Dział "125"
Tutaj piszemy o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami klasy 125 ccm
-
nowe kymco downtown 125 1 2
przez subito74- 30 odpowiedzi
- 9.1 tys. wyświetleń
witam wszystkich a jak wam się podoba nowy downtown już niedługo w sprzedazy w Polsce we fancji kosztuje 4100 euro z ABS
Ostatnia odpowiedź: Sqad, 17 Sierpnia 2016 -
Kymco Racing S125
przez MariuszBurgi- 2 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
Kymco wprowadza kolejny skuter klasy 125 o groźnie brzmiącej nazwie Racing S.
Ostatnia odpowiedź: Sqad, 17 Sierpnia 2016 -
Sym gts evo 125
przez grzegorzw84- 1 odpowiedź
- 2.5 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Chcialbym sie pradzic was co do zakupu skutera jak w tytule tematu. Skuter widzialem na zywo wydaje mi sie dosc duzy,ale o taki wlasnie mi chodzilo rocznik 2009 22 000 przejechane. Cena 5tys. Macie moze jakies doswiatczenia z tym skuterem na co zwrucic uwage kupujac taki skuter? Skuter morzna zobaczycz na olx w Olkuszu, bialy kolor
Ostatnia odpowiedź: Wombat, 29 Lipca 2016 -
Honda Forza 125 dla wysokiego? 1 2
przez Alexander- 32 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Forumowiczów. Bardzo proszę o opinię do pytania jak w temacie. Mam 190 cm wzrostu, długość wewnętrzna nogi to 90 cm. Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Alexander, 16 Lipca 2016 -
Utrata mocy i prędkości
przez burgman poręba- 1 odpowiedź
- 2.4 tys. wyświetleń
Proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem...zmieniłem cylinder z tłokiem ze 150 na fabryczne 125 mój magik skręcił i wyregulował jak twierdzi wszystko jak potrzeba ale burgman startuje ok do 30km/h a potem traci moc i przyspieszenie v max 60-70 MAGIK twierdzi ze rolki wariatora są za ciężke dobre były do 150 ale do 125 nie,wie ktoś jakie powinny być seryjne rolki do 125
Ostatnia odpowiedź: Wombat, 16 Lipca 2016 -
900 km w jeden dzień na 125 cm
przez arturo-bb- 4 odpowiedzi
- 2.9 tys. wyświetleń
Relacja z wyjazdu 125 z Bieszczad nad morze w jeden dzień. Info dla malkontentów że małą poj. się nie da ( zresztą wyjazd MIGA do Chorwacjimówi sam za siebie ) Fajnie obejrzeć. [media=]
Ostatnia odpowiedź: pawelneos, 12 Lipca 2016 -
Numer ramy Burgman 125 2005r
przez Klakier 8059- 5 odpowiedzi
- 4.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Moj problem jest taki ze zakupilem niedawno swojego pierwszego Burgmana 125 2005r. Pojazd sprowadzony z Francji i w zwiazku z tym ze trzeba na badanie techniczne to postanowilem znalezc tabliczke i oczyscic slabo czytelny numer VIN (ostatnie 4-5 znakow bylo czytelne i zgodne) ktory znajduje sie po prawej stronie ramy nad tlumnikiem, w miejscu numeru zrobilo sie troche rdzy, farba spuchla to postanowilem go oczyscic, wzielem nóż i zdrapalem rdze i farbe i ku mojemu zdziwieniu po numerze VIN nie ma ani sladu...jest mozliwe zeby VIN byl nabijany tak slabo ze nie odbil sie na metalu? Czy moze jest jeszcze inne miejsce gdzie on sie moze znajdowac?
