jest bardzo mało informacji na tego skutera, a przydałoby się jedno, duże kompendium wiedzy nt. tego modelu. Także dzielcie się informacjami jeśli macie jakieś ciekawostki, porady, linki do akcesoriów, tuningu i napraw.
Ostatnia odpowiedź: Pawelkrk, 30 Stycznia 2019 -
opony zimowe
przez shaq2000- 5 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
jak w temacie. jakie opony polecacie? patrzyłam na oponeo.pl i są opony tylko 3 producentów: Michelin City Grip Winter, Metzeler Feel Free Wintec oraz Heidenau K66. PAcjetnt - Honda Forza 125. Ma ktoś doświadczenie z zimówkami? Co sądzidzie o Metzeler??
Ostatnia odpowiedź: shaq2000, 9 Listopada 2018 -
GDYNIA. Dobry serwis?
przez mabar- 1 odpowiedź
- 788 wyświetleń
Jak w temacie. Poszukuję dobrego serwisu skuterów do ogarnięcia mojej Hondy. Polecacie kogoś?
Ostatnia odpowiedź: anzelm-74, 7 Listopada 2018 -
Pytanie Burgman 125-czy te lusterka pasuja
przez pablos0- 1 odpowiedź
- 844 wyświetleń
Hej Mam pytanie czy ktoś z was wymieniał może lustrka w burgmanie. Czy myslicie ze te wejda bez problemu https://allegro.pl/lusterka-honda-suzuki-kawasaki-m10-panoramiczne-i6787186993.html?reco_id=09e3bfe9-ce01-11e8-ad74-000af7f5ffd0 Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Stecu, 7 Listopada 2018 -
Pompa paliwowa/ Yamaha Xmax 125.
przez Pawełeq- 2 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich. Piszę post bo mam mały problem z moim xmax'em z 2007r. Mam go około rok i działał bez zarzutów, nic praktycznie nie było w nim wymieniane prócz jak wiadomo olejów. Dzisiaj rano było podobnie, odpalił od razu i pojechałem na stację, dojechałem do stacji, zatankowałem i gdy chcę go odpalić po prostu rozrusznik kręci ale nie odpala. Po przypchaniu go do domu zacząłem szukać usterki. Sprawdziłem bezpieczniki i wszystko w porządku, świeca też w porządku tyle ,ze sucha i coś mi już nie pasowało. Zakręciłem ponownie rozrusznikiem i zobaczyłem ,ze w ogóle paliwo nie dochodzi. Odpiąłem wężyk doprowadzający paliwo i zakręciłem rozrusznikiem i z tego…
Ostatnia odpowiedź: Pawełeq, 28 Października 2018 -
Dostępność podzespołów Daelim 125( s3) w PL.
przez austin- 0 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
Cześć. Jestem tu nowy, więc witam wszystkich forumowiczów z adminami na czele;) Do rzeczy. Jestem po 40 i chciałem kupić 125 na dojazdy/przejazdy po mieście i okolicach sam lub z bagażem. Mam bardzo ograniczony budżet i rozważam zakup Daelima s3 125 sprowadzonego.Rok ok 2011/2012. Kolega jeździł sezon po przesiadce z 50cm. Szukałem na rynku gratów i jakoś nie widzę poza klockami, akumulatorem i innymi drobnymi. Generalnie znam się na mechanice samochodów, więc z robotą nie byłoby problemu. Gorzej własnie graty - ktoś tym handluje? Jakie te Dealimy mają opinię? Mina? Wiem,ze Romet wchodzi z nową marką RMT , która jest defacto Dealimem. Z tego , co widzę będzie to prz…
Ostatnia odpowiedź: Siwy, 24 Października 2018 -
Czym myć?
przez shaq2000- 3 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Czym myjecie swoje maszyny? Czym zabezpieczanie plastiki?
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 22 Października 2018 -
Burgman UH125 czujnik przepustnicy
przez fransuan- 1 odpowiedź
- 924 wyświetleń
Witam Czy ktoś ma dostep do serwisówki lub ma wiedzę na temat tego czujnika ? Chodzi mi o numer katalogowy, numer wypisany na nim ? Czy czujnik o nr 13580-03H00-000 bedzie pasował do 125 ? Dziękuję za wszelką pomoc w temacie.
Ostatnia odpowiedź: fransuan, 11 Października 2018 -
Jaki pokrowiec na burgmana 125?
przez jaxton- 8 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam. Macie jakies propozycje odnośnie pokrowca? Chodzi mi przede wszystkum o ochronę przed ponadprzecietnym kurzem/pyłem. Warunki atmosferyczne typu deszcz czy śnieg nie wchodza w grę, bo bedzie w garazu. Patrzyłem na OXFORD, ale nie wiem czy to dobry produkt. Najbardziej chodzi mi o rozmiar jak mam kupic, aby był ok.
Ostatnia odpowiedź: Vince, 5 Października 2018 -
Termostat
przez kga1- 3 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Czy ktoś wie czy termostaty do Burgmana UH 125 z 2004 r są takie same jak do innych modeli? Czy może ktoś z wymiarować termostat do Burgmana 125 i podać te wymiary?Jego wysokość, szerokość z uszczelce, szerokość pod uszczelką, Był bym wdzięczny za te dane.