Ostatnia odpowiedź: Klakier 8059, 7 Lipca 2016 -
Satelis 125 - przednie zawieszenie
przez Jurand- 6 odpowiedzi
- 6.2 tys. wyświetleń
Witam wszystkich czy ktos moze mi pomoc/napisac ile dokladnie wchodzi oleju do jednej lagi w skuterze peugeot satelis 125 i jaka jest minimalna dlugosc sprezyny po ktorej stwierdzimy ze nadaje sie ona jeszcze do uzytku prosze o info pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: devlin, 6 Lipca 2016 -
Funkcje zegarka?Burgman UH125
przez Varaderodt95- 4 odpowiedzi
- 5.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich!Chciałbym dowiedzieć się jakie funkcje posiada zegarek tzn ten licznik elektroniczny pod predkościomierzem,ponieważ u mnie nie działa nie wiem jeszcze z jakiej winy ,ponieważ motocykl kupiłem z tą wadą chciałem się dowiedzieć czy jest on na baterie ??? Czy jest gdzies taki dostępny ??
Ostatnia odpowiedź: Conan, 28 Czerwca 2016 -
Regulacja zaworów Xmax 125
przez Hekler- 15 odpowiedzi
- 10.7 tys. wyświetleń
Witam.Jakby ktos podpowiedział.Chce samodzielnie wyregulować zaworki w swoim Xmaxie I teraz co musze rozebrać zeby sie dostac do pokrywy zaworów?Czy wystarczy zdjąc tylko taka zaslepke(kapsel) w schowku bagaznika i juz?,Czy wyjmować cały wklad schowek pod kanapą trzeba? Mam manual w pdf po angielsku ale tam pokazuja tylko sama regulacje nie co trzeba zeby sie dostac a nie chce czegos polamac niechcacy Po drugie: Sa tam cztery zawory,dwa ssace i dwa wydechowe? Zamontowane po dwa na jednej z dwóch krzywek czy dobrze odczytałem z instrukcji? Moze ma ktos jakies foty z regulacji albo filmik lub link do filmiku bylbym bardzo wdzieczny albo ktos juz to robil i ewentualnie…
Ostatnia odpowiedź: guzik, 27 Czerwca 2016 -
X max 125 luz wału
przez zaq- 0 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam, Mam mały problem z silnikiem w x max 125 2009r. Po ostatniej jeździe w upały z silnika zaczął wydobywać się brzeczacy mataliczny dźwięk narastający przy dodawaniu gazu. W silniku olej był na minimum a ja trochę go przegonilem . Skuter ma 40k przebiegu. Na początku myślałem ze jest to dźwięk z napędu i po odkręceniu wariatora ruszając wałem zauważyłem luz, który występuje wciskając wal tak jakby " do środka". Góra, dół oraz na boki żadnego luzu nie ma. Czy taki luz jest normalny ?
Ostatnia odpowiedź: zaq, 26 Czerwca 2016 -
x-max 125 zużycie oleju 1 2
przez vqsoft- 33 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
Panowie ile xmax łyka wam oleju ? i jaki macie przebieg ?
Ostatnia odpowiedź: igor41, 26 Czerwca 2016 -
Odpowietrzenie gaznika uh125
przez burgman poręba- 5 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Witam proszę o podpowiedz jak odpowietrza się gażnik w burgmanie uh125
Ostatnia odpowiedź: marek an 250, 24 Czerwca 2016 -
Tłumik burgman 125
przez ata- 1 odpowiedź
- 2.4 tys. wyświetleń
Witam Zakupiłam jakiś czas temu sobie burgmana i po oględzinach fachowca trzeba by pomysleć nad wymiana tłumika bo gołym okiem widać ze jest pordzewiałymi chce go wyczyścić ale boje sie ze jak go ruszę to bedzie koniec wiec wole sie odpytać ile kosztuje taki tłukł oraz gdzie kupić oprócz ASO i moze jakaś używkę w dobrym stanie proszę o pomoc gdzie tego szuka.