Ostatnia odpowiedź: kga1, 5 Października 2018 -
Burgman 125 Szarpie i gaśnie przy 80km/h
przez Maniek burgman125- 7 odpowiedzi
- 2.5 tys. wyświetleń
Witam pacjent to Burgman 125 2005r. Odpala bez problemu na wolnych silnik działa bez zarzutow. Na obroty wkręca się bez problemu ale jak przychodzi czas jazdy to do 80km/h jest dobrze a potem zaczyna się dusić jakby brakowało paliwa i gaśnie.W skuterze wymienione zostaly cewka świeca moduł zapłonu pompa podciśnienia paliwa gaźnik czyszczony.Co może być zs przyczyna
Ostatnia odpowiedź: kga1, 24 Września 2018 -
Lusterko
przez babusia01- 0 odpowiedzi
- 900 wyświetleń
Witam XMAXmaniaków,wypadło lusterko wsteczne lewe z kulki na ramieniu,podpowiedzcie jak je skutecznie osadzić z powrotem za wszystkie pomysły już serdecznie dziękuję Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: babusia01, 22 Września 2018 -
burgman 125 zawory
przez piorun- 6 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Witajcie potrzebuje pomocy czy może mi ktoś wyjaśnić co jest powodem, że zawory się podpierają pacjent to burgman z 2005 roku na gaźniku sytuacja miała miejsce na wiosnę i teraz się powtórzyła objawia się to tym , że przestaje odpalać na zimnym silniku na ciepłym jest wszystko ok z góry dziękuje za pomoc
Ostatnia odpowiedź: kga1, 7 Września 2018 -
"Wyprałem" pilota do xmax 125 2018
przez MarcinWSS- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Nie chcę zachęcać do podobnych eksperymentów ale : przez moje niedopatrzenie pilot spędził (oczywiście w portkach) 1 h 40 min w pralce. Dla potomności : program "bawełna" 40 st. I?... NIC. Działa i ma się znakomicie. Ani śladu wilgoci wewnątrz obudowy.. pzdr M
Ostatnia odpowiedź: pawulon, 4 Września 2018 -
Brak zasilania cewki zaplonowej
przez Maniek burgman125- 4 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam mam klopot z burgmanem 125 k5 ponieważ nie dochodzi napięcie do cewki i nie wiem gdzie leży problem
Ostatnia odpowiedź: Maniek burgman125, 29 Sierpnia 2018 -
Maxi skuter z Min spalaniem ;) 1 2 3 4
przez florek- 80 odpowiedzi
- 18.5 tys. wyświetleń
Hej wszystkim, jako że od niedawna można poruszać się 125 na kat.B chciałbym zacząć przygodę z skuterami. Aktualnie posiadam Yamahę DT ale ten moto nie został stworzony do ekonomicznej jazdy A więc , szukam skutera jak największego bo chciałbym podróżować z moją lubą, czyli aby 2 osoby się mieściły, ma być jak największy, wygodny, a zarazem mało palić ( jak rozumiem powinienem szukać czegoś na wtrysku niż gaźniku) . Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to około +-6000zł. Jeśli ktoś mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami to z góry dziękuje. Z tego co widziałem tylko na zdjęciach to duże są x8,x9, satelis, atlantic, ale nie wiem nic więcej jak z spalaniem awaryjnością, …
Ostatnia odpowiedź: Tom, 20 Sierpnia 2018 -
X max 125 check engin
przez Hetmann- 4 odpowiedzi
- 4.2 tys. wyświetleń
Kontrolka silnika check engine. Czasem się swieci A czasami nie. Wszystko Działa normalnie. Czy da się jakiś wyswietlic (wyblyskac) jaki to kod bledu? Czy tylko gdzieś na diagnostyke komputreową.?
Ostatnia odpowiedź: Arkadi, 18 Sierpnia 2018 -
Malaguti błąd CH6E
przez Gumis111- 2 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam wyskoczylo mi cos takiego? Orientuje się ktoś co może oznaczać. Skuter normalnie jeździ Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Gumis111, 12 Sierpnia 2018 -
Downtown Symbol silnika
przez Sqad- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Jaki symbol/oznaczenie ma silnik w downtownie 125? Gdzieś kiedyś zasłyszałem że to to samo co w agility 125, ale jednak nie bo tam chyba jest wiatrem chłodzony. Na silniku widnieje LFA7, ale za bardzo nic nie mogę znaleźć więcej na ten temat. Większość tego typu konstrukcji ma GY6 / 152QMI / 157QMJ . Ktoś posiada jakieś pewne info na ten temat?
Ostatnia odpowiedź: Sqad, 8 Sierpnia 2018 -
Madison 125 prędkość maksymalna
przez franx- 1 odpowiedź
- 971 wyświetleń
Witam, jestem posiadaczem Malaguti Madison I, o pojemności 125 cm3, jest on sprowadzony z Niemiec, i jego vmax=ok 90 km/h. Ale z tego co wyczytałem to na inne rynki były szybsze, czy ktoś odblokowywał skuter (podobno coś z modułem trzeba zrobić ), lub przerabiał już ten temat u siebie?? Dziękuję za odpowiedźi.
Ostatnia odpowiedź: Gumis111, 3 Sierpnia 2018