Ostatnia odpowiedź: deebee, 23 Czerwca 2016 -
- 2 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Mam problem z moim Burgmanem z 2011 roku. Po zakpie okazalo się ze uszczelka pod głowicą puszcza a dodatkowo przy jej wymianie wyszla tak sytuacja ze ktoś chyba pojezdzil bez oleju i glowica tez była do wymiany. Trudno. Dalem do mechanika kupiłem te części no i zlozyl dodatkowo wyregulowal zawory. Problem jest taki ze teraz ciężko odpala jak jest zimny a dodatkowo stracil przyspieszenie i prędkość. Z ta wydmuchana uszczelka był zrywny i jechal spokojnie 110km/h a teraz jego max to 90km/h do tego strasznie wolno to osiąga - co to moze być? Byłbym wdzięczny za pomoc bo sie wykosztowalem a skuter chodzi gorzej niż przed naprawa
Ostatnia odpowiedź: Pandiani, 18 Czerwca 2016 -
Uchwyt do nawigacji.
przez Krzychu32- 13 odpowiedzi
- 5.3 tys. wyświetleń
Witam Chcę kupić jakiś uchwyt do nawigacji, ale wszystkie są montowane do kierownicy, a w burku przecież jest zabudowana plastikami, więc jak ? przy mojej kierownicy jest taka pozostałość uchwytu chciałem coś do tego dopasować, ale niestey bezskutecznie ... A jakie Wy macie w swoich skuterkach uchwyty do nawigacji ?
Ostatnia odpowiedź: Sysgone, 13 Czerwca 2016 -
Problem z predkością w moim Burgmanie 125
przez Baniol- 8 odpowiedzi
- 4.6 tys. wyświetleń
Witam. Dopadł mnie pewien problem. Zaskoczony jestem kompletnie. O co kaman? Wymieniłem dwa tygodnie temu rozrusznik bo stary padł. Przez zimę moto nie ruszał bo nie mógł. Dzisiaj zatankowałem do pełna. Jednak zaskoczenie - moto pomykało max 50/h a ani więcej. Manetka na max odkręcona a ten nic - 50 a pod górkę nawet lekką zdychał. Wspomnę, że wyczyściłem gaźnik bo był trochę zasyfiony ale nic nie zmieniałem, kręciłem czy ustawiałem. Co się stało że jedzie jak na ręcznym?
Ostatnia odpowiedź: Burgi, 12 Czerwca 2016 -
"Ulepszone" BMW C1
przez MariuszBurgi- 11 odpowiedzi
- 6.5 tys. wyświetleń
Były podobne w?tki o Burgmanach, T-maxach, Silverach a nawet GP 800. Czas ruszyć z w?tkiem o C1' ce... czyli najbezpieczniejszym skuterze z dachem !scooter Na pocz?tek to czego szuka się najszybciej... czyli tylny windschot. Niby dach jest ale po domontowaniu tylnej szyby wiatr zawiewany po karku przestaje w ogóle doskwierać... szczególnie ważne jak lubimy jeĽdzić w niskich temperaturach. Opcja poza fabryczna produkowana przez niemieck? firmę: Je?li nadal czujemy dyskomfort możemy dołożyć boczne osłony: Uchwyty do navi czy telefonu: Jest też możliwo?ć dołożenia przedniej osłony przeciwsłonecznej: A także przedniego "błotołapa": Tylne ?wiatło "stop" moc…
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 12 Czerwca 2016 -
PIAGGIO XEVO 125 2008-2010 1 2
przez maniek.- 48 odpowiedzi
- 18.6 tys. wyświetleń
Witam posiadaczy xevo co możecie powiedzieć o tym modelu jakie osiągi jaka dostępność części i co ile kilometrów jest wymiana paska napędowego i czy nadaje się na wyprawy turystyczne za pomoc dzięki
Ostatnia odpowiedź: bep, 11 Czerwca 2016 -
Honda SH 125 - opinie, wrażenia?
przez Bad Method- 25 odpowiedzi
- 23.5 tys. wyświetleń
Czy na forum są użytkownicy Hondy SH 125? Zainteresowałem się tym moto ze względu na walory użytkowe: 16 calowe koła, płaska podłoga, etc. Pomijam, że mam słabość do Hondy - jeżdżę już czwartym katamaranem tej marki) Znalazłem na hiszpańskim portalu też interesujące porównanie osiągów. Planuję kupno 125 do użytku 100% w mieście, także wartości 0-60kmh, stabilność na torach tramwajowych i dziurach dzięki 16 calowym kołom i wyprostowana, krzesełkowa pozycja to jest właśnie to, czego szukam. Przeklejam do porównania dwie tabelki: HONDA SH 125 Przyspieszenie 0-50 m 4,94 s (54.6 km / h) 0-100 m 7,86 s (66,8 kilometrów na godzinę) Przyspieszenie 0-400 m…
Ostatnia odpowiedź: Wombat, 9 Czerwca 2016 -
SYM GTS 125 awaria
przez jasiowy- 3 odpowiedzi
- 3.9 tys. wyświetleń
Witam was, Co może być przyczyną usterki? Pytam dlatego, że muszę jakoś skalkulować koszt naprawy zanim go wstawię do mechanika, bo nie wiem, czy będzie sens (naprawa nie przewyższy jego wartości), albo czy starczy mi teraz gotówki na naprawę. Podczas jazdy skuter wydawał dziwny metaliczny dźwięk. Jakby coś się obijało o silnik. Po zdjęciu plastików nie znalazłem przyczyny. W końcu podczas jazdy stracił moc. Ledwo jechał 50 km/h, a metaliczny dźwięk był głośniejszy. Byłem na ekspresówce akurat, więc zjechałem na pobocze i zgasiłem silnik. Odpalił ponownie normalnie, na "dotyk", ale wkręcał się maksymalnie tylko na połowę obrotów. Zjechałem tak z ekspresówki (nie miałem…
Ostatnia odpowiedź: Barnej, 3 Czerwca 2016 -
luzy zaworowe
przez misiorowski- 3 odpowiedzi
- 9.9 tys. wyświetleń
panowie i panie jak w temacie walczę ze swoim burgmanem bo mam problem z ustawieniem obrotów,wymieniłem juz gaźnik ale regulacja zawsze kończy się na tym że albo spada z obrotów i gaśnie lub nie chce spaść wogóle i teraz pytanie możliwe że mam niewyregulowane zawory bo jak jest zimny to z trudem odpali ale nie daj Borze zgaśnie jak jest ciepły to prawie cały akumulator idzie na odpalenie. pytanie jakie powinny być luzy zaworowe bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info na ten temat
Ostatnia odpowiedź: Krzychu32, 1 Czerwca 2016 -
malaguti phantom max awaria chyba rozrusznik
przez boooniu- 1 odpowiedź
- 2.3 tys. wyświetleń
Witam. Właśnie wróciłem z obowiązkowego treningu w czasie burzy tj. Pchalem skuter przez pól miasta bo nie odpalil. Ale od poczatku. Skuter kupiłem 3 miechy temu i nie jeździłem nim po deszczu.dzisiaj wyprowadzilem go z garażu bo musiałem jechać do miasta a troche popadalo wczesniej i juz nie odpalil. Słychać tylko charakterystyczne cykanie. Co może być przyczyną?,szczotki rozrusznika?aku raczej dobry bo swiatla działają.może jakies zwarcie?
Ostatnia odpowiedź: boooniu, 31 Maja 2016 -
Rozmiar klucza do sprzęgła -Burgman
przez soltek 225- 0 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
witam czy może ktoś rozbierał sprzęgło w Burgmanie 125 z 2003 roku ? i jak tam jest klucz (rozmiar nasadki ) pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: soltek 225, 31 Maja 2016 -
Po zakupie
przez ata- 1 odpowiedź
- 2.5 tys. wyświetleń
Witam Kupiłam Burgmana 125 i wiadomo, że z uwagi na fakt iż nie jest to motocykl z salonu wymaga trochę miłości. Sprzedający powiedział, że należałoby zrobić całą obsługę sezonową czyli: - olej + filtr oleju- to już wiem motul 5100 -czy powinnam wymienić płyn chłodniczy? jeśli tak to czy jest to jakiś specjalny i jaka ilość?? -nie działa przycisk pass od świateł? czy to jakaś standardowa bolączka? wymiana manetki czy naprawa? -cieknie z lewej klamki na kierownicy płyn hamulcowy- zauważyłam to dopiero dzisiaj? czy to jakaś standardowa usterka? Oraz czy wszystkie powyższe bolączki da się załatwić męska ręką czy raczej udać się do jakiegoś serwisu skuterów??? Pozdra…
Ostatnia odpowiedź: Olma, 31 Maja 2016